Jump to content

ГО "Об'єднання матководів України" / ГО ОМУ

Recommended Posts

Шановні  пасічники ,  матководи  .

Після наради по селекції , що відбулася в Києві, групою учасників  було вирішено легалізувати  наше обєднання, відповідно до чинного законодавства України.

Проект Статуту я прикріпив для ознайомлення , хто зацікавлений прошу ознайомитися та написати свої пропозиції. На етапі реєстрації, ми можемо внести необхідні корективи та правки.

Шукаємо зацікавлених пасічників для спільної роботи . Нам потрібні фахові пасічники , що  готові приймати участь в тестуванні  селекційного матеріалу, в різних природно - кліматичних та медозбірних районах  України, та зарубіжжя.

Методики  проведення тестувань,  рекомендації   можна буде одержати в організації.

Робота буде побудована наступним чином. Обєднання веде реєстр та збір аналітичних даних . Учасники тестувань на договірних умовах  ( не безкоштовно) одержують селекційний матеріал для випробування у себе на місцевості. Пасічник , що погоджується прийняти участь програмі, буде  зобовязаний , підсадити одержаних номерних маток у відводки, створити сімї та протягом 2-х років вести за ними спостереження. Що і як записувати , фіксувати буде викладено в методичних матеріалах.   Кількість сімей для тестування не менше 10. 

Файл є лише проектом статуту оригінал є в офіційному державному реєстрі і в голови ГО ОМУ.

Статут ГО ОМУ.doc

• Like 17

Ідею підтримую. Я ЗА!:ay:

Идея хорошая но есть масса но.....с чем будут сравнивать?....какая система ульев?....кто как привык работать с пчелой?.....одни и теже пчёлы у разных пчеловодов могут показать совершенно разные результаты у когото будут ульи мёдом забиты а у когото пасека перероится и как тут оценить пчёл ???..........                                                                                    

• Like 3

Повністю підтримую, ідея супер.

40 минуты назад, Іван Михайлович сказал:

З юридичної точки зору – супер!

По факту – дохлий номер….

Суть питання створення ГО в масштабі країни не зрозуміла, розмита.

Предмет роботи ГО -- бджоли . А в тексті статуту нема ОСНОВНОГО:

Які бджоли?

Які матки?

Які матководи?

Дуже схоже на ще не забутий лозунг (в інтерпретації до с\г):

МАТКОВОДИ  всіх рас бджіл – єднайтеся!

Висновок: Нема перспективи. Для початку створіть ГО матководів карпатки (карніки, ітілійки, африканки, середнеземноморки і т.і.) попрацюйте років 5-10, а потім можна і обєднувать, якщо буде що…
  • Like 3

51 минуту назад, Іван Михайлович сказал:

Після наради по селекції , що відбулася в Києві, групою учасників  було вирішено легалізувати  наше обєднання, відповідно до чинного законодавства України.

Проект Статуту я прикріпив для ознайомлення , хто зацікавлений прошу ознайомитися та написати свої пропозиції. На етапі реєстрації, ми можемо внести необхідні корективи та правки.

Шукаємо зацікавлених пасічників для спільної роботи . Нам потрібні фахові пасічники , що  готові приймати участь в тестуванні  селекційного матеріалу, в різних природно - кліматичних та медозбірних районах  України, та зарубіжжя.

Методики  проведення тестувань,  рекомендації   можна буде одержати в організації.

Робота буде побудована наступним чином. Обєднання веде реєстр та збір аналітичних даних . Учасники тестувань на договірних умовах  ( не безкоштовно) одержують селекційний матеріал для випробування у себе на місцевості. Пасічник , що погоджується прийняти участь програмі, буде  зобовязаний , підсадити одержаних номерних маток у відводки, створити сімї та протягом 2-х років вести за ними спостереження. Що і як записувати , фіксувати буде викладено в методичних матеріалах.   Кількість сімей для тестування не менше 10. 

Статут ГО ОМУ.doc

Іване Михайловичу, юридичне оформлення то все правильно, підтримую. А по суті справи і наповнення її змістом то ми готові, так як і в розмовах обговорювали, будемо працювати. Бажаючих чимало, головне намітити план дій. По Сумській області є бажаючі, телефон ваш дав, кому треба буде вам телефонувати.

В принципі ідея гарна. Але надіюсь не обмежиться лише статутом...як більшість із добрих починань. Одним з перших кроків, думаю має стати створення закритих облітників, що дуже складно на нашій території.... А щодо скепсису в попередніх повідомленнях, то як казав, здається Сократ, Хто хоче - шукає можливості, хто не хоче - шукає причини...;)

• Like 4

Стаття 10. Спілки об'єднань громадян 

Об'єднання  громадян  мають  право  на  добровільних  засадах 
засновувати або вступати між  собою  в  спілки  (союзи,  асоціації 
тощо), утворювати блоки та коаліції, укладати між собою угоди  про 
співробітництво і взаємодопомогу.

Я пропоную використати слово АССОЦІАЦІЯ МАТКОВОДІВ УКРАЇНИ.Так більш зрозуміло для іноземних колег. Та й закон як видно з статті 10Закону№(4523 -17) від 15 03 2012р.дозволяв.. Обовязково членом мають бути організаціі підприемства та державні наукові підроздільні структури.....  Іван Михайлович я пораджуся та дам свою пропозицію

• Like 2

РОЗДІЛ IV "ПОРЯДОК НАБУТТЯ ТА ПРИПИНЕННЯ ЧЛЕНСТВА, ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЧЛЕНІВ ОРГАНІЗАЦІЇ"  варто доповнити більш конкретно про членство, так як в Законі про ГО:

"Членами громадської організації можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 14 років."

• Like 1

Ідея хороша. :ay:Нема різниці які матки, які вулики. Це оцінка якості маток. Має бути тільки єдиний стандарт оцінки. Кількість розплоду, бджіл, меду,зимівля, розвиток заноситься в відомість яку потім пасічник зобовязаний надати в центр збору інформації де вона буде опрацьована.  в поляків є щось такого типу Ocena terenowa. 

• Like 6

6 часов назад, bercik сказал:

Я пропоную використати слово АССОЦІАЦІЯ МАТКОВОДІВ УКРАЇНИ.Так більш зрозуміло для іноземних колег.

Такі вже е поради; А) Дослідити досвід аналогічних світових ассоціацій.В)Взяти в основу аналогічний статут..С)Розробити вступну анкету участника....Подумати треба про макет логотип.+Розділи 1) міжнародні зв,язки 2)Кошти та майно3)Місцеві осередки по областях.

• Like 1

Позвонил Мельнику Александру По теме пообещал подключится и проконсультироватся у Халенка Николая по уставу и целям нашей организации (по европейскому образцу) И вариантам  вступление в Блюп Карпатки и укр.степ полеской .Николай уже там работает...

• Like 1

Ідея і мета хороша ! Але от що із цього вийде в реальності ? Поживем - побачим. Пробувати потрібно.

Але потрібно щоб усе було відкрито, прозоро і були чіткі і зрозумілі  правила для усіх, починаючи від селекціонерів і закінчуючи простими пасічниками.

zapivan :hi:Є німецькі нормативи оцінки якості бджолосімей - на :IMHO: їх потрібно взяти за основу з доповненням і адаптацією до наших реалій.

Такі правила гри - або ми доведем наших бджіл до європейської якості - або потонем в гібридах (для скептиків) :IMHO:  :hi:

Стільки пропозицій за один день!

В мене з"явилася ще більше переконаність,  що підняті питання на сьогодні є актуальними..  Один день ,з моменту оголошення Проекту Статуту.  Всім дуже вдячний. Ще кілька днів і  буде зрозуміло : хто зацікавлений і хто хоче працювати. Розглянемо всі пропозиції ,  які  зміни і доповнення потрібно внести до основного нашого документа. Зареєструємо в держоеєстрі Статут та зберемо загльні збори. Там і приймемо План роботи і поговоримо про кошторис нашої організації.  Одне можу сказати з впевненістю, ми не зупинимося. Матководи -селекціонери  , що сьогодні вже заявили про свій намір приймати участь у цьому проекті,  цю роботу будемо продовжувати. З "карпатчиків " вже сьогодні зголосилися : Болюбаш, Пап, Дочинець, Доскоч, Кулінець. Ведуться переговори з відділом селекції карпатських бджіл  ННЦ ім.Проковича  - С.Керек. По українській  степовій також формується група ,  інформація у Артема.  По карніці формується група, і можу запевнити -матеріалу досить і є кому і з чим працювати. 

Поки не зголосилися активісти на поліську , бакфаст,  

У нас немає іншого шляху! Мусимо самі за себе подбати.

Щодо регламентів та внутрішніх документів обєднання. Все готується, враховуємо і ваші пропозиції .Будемо вдячні за допомогу,  розумні рекомендації та практичну інформацію.

Облітники в Україні будуть. Один гірський  і один рівнинний по карпатці  в стані підготовки.  Лісовий з карнікою готується на червень -липень.  Матководів  з навиками ШЗ  та відповідним обладнанням також маємо. На цей рік, як  повідомив Артем, формуємо  базу селекційного матеріалу та формуємо контрольні та тестові групи.  Не все одразу, вибачайте але і мене  є бджоли :hi: які вимагають уваги.

Хорошая  идея, но довести ее хотя бы на половину задуманого будет  тяжело. Хотя ценителей  карпатки и Укр- степной ещо много. Но надо спешить .Потому как после того как попробуют настоящий Бакфаст , уже не захотят нечего тестировать.  Я  сам например взял бы и 100 маток на тестирование но Бакфаста или Кордована.

• Like 1

Хороша ідея. Я її повністю підтримую.

13 часа назад, Сергей Тюркин сказал:
4 часа назад, bercik сказал:

Такі вже е поради; А) Дослідити досвід аналогічних світових ассоціацій.В)Взяти в основу аналогічний статут..С)Розробити вступну анкету участника....Подумати треба про макет логотип.+Розділи 1) міжнародні зв,язки 2)Кошти та майно3)Місцеві осередки по областях.

Идея хорошая но есть масса но.....с чем будут сравнивать?....какая система ульев?....кто как привык работать с пчелой?.....одни и теже пчёлы у разных пчеловодов могут показать совершенно разные результаты у когото будут ульи мёдом забиты а у когото пасека перероится и как тут оценить пчёл ???..........                                                                                    

для цього є методики та відповідні вимоги. У нас йде робота з переведення рекомендацій европейьких. Нічого новішого не буде. Адаптуємо до наших умов.

Над логотипом працює дизайнер. Буде готово обсудимо з членами організації та зареєструємо.

Готуємо методичні рекомендації, проекти  методичок  розішлю учасникам організації, як буде завершено переклади.

9 часов назад, bercik сказал:

Я пропоную використати слово АССОЦІАЦІЯ МАТКОВОДІВ УКРАЇНИ.Так більш зрозуміло для іноземних колег. Та й закон як видно з статті 10Закону№(4523 -17) від 15 03 2012р.дозволяв.. Обовязково членом мають бути організаціі підприемства та державні наукові підроздільні структури.....  Іван Михайлович я пораджуся та дам свою пропозицію

Слушна назва, мені також більше до вподоби АССОЦІАЦІЯ  МАТКОВОДІВ УКРАЇНИ. Потрібно порадитися з держреєстратором.

9 минут назад, TEDDI сказал:

Приблизно знаю де ( можу підказати, якщо особисто займетесь, або надійна людина) Але іще потрібно знайти фанатів, які погодяться із полісянкою працювати у костюмах космонавтів. 

нажаль я не знаю людей які б бажали зайнятись поліською. Я теж однією .... на всі стільці не сяду ;)

10 минуту назад, TEDDI сказал:

Зі своєї сторони - якщо знайду підходяще місце під новий точок - попробую зайнятись полісянкою.

Бог у поміч :ay:

10 минуту назад, TEDDI сказал:

Контакти Ваші маю

:hi:

• Like 1

13 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

для цього є методики та відповідні вимоги.

9 часов назад, bercik сказал:

Слушна назва, мені також більше до вподоби АСОЦІАЦІЯ. Потрібно порадитися з держреєстратором.

59 минут назад, Саша@ сказал:

Я  сам например взял бы и 100 маток на тестирование                                                               но Бакфаста или Кордована.

Участники тестирования  ( НЕ БЕЗКОШТОВНО) получают материал для испытаний.....                                                                                                                                                              САША и как возьмёш 100 маток ?

14 часа назад, Іван Михайлович сказал:

. Учасники тестувань на договірних умовах  ( не безкоштовно) одержують селекційний матеріал для випробування у себе на місцевості. Пасічник , що погоджується прийняти участь програмі, буде  зобовязаний , підсадити одержаних номерних маток у відводки, створити сімї та протягом 2-х років вести за ними спостереження.   Кількість сімей для тестування не менше 10. 

Статут ГО ОМУ.doc

Я понимаю раздать даром толку вообще не будет......Но Вы хотите чтоб пчеловоды на своих пасеках создавали тестовые группы 2 года вели тщательные наблюдения ...протестировали Вам ваших маток   (сделали за ВАС вашу работу) и при этом ещё и Вам заплатили ??                                                                                                            

18 минуту назад, Іван Михайлович сказал:

для цього є методики та відповідні вимоги.

Да когда сам всем занимаешся.....  или под твоим контролем.........а когда кто то и на расстоянии    то как доверять тем оценкам ??             

• Like 2

3 минуты назад, Сергей Тюркин сказал:

Участники тестирования  ( НЕ БЕЗКОШТОВНО) получают материал для испытаний.....                                                                                                                                                              САША и как возьмёш 100 маток ?

Здесь вы правы, купи маток протестируй, Отдай даные ,а мы посмотрим какие дочьки луче сработали.Какой материал пускать в роботу,а  какой выбросить. Так пару лет и будет нам карпатка или степная на что то похожа.Будет что предложить и на продажу и тут и там. А главное что робота какая проведенная чужими руками.    Все прекрываются что породы надо сохранить, но это я думаю бред.Каждый в первую очередь думает о бабле. Что сделать сейчас что бы заработать, много потом. Почему Немец зарабатывает на матке 100 евро ,а я сто гривен.? Вы товарищи селекционери организуйте асоциацию ,представители ее   внесут взносы.За взносы купите маток   .Выводите дочок и роздавайте их бесплатно,пчеловодам которые их согласятся тестировать. А за проведенную роботу пчеловоду заплатите. А то вы и дочок хотите продать и бесплатно что бы на вас отработали два сезона. Вы говорите что такой пасечник будет иметь дешовый допуск к вашему материалу? Так с таким успехом можно купить  маток  в Немцев и пусть они на тебя работают а не ты на них.Что бы что то создать надо вложить, а не старатся за щот кого то выехать.:IMHO1:

• Like 3

6 часов назад, Саша@ сказал:

Здесь вы правы, купи маток протестируй, Отдай даные ,а мы посмотрим какие дочьки луче сработали.Какой материал пускать в роботу,а  какой выбросить. Так пару лет и будет нам карпатка или степная на что то похожа.Будет что предложить и на продажу и тут и там. А главное что робота какая проведенная чужими руками.    Все прекрываются что породы надо сохранить, но это я думаю бред.Каждый в первую очередь думает о бабле. Что сделать сейчас что бы заработать, много потом. Почему Немец зарабатывает на матке 100 евро ,а я сто гривен.? Вы товарищи селекционери организуйте асоциацию ,представители ее   внесут взносы.За взносы купите маток   .Выводите дочок и роздавайте их бесплатно,пчеловодам которые их согласятся тестировать. А за проведенную роботу пчеловоду заплатите. А то вы и дочок хотите продать и бесплатно что бы на вас отработали два сезона. Вы говорите что такой пасечник будет иметь дешовый допуск к вашему материалу? Так с таким успехом можно купить  маток  в Немцев и пусть они на тебя работают а не ты на них.Что бы что то создать надо вложить, а не старатся за щот кого то выехать.:IMHO1:

З однієї сторони ви праві але доприкладу у мене є друзі в центральній україні які постійно купляють маток коли я зними спілаувався нарахунок повернення маток вони згідні що це їм дає це матеріал який добре працює в його регіоні можливість виводу маток від цієї матки і той пасічник отримує приріст по меду і відповідно бабло як ви виразились а нарахунок повернен можливий варіант за одну провірену 3 непровірені це дискусія і тіки в її обговорені народиться модель по якій мо можем працювати .

• Like 2

30 минуты назад, Богдан1 сказал:

нарахунок повернен можливий варіант за одну провірену 3 непровірені це дискусія і тіки в її обговорені народиться модель по якій мо можем працювати .

За 1 проверенную 3 непроверенных ----это не вариант....Кто то повернет 33% маток и потребует 100% возврата новых а другой пчеловод найдёт именно ту 1-2 маточки нужных ну и зачем ему те 3-6 маток ?......Это действительно токо дискусия   и ну очёнь много нюансов от которых зависит конечьный результат..                                                                А если семи с вашими матками принесут меда меньше среднего по пасеке (а оно так и будет у медовиков в основном Ф1  ф2 ) Вы компенсируете разницу ту что пчеловод не дополучил по мёду......+  трата дополнительного вренени (или можна по быстрому абы було) на контроль за тестированными семями.....                                                Так всё пошёл я  сбивать рамки...первые 5.5 тыс уже приехали  2.5 тыс  ещё доделывают (рамка 145)

10 час назад, Паланочка сказал:

нажаль я не знаю людей які б бажали зайнятись поліською. Я теж однією .... на всі стільці не сяду ;)

А я на жаль не знаю людей,которые будут проводить какие то тесты за счет своего кошелька. Чего не придумают ,чтобы бабла срубить.Вообще-то матководы должны не только бесплатно маток предоставить для тестирования,а еще и заплатить за это тестирование.

А история проста,от торговались ребята своим элитным материалом.Удачи в поиске подопытных:umora:

• Like 2

• Алёнка changed the title to ГО "Об'єднання матководів України" / ГО ОМУ