Jump to content

Прививочний ящик

dust
 Share

Recommended Posts

При выводе маток со стартером, кто как делает, какие мысли по вариантам воспиталки :

- воспиталка без матки

- с маткой, но ганеманка отделяет корпус с маточниками 

- с маткой, между корпусами небольшое окошко с ганеманкой

- с маткой, между корпусами окошко с сеткой (молодая пчела не возвращается в гнездо)

Только что, Укроп сказал:

Взавтра поїдуть до Івана Михайловича. Колеги підскажіть хто де брав свердло щоб свердлить отвори. Я не можу знайти нормального свердла на 17 під нікотовський цоколь. Все те що познаходив мене не влаштовує. А нормальне приїде з Америки в кінці травня

C0F777EC-96DA-45AB-BC3D-C39BCAC1C9EC.jpeg

Перьвое сверло в наборе есть на 18 сделайте на 17 

Только при сверлении снизу доску прижмите к заготовке которую будете сверлить,

что би при выходе сверла не рвало древисину заготовки

• Like 2

2 часа назад, siverit сказал:

При выводе маток со стартером, кто как делает, какие мысли по вариантам воспиталки :

- воспиталка без матки

- с маткой, но ганеманка отделяет корпус с маточниками 

- с маткой, между корпусами небольшое окошко с ганеманкой

- с маткой, между корпусами окошко с сеткой (молодая пчела не возвращается в гнездо)

Я роблю так. У стартер даю на прийнятя і на другий день віддаю у сім’ї виховательки, матка внизу, лежить решітка,і другий корпус набитий молодою бджолою,і відкритий розплод. Також є такі виховательки що відразу після прививки даю їм на виховання і приймають не гірше за стартер. Але такі сім’ї треба вичисляти у себе на пасіці

• Like 7

1 минуту назад, Укроп сказал:

матка внизу, лежить решітка,і другий корпус набитий молодою бджолою,і відкритий розплод. 

решётка  ганеманка  или такая чтоб пчела не прошла ?   И решётка на весь корпус ?

34 минуты назад, siverit сказал:

решётка  ганеманка  или такая чтоб пчела не прошла ?   И решётка на весь корпус ?

Решітка генаманівська фірми Нікот на весь корпус

2 часа назад, Укроп сказал:

Я роблю так. У стартер даю на прийнятя і на другий день віддаю у сім’ї виховательки, матка внизу, лежить решітка,і другий корпус набитий молодою бджолою,і відкритий розплод. Також є такі виховательки що відразу після прививки даю їм на виховання і приймають не гірше за стартер. Але такі сім’ї треба вичисляти у себе на пасіці

Дійсно є в мене одна сім'я приймає на виховання без решітки, і на пробу лишив 1 маточник -чуть не вийшла мм і непозгризли. 

Коллеги, При использовании прививочного ящика есть нюансы.  При постановке пластиковых мисочек (и Никот и Китайские)  пчелы в первые минуты выбрасывают личинок. Они прозрачные и прохладные, пчела стремиться покинуть стартер и  летит на свет в дне мисочки  сталкивая, выдирая личинку  лапками.  В восковых мисочках такого не наблюдалось.  Повторно пере привили пустые  мисочки. Все было в норме, пока не решили посмотреть, есть ли эффект. Только открыли - на глазах пошли потери. Рекомендуем сразу прикрывать привитые личинки  темной, либо толстой  тканью,  и пару часов не заглядывать, не открывать свет. 

• Like 19
  • Thanks 6

46 минут назад, Граніт сказал:

Коллеги, При использовании прививочного ящика есть нюансы.  При постановке пластиковых мисочек (и Никот и Китайские)  пчелы в первые минуты выбрасывают личинок. Они прозрачные и прохладные, пчела стремиться покинуть стартер и  летит на свет в дне мисочки  сталкивая, выдирая личинку  лапками.  В восковых мисочках такого не наблюдалось.  Повторно пере привили пустые  мисочки. Все было в норме, пока не решили посмотреть, есть ли эффект. Только открыли - на глазах пошли потери. Рекомендуем сразу прикрывать привитые личинки  темной, либо толстой  тканью,  и пару часов не заглядывать, не открывать свет. 

Сегодня с этим столкнулся......

• Like 2

Відпишусь в цій темі, адже вона близька до виведення маток. Часом в мене відчуття що живу в якійсь іншій країні. Обліт бджіл в перших числах квітня. Тоді ж візьмемо за відлік старт активної яйцекладки матками (хоча пилок був не образу в день обльоту). Але припустимо, що умовно матка почала активно сіяти 01.04. 22.04 Почали масово народжуватись молоді бджілки. Робоча бджола активно починає виділяти ММ на 5-6 день свого життя. Виходить що повноцінні бджоли, які хочуть і можуть корпити личинок пішли масово з 27-28.04. І це ще початок створення належних умов для відгодовування маток. Поясніть як ?!?!? ЯК люди отримують НП на перші числа травня. Виходить що в момент прививки і закладання личинок на виховання світ ще не побачила ЖОДНА бджола, яку викормили весняним пилком... І майбутніх маток кормили або зимувалі, або бджоли які вирощувались в березні по лютих морозах і в обмеженій кількості :blink::dntknw:.

• Like 14
  • Thanks 3

9 минут назад, konoval_am сказал:

Відпишусь в цій темі, адже вона близька до виведення маток. Часом в мене відчуття що живу в якійсь іншій країні. Обліт бджіл в перших числах квітня. Тоді ж візьмемо за відлік старт активної яйцекладки матками (хоча пилок був не образу в день обльоту). Але припустимо, що умовно матка почала активно сіяти 01.04. 22.04 Почали масово народжуватись молоді бджілки. Робоча бджола активно починає виділяти ММ на 5-6 день свого життя. Виходить що повноцінні бджоли, які хочуть і можуть корпити личинок пішли масово з 27-28.04. І це ще початок створення належних умов для відгодовування маток. Поясніть як ?!?!? ЯК люди отримують НП на перші числа травня. Виходить що в момент прививки і закладання личинок на виховання світ ще не побачила ЖОДНА бджола, яку викормили весняним пилком... І майбутніх маток кормили або зимувалі, або бджоли які вирощувались в березні по лютих морозах і в обмеженій кількості :blink::dntknw:.

Абсолютно правильное суждение.  По своему региону я считал, что зимовалая пчела отойдет числа  8-18мая. и прививки для заказов планировал начать 10-15. Так и будет, но сегодня приехали коллеги прививаться и я я тоже решил попробовать. Неплодки нужны, что-б  подготовить нуклеусы, оттянуть вощину, занести корм.   Иначе в разгар будет очень много работы одновременно.

19 минут назад, konoval_am сказал:

Ти сказав дуже правильні речі,не можливо щось додати до сказаного, і щось забрати. Але смішно те що всі це розуміють а Маток просять вже щоб були плідні. В наших умовах першу прививку можна робити не раніше 10 травня, а краще булоб щоб 15-го. Раніше то пуста трата часу і не якість виробленого матеріалу

• Like 3

24 минуты назад, konoval_am сказал:

То дійсно якась аномалія-сьгодні до мене дзвонили приїхати зняти роя. То що, ви скажете, що з роєм полетіли старі бджоли? 

• Like 2
  • Haha 1

37 минут назад, konoval_am сказал:

ЯК люди отримують НП на перші числа травня.

Воспиталки зараннее формируются  "донорскими" рамками с расплодом соотвтствующего возраста. Пчела кормится сиропом с  большим содержанием протеина (молоко, яйца, дрожжи).  Получить неплодок в первых числах мая не такая уж непреодолимая задача. Тут более важный ньюанс с кем эта молодуха облетится.  Я делаю первую закладку личинок на маточное воспитание через 7-10 дней  после появления трутней "естественного происхождения", потому как не хочется возиться еще и с отцовскими семьями. Но на матководных пасеках и этот "косяк" природы вполне успешно обходят  принуждая пчел воспитывать достаточно качественных "кобелей" пораньше. В общем нет ничего невозможного.:)

• Like 2

51 хвилину тому, igorstep сказав:

То дійсно якась аномалія-сьгодні до мене дзвонили приїхати зняти роя. То що, ви скажете, що з роєм полетіли старі бджоли? 

Так я ж не проти. Є такі бджілки що за самоціль ставлять рій. Все решта не в пріоритеті. В мене були бджілки, що не обжившись в 2 корпусах 145 вже роїлись. В минулому році з 5 сімей місцевих бджіл що придбав станом на 10+/- травня роїлись всі 5 ! Але закладка через 15-18 днів після обльоту. Просто проаналізуйте ці числа 15-18 !!! Бджолиний БДСМ у виконанні пасічика.

45 хвилин тому, Ысч сказав:

Воспиталки зараннее формируются  "донорскими" рамками с расплодом соотвтствующего возраста. Пчела кормится сиропом с  большим содержанием протеина (молоко, яйца, дрожжи).  Получить неплодок в первых числах мая не такая уж непреодолимая задача. Тут более важный ньюанс с кем эта молодуха облетится.  Я делаю первую закладку личинок на маточное воспитание через 7-10 дней  после появления трутней "естественного происхождения", потому как не хочется возиться еще и с отцовскими семьями. Но на матководных пасеках и этот "косяк" природы вполне успешно обходят  принуждая пчел воспитывать достаточно качественных "кобелей" пораньше. В общем нет ничего невозможного.:)

Я ж не кажу що не можу або не знаю як "тр*хнуть"  бджіл і силоміць змусити виводити маток... за бажання це можливо навіть після обльоту. Але навіщо тоді ті розмови про "якісні матки можливо одержати на стадії макс. розвитку бджолородини" і т.д.? 

• Like 3

5 хвилин тому, konoval_am сказав:

Так я ж не проти. Є такі бджілки що за самоціль ставлять рій. Все решта не в пріоритеті. В мене були бджілки, що не обжившись в 2 корпусах 145 вже роїлись. В минулому році з 5 сімей місцевих бджіл що придбав станом на 10+/- травня роїлись всі 5 ! Але закладка через 15-18 днів після обльоту. Просто проаналізуйте ці числа 15-18 !!! Бджолиний БДСМ у виконанні пасічика.

Я ж не кажу що не можу або не знаю як "тр*хнуть"  бджіл і силоміць змусити виводити маток... за бажання це можливо навіть після обльоту. Але навіщо тоді ті розмови про "якісні матки можливо одержати на стадії макс. розвитку бджолородини" і т.д.? 

О! Саме таких бджілок для виховательок я щороку й шукаю. Але трутнів нищу і пересіваю через РР. Бо те що баки не рояться, їх виключне використання для виховательок теж не дуже добре. Тож я їх потроху "підсилюю" подібними бджілками, "що за самоціль ставлять рій". Вони , дійсно, бувають непоганими виховательками.:IMHO:

1 година тому, igorstep сказав:

бджола не була занята роботою, от і "свадьбе дело было", жодних аномалій все по розпорядку після 50 лютого зразу 1липня, ну а в липні бджола як вийде з роєм то природньо

• Like 1
  • Haha 2

2 минуты назад, miro сказал:

бджола не була занята роботою, от і "свадьбе дело было", жодних аномалій все по розпорядку після 50 лютого зразу 1липня, ну а в липні бджола як вийде з роєм то природньо

Для липня рій то занадто. Колись старі пасічника казали- рій до Івана робить з хлопа пана, а тепер зовсім навпаки. 

• Like 3

8 годин тому, konoval_am сказав:

У різних областях різні умови, в одних  матки починають сіяти пізно, в інших дуже рано. В моїх умовах розплід почався дуже рано, від Різдва, а в деяких сім'ях схоже матки і непереставали сіяти.  В багатьох сім'ях на момент обльоту був розплід на виході на 3-4 рамках дадана, розмір приблизно по 20 см в діаметрі. Вже другий рік підряд після зими окремі сім'ї змушений розширювати, бо бджоли значно більше, ніж ішло в зиму. 

Наявність молодої бджоли ще добре видно по початку побілки, на сьогоднішній день сім'ї відбудували вже по 4-5 гніздових рамок,  першу прививку зробив ще 25 квітня, через кілька днів вже будуть матки виходити...

• Like 1

Мой первый в сезоне прививочный стартер не сработал. На перговой  рамке обнаружил с пятак открытого. Пчела его  грела и вверх не поднялась. Значить ещё не время. 

• Like 1

В 07.03.2018 в 18:59, Охмалина сказав:

А я приспособил стартёр-прив/ящик под комплектующие Джентер/сота или восковых мисочек. Вот как это получилось:5aa018d84a220_.-.JPG.37a51ff0e96805cfe136728e3b3055c1.JPG5aa0192cbe642_.JPG.5a69539560b7a9463ab41917856eacc1.JPG5aa0194c5b90c_.JPG.e4e6f1724bbae9061492f40f7e92e14f.JPG5aa0190149a94_.JPG.ed666def6b8a76b516ae300e1b938c1a.JPG

но встановлення планок, це час, тобто прививаєтесь на планці личинка в той час раньше взята підсихає поки не наберуть набір весь, та вскриття повністью стартера теж може мати свої нюанси:IMHO:, все таки кожна з окрема коли прививаєшся можна одразу і в ящик, ну коли чотири руки:umora:, та й взагалі прививка на чотири руки сама краща:IMHO:, ну от незавжди ще ті дві руки в потрібний час є з тобою, десь вештаються в огороді або на кухні:dntknw:, но надіюсь ,що вони будуть, якби небуло, підростають:)

• Like 1
  • Haha 1

Только что, miro сказал:

но встановлення планок, це час, тобто прививаєтесь на планці личинка в той час раньше взята підсихає поки не наберуть набір весь, та вскриття повністью стартера теж може мати свої нюанси:IMHO:, все таки кожна з окрема коли прививаєшся можна одразу і в ящик, ну коли чотири руки:umora:, та й взагалі прививка на чотири руки сама краща:IMHO:, ну от незавжди ще ті дві руки в потрібний час є з тобою, десь вештаються в огороді або на кухні:dntknw:, но надіюсь ,що вони будуть, якби небуло, підростають:)

Правильно , цініність прививочного ящика тільки одна :IMHO:

Вона заключается в поштучній прививкі личинок в умовах де нема закритих приміщень з відповідними умовами

А ще забув , можна з ящиком поїхать до друга на прививку :az:

На цілі сутки:umora:

• Like 2

Щойно від мене поїхали три товариші, привезли 6 прививочних ящиків з бджолами, привив їм 4 сотні личинок від різних материнок, і поїхали. Все згадували Імкера, бо робили по його побаченим ролікам на Ютубі

• Like 7
  • Thanks 1

41 хвилину тому, Андрій Сумчанин сказав:

Щойно від мене поїхали три товариші, привезли 6 прививочних ящиків з бджолами, привив їм 4 сотні личинок від різних материнок, і поїхали. Все згадували Імкера, бо робили по його побаченим ролікам на Ютубі

те ,що Ви рекламодавець Імкера це зрозуміло, якби не згадали.....:umora: алеж зараховано:ay:, а в слідуючій прививці Женю Рудь згадайте, пот ім в іншій прививці згадайте мужика з Німечинни який пів місяця не брився теж класні відео:ah:, згадуйте:wave:

• Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1

Хороша річ прививочний ящик , всігда є отмазка зїздить до друга на сутки , типа надо до утра ждать щоб перевірить прививку :ax::az:

• Like 4
  • Haha 1