Перейти к содержанию

Методи визначення породи бджіл

владек

Рекомендуемые сообщения

бакфаст))

3.1.TPS

12 хвилини тому, F30 сказав:

бакфаст))

3.1.TPS

Без крил це просто "пустий" файл! Робіть архіви (скани крил+ТПС) і тоді загружайте.

4 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Без крил це просто "пустий" файл! Робіть архіви (скани крил+ТПС) і тоді загружайте.

https://drive.google.com/open?id=1Bh4Axo1HvA9D7YSl-lO6nNhiaiwbK6c1

3.1.TPS

37 хвилин тому, F30 сказав:

На мій погляд трохи забагато зміщені т №3 т.№4 вправо. При збільшенні маркера до 9 п (коло - не круг) добре видно:IMHO:. А загалом - душевно!:)

По точкам все почти идеально. Попытайтесь уточниться с точкой 3.  Ниже показана Ваша постановка, потом моя и далее моя с увеличенной точкой.

Сильно эти изменения не повлияют на результат, Но эта точка влияет на ДС и на ГИ- это больше вопрос тренировки глаза. 

Сохраненное изображение 2019-2-15_21-29-20.328.jpg

Сохраненное изображение 2019-2-15_21-29-54.312.jpg

Сохраненное изображение 2019-2-15_21-30-51.265.jpg

14 хвилини тому, Майер сказав:

Но эта точка влияет на ДС и на ГИ- это больше вопрос тренировки глаза. 

цікавий бакфаст (карніка та щось схоже на СГК в НІ). А в цілому показує більшу відносність програмно до УС.

ось порівняльні графіки ( моє розміщення та F30)

https://picua.org/images/2019/02/15/c19b8ee015820de98ca443aaa33019b0.jpg

7 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

цікавий бакфаст (карніка та щось схоже на СГК в НІ). А в цілому показує більшу відносність програмно до УС.

ось порівняльні графіки ( моє розміщення та F30)

https://picua.org/images/2019/02/15/c19b8ee015820de98ca443aaa33019b0.jpg

Пане Михайле, а що це вам дало?:ah::dntknw:

Науковці давно вже визнали, що проміри баків - то чиста дурниця,

оскільки це порода , вперше штучно  створена людиною.:IMHO:

6 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Пане Михайле, а що це вам дало?:ah::dntknw:

Науковці давно вже визнали, що проміри баків - то чиста дурниця,

оскільки це порода , вперше штучно  створена людиною.:IMHO:

Порада то штучна 

Але інтересно якщо взяти за точку відліка проміри материнки . чи будуть вони передаватся дочкам

головне те не доякої породи відносятся проміри , а те чи будуть вони стабільні в конкретній проміряній лінії

Ну це так , просто прийшло на думку 

11 хвилину тому, ДобровоЛ сказав:

Пане Михайле, а що це вам дало?

Це показало що поки що є дві лінії (гілки) баків, одна лягає в УС інша в карніку. Іншими словами бакфаст робився на помісі УС+лігустіки+карніки.:IMHO:

Тому якщо відновимо УС в масовому, то буде жити бакфаст, якщо ні, то і баків не буде. Якось так.;)

9 минут назад, Mihail-ves сказал:

Це показало що поки що є дві лінії (гілки) баків, одна лягає в УС інша в карніку. Іншими словами бакфаст робився на помісі УС+лігустіки+карніки.:IMHO:

Тому якщо відновимо УС в масовому, то буде жити бакфаст, якщо ні, то і баків не буде. Якось так.;)

Миша,ты к этому пришел промерами,а я практически пришел к такому предположению.

Есть у меня комбинации свободного облета баки на карнике и очень уж они по характеру походят на моих домашних.

Вот и задумался над их схожестью.

Можно сказать что напридумывал,но...домашних всего лишь одна семья(любимица в третьем колене) и думаю что это капля в море по трутфону когда почти вся пасека на карнике.

14 години тому, Mihail-ves сказав:

Дійсно, мала б бути хоча б частково, меліфера. Але іх там нєт

Як так?

3 часа назад, Олександр Коваль сказал:

Дійсно, мала б бути хоча б частково, меліфера. Але іх там нєт

Як так?

В линиях, которые идут от брата Адама, проявление есть, где- то в теме промеряли бакфаст (от Военрука и ...) и по прекубитальному индексу это было видно. Но окончательные заключения делать рано. Нужно делать промеры с бакфастом известного происхождения и в полное крыло. Дело за малым- найти крутого бакфасторазводчика и оборвать крылышки не только у него:).

8 годин тому, Майер сказав:

В линиях, которые идут от брата Адама, проявление есть, где- то в теме промеряли бакфаст (от Военрука и ...) и по прекубитальному индексу это было видно. Но окончательные заключения делать рано. Нужно делать промеры с бакфастом известного происхождения и в полное крыло. Дело за малым- найти крутого бакфасторазводчика и оборвать крылышки не только у него:).

до речі, сьогодні експериментальним шляхом таки допер, що скубти крила таки швидше ніж стригти :hi:

6 годин тому, F30 сказав:

спробую розшифрувати - УС, кавказянка і карніка?

5 годин тому, F30 сказав:

Подобається як Ви розташовуєте точки, але розмістив так, як бачу я. Корегував, буквально, на 1-2 ріх: в основному т.т.№1, №2, №3, №4 (закономірність: т.№3 і т. №4 - 2ріх вліво);  т. №5, №8 - майже не рухав;  т.т. №6, №7 - в другі половині скану чомусь у Вас "попливли":). До середини скану їх - майже не рухав. Загальний результат змінився мало (у мене відсоток вищий і розпізнане ще одне крило), але зверніть увагу як змінились графіки. До чого веду? Не можна нехтувати положенням жодного пікселя.

З повагою.

4.2_а.TPS

23 хвилини тому, Олександр Коваль сказав:

спробую розшифрувати - УС, кавказянка і карніка?

Є  - "мало - мало":). "Вангуємо" далі!

12 хвилини тому, amator сказав:

Подобається як Ви розташовуєте точки, але розмістив так, як бачу я. Корегував, буквально, на 1-2 ріх: в основному т.т.№1, №2, №3, №4 (закономірність: т.№3 і т. №4 - 2ріх вліво);  т. №5, №8 - майже не рухав;  т.т. №6, №7 - в другі половині скану чомусь у Вас "попливли":). До середини скану їх - майже не рухав. Загальний результат змінився мало (у мене відсоток вищий і розпізнане ще одне крило), але зверніть увагу як змінились графіки. До чого веду? Не можна нехтувати положенням жодного пікселя.

З повагою.

4.2_а.TPS

дякую за аналіз буду дивитись каще. я поки вчуся)))

1 хвилину тому, F30 сказав:

дякую за аналіз буду дивитись каще. я поки вчуся)))

Ми тут всі вчимося!:umora:

5c6871b319bd1_.thumb.jpg.b7b698f20106163efbc2b2851fbb8c5e.jpg

Зліва жирним значення кубітального індексу по Чермаку, а справа супровідна інформація від Гайдара, в якості примітки. Дві верхніх тут вучківські, а нижче колочавські. Загалом там під три десятки проб і всюди де є примітки, спостерігається така розбіжність. Але як бачите, в середині дев'яностих карпатка зовсім не відповідала ( по Чермаку) тому, що писали в наших книжках. Зате все гарненько збігається з тим, що намірюємо сьогодні.

Я не зрозумів чого така велика похибка? Де Ви це взяли? Дайте першоджерело. 

Вимірювалися проби крил чи бджоли від експортованих маток?

чому не виділений пятий рядок зверху? Та м же такаж фолова ситуація?

На мою думку треба Вас попитати . Так.Хто відрукував таку фейкову бланку? І яка мета всього цього руху ?

35 минут назад, bercik alex /liliya сказал:

Де Ви це взяли? Дайте першоджерело. 

Первоисточник программа Давино Кветослава Чермака. 

38 минут назад, bercik alex /liliya сказал:

Хто відрукував таку фейкову бланку? І яка мета всього цього руху ?

Нормальные данные и никакого фейка. Все это просто надо принять к сведению.

9 годин тому, Майер сказав:

Первоисточник программа Давино Кветослава Чермака. 

Уточнення. Програма називається BeeMorph, а її алгоритми реалізують протокол DAWINO.

10 годин тому, bercik alex /liliya сказав:

Я не зрозумів чого така велика похибка? Де Ви це взяли? Дайте першоджерело. 

Олександре, я ж писав, що це службова база даних  BeeMorph, куди чехи реєстрували всі досліджувані зразки під строгою кодифікацією. В інших базах за цим унікальним кодом можна відшукати результати дослідження для кожної проби. Ось фрагмент вікна тієї службової бази чеською:

Vzorky.thumb.png.8d6b52a986cbafdc56a6ef4244a44db0.png

Як бачите, там і дослідження степової, котрі надсилали з Гадяча. Так що жодних фейків ;):)

Примітка
Кубітальний чеською буде "Loketny index", тобто скорочено "Li"

Все нормально :) Више тройки нема. Маемо вже якусь( вилочку) для нашого стандарту від Чехів  то  LI (2.4---2.9) це вже щось.

Черник.PNG

3 години тому, bercik alex /liliya сказав:

Все нормально :) Више тройки нема. Маемо вже якусь( вилочку) для нашого стандарту від Чехів  то  LI (2.4---2.9) це вже щось.

Знову не так :).  Там у примітках чітко написано, що це виміри Гайдара. Результати чехів у інших базах і вони якраз відрізняються у сторону зростання. По різних пробах різниця не однакова, але чеські результати завжди більші (різниця від 0,1 до 0,4). І якраз середніх значень вище трійки у чехів досить багато...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...