Александр К. Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 53 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Зараз. Бо через пару тижнів може не бути того ефекту - виведуться робочі особини, а їх матки вже не літатимуть у пошуках поживи. Я раньше с весны ставил кроме мух никто не ловился вот и ставлю теперь только с тех дат когда осы ловиться начинают... Может какая-то местная особенность.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 4 години тому, Александр К. сказав: Я раньше с весны ставил кроме мух никто не ловился вот и ставлю теперь только с тех дат когда осы ловиться начинают... Может какая-то местная особенность.. Мухи ж теж різні бувають. Серед них і ті, які бджіл заражають паразитами. А ще, коли мухи почнуть пахнути, як мертві орки, вони класно приманюють тих же ос, а особливо шершнів. Перевірено на власному досвіді. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 22 марта, 2022 Автор Share Опубликовано 22 марта, 2022 Сьогодні почав повну ревізію сімей. Оглянув 4 сім'ї біля хати. і перші втрати... та й ще ...Виявилось що десь в жовтні заморську матку за 100 Є - поміняли (у вересні маточників не було, принаймні в першій половині), а та що вивелась не запліднилась. Взавтра буду її розформовувати. В решта сімей гарний розплід і гарний засів. Корму на місяць ще вистачить. В завтра буду основний точок біля лісу оглядати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 8 годин тому, ДобровоЛ сказав: Зараз. Бо через пару тижнів може не бути того ефекту - виведуться робочі особини, а їх матки вже не літатимуть у пошуках поживи. Щойно зловив величезну джмілеву матку. Була залетіла в оселю до дочки. Випустив на волю. І ніби на душі легше стало. А за свою пасіку нічого не скажу. Сусідка спостерігає зі свого другого поверху й знімає відео довкола. Дасть Бог - повернемося. А пасіку я свою якраз буквально за кілька днів перед навалою почистив, пігодував медком і трохи дав канді , що збереглося із раніше заготовленого. Перезимували вони непогано. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 49 хвилин тому, Бджолопотам сказав: Виявилось що десь в жовтні заморську матку за 100 Є - поміняли (у вересні маточників не було, принаймні в першій половині), а та що вивелась не запліднилась. В мене все так само, тільки матка не заморська. Тепер думаю шо з нею робити ( з сім'єю). буду мабуть сімейку до неї підсаджувати. Розформовувати не вийде, бо то в павільйоні (вулика не забереш, а бджоли повно і вже облетілися) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 22 марта, 2022 Автор Share Опубликовано 22 марта, 2022 9 хвилин тому, gardener сказав: буду мабуть сімейку до неї підсаджувати. Розформовувати не вийде, бо то в павільйоні (вулика не забереш, а бджоли повно і вже облетілися) Я планую цю безматочну сім'ю перевезти на точок до лісу і Варіант 1 - під'єднати до слабкої сім'ї. Варант 2 - оскільки в мене дві сім'ї слабкі є на пасіці - то сім'ю протримати без обльоту до вечора а під вечір розділити рамки з бджолами підсилюючи обідві слабкі сім'ї. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
katran54 Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 В 20.03.2022 в 18:13, katran54 сказал: Облетілися на цьому тижні. З зими вийшли всі, завтра обіцяють +11, післязавтра +14. Сьогодні заніс в тепло 20 медових рамок, завтра - післязавтра поставлю за заставну дошку всім без винятку - хай їдять. Син привіз сім"ю з Києва, тепер не один - внуки потихеньку "розносять" хату Було +16 то переглянув з розбором гнізда до першої рамки з червою. Тільки одній треба було дати рамку з медом. У половини переставив одну медову рамку з гнізда за заставну. І за 10 років вперше пропала матка за зиму та ще й не одна а дві в сім"ях поруч. Поставив одну на сусідню з маткою а другу мусив в ще батьківский вулик-лежак за заставну. Завтра заберу заставну але побачив що трохи б"ються. Читав що після зимівлі не буває бджіл-трутовок а тут є по п"ятаку горбатої черви і вже повзають трутні в цій безматочній. Два раза передивився і матку не побачив. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 Омела зацвіла - тягають пилок повним ходом. В Тальному комунальники раптово почали з нею активно боротися. 30 років нікому не заважала і тут в чиюсь світлу голову прийшло просвітлення, напевно вона заважає виявляти диверсантів Чистили гнізда і робили огляд. Знайшов одну ще одну сім'ю без матки і об'єднав з сусідньою. Здивувала майже практична відсутність закритого і личиночного розплоду, є тільки засів і то на 1-2 рамках, це притому, що гнізда вжаті та утеплені фольгоізолом і ППС. В найближчі 10 днів - контроль кормів, бо пішов пилок, а значить - зимові запаси будуть активно витрачатися. За крайню добу -200 гр. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 В Мене також небагато розплоду, напевно чують ще холода,пилку ще нема практично Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 17 хвилин тому, Жезус сказав: В Мене також небагато розплоду, напевно чують ще холода,пилку ще нема практично Через днів п'ять обіцяють в Україні трохи потепління. Може вже й верба козяча підоспіє ? А хто що знає про наших харківчан @Мико та @Брониславович як вони там ? Їм та їхнім пасікам мабуть дісталося чи не найгірше... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
андрон Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 38 хвилин тому, katran54 сказав: Було +16 то переглянув з розбором гнізда до першої рамки з червою. Тільки одній треба було дати рамку з медом. У половини переставив одну медову рамку з гнізда за заставну. І за 10 років вперше пропала матка за зиму та ще й не одна а дві в сім"ях поруч. Поставив одну на сусідню з маткою а другу мусив в ще батьківский вулик-лежак за заставну. Завтра заберу заставну але побачив що трохи б"ються. Читав що після зимівлі не буває бджіл-трутовок а тут є по п"ятаку горбатої черви і вже повзають трутні в цій безматочній. Два раза передивився і матку не побачив. 100% матка трутівка. Уважно шукайте матку, вона завбільшки з бджолу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 Мико на Форумі недавно був Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петр Павлович Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 Хоч пасіка знаходиться за 13 км від дому, але доїхать до неї не можу, транспорт не ходить, а машину віддав зятю для евакуації, бо його згоріла разом з будинком в Немішаєві. Крайній раз був на пасіці 22 лютого, були всі живі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 2 часа назад, Олександр Коваль сказал: . В найближчі 10 днів - контроль кормів, бо пішов пилок, а значить - зимові запаси будуть активно витрачатися Бігло подивився сімї з матками іо ,та декілька вибіркових - корм е але для старту тільки,у квітні прийдеться кормити Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 1 годину тому, Жезус сказав: Мико на Форумі недавно був Дякую! А то зразу ще не розібрався. Сам почав потроху відходити від пережитого. Я навіть не можу підібрати визначення для НЕЛЮДІВ, які будучи до останньої своєї чорносатанинської кісточки москальськими фашистами ,прикриваючись власівськими 'георгіївськими' стрічечками та фашистськими рунами, нищачи до тла наші мирні міста, вбиваючи мирних, ні в чому не повинних наших людей, називають мирний народ, мирну державу - саме фашистами !!! Ще немає такого визначення у природі! Такої підлості, такої ницисті, яку проявили москалі й орки Сатани кремля, очевидно ще не зустрічала наша Земля у своїй історії ! Смерть окупантам! Нищіть їх до пня! Немає їм, триклятим прощення! Ми їх охрестили в Х столітті, ми їх і відспіваємо у ХХI ! Слава Україні! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 3 години тому, ДобровоЛ сказав: Через днів п'ять обіцяють в Україні трохи потепління. Може вже й верба козяча підоспіє ? В оцю пору вже активно цвів пролісок і починав ряст. На даний момент глухо, в Тальному сумні бджоли шаряться по дворам в пошуках недоцвівших підсніжників. Жрат, крім омели, фактично нема шо. Фундук з ліщиною, як так зрозумів, в цьому році в прольоті Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 22 марта, 2022 Share Опубликовано 22 марта, 2022 55 минут назад, Олександр Коваль сказал: На даний момент глухо, в нас починає цвісти верба козяча Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 Маю частину сімей, що зимували в старій хаті. Вчора робив ревізію. Таки да - зимівля краще, ніж на вулиці. Кормів спожили значно менше, ніж "вуличні" ( десь до 50% запасу), підмору мізер. Люди просили на ліки, а там нема. Тих пару десятків бджілок, що осипались, самі вже повиносили. На дні лише воскова крихта... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 10 годин тому, arki сказав: в нас починає цвісти верба козяча Був на вихідних на пасіці - бджоли активно несли пилок, ліщина і фундук вже практично все, на підході кизил і верба... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 Вчора завершив ревізію : Від нестачі кормів загинула лише одна сім'я, мабуть десь я профукав . Без маток виявив 12-15 сімей (4 були але трутовки). Ще 3-4 сім'ї мали багато підмору Взагалом зимівля краща ніж минулого року. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 1 час назад, Конструктор сказал: Без маток виявив 12-15 сімей Ого! Це занадто... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 54 хвилини тому, ромео сказав: Ого! Це занадто... Цьго року багато , були роки що 1-2. Особливо не переймаюсь , бо мав резерв що зимував через перегороку , зразу приєднав . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 28 минут назад, Конструктор сказал: Цьго року багато , були роки що 1-2. Особливо не переймаюсь , бо мав резерв що зимував через перегороку , зразу приєднав . лишняя работа на пасеке Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 21 хвилину тому, Мико сказав: лишняя работа на пасеке Ой, радий вас @Мико , Романовичу, знову побачити тут ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 23 марта, 2022 Share Опубликовано 23 марта, 2022 7 годин тому, davolodya сказав: Був на вихідних на пасіці - бджоли активно несли пилок, ліщина і фундук вже практично все, на підході кизил і верба... У вас все ж набагато тепліше. Але весна іде й нікуди вона не дінеться! Лише по полях та містах доведеться тіла орків позбирати, щоб вони нашу святу українську землю не отруїли своїм вонючим сатанинським духом московії, проклятої усіма народами ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.