Перейти к содержанию

Методи визначення породи бджіл

владек

Рекомендуемые сообщения

оскільки в нашу тему не всі форумчани заходять, то я продублював останні повідомлення в тему УС, нехай вивчають.

2 години тому, Майер сказав:

По форме и содержанию ценность этой бумажки нулевая. Лабораторные исследования содержат наименования инструментов (микроскоп марка, программа (название), использованные методики, стандарт породы...)

Обязательно указываются количество исследованных пчел- это дает возможность установления уровня достоверности исследования. Отсутствует указание разброса значений показателей, отсутствует статистическая обработка и поэтому за средним значением должно быть +- и указана относительная ошибка. Если она указана, то по формуле можно определить коэффициент вариации и СКО- показатели разброса значений вокруг среднего.

Проверить эту бумажку в таком виде невозможно. Исследователь показывает свое незнании основ биологической статистики (биометрии), такой курс обязательно входит в программу подготовки зоотехников.

Правильно сказал А. Майстерчук: "Працюют самостийно... в рiзни стороны."

Разница в подходе у разводчиков УС и карпатки разительная. У первых больше бытовой (за редким исключением), у вторых с опорой на науку и современные программные продукты. Не карпатка сама по себе уничтожает УС, а недостаток научного подхода у возглавляющих возрождение породы УС.

Только объединение усилий всей науки и всех заводчиков УС в единое целое смогут повернуть ситуацию. Тем более что "ресурсы не такие великие (А. Майстерчук)."

Спасибо - лучше не скажеш. У нас говорят: "Ваші слова - та до Бога". Почему, по дОброму, и завидую нашим карпатчикам. Плохо, что наши матководы УС не хотят понять элементарную вещь: от "раздувания щек" и гордо поднятой головы с "короной" - пчела лучше не станет. Хотя, думаю, им это и  не важно.:IMHO1:

1 година тому, amator сказав:

Спасибо - лучше не скажеш. У нас говорят: "Ваші слова - та до Бога". Почему, по дОброму, и завидую нашим карпатчикам. Плохо, что наши матководы УС не хотят понять элементарную вещь: от "раздувания щек" и гордо поднятой головы с "короной" - пчела лучше не станет. Хотя, думаю, им это и  не важно.:IMHO1:

Володимире, Ви ж пам'ятаєте, як активізувалася ця вітка форуму. Саме проблеми степової спонукали мене спочатку до адаптації-переробки програми "Порода по крыльям", а потім і до розробки окремої програми. На початках я отримав досить суттєву колекцію оцифрованих проб, що дозволило розробити "власний" морфометричний стандарт (:)), але потім все якось затихло. А цю роботу потрібно було продовжувати. Це добре, що у цій темі хлопці продовжують відшліфовувати інструментарій, але наша офіційна наука якось самоусунулась від цього процесу. Шкода, бо на початках все виглядало трохи по іншому...

П.С.

В такий спосіб я отримав більше часу для карпатської бджоли :).

1 година тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Володимире, Ви ж пам'ятаєте, як активізувалася ця вітка форуму. Саме проблеми степової спонукали мене спочатку до адаптації-переробки програми "Порода по крыльям", а потім і до розробки окремої програми. На початках я отримав досить суттєву колекцію оцифрованих проб, що дозволило розробити "власний" морфометричний стандарт (:)), але потім все якось затихло. А цю роботу потрібно було продовжувати. Це добре, що у цій темі хлопці продовжують відшліфовувати інструментарій, але наша офіційна наука якось самоусунулась від цього процесу. Шкода, бо на початках все виглядало трохи по іншому...

П.С.

В такий спосіб я отримав більше часу для карпатської бджоли :).

Ігоре - все так. Вам окрема подяка! ПоВангую: наші "маститі" маткарі від УС (на жаль - і не тільки маткарі!), подивились на Вашу програму і зрозуміли - "3,1415952... і т.д." !!!  Навіщо цей ГЕМБЕЛЬ? Можна сидіти на п"ятій точці рівно (тупо прививати личинки) і не робити лишніх рухів. Є "бамага", є об"єм продаж - що ще треба?

"Таити, Таити! Нас и так не плохо кормят!" (с):)

Друзі - не корміть "жирного кота" даром! Примушуйте його трохи і "мишей ловити". Викладаємо скани крил, аналізуємо, співствляємо з "бамагою" і робимо колективний висновок. Впаде об"Єм продаж - "п"ята точка" вимушено зрушиться з місця.:IMHO:

19 хвилин тому, amator сказав:

Друзі - не корміть "жирного кота" даром! Примушуйте його трохи і "мишей ловити".

Це чудово можна робити в мережах наприклад Фесбука, але треба бути готовим отримати пару відер лайна, замість крил. Але вода камінь точить. І чим більше пасічників підключимо до розуміння "при покупці перевір морфометрію", тим більше народу буде маткарів заставляти вдосконалюватись. 

P.S. Наразі починаються весняно-польові роботи, то часу буде все менше, але попробую ще десь потролити степовиків.:umora:

1 година тому, Mihail-ves сказав:

Це чудово можна робити в мережах наприклад Фесбука, але треба бути готовим отримати пару відер лайна, замість крил. Але вода камінь точить. І чим більше пасічників підключимо до розуміння "при покупці перевір морфометрію", тим більше народу буде маткарів заставляти вдосконалюватись. 

P.S. Наразі починаються весняно-польові роботи, то часу буде все менше, але попробую ще десь потролити степовиків.:umora:

Друже, пам"ятаєте: "У нас длинные руки!"? Ви вже нажили собі "друзів" - Вам мало?:umora:

2 часа назад, amator сказал:

Впаде об"Єм продаж - "п"ята точка" вимушено зрушиться з місця.:IMHO:

Здесь все намного сложнее. УС в нынешнем состоянии это разнородный материал. По материнской линии это может быть в очень редких случаях истинная УС, часто карпатка, кавказянка, итальянка. И эти 5 форм кто-то должен различить. М ДНК может хорошо вычленить, только когда в основе кавказянка. Право продавать пчел как УС исходит из закона при наличии заключения о чистопородности от института. 

Спрос на эту продукцию не упадет. Мед они носят относительно хорошо. И сказать, что истинная УС будет в этом отношении лучше , пока невозможно. Каждый может заявлять что УС только у него и Будет прав и не прав одновременно. Методик точных нет. Без дополнительных исследований все будет так как сейчас, за исключением редким.

33 хвилини тому, Майер сказав:

Право продавать пчел как УС исходит из закона при наличии заключения о чистопородности от института. 

Ось "заключение" яке я виклав вище, якраз і доводить до того, що продають карніку замість УС. Але претензій їм нічого виставляти, бо в них є "бумажка".

36 хвилин тому, Майер сказав:

Методик точных нет. Без дополнительных исследований все будет так как сейчас, за исключением редким.

А щоб були точні методики потрібно багато опрацювати масу матеріалу. Але практика показує зворотнє, хочуть під "матеріал відомого заводчика УС" прописати зміни в породному стандарті, при цьому відкидають масові проміри на всій території України.

Рішення Як змінити таку ситуацію, в мене не має. На днях телефонував своєму земляку з Врадіївки, обіцяв надати підмор від сімей матки яких облітувались на острові. А вчора вийшов на його дочку (яка рахується селекціонером на сайті УС) у фесбуці, та повторив прохання. Відповідь напевне всі догадуються яку отримав...

5c6eb178b9c45_2019-2-21_16-10-42_419.jpg.5cffafb64cc7f0d695dba34067d8100b.jpg

додам що мої бджілки з 4 лютого облітуються, а майже вся Україна обліталась в неділю-понеділок.

1 година тому, Майер сказав:

И сказать, что истинная УС будет в этом отношении лучше , пока невозможно. Каждый может заявлять что УС только у него и Будет прав и не прав одновременно. Методик точных нет. Без дополнительных исследований все будет так как сейчас, за исключением редким.

Возражений нет - согласен на 100%. Но почему "карпатчики", имея и так не плохой материал, проделывают массу работы со своей пчелой, а "степняки" (за некоторым исключением) только раздувают щеки? Злобливость повышена - ну и ляд с ней! И так маток возьмут! Попробуйте уговорить дать полсотни пчел из подмора. Щаз-з-з-з-з ! Дождешся. Там Михаил пытается поднять "пургу". Ну -ну - пройденый этап.:(

29 хвилин тому, amator сказав:

Там Михаил пытается поднять "пургу".

В березні буду давати свою рекламну тему тут на форумі і є задумка звернутись до покупців з деякою пропозицією. І тоді запущу її як "вірус", який повинен буде засісти в головах покупців.

Ганяю точок №2 в пошуках ідейно правильної УС. Поки знайшов расово правильну кавказяку :hmm:

Можна навіть в архів, якщо кому треба

https://drive.google.com/open?id=1DKyuUU8fUB2f2YNAkqQY1KF4h66M1WGX

Прошу шановних експертів прогнати її через програму 12 точок, бо основні індекси ОК, а Кузміч чомусь в 21-23 класі - нечеб-то не по шаблону

https://drive.google.com/open?id=1vGypUcXGnPbENdPTvK4Z7rQ-TJFwqmNP

31 хвилину тому, Олександр Коваль сказав:

Поки знайшов расово правильну кавказяку

Якщо у Вас так і дальше піде, то можете стати заводчиком СГК:umora::ay:

Гарна, але мені потрібні тільки повні крила:( і без зшивки.

11 часов назад, Майер сказал:

"Працюют самостийно... в рiзни стороны."

Шє у всіх не ті крила:umora:Я вислав крила на скотчі партнеру його ж єлітно -племіну-лінійну з міткою 21.Притворився що моя.....і дістав відповідь. Гібрід....не пригодні.ВИХОДИТЬ коли міряш тихо ночами свої:ole_ole:Моя приказка "Всі працюють....в свою сторону"

P/S Цікаво скільки коштуе морфодослідження 50 крил.Я менше чим за 10 уе не беруссь. А Ви ? 

11 хвилину тому, bercik alex /liliya сказав:

P/S Цікаво скільки коштуе морфодослідження 50 крил.Я менше чим за 10 уе не беруссь. А Ви ?

Я міряю безоплатно. І то ніхто не дає, можливо тому що гроші не беру?:umora:

• Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

1 година тому, Олександр Коваль сказав:

Ганяю точок №2 в пошуках ідейно правильної УС. Поки знайшов расово правильну кавказяку :hmm:

Можна навіть в архів, якщо кому треба

https://drive.google.com/open?id=1DKyuUU8fUB2f2YNAkqQY1KF4h66M1WGX

Прошу шановних експертів прогнати її через програму 12 точок, бо основні індекси ОК, а Кузміч чомусь в 21-23 класі - нечеб-то не по шаблону

https://drive.google.com/open?id=1vGypUcXGnPbENdPTvK4Z7rQ-TJFwqmNP

Ай-яй-яй :), на першому ж крилі точки поставлені поганенько. Насрпавді ця бджілка більш кавказиста... :)

blob.thumb.png.96602a71b2ddcc76a22c63e14fc81171.png

32 хвилини тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

про це 

blob.thumb.png.96602a71b2ddcc76a22c63e14fc81171.png

Ви нас спеціально дражните  :):hmm: 

9 хвилин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав:

Ви нас спеціально :):hmm: 

треба ще гроші запропонувати їм, може тоді дадуть поміряти бджіл :umora:

я на гроші жадний, як вони на підмор.;)

28 хвилин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав:

Ви нас спеціально :):hmm: 

Та яке там. Випадково :)

blob.thumb.png.c0f6382ff45dbf6ce2e8403c84a61612.png

Тільки що, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

я не за точки маю на увазі, я бачив що вони поганенько стоять то мабуть від поспіху...в мене таке буває:)

я за програму яку ви показуєте:)

25 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Це називаться  - процес заради процесу.:IMHO: В чому смисл? В простому "розкиданню" точок по полю крила?:hmm:

20 хвилин тому, amator сказав:

Це називаться  - процес заради процесу.:IMHO: В чому смисл? В простому "розкиданню" точок по полю крила?:hmm:

Зміст в новій програмульці. Дразниться з нами пан Ігор. Здалеку показав, а пощупати нема...

7 хвилин тому, davolodya сказав:

Здалеку показав, а пощупати нема...

Не готова вона. Якщо дам не відшліфовану, то лишніми питаннями мене ж і замахаєте :)

36 хвилин тому, davolodya сказав:

Зміст в новій програмульці. Дразниться з нами пан Ігор. Здалеку показав, а пощупати нема...

Я мав на увазі не програму, а розсташування точок. Не можна ж  їх так ставити! :at: Нехлюйство...

25 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Не готова вона. Якщо дам не відшліфовану, то лишніми питаннями мене ж і замахаєте :)

Жаль,що неготова. Але, зрештою, влітку особисто у мене часу на морфометрію точно небуде, тож будем чекати, доки відшліфуєте:)

52 хвилини тому, amator сказав:

а розсташування точок. Не можна ж  їх так ставити! :at: Нехлюйство...

ми з вами згідні;)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...