wwlo Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 вчора нарешті потепліло +20, але при шквальному вітрі ,сьогодні в 11-30 +17 =вітер зтих ,але не повністю.Хай працюють не буду їм мішати.Можливо поповнять запаси пилку і наносять води. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Js_ Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 2 часа назад, Конструктор сказал: Сьогодні гарна погода і прогнозують на наступні 3 дні. На 8:30 вже гарно носять пилок. Льотки у вас відкриті і нижні і верхні , так може втрачатись багато тепла , яке їм дуже необхідне весною . Я відкиваю ще верхні коли вже два магазини зверху стоять . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 1 година тому, B 740 сказав: Льотки у вас відкриті і нижні і верхні , так може втрачатись багато тепла , яке їм дуже необхідне весною . Я відкиваю ще верхні коли вже два магазини зверху стоять . Раніше ніколи не відкривав і завжди мучили сумніви що можливо було б краще відкрити. То ж цього року відкрив в невеликій кількості для зрівняння. Але за підказку дякую! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 12 минут назад, Конструктор сказал: Раніше ніколи не відкривав і завжди мучили сумніви що можливо було б краще відкрити. То ж цього року відкрив в невеликій кількості для зрівняння. Але за підказку дякую! Так розхід кормів меньший , меньше їдять на обігрів гнізда. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 5 часов назад, B 740 сказал: Я відкиваю ще верхні коли вже два магазини зверху стоять У меня открытые верхние летки только в нуклеусах ,и отводках . Для основных семей они не нужны . 5 часов назад, _kos_ сказал: Да таки день сегодня тёплый . Пчёлы несут пыльцу вовсю . 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Жаби заквакали сьогодні 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 6 годин тому, B 740 сказав: Так розхід кормів меньший , меньше їдять на обігрів гнізда. В мене вулики Ппу в них за багато вологи в період переходу з зими-весну, от і шукаю найкращий варіант вентиляції. Вже є робочий варіант але і хочеться поекспериментувати. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 40 минут назад, AVA сказал: Жаби заквакали сьогодні Буде рік багатий на рої ??? 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 17 минут назад, B 740 сказал: Буде рік багатий на рої ??? , по ревізії перша бджола буде лупится з 10 квітня і то 25% пасіки , а пів пасіки 25 .03 були тільки перші яйця глянув на градуснику було +15*С, як заквакали 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 10 часов назад, B 740 сказал: Буде рік багатий на рої ??? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Звідки він? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 6 хвилин тому, B 740 сказав: Звідки він? Закарпаття Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 3 часа назад, B 740 сказал: Звідки він? По говору, думаю, із Закарпаття. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Я ше вчора бачив після обіду якийсь ніби туман з пилюки. Ше й думав: і вітру нема. то звідки пилюка? А воно он шо Цитата В Україну прибуває пил із Сахари. Сьогодні (у суботу – 24 Канал) пилом накрило Прикарпаття, а ось 1 квітня така ситуація буде по всій Україні, https://24tv.ua/ukrayinu-nakriye-pil-sahari-koli-same-chim-tse-zagrozhuye_n2525817 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msgarry Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Біля Дніпра. Перша квітка. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 13 минут назад, gardener сказал: Я ше вчора бачив після обіду якийсь ніби туман з пилюки. Ше й думав: і вітру нема. то звідки пилюка? А воно он шо Завтра побачимо що воно таке. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 9 хвилин тому, msgarry сказав: Біля Дніпра. Перша квітка. І в нас почав 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 31 хвилину тому, msgarry сказав: Біля Дніпра. Перша квітка. В мене рані теж розквітають. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 1 час назад, msgarry сказал: Біля Дніпра. Перша квітка. Абрикос начинает? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 На закарпатті алича вже давно відцвіла , клімат інакший . Я після того як алича відцвіла вже магазини зверху кидаю. А він ще на 6-7 рамках тримав, через то і зроїлися. То певне вчився юнак в ютюбі як бджіл тримати. І таке смішне говорить , що це не його фак"ап , а те що всі бджоли рояться. Тепер по ділу: Сьогодні обійшов всіх своїх ледацюг. Приперли по рамці пилку , норм, за заставною їх ще чекає дві , а декому і три рамки їдла , тому можу ще дві неділі до них не лізти, навіть якщо і погіршиться погода. Ох і ледачий я.. Зимовка . В мене норм. По сусідам.... Ситуація пі....ць, в одного 40% лягло, в іншого 70%. Обоє рабоє жмоти на обробку від кліща. То буде попит на пакети і маток (можливо) . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 +18 . Сегодня. Сонячно. Пчела работает . 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 +26 сьогодні було. Вчора +23 .Аномалія для нас в такий період. крайні рамки 70% свіжий пилок , 30% свіжий нектар, верба ( котики) дає норм. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 4 часа назад, gardener сказал: ше вчора бачив після обіду якийсь ніби туман з пилюки. В нас також було вчора. Останній раз бачив минулим літом і пару років назад. Дурне діло, не приємне. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Ріпак порівнянно з минулими роками дуже в гарному стані , тільки треба погоди на цвітіння і він дасть, тільки магазини встигай ставити . В минулому році брали оптом у нас по 70. Пару років назад вже була історія , що ті хто здав пакети ніпочом то кусали лікті , бо могли б взяти ріпаку більше чим за те що здали пакети . Ну то таке . . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts