G.Valera Опубликовано 24 июня, 2014 Share Опубликовано 24 июня, 2014 А у мене в ловушку на дубі залетів перший рій цього року. Вже відбудував п'ять рамок. А, в мене в п'ятницю втік перший . Сусіди бачили. Перевірив - точно, висять маточники. Склалося враження що решітка між корпусами сприяє роїнню. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 июня, 2014 Share Опубликовано 24 июня, 2014 Склалося враження що решітка між корпусами сприяє роїнню. ? G.Valera, Так воно і є! Потрібно після встановлення РР днів через 8-9 перевірити корпуси без матки на наявність маточників. Адже бджоли у цьому випадку відчувають осиротіння, а якщо Ви ще й верхні льотки відкрили над РР ,- чекайте роя. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Deemer Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 Минулорічний пізній відводок вийшов дуже слабким із зимівлі- дефакто рамок дві, впринципі залишив їх так, матка є хай виклигують...Зараз вже 11 рамок, і дівчата зібрали валізи, думаю завтра-післязавтра помахають крильцями...Поряд стоїть відводок на 4 рамки з молодою плідною маткою, якщо їх поміняти місцями, накривши матку сіточкою, і обірвавши маточники- зможу потушити? Розширятись в цьому році більше не планую, тому возитись з роєм, і тим паче з ройовою маткою не хочеться тому прошу підказки...Може весь розплід роздати, але ж знову-як їх працювати змусити ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 Склалося враження що решітка між корпусами сприяє роїнню. ? При використанні РР у лежаку, з відкритим льотком та наявним не печатним розплодом, у відділенні за РР, теж тягнуть матошники. Я в минулому році пробував таким чином добувати маточне молочко. Замість розплоду у відділення за РР, ставив рамку з штучними мисочками... з першого разу прийняли парочку, а вже в друге(якщо пам`ять не підводить) 17 із 20. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 як їх працювати змусити ? ? На мою думку, будь який "шухер" у вулику, включно із знищенням всих матошників, зібє процес роїння. А от працювати їх змусить тільки наявність роботи - його величність БУРХЛИВИЙ ВЗЯТОК!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Deemer Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 А от працювати їх змусить тільки наявність роботи - його величність БУРХЛИВИЙ ВЗЯТОК!!! Щодо бурхливого проблема, але дефакто головний взяток у мене на стаціонарі це різнотравя- саме підходить до піку- тому робота є, проблема в тому що або рій на дереві, або штучний рій- ведуть до розмноження, яке не на часі, забрати весь розплід і посадити на вощину допоможе? З іншої сторони поряд відводок якому можна б і допомогти льотною бджолою...І з третьої сторони не хочеться експериментувати- часу обмаль да і погода у нас не балує, тому хочеться за завтра справитись повністю, бо в найближчий час можеться і не знайтись часу виправляти помилку... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 27 июня, 2014 Share Опубликовано 27 июня, 2014 посадити на вощину допоможе ? Саме так! Заберіть у них все! мед, розплод, суш... і віддайте у отой відводок. Зробіть їм штучний вихід рою з заселенням у нове гніздо з вощини. Як правило у рою, велика сила до відбудови нового житла та забезпечення кормами..., але це Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 8 августа, 2014 Share Опубликовано 8 августа, 2014 А у мене в ловушку на дубі залетів перший рій цього року... В мене цей рік рекордний по кількості спійманих блукаючих роїв. Багато років розвішую ловушки. В останні роки довів їх кількість до 25. Всі на 6 українських рамок, зроблені з ДВП. Залітали в них всякі рої: і слабенькі і досить хороші. а деякі навіть вперто не хотіли освоювати готове житло, а будували собі гніздо під дном ловушки: Таких гонористих було в цьому сезоні 5 роїв. Багато спалено соляри, стоптано не один кілометр по непролазній кукурудзі та заплітаючій ноги сої, щоб дібратись до польових озер з привабливими для роїв деревами. Нічого просто так не дається в цьому житті. А результат такий: 25 ловушками я відловив 43 рої. До цього кращим результатом було 32 рої чотири роки тому. Деяких поз"єднував, деякі використав як ремонтний матеріал, значна частина буде зимувати самостійно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
IGORKIR Опубликовано 8 августа, 2014 Share Опубликовано 8 августа, 2014 а деякі навіть вперто не хотіли освоювати готове житло, а будували собі гніздо під дном ловушки: ? Леток замалий Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 9 августа, 2014 Share Опубликовано 9 августа, 2014 а деякі навіть вперто не хотіли освоювати готове житло, а будували собі гніздо під дном ловушки: ? Леток замалий По моим наблюдениям , это бывает только на ловушках которые после поимки роя вешались на то же место Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 9 августа, 2014 Share Опубликовано 9 августа, 2014 а деякі навіть вперто не хотіли освоювати готове житло, а будували собі гніздо під дном ловушки: ? Леток замалий Розмір летка в даному випадку не є причиною. Бороди під ловушкою спостерігались при різних летках (круглих, щілинних і роздовбаних великих). По моим наблюдениям , это бывает только на ловушках которые после поимки роя вешались на то же место Так. Я відразу міняю повну ловушку на пусту. Але ж 38 роїв нормально зайшли в ловушку. І лише 5 не захотіли цього зробити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 9 августа, 2014 Share Опубликовано 9 августа, 2014 В этом году сработали ВСЕ ловушки ,всего три штуки,жалко было топлива,сил и времени Но я не об этом,удивило время срабатывания - конец июня ,июль Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 9 августа, 2014 Share Опубликовано 9 августа, 2014 У меня один улей стоял как ловушка. Последний осмотр 10.07, а потом уехал на две недели на море. По возвращению 29.07 был обнаружен рой влетевший в ловушку. Три рамки залитые медом и четыре рамки расплода. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 9 августа, 2014 Share Опубликовано 9 августа, 2014 . Три рамки залитые медом и четыре рамки расплода. У меня в основном поройки ,максимум 2-3 рамки Завтра снимаю третью сработавшую,не проверял 14 дней ,в пятницу наблюдал активный лёт.Матки все не меченные похожи на карнику .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 10 августа, 2014 Share Опубликовано 10 августа, 2014 Завтра снимаю третью сработавшую,не проверял 14 дней ,в пятницу наблюдал активный лёт. ? У меня еще одна ловушка стоит, но пока все глухо, хотя при осмотре видел несколько пчел, наверное воровки остатки меда ищут. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
katran54 Опубликовано 10 августа, 2014 Share Опубликовано 10 августа, 2014 В цьому році спіймав у лісі 5 роїв. Три зсипав в один вулик, один пустив в самостійне плавання і одним підсилив відводок. Свої теж сильно роїлися - тара закінчилася і я не провіряв ловушки з кінця червня. На тому тижні провідав свої 3 ловушки - всі заселені. Буду скорочувати сім"ї , звільняться ящики тоді і заберу. Ще інтересно що принесуть рої без мого керівництва. Цвіте верес а приносу немаєjava script:emoticon('', 'smid_15') Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 16 августа, 2014 Share Опубликовано 16 августа, 2014 Ще інтересно що принесуть рої без мого керівництва. Цвіте верес а приносу немаєjava script:emoticon('', 'smid_15') якщо нормальна медова база то і відбудують і зальють. знайомий розповідав в ловушку не зайшов рій і вощина на сонці посповзала, він рамки забрав лишив суш і забув про ту ловушку, а в цьому році в липні заїхав, дивиться є рій. ледве віддер кришку, потягли язики і все залили медом, казав що шкода не було фотоапарата. наше втручання їм зовсім не потрібне. зараз після дощиків якщо буде тепло і верес замедує краще. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Сьогодні знайшов дупло з бджолами (вірніше, мені підказали де воно) Колись давно, з нього вже рій забирали, але вирізаний отвір вже встиг зарости. Як можна виманити бджіл, щоб дупло не вирізати? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Сьогодні знайшов дупло з бджолами (вірніше, мені підказали де воно) Колись давно, з нього вже рій забирали, але вирізаний отвір вже встиг зарости. ? gardener, Якщо вже завели розплід,- тільки різать нову должею. Нічим Ви їх з розплоду не виманите. Хіба якусь маленьку частину молодих на приманювачі роїв. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Залітали в них всякі рої: і слабенькі і досить хороші. а деякі навіть вперто не хотіли освоювати готове житло, а будували собі гніздо під дном ловушки: ? Немолодой, Таке досить часто зустрічається на фото. Але чому ж вони поселяються під днищем? це ж не природньо. Може хто знає секрет? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Я думав перед льотком ящик з рамками прикріпити. щоб в гніздо тільки через ящик могли заходити... Але якби то була весна... а зараз, мабудь, вже пізно таке робити. ЗІ Взагалі-то, я був до цих пір gardener а тепер чомусь зробив з мене гугль чи яндекс садовника вже хоча би - садівник Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 а зараз, мабудь, вже пізно таке робити. ? gardener, Вирізайте, щоб вони мали змогу до зими підготуватись. Що не поставите для них, розплід буде все ж визначаючим. До нього вони й підуть у дупло . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 gardener, Вирізайте, щоб вони мали змогу до зими підготуватись. Що не поставите для них, розплід буде все ж визначаючим. До нього вони й підуть у дупло . Мабудь треба буде так і робити, хоча, може вони там вже підготовлені ( я ж не знаю як давно вони там живуть). Постараюсь зробити фотосесію, якщо до того дійде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Мабудь треба буде так і робити, хоча, може вони там вже підготовлені ( я ж не знаю як давно вони там живуть). Постараюсь зробити фотосесію, якщо до того дійде. ? gardener, Думаю, буде цікаво, особливо, якщо нарветесь на якихось середньоросійських чи поліських... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 gardener, Думаю, буде цікаво, особливо, якщо нарветесь на якихось середньоросійських чи поліських... Та де вони там взялись хоча... може й аборигени, хто зна. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.