Перейти к содержанию

Методи визначення породи бджіл

владек

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, Mihail-ves сказав:

Якщо у Вас так і дальше піде, то можете стати заводчиком СГК:umora::ay:

Гарна, але мені потрібні тільки повні крила:( і без зшивки.

Кому треба - той нехай стає. Але, боюсь, в наших краях такий матеріал даром не треба. Краще б то була карніка :hmm:

1 година тому, amator сказав:

Я мав на увазі не програму, а розсташування точок. Не можна ж  їх так ставити! :at: Нехлюйство...

Ну раз така справа, то підкажіть кращий інструмент для проставляння точок ніж tpsdig. Бачу що, всі через кружальця ставлять, як це зробити в tpsdig?

Якщо не погребуєте, звичайно :hi:

6 часов назад, Mihail-ves сказал:

додам що мої бджілки з 4 лютого облітуються, а майже вся Україна обліталась в неділю-понеділок.

Нас это не затронуло, зимуем.:hi:

48 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Ну раз така справа, то підкажіть кращий інструмент для проставляння точок ніж tpsdig. Бачу що, всі через кружальця ставлять, як це зробити в tpsdig?

Володимир, мав на увазі, що трохи точки поставлено не правильно! 

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

На даний час всі користуємося TpsDig. Я за звичай використовую коло - мені так зручніше.

Піктограма (з молоточком) "Інструменти редагування зображень" > "Кольори". Побачите "Мітки".  Прокрутка "Ширина" дасть Вам діаметр, а галка "Заповнити" - дає Вам  коло, або круг.:hi:

ПС. До речі. Тут не той контингент, щоб кимось гребувати.:)

1 година тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав:

Володимир, мав на увазі, що трохи точки поставлено не правильно! 

Дякую, Мішаня  - саме це і мав на увазі.:hi:Огидно стоять!!!:umora:

4 хвилини тому, amator сказав:

Дякую, Мішаня  - саме це і мав на увазі.:hi:Огидно стоять!!!:umora:

та я вас зрозумів;) а хтось не в темі, може і образився:)

5 хвилин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав:

та я вас зрозумів;) а хтось не в темі, може і образився:)

Та чого ж ображатися? При такій постановці точок втрачається ввесь смисл роботи - геть, до нуля (навіть трохи в мінус):)

7 годин тому, Олександр Коваль сказав:

Моя порада: розкидаєте кола по крилах, потім збільшуєте масштаб (я зазвичай збільшую до 1.464), потім в налаштуваннях розміру кола підбираю такий щоб коло мітки заповнювало  перетин жилок (не більше і не менше), а вже на самий кінець, ці кола переставляю на кожному крилі. І то при відпусканні мишки, коло може зміститись, але не критично.

6 годин тому, amator сказав:

Піктограма (з молоточком) "Інструменти редагування зображень" > "Кольори". Побачите "Мітки".  Прокрутка "Ширина" дасть Вам діаметр, а галка "Заповнити" - дає Вам  коло, або круг.

Додам тільки що "Контури" -ширина- дасть товщину самого круга, то же немаловажний факт, у мене стоїть 2

3 години тому, Mihail-ves сказав:

Додам тільки що "Контури" -ширина- дасть товщину самого круга, то же немаловажний факт, у мене стоїть 2

Дякую. Забув. Використовую: "Контури" > "Ширина" >1.

В 21.02.2019 в 21:38, Олександр Коваль сказал:

Прошу шановних експертів прогнати її через програму 12 точок, бо основні індекси ОК, а Кузміч чомусь в 21-23 класі - нечеб-то не по шаблону

Кузьмича индекс показывает материнскую составляющую семьи. И по нему выходит, что в основе могла быть УС (карпатка).

Индекс Измайлова показывает в основном отцовскую сторону- пик в 22 классе кавказянка. Кроме этого 27 класс СР (полесская).  19
 класс и левее УС (карпатка) (вероятно).

Левые пики 17 класс по КИ и 24 по ДС  Украинская степная (карпатка) по объему приблизительно одна треть от влияния трутней. Именно на 2/3 влияние кавказских трутней прослеживалась и на ИО карникаХ СГК на образце из Польше, особенно по ГИ. На графике ГИ 20 класс и левее осталось от мамы (приблизительно) где-то 1/3.

и.jpg

д.jpg

к.jpg

19 часов назад, Олександр Коваль сказал:

Але, боюсь, в наших краях такий матеріал даром не треба. Краще б то була карніка :hmm:

Может мед не носят? Или плохо зимуют? Не думаю. Резкие движения от хорошего к более лучшему не всегда дают лучшие результаты.

Кому Кордован з Італії крила потрібні? Ось материнка https://drive.google.com/open?id=1RsGJXdQ7-wwKS-KvPov1nzPOhD45w5Vm

А тут дочка від неї облітана на трутню бакфаста https://drive.google.com/open?id=10WwBvAatMTTIey53Qg_C1_m4X4ZOnjK1

@Майер думаю що цікавий матеріал.

1 час назад, Mihail-ves сказал:

Кому Кордован з Італії крила потрібні? Ось материнка

Но это не похоже на Ф0! Прогнал по новому индексу -четыре вершины и коэффициент вариации 39,4%. При норме до 16%

9 хвилин тому, Майер сказав:

Но это не похоже на Ф0!

Не додумався спитати у @Сергей Тюркин про це.

А в стандартних індексах все майже в межах норми (відведених породних границях), хоча я і казав Сергію що насторожують два виділених піки особливо видні в КІ. Можливо захоче сам розказати. Зауважу тільки що дана сімейка знаходиться в тісному ряду вуликів, в яких бакфаст. А ми всі знаємо як бакфаст та італійки блудять.

А що каже дочка?

2 години тому, Майер сказав:

Может мед не носят? Или плохо зимуют? Не думаю. Резкие движения от хорошего к более лучшему не всегда дают лучшие результаты.

Мені думається, що ці схильні до опоношування - бачив кілька сімей, але не o72. Хоча аналізи в нормі

Якось не звертав на них уваги, бо ті два точки більше дивиться батько. На третьому точку сусідів тільки двоє в межах 5 км. він відносно ізольований, трутовий фон інший і там моя передовиця УС, яку я ще не міряв в цьому році за новими стандартами. Опоношування там тільки одного разу спостерігав

Можна, звичайно, зайнятися племінною роботою і відшліфувати те, що створилось в природніх умовах до унікального. Але навіщо? Медоноси в нас стандартні - ріпак соняшник, зараз зміниться покоління бджоловодів і будуть карніку з бакфастом завозити - трутовий фон зміниться. В 15 км. від мене Майстерчук шліфує миролюбну УС - от там є перспектива. Думаю, заселити нею третій точок

3 часа назад, Mihail-ves сказал:

Не додумався спитати у @Сергей Тюркин про це.

А в стандартних індексах все майже в межах норми (відведених породних границях), хоча я і казав Сергію що насторожують два виділених піки особливо видні в КІ. Можливо захоче сам розказати. Зауважу тільки що дана сімейка знаходиться в тісному ряду вуликів, в яких бакфаст. А ми всі знаємо як бакфаст та італійки блудять.

А що каже дочка?

Так я  ведь почти ничего в Ваших графиках не понимаю.  :dntknw:..  но к сожаленью  эта матка в семирамочнике. они не крашены.  все одинаковы и одного цвета  и стоят колоском рядком друг к дружке. возможно блуждение так повлияло на результат ?   матки (дочки) от неё однородные. работают отлично. от этой матки у меня в зиму пошло как минимум 70 дочек в дереве (медовые) и пару десятков в семирамочниках.

Немного маток от неё было ещё с 2017 года.  так они на липе сработали отлично. и на подсолнухе в лидерах.  в середнячках может +- 15 %.  а остальные  :ay:

2 хвилини тому, Сергей Тюркин сказав:

Так я  ведь почти ничего в Ваших графиках не понимаю

Питання це матка з Італії так звана в народі Ф0, чи наша українська серія Ф1?

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

Питання це матка з Італії так звана в народі Ф0, чи наша українська серія Ф1?

Кордован  С Италии.  2017 года.

Ещё как вариант.  Я её последний раз видел перед цветением подсолнуха. (конец июня) она была на 4х рамках я добросал вощины 3 шт. и больше в гнездо не смотрел.  ВОЗМОЖНО ЕЁ ЗАМЕНИЛИ  :dntknw:..

2 години тому, Сергей Тюркин сказав:

Ещё как вариант.  Я её последний раз видел перед цветением подсолнуха. (конец июня) она была на 4х рамках я добросал вощины 3 шт. и больше в гнездо не смотрел.  ВОЗМОЖНО ЕЁ ЗАМЕНИЛИ  :dntknw:..

Можливо. Після весняного перегляду хотілося б почути Вашу інформацію. Цікаво.:hi:

7 часов назад, amator сказал:

Можливо. Після весняного перегляду хотілося б почути Вашу інформацію. Цікаво.:hi:

Только потеплеет сразу проверю.

Я от этой матки в этом сезоне в принципе прививаться не планирую ( ну почти )..  у меня намечены для прививки 3 других матки.  и они стояли отдельно от остальных семей но там осенью стояли нуки. после расформирования нуков частично  пчелой из нуков они подсилились так что с них тем более давать на пробу не было смысла. весной пойдёт молодая пчела если у Михаила будет время и желание ещё крылышек отправлю.

39 хвилин тому, Сергей Тюркин сказав:

если у Михаила будет время и желание ещё крылышек отправлю.

Бажання у мене завжди є;)

8 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

ВОЗМОЖНО ЕЁ ЗАМЕНИЛИ

оскільки обидві сім'ї мають одинакові картини в графіках, то досить ймовірно це вже сестри.

Простріляв пробу №3 в Ідентифлу за європейським класифікатором і ось результат: Із 33 крил -4 крила сицилійки, 2 крила бакфаст, 1 крило карніки, все інше чітко в лігустиці.

https://picua.org/images/2019/02/23/b620897af3e9584d899e052252d66c8a.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/bbcf5252e789ff9b059eda42e059fc0d.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/211709be9c8c7542a799318bbccddbc3.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/b8f831a80bd9d3c3b3f96840589800a8.jpg

ось загальна характеристика за всіма 33 крилами.
https://picua.org/images/2019/02/23/b63c8998fb6debe16fe2760fd0b45561.jpg

5 годин тому, Mihail-ves сказав:

Простріляв пробу №3 в Ідентифлу за європейським класифікатором і ось результат: Із 33 крил -4 крила сицилійки, 2 крила бакфаст, 1 крило карніки, все інше чітко в лігустиці.

https://picua.org/images/2019/02/23/b620897af3e9584d899e052252d66c8a.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/bbcf5252e789ff9b059eda42e059fc0d.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/211709be9c8c7542a799318bbccddbc3.jpg

https://picua.org/images/2019/02/23/b8f831a80bd9d3c3b3f96840589800a8.jpg

ось загальна характеристика за всіма 33 крилами.
https://picua.org/images/2019/02/23/b63c8998fb6debe16fe2760fd0b45561.jpg

Такі сім'ї і мене цікавлять :). Якщо будете такі ласкаві і скинете колекцію крил без "неправильних" бджілок, то буду дуже вдячний, бо щось німці морозяться з відповіддю на запит :).

2 години тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Такі сім'ї і мене цікавлять

Вам потрібно по більше крил чи вистачить від материнки? можу ще дочку пройтись в 19 точках. До речі кордован в Ідентифлу показує тільки у європейському класифікаторі, а в міжнародному то показує карніку.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...