Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Только что, Сергей Тюркин сказал:

И где же теперь на будущую неделю взять ещё по 4 пустых надставки под мёд ?  те что на ульях скорее всего подлиты. 

Здоровье и отсутствие помощниц (достали уже эти ревнивцы ) 

приведёт к большому недобору мёда ,

вот маракую , может привезти 600 рамок навощенных

и ширнуть по восьмому корпусу 

или привезти жену и откачать хоть по паре корпусов 

рамки есть полностью печатные , есть на две трети запечатаны 

после бури пошёл отличный взяток. контролька сначала 4  потом 5-6 кг в день..  но на контрольку ставил семейку чуть ниже среднего а сейчас смотрю по мёду в надставках то контролька в числе 10 %  самых слабышей пасеки. так что реальный средний привес по пасеке :IMHO:значительно выше ..   одно огорчает что пик цветения пройден и подсолнух основного массива отцветает.   зацветают клаптики что в целом будет менее 10 га но то моим и сельским пчелам хоть бы себя покормить.

Более 500 га ещё не зацвёл подсолнух 

но вот вот зацветёт 

Запросто строительный пояс освоят   на гнезде и убрать РР 

Только поднять на восьмой этаж медовый корпус спина не разрешает 

2 часа назад, Мико сказал:

или привезти жену и 

рискованная эта затея :hmm:..  

отсутствие помощниц         (достали уже эти ревнивцы ) 

могут появится новые ревнивци что первые ревнивци в сравнении окажутся ангелочками .

но вот вот зацветёт 

Поеду ка я в  Харьков за женой и вощиной 

корпуса то ещё есть пустые 

Пропустить взяток не имею права 

14 минут назад, Мико сказал:

У Вас є сотохраніліще невелике , яке можна буде зараз обігріть без проблем 

Просто відбирайте і вішайте на стелаж , а взамін рамки з вощиною 

Десь ніби проскакувала інфа про такий спосіб доведення рамок з медом до ума 

Я інколи так рапс відбираю перед акацієй , коли фактично розрива нема , точніше недає часу на відкачку 

Відібрав рапс , путім рамки кинув пусті , а потім качаю і це весною з холодними ночами , рапс  відкачувався через пять днів після відбору , правда хорда і довго з натягом 

Далековато к Вам.. на днях поеду покатаюсь может где то что то позднее найду та хоть часть пасеки переброшу

4 минуты назад, AVA сказал:

Просто відбирайте і вішайте на стелаж ,

Один раз ярмарка выбила с  колеи 

Приехал на пасеку 20 августа ,  отобрал мёд и начал готовить к закормке 

чтобы использовать старую пчелу 

Мёд начал критализоваться  в рамках ,

40 % не откачалось ,так что вряд ли я такое ещё повторю 

37 хвилин тому, Мико сказав:

корпуса то ещё есть пустые 

Пропустить взяток не имею права 

Я також так думаю. Але більшість форумчан це не сприймають.

11 годин тому, ромео сказав:

Требую відео процесу знімання п'ятого корпусу...

І обов'язково - постановки назад...

Без відео - не повірю...

Ромео, познущаюсь!!! :umora: Приїзди, сам попробуєш. Правда в мене варіант легший, я таки 300 тільки нижніми тримаю. Та коли Рут або 145 повні і запечатані задоволення ще те. 

3 години тому, Мико сказав:

Тут один купянский пчеловод  Женя ,

писал и фото выкладывал 5 корпусов дадана ,

а потом оказалось первый бросили ,совсем пустой ,

а пятый лишний был 

а перший чого, на сітці чи забитий пилком ? Абсурдне питання - а у вас таке статись могло? 

6 минут назад, Лавр сказал:

Ромео, познущаюсь!!! :umora: Приїзди, сам попробуєш. Правда в мене варіант легший, я таки 300 тільки нижніми тримаю. Та коли Рут або 145 повні і запечатані задоволення ще те. 

Про 145 я в курсі, бо маю такі. На 6-7 закинути - то ну його! Хоча ріст маю 190. А про 9 -10, та ще й 300 - це неможливо, в принципі...

2 години тому, Мико сказав:

ті ж проблеми, а два поля лише на підході. Та і рамок більше немає. Бо дружина кричить досить, вистачить. А проблема від цього сама не вирішиться.

7 хвилин тому, ромео сказав:

Про 145 я в курсі, бо маю такі. На 6-7 закинути - то ну його! Хоча ріст маю 190. А про 9 -10, та ще й 300 - це неможливо, в принципі...

Коли нездолати то відбувається це поетапно, спочатку витягую 4-5 рамок в рамонос і тд і тп. При складані теж- тільки навпаки. У Михайла здається на 12 рамок:(

16 хвилин тому, Лавр сказав:

Коли нездолати то відбувається це поетапно, спочатку витягую 4-5 рамок в рамонос і тд і тп. При складані теж- тільки навпаки. У Михайла здається на 12 рамок:(

на 10 рамок, але поступаю аналогічно. Заклав пів корпуса і на верх, а дальше вже по рамці вставляю. Четвертий корпус повний меду можу ставити майже легко (тільки кряхчу) ну і дві хвилини підготовки та ще стільки ж потім відпочинок.

Ріст був 183см, скільки зараз не знаю.

27 минут назад, Лавр сказал:

Та і рамок більше немає.

Я купив цей рік 85 корпусів 145 тих і до них рамок і вощину ..але уже заніс все у сарай ,може в майбутньому пригодяться

22 минуты назад, Mihail-ves сказал:

на 10 рамок, але поступаю аналогічно. Заклав пів корпуса і на верх, а дальше вже по рамці вставляю. Четвертий корпус повний меду можу ставити майже легко (тільки кряхчу) ну і дві хвилини підготовки та ще стільки ж потім відпочинок.

Після такого кряхтіння з корпусами на 300 скоро буде 138 см :umora:, бросайте їх або розпиліть на 145 

• Подобається 3
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

48 минут назад, Лавр сказал:

ті ж проблеми, а два поля лише на підході. Та і рамок більше немає. Бо дружина кричить досить, вистачить. А проблема від цього сама не вирішиться.

Ви слухайте жінку і робіть все навпаки

Блін капець тема про ціну відійшла в сторону 

Тут уже з килограмових 3-6кг приносів , сразу почали рахувать приноси корпусами  8-10 корпусів :umora:

Капець ціні ;)

23 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

читаю, дивлюся мотиваційні відосіки і поступово приходжу до думки, що:

якщо ріст менше 180  - то в бджільництві тільки маток виводити :dntknw: або керувати промисловою пасікою

6 минут назад, Олександр Коваль сказал:

керувати

:ay: Всеравно кем и чем.

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

Я також так думаю. Але більшість форумчан це не сприймають.

Читаю чухаю гриву та потроху жаба давить :ah: ( не велика така жаба, тільки для себе :umora: ) не зважаючи на кілкість сімей у Вас порамочна технлогія  як в 10-ти вуличників і ви встигаєте це похвально, коли прочитав перший раз що заносять 5-ть корпусів дадана то відразу стало питання, а хтож там в зиму піде :dntknw:, виявляєця у Вас стандарт зимового клубу 9 - 13 рамок, якщо відверто то за свої 5-ть зим я ще ні разу не бачив клуб більший як 10-ть рамок і то одна сім"я така була. Можливо  Вам варто і знами поділитись технологією чі це залежить від породи Ваших бджіл... одне розумію що я щось не так роблю :dntknw:.

Для себе взяв за потолок збирання меду або 3-ри корпуса на 12р, тобто гніздо далі решітка і ще два корпуса, або гніздо на 300 + 4-ри магазина на 11 рамок ( розширена вуличка ), якщо сімя дасть мені скільки меду ( 24р з 2-гого та 3-тього корпусу + 4 - 5 рамок з гнізда = 28р * на 2-ва кг в середньому в 300-тій рамці = 56 кг монофльорного меду, це для мене більш як достатньо :ole_ole:, потолок прийняв для себе тому що, як весь час гнатись за медом то зимувати тоді не буде  кому :IMHO:.

Загружаю відео двох сімей на 5 корпусах. Думаю там все самі зрозумієте. Хвилин 20 і дам посилання на відео у свою рекламну тему.

6 минут назад, Mihail-ves сказал:

Загружаю відео двох сімей на 5 корпусах. Думаю там все самі зрозумієте. Хвили 20 і дам ссилки у свою рекламну тему.

Жду с нетерпением.:)

5 хвилин тому, Віталій.В сказав:

а хтож там в зиму піде :dntknw:, виявляєця у Вас стандарт зимового клубу 9 - 13 рамок, 

як весь час гнатись за медом то зимувати тоді не буде  кому :IMHO:.

Щоб вирішити це питання, в південому регіоні, і треба мати цей об*єм 4-5 корпусів. Плюс маток які здатні витягнути цей об*єм, бажано небігаючих по корпусах, відповідну погоду і медодаї. Проблема пізнього пилку то болюче питання. Та до об*єму 10 і вище гнатись не потрібно, були зими і будуть, що занадто сильні сімї починають розвиток зарано і не витримують пізних холодів. Зайві клопоти.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...