Перейти к содержанию

Сонячна воскотопка

VSTS

Рекомендуемые сообщения

17.07.2021 в 15:19, укачаю сказав:

Добрый день! Вот никак не дойду до воскотопки. Пока все выбрасывается или кушает восковая моль. можно поподробнее и стоит ли об этом задумываться. А то комплектую паровую как на Ютубе у Стрельца помоему. Спасибо

Думаю варто, особливо якщо сами зможете зробити. 

Трапилась якась погана рамки - відразу її вкинув наперетопку. Чи язики назбирав їх теж. Та й служить вона довго.

1 час назад, MaXUA123 сказал:

Трапилась якась погана рамки - відразу її вкинув наперетопку. Чи язики назбирав їх теж. Та й служить вона довго.

1 час назад, MaXUA123 сказал:

А у Вас какой вид она имеет. и с вашего опыта как лучше сделать

В 24.03.2018 в 21:49, Дід Василь сказал:

за що мені подобаються українці що люблять доказати правоту один одному   щось доказувати вам небачу смислу     все пройдене і давно....а От у  Рекетчука Сергія бачив воскотопка тоже дуже гарна  крутеться по сонцю на колесі , на подьемниках від ляди авто майже автоматична  і рамок стае ...у вас свій спосіб топки воску у мене свій у 1000пасічників свій і всі роблять правельно якщо це приносе бажаний результат 

А можно поподробнее. Нужно делать сколько выбрасывать вощину можно. спасибо

1 година тому, укачаю сказав:

А можно поподробнее. Нужно делать сколько выбрасывать вощину можно. спасибо

В мене проста, на три рамки дадан. :ay:

DNgugMQje9s.jpg

2 години тому, укачаю сказав:

А у Вас какой вид она имеет. и с вашего опыта как лучше сделать

Звичайна собі воскотопка на одну рамку. З нержавійки купив арматуру. Під неї з дерева обв'язку зробив, в обязці паз під раму вибрав. Об'язку робив трохи під кутом. Рама на 2 стекла. Зручніше буде коли рама з стеклом на петлях. Звичайна собі воскотопка.

Маю ще на 3 рамки але, не зовсім вдала конструкція.

10 часов назад, Ворон сказал:

В мене проста, на три рамки дадан. :ay:

DNgugMQje9s.jpg

спасибо

• 11 months later...

Зробив сонячну воскотопку ,отакий віск  з забрусу.IMG-085ce394b340c7c5a8a66ccbba0256a1-V.thumb.jpg.4ff65a3a7182bdb76df4393d13a241ba.jpg

• 9 months later...
14.05.2023 в 10:40, ромео сказав:

Сонячно, тепло.

Можна пробувати включати сонячну воскотопку

Я вже пів мішка мерви наплавив .

Сьогодні ще сонячно, але сильний вітер. Обіцяють нічну грозу. 

22 години тому, Женя Ц. сказав:

Ніколи нею не користувався,а тут щось задумався,може варто взяти на озброєння. 

Як думаєте?

Вона їсти не просить. Раз зробив в все.

Я з весни плавлю і чорні вибраковані соти - не охота запускати ''комбайн'' на малу кількість рам. Скільки воску лишається в мерві не знаю (так краще сплю:)). 

І гарний віск ,з сонячної воскотопки:ay:IMG_20230514_193315_1.thumb.jpg.d8c72d39e9b9a50ca5fccda2bcd9ddf3.jpg

56 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Скільки воску лишається в мерві не знаю (так краще сплю:)). 

Я зважував - виходить максимум до 100г воску з рамки

5 годин тому, venchyk сказав:

І гарний віск ,з сонячної воскотопки:ay:IMG_20230514_193315_1.thumb.jpg.d8c72d39e9b9a50ca5fccda2bcd9ddf3.jpg

Ну, в мене не такий гарний виходить (потребує доопрацювання напильником), але свою функцію вона виконує чудово і безплатно. 

Доречі покажіть свою воскотопку, як у вас суцільні коржі виходять?

2 години тому, shersand сказав:

Мийте підлогу у дуплі, щоб не було такого :)

589586c0c42d1_.thumb.jpg.0a1f1de57c93002011e2bbded186fa3a.jpg

Співчуваю.

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Ну, в мене не такий гарний виходить (потребує доопрацювання напильником), але свою функцію вона виконує чудово і безплатно. 

Доречі покажіть свою воскотопку, як у вас суцільні коржі виходять?

То я його після витопки розігрів,і залив у форму для випічки.Воскотопка звичайна розміром  на одну стандартну рамку,кришка зі склом з якогось старого ліхтаря,скло там 8мм,зверху кладу ще одне.Все це на кронштейні який повертається.IMG-774d3b965f8ef0b471e7c856043093ae-V.thumb.jpg.93accc2f9a587bd26918ba4ab340c3d5.jpg

49 хвилин тому, venchyk сказав:

То я його після витопки розігрів,і залив у форму для випічки.Воскотопка звичайна розміром  на одну стандартну рамку,кришка зі склом з якогось старого ліхтаря,скло там 8мм,зверху кладу ще одне.Все це на кронштейні який повертається.IMG-774d3b965f8ef0b471e7c856043093ae-V.thumb.jpg.93accc2f9a587bd26918ba4ab340c3d5.jpg

В мене щось подібне, тільки на 3 рамки.

15.05.2023 в 20:53, yu1986ra сказав:

В мене щось подібне, тільки на 3 рамки.

три рамки стають в одній площині?

23 хвилини тому, gardener сказав:

три рамки стають в одній площині?

Так

15.05.2023 в 12:55, ромео сказав:

Я зважував - виходить максимум до 100г воску з рамки

Поправка.

Воскотопка в мене на дві рамки.

Раніше завжди (майже) робив в обід заміну рамок. Тобто до обіду перетоплював пару, після обіду - ще дві.

А це ось днями рамки лежали повний день. І результат вийшов інший:  130г і 135г.

Як на мене, то зовсім непогано.:IMHO:

19.05.2023 в 11:05, ромео сказав:

Поправка.

Воскотопка в мене на дві рамки.

Раніше завжди (майже) робив в обід заміну рамок. Тобто до обіду перетоплював пару, після обіду - ще дві.

А це ось днями рамки лежали повний день. І результат вийшов інший:  130г і 135г.

Як на мене, то зовсім непогано.:IMHO:

130г це чудовий результат.

Я завжди витримую цілий сонячний день. Коли є якісь сумніви, що не все ''здоїлось'', то просто підгрібаю мерву на верх замість 3-ї чи четвертої рамки.

Як на мене, то непогано було б рамки ложити на перфоровану сітку. Щоб віск відразу стікав на бляху, а не просочувався через всю мерву, що є знизу. Хтось таке вже використовував у сонячних воскотопках?

29 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Як на мене, то непогано було б рамки ложити на перфоровану сітку. Щоб віск відразу стікав на бляху, а не просочувався через всю мерву, що є знизу. Хтось таке вже використовував у сонячних воскотопках?

В мене під кожну рамку ложиться плетена сітка з нержавійки, віск стікає чудово, мерва як папір. 

38 хвилин тому, Ворон сказав:

В мене під кожну рамку ложиться плетена сітка з нержавійки, віск стікає чудово, мерва як папір. 

Сітка з якими отворами? Забивається часто? ''ложиться'' це просто кладеш на бляху, чи є якийсь проміжок між бляхою і сіткою?

56 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сітка з якими отворами? Забивається часто? ''ложиться'' це просто кладеш на бляху, чи є якийсь проміжок між бляхою і сіткою?

Сітка тканна, з дроту нерж товщиною 1.5 мм, кладу просто на бляху, забивається нечасто, бо топлю в основному світлі  браковані рамки і вирізки з будь рамок. 

• 10 months later...

Шановне панство, хто про бував склопакет однокамерний у воскотопці сонячній використовувать. Переживаю чи не лопне...

2 години тому, Іван Затуливітер сказав:

Шановне панство, хто про бував склопакет однокамерний у воскотопці сонячній використовувать. Переживаю чи не лопне...

Цікаве у вас прізвище, :ay: особливо у темі СОНЯЧНИХ воскотопок ! :umora::ooops::dntknw:

• 10 months later...

Подарували сонячну воскотопку виробництва АВВ 100. При розпаковці був здивований, що її стінки та дно зовсім без теплоізоляції - голий метал. Як думаєте - потрібно робити якусь теплоізоляцію чи ні?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...