vovchik v Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 14 минут назад, дочинец сказал: Якщо у нас бджола УНІКАЛЬНА то це вже зовсім інша справа.Ми вже починаємо її зберігати і вдосконалювати ,і якщо вже є у нас проблеми з реалізацією то ми не звинувачуємо бджолу і біжимо шукати другі породи ,а шукаємо проблему в собі. Тільки не в нас , а в німців . А в нас , легше гуску назвати собакою та посадити на ланцюг . Або : 17 минут назад, дочинец сказал: такої бджоли як карпатка немає ,а це є карніка то більшість матководів у кого є проблема з реалізацією тупо переходять на карніку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 8 минут назад, дочинец сказал: За себе я не переймаюся і питання не в мені .Питання в бджолах. У нас тепер дуже багато стало " науковців "без науки. Кажуть так як корабель назвеш він так і попливе. І це прислівья тут умісне. І добре що хоч у німців хватило розуму назвати карпатку УНІКАЛЬНА популяція і одне слово багато що міняє. Якщо наші " науковці " доказують що такої бджоли як карпатка немає ,а це є карніка то більшість матководів у кого є проблема з реалізацією тупо переходять на карніку .Завозна карніка поступово витісняє наших бджіл.Добре воно ,або погано це питання.Я вважаю що це погано тому що якщо наша бджола зуміла вижити в наших умовах значить вона УНІКАЛЬНА. Якщо у нас бджола УНІКАЛЬНА то це вже зовсім інша справа.Ми вже починаємо її зберігати і вдосконалювати ,і якщо вже є у нас проблеми з реалізацією то ми не звинувачуємо бджолу і біжимо шукати другі породи ,а шукаємо проблему в собі. Пане Василь тільки без образ. Скажіть будь ласка чи тримаєте Ви у себе карніку? І ще одне питання,або мені так здається або воно так і є. Чому Ви знаходитесь якось немовби осторонь хлопців які вболівають за карпатку, і всими силами намагаються її покращить? А саме Керик, Папп, Мерцин. Я наприклад достовірно знаю багатьох матководів Закарпаття хто під видом карпатки продає карніку аж дрантя летить. Те що Карпатська бджола унікальна то тут навіть мови немає. Я маю подарунок від Івана Михайловича Подолянку, з Мухою Ярославом домовився що придбаю у нього цікавий матеріал. Тому я не налаштований вороже до карпатських бджіл. Знаю як Віті Просюка працює карніка в Молдові, і знаю як карпатка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 3 минуты назад, Укроп сказал: Пане Василь тільки без образ. Скажіть будь ласка чи тримаєте Ви у себе карніку? Для того щоб можна щось порівняти потрібно спочатку провірити і я провіряв. Я брав маток у Дениса ,використовував їх для інструментального.Паланочка осіменяв моїх карпаток карнікою і цього я ніколи не скривав.І результатами цих експериментів ділився і тут на форумі і особисто з багатьма пасічниками. І якщо Вас цікавить то можу сказати що поки що дочки від цих кросів мене не радують.Більше мінусів ніж плюсів. 15 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 35 минут назад, Укроп сказал: І ще одне питання,або мені так здається або воно так і є. Чому Ви знаходитесь якось немовби осторонь хлопців які вболівають за карпатку, і всими силами намагаються її покращить? А саме Керик, Папп, Мерцин. Якщо Ви рахуєте що ті що не вступили в ОМУ не вболівають за карпатку ,то Ви дуже помиляєтеся. Мені здається що деякі матководи вступили в ОМО за те що більше вболівають за себе як за бджіл,але це тільки мені здається. 24 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 26 минут назад, дочинец сказал: Мені здається що деякі матководи вступили в ОМО за те що більше вболівають за себе як за бджіл,але це тільки мені здається. І зовсім не здається, і не тільки Вам. 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 1 година тому, vovchik v сказав: Я мав наувазі , чи не прийдеться з під поли ті матки продавати не будучи членом скажімо ОМУ чи інших подібних організацій . Згоден . Та , в нас як правило , багато що робиться словом , а не ділом . Тому цікаво , чи будуть реальні досягнення . Окрім перепродаж , звісно . та я і вступив в ОМУ з метою може чим зможу послужити, я з ОМУ маток не брав, маток не продаю, виводжу лише для пасіки своєї і початківцям даю, пакети продаю ніби все нормально, стараюсь щоб якісно, але є різного роду сьогодні проблеми в бджільництві, а тут на жаль як часна особа багато ненавоюєш, тож через ОМУ і буду просувати пропозиції,щодо захисту пасічників і тд., в чужі особисті інтереси стараюсь не залазити і не люблю, як хтось подібне робить, бо одним пустословством нічого не зробиш,критика доречна річ але і вона має міру, та й мета її до розвязки, но не до хаусу і тд. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
paseznik2013 Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 2 часа назад, Елена Щербань сказал: А кто у нас не толерантен к другим породам? Процентов 80 омовцев держать, что душа желает и я в том числе. И никто это не скрывает. Но в тоже время нужно уважать и районированные породы пчел нашей страны - Украины и сделать всем все возможное,что бы не истребить ее другими породами и оставить хоть где то в чистоте. Вот этими вопросами и пытаются занятся матководы. И все пытаются найти компромисс. Я сидела на собраниях и видела, как любому матководу дают право высказать свое мнение и никто не запрещает ему дать нам всем свои мудрые способы решения этих всех острых и болезненных вопросов. Уважаемая Вы в прошлом году что продавали,что Вы и Ваши коллеги хотите спасать? Вы просто хотите набить карман по жирнее,а другим это запретить. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Елена Щербань Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 Только что, paseznik2013 сказал: Уважаемая Вы в прошлом году что продавали,что Вы и Ваши коллеги хотите спасать? Вы просто хотите набить карман по жирнее,а другим это запретить. Лично я никому ничего не собираюсь запрещать и не позволю мне запретить. И прошу не переходить на личности! Но! Независимо от породы которую кто ли бо выбрал, нет ничего плохого в том ,что бы каждый желающий мог внести вклад в сохранение местной пчелы. А вклад состоит не только в полном самопожертвование во имя селекции одной породе, а и во многом другом. Приходите на собрания и слушайте, какую люди делают помощ и какой вклад делают за свой личный счет и за свое личное время для сохранения местной породы. Так что, только что, Вы оскорбили многих матководов. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рус Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 2 часа назад, Укроп сказал: Я наприклад достовірно знаю багатьох матководів Закарпаття хто під видом карпатки продає карніку аж дрантя летить Так почему бы это не обнародовать, чтобы все знали. 5 минут назад, Елена Щербань сказал: Приходите на собрания и слушайте, какую люди делают помощ и какой вклад делаю за свой личный счет и за свое личное время для сохранения местной породы. Так далеко Мы от Вас, чтобы слушать. А вот почитали бы с удовольствием. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
paseznik2013 Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 2 часа назад, дочинец сказал: За себе я не переймаюся і питання не в мені .Питання в бджолах. У нас тепер дуже багато стало " науковців "без науки. Кажуть так як корабель назвеш він так і попливе. І це прислівья тут умісне. І добре що хоч у німців хватило розуму назвати карпатку УНІКАЛЬНА популяція і одне слово багато що міняє. Якщо наші " науковці " доказують що такої бджоли як карпатка немає ,а це є карніка то більшість матководів у кого є проблема з реалізацією тупо переходять на карніку .Завозна карніка поступово витісняє наших бджіл.Добре воно ,або погано це питання.Я вважаю що це погано тому що якщо наша бджола зуміла вижити в наших умовах значить вона УНІКАЛЬНА. Якщо у нас бджола УНІКАЛЬНА то це вже зовсім інша справа.Ми вже починаємо її зберігати і вдосконалювати ,і якщо вже є у нас проблеми з реалізацією то ми не звинувачуємо бджолу і біжимо шукати другі породи ,а шукаємо проблему в собі. Ось золоті слова, істеного любителя карпатських бджіл,Успіхів Вам!!! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 8 часов назад, miro сказал: " Будь-яка публікація на форумі апріорі стає надбанням усіх. " правда цікаво, один обурюється як це так ,що в ГО право на те і те, хоча там маса фільтру,бо не так все є, а другий каже те що на форумі стає надбанням усіх, дивні справи чудяться,то як треба тут розумію,а тут ні, хочу лише звернути увагу,що якщо ГО порушує закони України,а саме в частині своєї діяльності ,будь хто член він ,чи просто громадянин ,має право подати в суд і встановити справедливість,це вкрай важлива річ на відміну форума,коли наклеп не справедливий,коли дане питання в руках одного двох людей,яких не подаси в суд ,бо це неформальне обєднання де ніде не зареєстроване і нізащо не несе відповідальність,чи не так панове. А де ж наклеп? Чи несправедливість? Будь-які об'єднання повинні давати кокретний результат, який приносить користь кожному з членів об'єднання, які платять внески. Чи не так? А про матководів загальною кількість декілька десятків на всю Україну, то це дійсна правда, можна себе вважати матковод, а так і не навчитися професійно виводити маток, а це великий і складний труд, який заслуговує окремої великої поваги. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 5 часов назад, дочинец сказал: І добре що хоч у німців хватило розуму назвати карпатку УНІКАЛЬНА популяція і одне слово багато що міняє. Якщо наші " науковці " доказують що такої бджоли як карпатка немає ,а це є карніка то більшість матководів у кого є проблема з реалізацією тупо переходять на карніку . Золоті Ваші слова. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 5 часов назад, дочинец сказал: Якщо Ви рахуєте що ті що не вступили в ОМУ не вболівають за карпатку ,то Ви дуже помиляєтеся. Мені здається що деякі матководи вступили в ОМО за те що більше вболівають за себе як за бджіл,але це тільки мені здається. 100% згоден з вами 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dust Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 Це називається - теоретично " ..... уважать районированные породы пчел нашей страны - Украины" ( це цитата ), а на практиці " ...сделать всем все возможное,что бы не истребить ее другими породами" ( це цитата ) 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 6 годин тому, дочинец сказав: Якщо Ви рахуєте що ті що не вступили в ОМУ не вболівають за карпатку ,то Ви дуже помиляєтеся. Мені здається що деякі матководи вступили в ОМО за те що більше вболівають за себе як за бджіл,але це тільки мені здається. Не соромтесь треба називати речі своїми іменами, це не для кого не секрет ..... Більшість так і є, на жаль.... 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 3 години тому, Wladimir_K сказав: А де ж наклеп? Я теж не зрозумів. Якщо хтось десь в цій темі бреше - жміть жалоба. Бо наклеп - то погано. 7 годин тому, дочинец сказав: Мені здається що деякі матководи вступили в ОМО за те що більше вболівають за себе як за бджіл,але це тільки мені здається. Якщо провести аналогію, то чи може існувати організація, яка бореться за тверезий спосіб життя, шляхом дегустації алкогольних напоїв? У мене саме такі асоціації виникають, коли мені розказують про збереження місцевих порід бджіл, шляхом завозу іноземних. Я не проти завозу - я за. Але я проти маніпулятивних лозунгів, які не відповідають справжньому стану речей. 19 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 23 декабря, 2017 Share Опубликовано 23 декабря, 2017 51 минуту назад, Sanich сказал: Але я проти маніпулятивних лозунгів, які не відповідають справжньому стану речей. Вы ничего не понимаете в селекции .... бабла 1 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Елена Щербань Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 3 часа назад, Фанат сказал: И мне не здаеться. Стаж три года, а семей пол сотни... еще забыли написать, что я женщина и вообще, когда бы я все успевала. Я это слышу часто. Не трогает. Лучше год за три в пчеловодстве, каждый день пытатся повысить уровень своих знаний и практических умений, чем протирать штаны по 10 лет и топтаться на месте только то и делая, что осуждая всех. Фанат, вы низко перешли на личности. Это тема ГО, а не обсуждения конкретных пчеловодов. Это и вся ваша смелость? Тыкнуть женщине ее стажем и тем что я как начинающий пчеловод знакомилась с разными породами пчел. Что не имела права? или вы хотите мне запретить? 9 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bob12 Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 Шановні колеги, дорогі точківці, я би попросив всіх Вас нарешті заспокоїтися.Вже хватить!!! 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мороз Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 Якщо провести аналогію, то чи може існувати організація, яка бореться за тверезий спосіб життя, шляхом дегустації алкогольних напоїв? У мене саме такі асоціації виникають, коли мені розказують про збереження місцевих порід бджіл, шляхом завозу іноземних. Я не проти завозу - я за. Але я проти маніпулятивних лозунгів, які не відповідають справжньому стану речей. Правильно. Треба підготувати грунт для подальшого переходу на місцеву бджолу (тобто продаж), а то з "бухти барахти" це зробити важко.Надіслано від мого GT-I9500, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 1 час назад, Bob12 сказал: Шановні колеги, дорогі точківці, я би попросив всіх Вас нарешті заспокоїтися.Вже хватить!!! Це наврядчи вийде, єдине тему можна скоригувати в правильне конструктивне русло. Єдине потрібно говорити прямо і відверто про проблеми і їх вирішення разом із здобутками. Форум це зовсім інший формат спілкування, ніж збори і конференції, у ньому в один момент русло теми може змінитися на протилежне. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bombus Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 Только что, Wladimir_K сказал: Форум це зовсім інший формат спілкування, ніж збори і конференції, у ньому в один момент русло теми може змінитися на протилежне. Главное знать через какую дверь постучаться и с каким презентиком! 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 6 часов назад, Елена Щербань сказал: Это тема ГО, а не обсуждения конкретных пчеловодов. Всё дело в том, что ГО состоит из конкретных пчеловодов и судят о ГО по высказываниям и конкретным действиям каждого члена ГО в отдельности и всех вместе взятых. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 10 часов назад, Фанат сказал: И мне не здаеться. Стаж три года, а семей пол сотни....и четыре породы на пасеке...и наверно все "тестируються" и "дорабатываються".... Інколи людині потрібно зовсім мало щоб навчитись і зробить краще за тих хто робе таке все життя. Можна все життя товкти воду у ступі і так і нічого не навчитись. А можна за три роки навчитись, і ще і когось вчить. Відчуваєте різницю? 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 24 декабря, 2017 Share Опубликовано 24 декабря, 2017 Якщо говорити про здобутки і промахи ОМУ це перш за все початок ОМУ. Ідея швидше за все появилась у ІМ. Який був в той час на форумі і з форума підтягував людей. І будь що організувати в нас це вже подвиг але промахи бувають в кожного. І якщо вдалося організувати "офіційних" карпатчиків, Чернівецьких професорів, степовиків, німців і це все зібрати одночасно для спілкування це серйозна заявка на успіх. І форум як інфо ресурс поміг ОМУ організуватися і якщо ОМУ буде відгороджуватися від форума це буде помилка. Має бути місце де буде частково інформувати про роботу ОМУ і заохочувати нових молодих пасічників до професійного росту і охочих розвиватись стане більше. Бо якщо відгородяться сьогоднішні члени товариства це законсервує розвиток. А про вступ нових членів це окрема тема. Тому що для вступу людина(матковод) має мати теоретичні знання і практичні навики виводу маток ну і ознайомлений з системою оцінки сімей. А травля буде завжди бо будуть не згідні з позицією ОМУ 17 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.