medhon Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Оце чудо сидить і не дуже жужить. Коли прилетіло, хз. Шо порадите з ним робити ? Хай "зимують", чи пожаліти і когось посилити, є сенс? Наче й шкода бродягвідео не вставляється Кароч, там жмень зоп'ять бджіл сидять в кущі, який збиралися на зиму зрізати. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 30 минут назад, medhon сказал: Оце чудо сидить і не дуже жужить. Коли прилетіло, хз. Шо порадите з ним робити ? Хай "зимують", чи пожаліти і когось посилити, є сенс? Наче й шкода бродягвідео не вставляється Кароч, там жмень зоп'ять бджіл сидять в кущі, який збиралися на зиму зрізати. А толку голодные, перемерзшие, слетевшие, возможно больные пчелы... Если есть пара тройка не нужных сотов с медом можно попробовать посадить на удачу ... Но это больше эксперимент.... 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 32 минуты назад, medhon сказал: Оце чудо сидить і не дуже жужить. Природний відбір, не морочте голову. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 34 минуты назад, medhon сказал: когось посилити, є сенс? в жодному разі, не від щасливого життя вони в кінці жовтня сидять на тому кущику. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 53 минуты назад, medhon сказал: Шо порадите з ним робити На підмор 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 А мені було б цікаво дати їм шанс. Вони, бачте, будь-що хочуть вижити. Це становище мабуть відчайдушна спроба, безнадійна, але інстинкт не враховує всіх обставин, а лише штовхає вперед. Цікаво дослідити цей механізм, чи зможуть вони це зробити, якщо дати можливість. 14 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 37 минут назад, Arius сказал: А мені було б цікаво дати їм шанс. Вони, бачте, будь-що хочуть вижити. Це становище мабуть відчайдушна спроба, безнадійна, але інстинкт не враховує всіх обставин, а лише штовхає вперед. Цікаво дослідити цей механізм, чи зможуть вони це зробити, якщо дати можливість. Підтримую Вашу думку.Я би дав їм шанс. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Уставший пчеловод Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 40 минут назад, Arius сказал: А мені було б цікаво дати їм шанс. Вони, бачте, будь-що хочуть вижити. Це становище мабуть відчайдушна спроба, безнадійна, але інстинкт не враховує всіх обставин, а лише штовхає вперед. Цікаво дослідити цей механізм, чи зможуть вони це зробити, якщо дати можливість. Мы в ответе за тех кого приручили,но я б побоялся. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Только что, Уставший пчеловод сказал: Мы в ответе за тех кого приручили,но я б побоялся. Чого там боятися ? 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 1 час назад, medhon сказал: Шо порадите з ним робити ? Якщо є на точку такі ж доходяги, то можна їх докупи. Тільки заради научного інтересу... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 4 минуты назад, ромео сказал: Якщо є на точку такі ж доходяги. Такі завжди є,куди ж без них . 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Только что, Женя Циба сказал: Такі завжди є,куди ж без них . Як не дивно, але в мене цьогоріч лише один кандидат на приєднання... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 1 минуту назад, ромео сказал: Як не дивно, але в мене цьогоріч лише один кандидат на приєднання... У мени цего року,щось з десяток на 4 рамках,зсипапаю по двоє . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 1 час назад, Arius сказал: Цікаво дослідити цей механізм, чи зможуть вони це зробити, якщо дати можливість. Можуть обісратися та заразити ноземою або ще якою хернею всю пасіку. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 31 хвилину тому, ромео сказав: Як не дивно, але в мене цьогоріч лише один кандидат на приєднання... а в мене одна на розформування, є свіженнькі трутні, ще не всі повиходили... 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 43 хвилини тому, ромео сказав: Якщо є на точку такі ж доходяги, то можна їх докупи. Тільки заради научного інтересу... і відразу пакетик з ситою+полин+деревій і пушечкой шмальнуть .....+ карантин 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 46 минут назад, Николай S сказал: і відразу пакетик з ситою+полин+деревій і пушечкой шмальнуть .....+ карантин Повністю підтримую і немає чого там боятись , амітраз допоможе. За одно будем знати чи багато вони кліща з собою принесли, а може ті що втікли то без нього. Судячи з фото то це Бакфаст до вас залетів. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
слава 1987 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 6 часов назад, medhon сказал: Оце чудо сидить і не дуже жужить. Коли прилетіло, хз. Шо порадите з ним робити ? Хай "зимують", чи пожаліти і когось посилити, є сенс? Наче й шкода бродягвідео не вставляється Кароч, там жмень зоп'ять бджіл сидять в кущі, який збиралися на зиму зрізати. Маю минулорічний досвід з подібного роду злетівшим ройком. Щоправда точно не пам'ятаю чи вересневим чи серпневим. Кліщів принесли з собою - дно було червоне після проливу. Пожалів дав медові рамки, а в зиму об'єднав із маленьким відводочком - половина бджіл до весни відійшла ще й рамки прикрасили. Для себе висновки зробив однозначно - осінню здорові не злітають. До речі тоді вперше побачив як бджола танцює,трясеться намагається зняти з себе кліщів. Я На одній обжолі тоді нарахував 3 кліща 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 10 часов назад, uam_63 сказал: Судячи з фото то це Бакфаст до вас залетів. може навчите як визначаєте породу по фото ?? Чи то так банальний '' синдром гайдара'' ??? Доречі на фото не Бакфаст , збільшіть фото і побачите однотипну темну бджолу. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
medhon Posted October 24, 2020 Author Share Posted October 24, 2020 13 годин тому, ромео сказав: Якщо є на точку такі ж доходяги, то можна їх докупи. Тільки заради научного інтересу... Є. Виставляв маломедки на осушку. Через тижнів зо два виявив - сидять якісь бродяги. Спочатку подумав, шо випадково рамку з маткою виставив. Передивився сім'ї, то тільки в деяких не знайшов маток, але стан сімей нормальний плюс матка бродяг жовта, у мене на пасіці таких не водиться. Посадив у вулик, дав їм чотири рамки з медом. Може до цих бродяг підсадити нових? Пролити біпіном, поставити полоски. Чи не варто? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
medhon Posted October 24, 2020 Author Share Posted October 24, 2020 16 годин тому, uam_63 сказав: Повністю підтримую і немає чого там боятись , амітраз допоможе. За одно будем знати чи багато вони кліща з собою принесли, а може ті що втікли то без нього. Судячи з фото то це Бакфаст до вас залетів. Так кажуть же шо бакфаст - це суперпорода, у якої одна проблема - не рояться. А так і кліща гонять, і мед ледь не з підсніжників весною і буряків осінню носять. Чого їм злітати? Так шо, мать', навряд шо бакфаст, тим більше що "докУмента" у них при собі не було. Бакфаст не тримав і навіть вживу не бачив, тож визначити "на око" не вмію Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
medhon Posted October 24, 2020 Author Share Posted October 24, 2020 6 годин тому, Valik740 сказав: може навчите як визначаєте породу по фото ?? Чи то так банальний '' синдром гайдара'' ??? Доречі на фото не Бакфаст , збільшіть фото і побачите однотипну темну бджолу. Нє, не однотипна - і сірі, і жовто-сірі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sitava Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 В 23.10.2020 в 18:02, medhon сказал: Оце чудо сидить і не дуже жужить. Коли прилетіло, хз. Шо порадите з ним робити ? Хай "зимують", чи пожаліти і когось посилити, є сенс? Наче й шкода бродягвідео не вставляється Кароч, там жмень зоп'ять бджіл сидять в кущі, який збиралися на зиму зрізати. Весна рассудит . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 В 23.10.2020 в 19:46, Женя Циба сказал: Підтримую Вашу думку.Я би дав їм шанс. Шанс им действительно нужно дать только дать корм инечего больше не делать 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts