Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

17 часов назад, ромео сказал:

В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше

Вранці пару годин різнокольорового і все

3 години тому, AVA сказав:

Прошлий рік да 50 днів приблизно і найближчі 5 років непорядок , я писав про дані років 10 , коли акація стабільно зацвітала після 20 травня , абрикоса після 18 квітня,  а кінець яблука був на 10 травня , я записи почав робити з 2003 і так по пам'яті нікому в голову не приходило що будуть такі скачки по цвіту 

В нас зараз цвіте абрикос і алича, вчора зацвіла черешня, я ще такого не памятаю. :hmm:

Є перші квіти на ріпаку.

3 часа назад, Ворон сказал:

В нас зараз цвіте абрикос і алича, вчора зацвіла черешня, я ще такого не памятаю. :hmm:

В мене зараз пилить клен. абрикос . алича. Яблуня кинула  лист, груша почала розвиток. По ходу вишня. черешня. слива, яблуня і груша будуть цвісти всі в один  час. Гнізда  забиті обніжжям по максимуму. Рамки, які підставляються  під засів - забивають пилком, маткам сіяти ніде. Тепер головне тримати контроль над наявністю меду в гніздах. Погодні прогнози похолодання не показують - так що початок цвітіння білої акації  спрогнозувати даже не берусь, але думаю, що проти попередніх років - набагато раніше.

зранку +9,сонячно,вчора  пасіка ревіла при +22 і майже без вітру.Проглянув 80 % пасіки.Ледве зібрав 0.5 літра підмору ,все інше воскова крошка.Також маю 2 карпатки і одну сімю карніки.І вгадайте яку сімю я розширив 2 сушками,в гнізді десь 7-9 л свіжого нектару з садів і побілка.Правильно- це карніка .Піде  як племінна сімя для відводків і заміни маток.Бакфаст на пасіці буде поступово виведений.

6 хвилин тому, Гурович сказав:

В мене зараз пилить клен. абрикос . алича. Яблуня кинула  лист, груша почала розвиток. По ходу вишня. черешня. слива, яблуня і груша будуть цвісти всі в один  час. Гнізда  забиті обніжжям по максимуму. Рамки, які підставляються  під засів - забивають пилком, маткам сіяти ніде. Тепер головне тримати контроль над наявністю меду в гніздах. Погодні прогнози похолодання не показують - так що початок цвітіння білої акації  спрогнозувати даже не берусь, але думаю, що проти попередніх років - набагато раніше.

переключайтесь на збір пилку -зараз це ходовий товар і в ціні.купив спеціально турецький пилкозбірник і 8 рамковий рогатий для збору пилку для себе.Дуже привабливий його склад-мульти-табс віддихає.

1 час назад, wwlo сказал:

зранку +9,сонячно,вчора  пасіка ревіла при +22 і майже без вітру.Проглянув 80 % пасіки.Ледве зібрав 0.5 літра підмору ,все інше воскова крошка.Також маю 2 карпатки і одну сімю карніки.І вгадайте яку сімю я розширив 2 сушками,в гнізді десь 7-9 л свіжого нектару з садів і побілка.Правильно- це карніка .Піде  як племінна сімя для відводків і заміни маток.Бакфаст на пасіці буде поступово виведений.

Пишіть правильно , а саме те що бакфаст ф2 не сподобався . І те що будете карніці ф1 надавати статус - племенна , і будете клепати з неї ф2 , і через рік знову будете нити що щось з тою карнікою не те . І так по кругу по тим же граблям. 

5 годин тому, B 740 сказав:

Пишіть правильно , а саме те що бакфаст ф2 не сподобався . І те що будете карніці ф1 надавати статус - племенна , і будете клепати з неї ф2 , і через рік знову будете нити що щось з тою карнікою не те . І так по кругу по тим же граблям. 

хто вам сказав ,що в мене був Ф2.Я двічі купляв іошки і в мене були ф1,в минулому році виводив від ф1,але вона була з пасіки матковода(для чистопородного трутня)І великої різниці не побачив.можливо мені попав не той бакфаст,але зараз карніка мене вразила.на другому тижні активного льоту  появилась побілка і весняний мед в гнізді,яке розширив зразу 2 сушками,бо матці немає де сіяти.таке за 36 років побачив вперше.

Цей тиждень обіцяють без дощів , зате слідуючий дощовий і температура дуже знизиться.:(

18 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

Цей тиждень обіцяють без дощів , зате слідуючий дощовий і температура дуже знизиться.:(

Шось я не бачу ні одного, ні другого:dntknw:

Screenshot_20240408_202223_Chrome.jpg.2df1533f3fbb575609216603ec300b1a.jpg

То Ви не там дивитеся, але то ше далеко

1493813427_.thumb.PNG.e95b4e76721e0b7b29e8bd4dd802b9de.PNG 

1 година тому, wwlo сказав:

хто вам сказав ,що в мене був Ф2.Я двічі купляв іошки і в мене були ф1,в минулому році виводив від ф1,але вона була з пасіки матковода(для чистопородного трутня)І великої різниці не побачив.можливо мені попав не той бакфаст,але зараз карніка мене вразила.на другому тижні активного льоту  появилась побілка і весняний мед в гнізді,яке розширив зразу 2 сушками,бо матці немає де сіяти.таке за 36 років побачив вперше.

Краще запитайте чому ф2 бакфаста не може бути нормальною бджолою?

49 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

Як раз я буду розширяти:rofl:.

28 минут назад, yu1986ra сказал:

Краще запитайте чому ф2 бакфаста не може бути нормальною бджолою?

Ф2 Це лотерея.

50% що ф2 буде норм . і 50% що буде полу дворняга. Це за умов що для ф1 робиться норм баковський трутовий фон.

і це правило для любої породи.

Моя пасека в 22 году была практически вся на Бакфасте Ф1. В лучшие семьи ставлю в гнездо рамку с трутовой вощиной, соответственно имею хороший трутневый фон. Пробовал от самой классной по ХПП семьи Ф1 выводить маток Ф2, сделал 25 семей с такими матками - только в одной семье появилась злобливость и то, на мой взгляд, умеренная, на рапсе на следующий год зароились 4 семьи, по меду все были приблизительно одинаковые и не отличались от Ф1. Зимовка прошла в целом успешно, в паре семей вышли  из зимы слабаки, полноценных потерь семей не было.

Так что при наличии хорошего трутневого фона из семей с матками Ф1 пчелки из семей с матками Ф2 показывают очень достойный результат. А вот дальше с матками Ф3 - то уже точно лотерея.

14 часов назад, Ворон сказал:

В нас вже на вишні з'явилися перші квіти. Мабуть глобальне потепління. Нічого доброго з цього не вийде.

4 минуты назад, Konstantin_77 сказал:

В лучшие семьи ставлю в гнездо рамку с трутовой вощиной, соответственно имею хороший трутневый фон

Десь читав що матка шукає трутнів за декілька км від хати. Не думаю що інших пасік немає в радіусі 8-9км.

12 часов назад, I dream of having honey сказал:

Десь читав що матка шукає трутнів за декілька км від хати. Не думаю що інших пасік немає в радіусі 8-9км.

Ага, дурні трутні отпустять матку за кілька км.

13 часов назад, I dream of having honey сказал:

Да матка улетает в места скопления трутней ,там и открывает камеру жала . Ну и после этого только происходит спаривание . 

В 08.04.2024 в 19:43, wwlo сказал:

Коли після акації вжарить сонце і все висохне і карніка перестане сіяти, сім*я почне танути на очах, бо молодої бджоли не буде - от тоді хотілось би почути, які оди ти будеш їй співати.

15 минут назад, Гурович сказал:

Коли після акації вжарить сонце і все висохне і карніка перестане сіяти, сім*я почне танути на очах, бо молодої бджоли не буде - от тоді хотілось би почути, які оди ти будеш їй співати.

Там нема шо співати , там одна пічаль. 

Ф2 , ф3 і граблі. І вагончик який на сонці нагрівається як баня.

13 годин тому, Гурович сказав:

так проблема,але я даю по 2 кг соняшникового меду в цей період.А просідає не тільки карніка.Краще літом дати підкормку,чим зимою пересаджувати бакфаст з пустих рамок на  рамки з кормом.

13 годин тому, B 740 сказав:

Там нема шо співати , там одна пічаль. 

Ф2 , ф3 і граблі. І вагончик який на сонці нагрівається як баня.

це  в вас нагрівається голова від сонця ,а в мене термо- дах над головою засипаний морською комкою.А тестують бджіл всі пасічники .Я був вражений станом сімей бакфаста і карніки,в гнізді котрої  побілка і весняний мед.

+27*:blink:

У середу 10 квітня в Києві були зафіксовані три температурні рекорди.

https://ua.news/ua/capital/teplishe-za-normu-na-12-gradusiv-u-kyyevi-zafiksuvaly-shhe-try-temperaturni-rekordy

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...