Перейти к содержанию

Сонячна воскотопка

VSTS

Рекомендуемые сообщения

57 минут назад, Любомир сказал:

Прийдеться мені все ще раз  досліджувати - з лупою обдивлятись. То якщо так то Ви перевертаєте рамку щоб з ячейок повитікав віск? 

Ми напевно непорозумілись,Я ложу в свою сонячну воскотопку три рамки на 300,а ви як я зрозумів,ложите одна на одну?

4 минуты назад, Ворон сказал:

Ми напевно непорозумілись,Я ложу в свою сонячну воскотопку три рамки на 300,а ви як я зрозумів,ложите одна на одну?

Я розумію з того що бачу вашу воскотопку по типу вікна куди ви кладете рамки - так само роблю і я тільки кладу в 2 яруси - по 4 тобто вісім рамок.

59 минут назад, Любомир сказал:

Я розумію з того що бачу вашу воскотопку по типу вікна куди ви кладете рамки - так само роблю і я тільки кладу в 2 яруси - по 4 тобто вісім рамок.

я непомилився,щож топіть так і дальше,ях топитиму в один ярус,счастливо.:hi:

То все так, але питання моє в тому: чи перевертаєте рамку щоб із верхньої чарунки витікав віск, адже він за вашими словами, знаходиться "як в стаканчику",

1 час назад, Любомир сказал:

То все так, але питання моє в тому: чи перевертаєте рамку щоб із верхньої чарунки витікав віск, адже він за вашими словами, знаходиться "як в стаканчику",

Яж написав що нічого не перевертаю,бо рамки в мене топляться в один ярус ане так як у вас в декілька.

24 минуты назад, Ворон сказал:

Яж написав що нічого не перевертаю,бо рамки в мене топляться в один ярус ане так як у вас в декілька.

Так, спокійно. обговорюємо проблему з'їденого яйця, але все ж таки звертаю вашу увагу таку деталь, яку ви сам описуєте :

а що кладите рамки в декілька поверхів,це зовсім неправильно,бо віск з верхньої рамки попадає в кокони нижньої рамки,і там і лишається,бо віск через кокон пройти неможе,то вихід воску в перерахунку на одну рамку,сутєво зменшується.  

сот має чарунки  однієї сторони і з іншої. Коли ви кладете рамку то одна сторона стає нижньою, а інша верхньою і розплавлений віск з нижньої чарунки стікає, а з верхньої по-вашому твердженню

"віск через кокон пройти не може "

тому й питаю, Ви що?  перевертаєте рамку, щоб віск  вилився з верхньої чарунки - Ви  виливаєте його з того кокону? 

- Ні. Не виливаєте і не перевертаєте і в чарунках його нема - значить  віск проходить через  кокон як через сито при певній температурі, яка є вищою від температури плавлення. 

9 часов назад, Любомир сказал:

- Ні. Не виливаєте і не перевертаєте і в чарунках його нема - значить  віск проходить через  кокон як через сито при певній температурі, яка є вищою від температури плавлення. 

Поясніть мені,звідки віск вмене може взятись в верхньому ряді коконів,вмене рамки зверху немає,надоїло мені вас в чомусь переконувати,робіть як вважаєте за потрібно.:hi:

43 минуты назад, Ворон сказал:

надоїло мені вас в чомусь переконувати,робіть як вважаєте за потрібно.

Мені жаль, що не можу довести до Вашого розуміння моє пояснення, але воно на результат не впливає чи в один чи в три яруси.

Остання спроба: (немає другого ярусу) в лежачому стільнику є нижня чарунка і над нею верхня, а далі все описував раніше. 

Дискусію вичерпано.

• 7 months later...

доброго вечора панове вопросик после солничной воскотопки есть смисл перетопливать на паровий

9 минут назад, serg2222 сказал:

доброго вечора панове вопросик после солничной воскотопки есть смисл перетопливать на паровий

Питання не коректне, після сонячної зимою чи літом? Якої конструкції і яких рамок? На якій паровій і чому саме на паровій? Але загалом подальша переробка доцільна.

• 1 month later...

Скажите, пожалуйста, какая разница между воскотопкой (солнечной) на 1 рамку и на 2 ? По цене там 50 грн разницы, какую лучше брать?

16 минут назад, Алёнка сказал:

Скажите, пожалуйста, какая разница между воскотопкой (солнечной) на 1 рамку и на 2 ? По цене там 50 грн разницы, какую лучше брать?

у двох рамочну ви можете поставити дві рамки вона більша

2 часа назад, Алёнка сказал:

Сонячна - то найкращий варіант, враховуючи свій час та енергоресурси. А витопки приймать кругом.:IMHO: Беріть більшу, якщо є місце для її установлення.

• 2 months later...

Підкажіть будь ласка, є парова воскотопка і сонячна, сонячну потрібно трохи підшаманить. Чи варто мені реанемувати сонячну? Питання в тому, після сонячної воскотопки мертву потрібно переганяти через парову?

3 минуты назад, СЄРЖ сказал:

Підкажіть будь ласка, є парова воскотопка і сонячна, сонячну потрібно трохи підшаманить. Чи варто мені реанемувати сонячну? Питання в тому, після сонячної воскотопки мертву потрібно переганяти через парову?

В сонячній воскотопці,перетопюю тільки вирізки з воскобудівних рамок і язики,бо вони перетоплюються 100%,в чорних лишається багато воску,які тримаються за кокони,хоча в моїй температура доходить до 110"С,ось

user3001_pic3055_1342203687.jpg

Дякую, просто думав чи не буду робити двойну роботу, а про обрізки та язики щось забув, дякую.

• 3 months later...

сонячна воскотопка .......

34 хвилини тому, Борода-1 сказав:

сонячна воскотопка .......

Треба було зважити скільки натопилось грам з однієї рамки... думаю багатьом було б цікаво...

• 1 month later...

Добрый день, думаю о солнечной воскотопке такого типа: солнечная воскотопка.

Какая должна быть температура воздуха, чтобы она работала?

1 час назад, Евгений1988 сказал:

Добрый день, думаю о солнечной воскотопке такого типа: солнечная воскотопка.

Какая должна быть температура воздуха, чтобы она работала?

Думаю  +/- 20 градусів. Якщо така як зараз то й перу раз можна перезагрузить за день.

• 7 months later...

Уважаемые коллеги  кто может помогите полным чертежом солнечной воскотопки на р 300. Если у кого опыт одновременной загрузки в  воскотопку максимального количества рамок ?

1 минуту назад, Nikolay58 сказал:

Уважаемые коллеги  кто может помогите полным чертежом солнечной воскотопки на р 300. Если у кого опыт одновременной загрузки в  воскотопку максимального количества рамок ?

В мене на три рамки на триста,кресленя немає,бо робив все по рамці,тільки множив на три,+ відділ для посуди на віск.

DNgugMQje9s.jpg

13 минут назад, Nikolay58 сказал:

треба  плясати від розміру лотка (чі як воно там називається правилно, короче те куди рамка ложиться). Можна зробити на декілька штук таких лотків. В мене є воскотопка на три лотка по одній рамці. То максиму, що загружав то 9 рамок, але це в неділлю поклав, а в субото перезарядив. Та й вихід воску так малий,  то просто щоб швиденько перетопити, щоб моль незїла, а в зимку ту мерву перепресувати. Але в мене невдала консрукція вийшла, попростому кажучи - одоробло))))

Спасибо!  Мне интересно ваше решение коллега Ворон. а как будет работать если сделать воскотопку вертикально укладывать рамки. Пасека юг Запорожская обл. солнце летом так "шкварыть" что даже стекло в прошлым летом лопнуло и рассыпалось прямо на нвоскотопке. Заменил на  лобовое ровное автомобильное в накладку-работает.  

39 минут назад, Nikolay58 сказал:

Спасибо!  Мне интересно ваше решение коллега Ворон. а как будет работать если сделать воскотопку вертикально укладывать рамки. Пасека юг Запорожская обл. солнце летом так "шкварыть" что даже стекло в прошлым летом лопнуло и рассыпалось прямо на нвоскотопке. Заменил на  лобовое ровное автомобильное в накладку-работает.  

Зараз сонячна бульше простоює,як працює,перетоплюю язики з воскободівних рамок,і всяку некондиційну будову,а вибракувані рамки ідуть через центифугу.:ay:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...