AVA Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 17 часов назад, ромео сказал: В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше Вранці пару годин різнокольорового і все 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 3 години тому, AVA сказав: Прошлий рік да 50 днів приблизно і найближчі 5 років непорядок , я писав про дані років 10 , коли акація стабільно зацвітала після 20 травня , абрикоса після 18 квітня, а кінець яблука був на 10 травня , я записи почав робити з 2003 і так по пам'яті нікому в голову не приходило що будуть такі скачки по цвіту В нас зараз цвіте абрикос і алича, вчора зацвіла черешня, я ще такого не памятаю. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 Є перші квіти на ріпаку. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 3 часа назад, Ворон сказал: В нас зараз цвіте абрикос і алича, вчора зацвіла черешня, я ще такого не памятаю. В мене зараз пилить клен. абрикос . алича. Яблуня кинула лист, груша почала розвиток. По ходу вишня. черешня. слива, яблуня і груша будуть цвісти всі в один час. Гнізда забиті обніжжям по максимуму. Рамки, які підставляються під засів - забивають пилком, маткам сіяти ніде. Тепер головне тримати контроль над наявністю меду в гніздах. Погодні прогнози похолодання не показують - так що початок цвітіння білої акації спрогнозувати даже не берусь, але думаю, що проти попередніх років - набагато раніше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 зранку +9,сонячно,вчора пасіка ревіла при +22 і майже без вітру.Проглянув 80 % пасіки.Ледве зібрав 0.5 літра підмору ,все інше воскова крошка.Також маю 2 карпатки і одну сімю карніки.І вгадайте яку сімю я розширив 2 сушками,в гнізді десь 7-9 л свіжого нектару з садів і побілка.Правильно- це карніка .Піде як племінна сімя для відводків і заміни маток.Бакфаст на пасіці буде поступово виведений. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 6 хвилин тому, Гурович сказав: В мене зараз пилить клен. абрикос . алича. Яблуня кинула лист, груша почала розвиток. По ходу вишня. черешня. слива, яблуня і груша будуть цвісти всі в один час. Гнізда забиті обніжжям по максимуму. Рамки, які підставляються під засів - забивають пилком, маткам сіяти ніде. Тепер головне тримати контроль над наявністю меду в гніздах. Погодні прогнози похолодання не показують - так що початок цвітіння білої акації спрогнозувати даже не берусь, але думаю, що проти попередніх років - набагато раніше. переключайтесь на збір пилку -зараз це ходовий товар і в ціні.купив спеціально турецький пилкозбірник і 8 рамковий рогатий для збору пилку для себе.Дуже привабливий його склад-мульти-табс віддихає. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 1 час назад, wwlo сказал: зранку +9,сонячно,вчора пасіка ревіла при +22 і майже без вітру.Проглянув 80 % пасіки.Ледве зібрав 0.5 літра підмору ,все інше воскова крошка.Також маю 2 карпатки і одну сімю карніки.І вгадайте яку сімю я розширив 2 сушками,в гнізді десь 7-9 л свіжого нектару з садів і побілка.Правильно- це карніка .Піде як племінна сімя для відводків і заміни маток.Бакфаст на пасіці буде поступово виведений. Пишіть правильно , а саме те що бакфаст ф2 не сподобався . І те що будете карніці ф1 надавати статус - племенна , і будете клепати з неї ф2 , і через рік знову будете нити що щось з тою карнікою не те . І так по кругу по тим же граблям. 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 5 годин тому, B 740 сказав: Пишіть правильно , а саме те що бакфаст ф2 не сподобався . І те що будете карніці ф1 надавати статус - племенна , і будете клепати з неї ф2 , і через рік знову будете нити що щось з тою карнікою не те . І так по кругу по тим же граблям. хто вам сказав ,що в мене був Ф2.Я двічі купляв іошки і в мене були ф1,в минулому році виводив від ф1,але вона була з пасіки матковода(для чистопородного трутня)І великої різниці не побачив.можливо мені попав не той бакфаст,але зараз карніка мене вразила.на другому тижні активного льоту появилась побілка і весняний мед в гнізді,яке розширив зразу 2 сушками,бо матці немає де сіяти.таке за 36 років побачив вперше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 Цей тиждень обіцяють без дощів , зате слідуючий дощовий і температура дуже знизиться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 18 хвилин тому, Павло Михайлович сказав: Цей тиждень обіцяють без дощів , зате слідуючий дощовий і температура дуже знизиться. Шось я не бачу ні одного, ні другого Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 То Ви не там дивитеся, але то ше далеко 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 1 година тому, wwlo сказав: хто вам сказав ,що в мене був Ф2.Я двічі купляв іошки і в мене були ф1,в минулому році виводив від ф1,але вона була з пасіки матковода(для чистопородного трутня)І великої різниці не побачив.можливо мені попав не той бакфаст,але зараз карніка мене вразила.на другому тижні активного льоту появилась побілка і весняний мед в гнізді,яке розширив зразу 2 сушками,бо матці немає де сіяти.таке за 36 років побачив вперше. Краще запитайте чому ф2 бакфаста не може бути нормальною бджолою? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 49 хвилин тому, Павло Михайлович сказав: Цей тиждень обіцяють без дощів , зате слідуючий дощовий і температура дуже знизиться. Як раз я буду розширяти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 28 минут назад, yu1986ra сказал: Краще запитайте чому ф2 бакфаста не може бути нормальною бджолою? Ф2 Це лотерея. 50% що ф2 буде норм . і 50% що буде полу дворняга. Це за умов що для ф1 робиться норм баковський трутовий фон. і це правило для любої породи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Konstantin_77 Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 Моя пасека в 22 году была практически вся на Бакфасте Ф1. В лучшие семьи ставлю в гнездо рамку с трутовой вощиной, соответственно имею хороший трутневый фон. Пробовал от самой классной по ХПП семьи Ф1 выводить маток Ф2, сделал 25 семей с такими матками - только в одной семье появилась злобливость и то, на мой взгляд, умеренная, на рапсе на следующий год зароились 4 семьи, по меду все были приблизительно одинаковые и не отличались от Ф1. Зимовка прошла в целом успешно, в паре семей вышли из зимы слабаки, полноценных потерь семей не было. Так что при наличии хорошего трутневого фона из семей с матками Ф1 пчелки из семей с матками Ф2 показывают очень достойный результат. А вот дальше с матками Ф3 - то уже точно лотерея. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 14 часов назад, Ворон сказал: В нас зараз цвіте абрикос і алича, вчора зацвіла черешня, я ще такого не памятаю. В нас вже на вишні з'явилися перші квіти. Мабуть глобальне потепління. Нічого доброго з цього не вийде. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 4 минуты назад, Konstantin_77 сказал: В лучшие семьи ставлю в гнездо рамку с трутовой вощиной, соответственно имею хороший трутневый фон Десь читав що матка шукає трутнів за декілька км від хати. Не думаю що інших пасік немає в радіусі 8-9км. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 9 апреля, 2024 Share Опубликовано 9 апреля, 2024 12 часов назад, I dream of having honey сказал: Десь читав що матка шукає трутнів за декілька км від хати. Не думаю що інших пасік немає в радіусі 8-9км. Ага, дурні трутні отпустять матку за кілька км. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 9 апреля, 2024 Share Опубликовано 9 апреля, 2024 13 часов назад, I dream of having honey сказал: Десь читав що матка шукає трутнів за декілька км від хати. Не думаю що інших пасік немає в радіусі 8-9км. Да матка улетает в места скопления трутней ,там и открывает камеру жала . Ну и после этого только происходит спаривание . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 9 апреля, 2024 Share Опубликовано 9 апреля, 2024 В 08.04.2024 в 19:43, wwlo сказал: хто вам сказав ,що в мене був Ф2.Я двічі купляв іошки і в мене були ф1,в минулому році виводив від ф1,але вона була з пасіки матковода(для чистопородного трутня)І великої різниці не побачив.можливо мені попав не той бакфаст,але зараз карніка мене вразила.на другому тижні активного льоту появилась побілка і весняний мед в гнізді,яке розширив зразу 2 сушками,бо матці немає де сіяти.таке за 36 років побачив вперше. Коли після акації вжарить сонце і все висохне і карніка перестане сіяти, сім*я почне танути на очах, бо молодої бджоли не буде - от тоді хотілось би почути, які оди ти будеш їй співати. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 9 апреля, 2024 Share Опубликовано 9 апреля, 2024 15 минут назад, Гурович сказал: Коли після акації вжарить сонце і все висохне і карніка перестане сіяти, сім*я почне танути на очах, бо молодої бджоли не буде - от тоді хотілось би почути, які оди ти будеш їй співати. Там нема шо співати , там одна пічаль. Ф2 , ф3 і граблі. І вагончик який на сонці нагрівається як баня. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 13 годин тому, Гурович сказав: Коли після акації вжарить сонце і все висохне і карніка перестане сіяти, сім*я почне танути на очах, бо молодої бджоли не буде - от тоді хотілось би почути, які оди ти будеш їй співати. так проблема,але я даю по 2 кг соняшникового меду в цей період.А просідає не тільки карніка.Краще літом дати підкормку,чим зимою пересаджувати бакфаст з пустих рамок на рамки з кормом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 13 годин тому, B 740 сказав: Там нема шо співати , там одна пічаль. Ф2 , ф3 і граблі. І вагончик який на сонці нагрівається як баня. це в вас нагрівається голова від сонця ,а в мене термо- дах над головою засипаний морською комкою.А тестують бджіл всі пасічники .Я був вражений станом сімей бакфаста і карніки,в гнізді котрої побілка і весняний мед. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 +27* 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 11 апреля, 2024 Share Опубликовано 11 апреля, 2024 У середу 10 квітня в Києві були зафіксовані три температурні рекорди. https://ua.news/ua/capital/teplishe-za-normu-na-12-gradusiv-u-kyyevi-zafiksuvaly-shhe-try-temperaturni-rekordy 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.