Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

14 минут назад, gardener сказал:

Син вчора їздив на медкомісію (аж в область) То з 20 з лишнім чоловік тільки двоє було 40+. а всі решту - без чогось 60

Це тому що 40 + та 40- багато вже служать...

:IMHO:

• Подобається 1

19 хвилин тому, gardener сказав:

Син вчора їздив на медкомісію (аж в область) То з 20 з лишнім чоловік тільки двоє було 40+. а всі решту - без чогось 60

А я Вам хіба не про те саме сказав.

Я знаю про що говорю і як воно в нас на півдні відбувається. І ця практика десь з квітня 22 року. Звісно якщо командир не тилова "особа", а той що з цими людьми буде на передку. Він повинен бути впевнений що вони не тільки будуть нищити ворога, але за ними не треба буде "нянку" (медбрата) закріпляти.  

• Подобається 1

1 годину тому, Сергей Тюркин сказав:

А абсурд всего будет в том .. що ті хлопці що всю війну в окопах просидять особливо і  "спрашивать" ні з кого не будуть. А оці (такі як) з відео так 99% що будуть бити себе в груди і "спрашивать"..

Думаю, що саме більше такі питання будуть задавати уклоністи, які мають формальний привід не служити, або різні тилові щури, які пристроїлися на тепле місце за хабар чи по знайомству і будуть себе бити в груди "я захищав" чи "я працював на обороноздатність". Типу, всі інші калачі їли на печі. Ми це вже тут на форумі бачимо, як саме голосно "ату" кричать не ті, що служать, а ті що сховалися за справочками. Я так розумію, бояться, що їхні справочки перестануть враховуватися і черга до них дійде.

1 годину тому, Фомич сказав:

Во время войны не критиковать армию надо, а помогать нашим вооружённым силам.

ТЦК не сприймаєтсья населенням як частина армії. Структури, яка має більшу недовіру у населення - важко знайти. Москалі так не дискредитують службу в ЗСУ, як ТЦК своїми незграбними діями. Чим довше держава не реформує систему обліку та призову, реформувавши чи ліквідувавши ТЦК в нинішньому вигляді - тим гірше буде для обороноздатності країни. В пабліках маса історій від довірених джерел, коли ТЦК відправили масу професійних людей не за спеціальністю - що це, як не диверсійна робота проти обороноздатності? 

• Подобається 8

27 хвилин тому, Александр К. сказав:

так і я про те

18 хвилин тому, Sanich сказав:

Ми це вже тут на форумі бачимо, як саме голосно "ату" кричать не ті, що служать, а ті що сховалися за справочками. Я так розумію, бояться, що їхні справочки перестануть враховуватися і черга до них дійде.

Те, что служать, у них просто нет времени здесь писать. Они иногда не спят по несколько суток и теряют сознание от усталости. А те, что ховаются за справки, так там есть свои особенности. Справка должна быть подтверждена в военное время. В любом случае, надо идти и проходить медосмотр. Кроме, случаев инвалидности и снятия с воинского учёта. А там уже каждый решает сам, как ему поступать.

Как то встретил одного знакомого в метро. У него одна нога короче другой, травма в детстве. Он ехал в больницу на обследование, военкомат послал. Такие реалии, надо подтверждать, есть уклонисты.

• Подобається 1

50 хвилин тому, Sanich сказав:

ТЦК не сприймаєтсья населенням як частина армії. Структури, яка має більшу недовіру у населення - важко знайти. Москалі так не дискредитують службу в ЗСУ, як ТЦК своїми незграбними діями. Чим довше держава не реформує систему обліку та призову, реформувавши чи ліквідувавши ТЦК в нинішньому вигляді - тим гірше буде для обороноздатності країни. В пабліках маса історій від довірених джерел, коли ТЦК відправили масу професійних людей не за спеціальністю - що це, як не диверсійна робота проти обороноздатності? 

На превеликий жаль, це так.

Название поменяли, а сама структура и стиль работы остался прежним. То, что отправляют людей не по специальности, это не для кого не секрет. Им глубоко по барабану, им с этими людьми не работать. Для них главное план по количеству, как при совке. И никто за это не отвечает.  Ну а делать сейчас реформы наверное никто не будет. Приходится надеяться на лучшее, что оно непременно будет. Есть люди, которые поступают по другому, находят себе должность по специальности, берут отношение от командования, которое его берет на службу и идут служить. Как гласит народная пословица: кто хочет что-то сделать, тот ищет способ, а кто не хочет,  ищет причину.

• Подобається 5

14 хвилин тому, Фомич сказав:

Ну а делать сейчас реформы наверное никто не будет.

Без реформи системи обліку та призову не буде вирішена проблема із ухилянням. Толку не буде, якщо між цивільним світом на військовим стоїть структура із нульовою довірою у кожної із сторін. :IMHO: На даний момент ТЦК та існуюча система обліку та призову працюють на ворога, а не на нашу перемогу. :IMHO:

14 хвилин тому, Фомич сказав:

Как гласит народная пословица: кто хочет что-то сделать, тот ищет способ, а кто не хочет,  ищет причину.

Безумовно. Більш того, із тих, за ким я слідкую із публічних військових, я зрозумів, що всі вони в перші дні війни так і поступили. Мотивовані люди із досвідом, часто не покладалися на ТЦК, а відразу скористалися вашим рецептом. Але це не є нормально і, тим більше, мало придатне для цивільних, які ніколи не служили. А далі відкривається питання про центри підготовки, їх якість та кадровий склад тих центрів, які також наводнили різного роду "куми", "свати" та просто люди з грошима та знайомствами, щоб пересидіти війну в тилу. Можна, звичайно, вдавати, що цього всього немає і переконувати інших, що це нормально. Особливо, якщо тебе це не стосується. 

• Подобається 1
  • Дякую 1

Дорогі колеги на фоні цієї дискусії в мене до вас є одне просте питання. Кожен поважаючий себе чоловік повинен захищати країну під час війни? Відповідь в формі так або ні.

І на рахунок ТЦК нема часу коли його рреформувати особливо зараз. А черг в яких кабінета не видно в який стоїш там зараз не спостерігається . Весна вже на підході росія наберає чергові сотні тисяч . 

• Подобається 1

6 хвилин тому, Sanich сказав:

Без реформи системи обліку та призову не буде вирішена проблема із ухилянням. Толку не буде, якщо між цивільним світом на військовим стоїть структура із нульовою довірою у кожної із сторін.

На жаль ми не можемо знати, в якому стані на цей час реформи. Но надіємось, що зміни будуть. Про нульову довіру я би не казав. Но це ваше право так думати.

• Подобається 1

4 часа назад, gardener сказал:

4 часа назад, Александр К. сказал:

Да в принципі яб так не сказав.. ще предостатньо молодих немобілізованих хлопців.. ну чи то їх то ТЦК не бачить? чи вони швидше бігають за тих 60 - тирічних ??  чи може ще яка причина  :hmm:..   

• Подобається 1

12 хвилин тому, Sanich сказав:

:IMHO: На даний момент ТЦК та існуюча система обліку та призову працюють на ворога, а не на нашу перемогу. :IMHO:

Александр, я бы очень хотел, чтоб вы ошибались и я на это надеюсь. Нельзя по одному источнику информации судить про всех. 

Сколько у нас водителей пьяных ловят за рулём, но это не значит, что все пьяные ездят.

Надеемся, что после победы будут реформы и многое изменится. А сейчас нужно делать максимально все для Победы.

• Подобається 2

3 часа назад, Фомич сказал:

. Про нульову довіру я би не казав. 

Ну то навіщо гребти шестидесятирічних коли сорокарічних валом..  навіщо отих косих. хромих відправляти на медкомісію а головне як та медкомісія пише годен коли на ного без сліз неможливо дивитися ?????

11 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Да в принципі яб так не сказав.. ще предостатньо молодих немобілізованих хлопців.. ну чи то їх то ТЦК не бачить? чи вони швидше бігають за тих 60 - тирічних ??  чи може ще яка причина  :hmm:..   

Не знаю як там в Вашій області а у нас реально тих хто може служити (в розрахунок не беру тих хто реабілітований наркоманів та алкашів з яких толку 0 ) вже не так багато як було... Особисто з моїх знаїомих десь 80 % вже були в шпиталі.... Треба оновлювати а ким? Добре питання.... знаю особисто місце де близько 100 чоловік живут реабілітованих та їх навіть не питали чи вони можуть та хочуть... 

Коротко кажучи в Харкові вже добрий відсоток 40 річних служить.... з перших днів тому нам розвалили гор та обл. Раду бо там були центри комплектаціі в перші неделі війни....

2 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

Ну де ж ? і хто ж ? хоть словом тут їх виправдовував ??  поки що тільки пишуть про порушення  прав ЛЮДИНИ отакими людьми з ТКЦ ..

В чому порушення прав людини . Мобілізація оголошена ,оголошена .Поліція має право зупинити і перевірити документи ,має. ТЦК має право вручити повіску ухилянту в любому місці і в любу годину , має . Показав документи і вільний якщо відвідував військомат  по виклику. Ухилянт отримав повістку і також вільний . Злосних ухилянтів потрібно садити, а боягузам копати схрони і сидіти там до глибокої старості. 

• Подобається 1
  • Дякую 1

16 хвилин тому, Сергей Тюркин сказав:

Ну то навіщо гребти шестидесятирічних коли сорокарічних валом..  навіщо отих косих. хромих відправляти на медкомісію а головне як та медкомісія пише годен коли на ного без сліз неможливо дивитися ?????

Ну такие у нас законы. Хоть и принимают новые законы, но содержимое к сожалению остаётся совковым, как и мышление у многих. Потому безногих и направляют на комиссию, думают, что нога могла вырасти заново. Для них главное бумажка.

Почему берут 60 летних, тут сложно однозначно ответить. 60 лет, это предельный возраст, хотя многие сами хотят служить, если здоровье позволяет. Если военкомат не берет, в тероборону идут.

Сколько будет война, к большому сожалению никто не знает. Возможно потому, сегодня и есть случаи призыва людей близких к предельному возрасту, чтоб через год его уволить и взять кто моложе. Но это сугубо мои предположения, я этого не утверждаю.

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

З цим погоджуюсь.

Виконали план, а на полігоні командир вишиковує цей "план" і каже "кому за 50 років вийти із строю". Дивиться на них і питає хто має бажання служити і на яких місцях. Якщо є бажаючі, тоді вернутись у стрій, всі інші з речами на вихід додому. 

І так до тих пір поки весь штат частини не буде заповнений. Але воєнкомат звітує на верх що план виконано (на сьогодні), тому що завтра їм треба буде замінити тих кого вернули.

План повинен бути якісним, а не для гарної картинки в цифрах.

Шановний вже відвідував військомат ? Пройшов медичну комісію , визначили розмір, одягу взуття , голови, рук.Цеж наперед потрібно все придбати . 

16 хвилин тому, Пахомич сказав:

Шановний вже відвідував військомат ? Пройшов медичну комісію , визначили розмір, одягу взуття , голови, рук.Цеж наперед потрібно все придбати . 

Пройшов, визначили розмір ще у 1988 році (якщо пам'ятаєте як раніше служили). На перед нічого не потрібно прикупляти, все дадуть на протязі тижня, коли Вас зарахують у частину. 

От і перший ухилянт:umora: Ото тут вся така опозиція проти вручення повісток. Якщо кацапи  кинуть 500тис. орків ,то ти рано чи пізно попадеш на передову і будеш проклинати ту годину , коли ти ховався від навчань на полігоні. Втікати потрібно також вміючи , як і наступати.

• Подобається 1

4 часа назад, Пахомич сказал:

В чому порушення прав людини . Мобілізація оголошена ,оголошена .Поліція має право зупинити і перевірити документи ,має. ТЦК має право вручити повіску ухилянту в любому місці і в любу годину , має . Показав документи і вільний якщо відвідував військомат  по виклику. Ухилянт отримав повістку і також вільний . Злосних ухилянтів потрібно садити, а боягузам копати схрони і сидіти там до глибокої старості. 

Якщо що .. то відео з поліцейськими я повністью не бачив то його поки що і не берусь коментувати.. але відео де люди в військовій формі заламлюють людину як худобу і затягують в того буса я переглянув 2-3 рази..  там чітко видно що поки пору чоловік в військовій формі задають питання ( відволікають увагу .. людини.) то СПЕЦ ГРУППА  само собою що по наводці тих відволікаючих Підлітае на тому бусі і навіть нічого не питаючи просто хапають того чоловіка і тягнуть в того буса.. І ВИ В УПОР НЕ БАЧИТЕ ???  ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ ...  

• Подобається 2

4 часа назад, Пахомич сказал:

, визначили розмір, одягу взуття , голови, рук.Цеж наперед потрібно все придбати . 

Для того щоб це придбати то зовсім не обов'язково розміри знімати у военкоматі а тим паче на перед все купувати .. якщо грубо говоря 10 мільйонів военообязаних підуть скуповувати на себе в прок одяг то мобілізовані остануться голі і босі ..  так що коли призовуть то там в принципі все дадуть АЛЕ звісно тоді спокійно самі собі докупите саме необхідне під себе ( для удобства..)..  а не впрок все скупити щоб в гардіропі міль жрала а мобилозовані  не мали змоги щось під себе придбати..

• Подобається 1

51 минуту назад, Сергей Тюркин сказал:

Підлітае на тому бусі і навіть нічого не питаючи просто хапають того чоловіка і тягнуть в того буса.. І ВИ В УПОР НЕ БАЧИТЕ ???  ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ ...  

А ви не можете собі уявити що то міг бути диверсант, чи калобарант? Чомусь при згадці "воєнкомат" усі намагаються розсусолювати про права людини.

Кожен день виловлюют на кордоні втікачів. Разом з ними і тих хто допомагає втікти, звісно не за просто так. Ще в горах знаходят жмурів. Беславно віддавшиз своє життя. Но не на війні. Вибачте, але тема "воєнкомат" і права людини це не спвмірні поняття.

• Подобається 3
  • Дякую 1

3 часа назад, ded50 сказал:

А ви не можете собі уявити що то міг бути диверсант, чи калобарант? Чомусь при згадці "воєнкомат" усі намагаються розсусолювати про права людини.

Да ви можете уявляти що завгодно .. но не треба бути якимось особим спецом щоб відрізнити де працюють любителі з военкомату і де професіонали що займаються диверсантами..  

• Подобається 1

4 часа назад, ded50 сказал:

А ви не можете собі уявити що то міг бути диверсант, чи калобарант? 

Мабуть я з Вами всеж погождусь .. що то дійсно був деверсант чи колоборонт.. залишилося лише розібратися.  віддавав наказ ломати людину диверсант а крутив людину колаборант чи навпаки..

• Подобається 1

4 часа назад, ded50 сказал:

Чомусь при згадці "воєнкомат" усі намагаються розсусолювати про права людини.

. Вибачте, але тема "воєнкомат" і права людини це не спвмірні поняття.

А за що ми тоді боримося ???  за що воюем??  боримося щось не бути рабами і одразу погоджуемося на рабство з другої сторони ???..   Людина це головна цінність держави .. -- так пише КОНСТИТУЦІЯ..  то перше це повинні дотримуватися ЗАКОННІ права ЛЮДИНИ..  а далі вже всі інші закони що не суперечать правам людини...   

• Подобається 10

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...