Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Вчора + 2.500 

Принос впав можливо погода , але скоріш за все що соняшник вже сідає.

3 часа назад, Mihail-ves сказал:

Я хочу сказати що я буду мати мед, і він буде відкачуватись тоді коли з рамки не буде капати при струшування бджілок. А це все можливе після закінчення ГВ. Зараз таке отримати можна тільки з печатних рамок.

Я то розумію. Але краще викачати одну повномедну рамку чим дві половинчастих.

Чи не надто оптимістично Ви налаштовані, даючи аж стільки корпусів під мед? 

25 хвилин тому, ромео сказав:

Там, наприклад перший вулик що на фото 5 корпусів, має вже десь біля 60кг товарного меду, тому дивлюсь в майбутнє оптимістично. Основна маса соняшнику ще не зацвіла, тому є запас роботи мінімум ще на два тижні.

31 минуту назад, ромео сказал:

Головне затратно , особливо зараз в звязку з подорожанням лісу

Фактично тримати запас корпусів  які потрібно тільки на тиждень і то не факт 

В половині сімей вони і нафіг непотрібні 

Я останій час ставлю контрольки , рамки з вощиною , просто бачу уже усвоїли і починають підливать , рамку забрав , з вощиною поставив і поній слідкую 

Можу місцями рамки помінять з вулика у вулик повну залиту нектаром на пусту , стушивши бджолу , необмітаю в чисту 

Ну тут потрібно бути кожен вечір на пасікі , пробігся поміняв і корпус непотрібний ,

Це ще з лижаків така привичка коли з 20 рамочника виймав тільки що залиті рамки і перекидав у відводки 

І так виходило без качки з 20р лежака брать 30 рамок меду ( нектару) , повню даже 40 р , суш тільки потрібна 

І у сімьї є завжди куди мед складать а відводок за дві неділі доведе нектар до ума і запичатає 

17 минут назад, AVA сказал:

у сімьї є завжди куди мед складать

Як у вас з медозбором?

39 минут назад, Mihail-ves сказал:

Там, наприклад перший вулик що на фото 5 корпусів, має вже десь біля 60кг товарного меду, тому дивлюсь в майбутнє оптимістично. Основна маса соняшнику ще не зацвіла, тому є запас роботи мінімум ще на два тижні.

Просто интересно при таком медозборе кто останется зимовать. Или есть какой-то прием чтоб не заливались и пчеломатку не ограничивали?

42 минуты назад, Mihail-ves сказал:

Там, наприклад перший вулик що на фото 5 корпусів, має вже десь біля 60кг товарного меду, тому дивлюсь в майбутнє оптимістично.

І шо? вони несуть нектар аж у п'ятий?

46 минут назад, asot сказал:

Як у вас з медозбором?

В день 3кг , а от днів від прошлих років уже мінус 10 , пізно зацвів і дощове похолоданіє вибило 2 дні 

А кінець нектаровиділення завжди максимум 5 августа , далі ночі холодні завжди село у ямі 

В основнов як я поняв , даже у тих у кого хороші взятки , але днів 30% від обичного недобір 

18 минут назад, AVA сказал:

В день 3кг

Да,слабовато для ваших сімей

19 часов назад, Mihail-ves сказал:

Тоді тільки одного язика був знайшов у вуликах. А зараз вже нікуди їх складувати. 

Звідки в корпусних язики ? Шо корпуси не закладені рамками?

1 година тому, Александр К. сказав:

Просто интересно при таком медозборе кто останется зимовать. Или есть какой-то прием чтоб не заливались и пчеломатку не ограничивали?

В зиму повинно піти від 9 до 13 рамок бджоли. Ось тому і ставлю лишні корпуси, щоб матка шпарила без обмежень. 

27 минут назад, asot сказал:

Да,слабовато для ваших сімей

З геометричного центру села пробить сотні сімей розкиданих по краю села і принести в середньому 3кг думаю нормально 

По радіусу 3км до тисячі маткомісць , сімьями половину неназвеш , а всеж конкуренція 

Проблема в тому що потіряно десять днів медозбору у мене великих полів нема у фермерів в деякі роки медозбір іде до 30 днів , так і виходить 3х30= 90 кг , виграю за рахунок кількості днів обично 

Я від карніки відмовився , бо коли збільшилась кількість сімей на селі . вона перестала пробивать 

Заходила в ступор після акації і матки переставали сіять , хоча на краю села мої матки нормально розвивались , материнка одна 

1 година тому, ромео сказав:

І шо? вони несуть нектар аж у п'ятий?

В п'ятий корпус несу я повномедні рамки, а вони несуть у вільні місця. І там ще було питання про половинчасті рамки, то такі рамки або відкачую у вересні, або ставлю в перший корпус і вони переносять той мед на місце виходу розплоду. 

Нікого не заставляю так робити, тому що це тільки мої умови та і моя робота. Повторити все це думаю неможливо.

8 хвилин тому, Пахомич сказав:

Звідки в корпусних язики ? Шо корпуси не закладені рамками?

корпуси перші робились із 35, потім всі інші із 25, тому вільного місця між передньою та задньою стінкою вистачає і там вони його забудовують, що рамки вийняти неможливо.

1 хвилину тому, Mihail-ves сказав:

Повторити все це думаю неможливо.

Мабуть бо спина не в кожного витримає:umora:

16 минут назад, Mihail-ves сказал:

корпуси перші робились із 35, потім всі інші із 25, тому вільного місця між передньою та задньою стінкою вистачає і там вони його забудовують, що рамки вийняти неможливо.

Доска може бути і 50 , але яке відношення до внутрішнього розміру має товщина доски?

12 минут назад, Пахомич сказал:

Доска може бути і 50 , але яке відношення до внутрішнього розміру має товщина доски?

Видимо наружный розмер не изменился а внутренний стал больше за счет уменьшения толщины доски..

10 хвилин тому, Пахомич сказав:

Відніміть від 35  двадцять пять і тоді зрозумієте де може біти вільний простір. По наружі ширина корпуса залишилась без змін. Тому що там фальц.

39 минут назад, Mihail-ves сказал:

В зиму повинно піти від 9 до 13 рамок бджоли. Ось тому і ставлю лишні корпуси, щоб матка шпарила без обмежень. 

Получается рр нет? 

37 минут назад, Mihail-ves сказал:

В п'ятий корпус несу я повномедні рамки, а вони несуть у вільні місця. І там ще було питання про половинчасті рамки, то такі рамки або відкачую у вересні, або ставлю в перший корпус і вони переносять 

Получается корпус в разрез не ставите?

Как выбирают ( по времени) с таких рамок которые оказываются под гнездом? Пчеломатка их не засевает? Рамки там и зимуют или потом забираете?

7 минут назад, Mihail-ves сказал:

Відніміть від 35  двадцять пять і тоді зрозумієте де може біти вільний простір. По наружі ширина корпуса залишилась без змін. Тому що там фальц.

Це шось пахне новизною:umora:- виготовляти вулики дотримуючись зовнішніх розмірів, незважаючи на тавщину  доски.

5 хвилин тому, Пахомич сказав:

Це шось пахне новизною:umora:- виготовляти вулики дотримуючись зовнішніх розмірів, незважаючи на тавщину  доски.

Пахомич, назвіть розмір решітки на 10 рамковий корпус!:umora: Ось коли ви його назвете тоді і зрозумієте який розмір стандартного корпусу для 10 рамок з фальцем.

20 часов назад, Mihail-ves сказал:

Мене також часто питають про силу сімї. Я не знаю як  і для чого визначати силу сімї влітку. В зиму зрозуміло, зібрався клуб і видно силу. А літом як її визначити коли стоїть пять 300тих корпусів? Ставити лічильник на льоток чи як?

Скільки там бджіл мене не цікавить, мене цікавить кількість рамок з медом і скільки в них ще є запасного місця для маневрів.

Якщо простими словами, відкрив вулик і бджоли самі скажуть що їм треба. Іноді вистачає навіть глянути на прилітну дошку, але то може бути обманка. Тому краще на рамки дивитись.

А как вы с ними работаете для меня и три высоковато сами или с пощником.

7 часов назад, Mihail-ves сказал:

В п'ятий корпус несу я повномедні рамки, а вони несуть у вільні місця. І

Це шо виходить - п'ятий корпус банально - комора (склад)?

Я собі уявляю цей треш: зняти п'ятий корпус найповномедніших рамок, потім четвертий, третій, щоб з другого (допустимо) забрати парочку рамок і поставити їх в той же п'ятий... :crazy: це ж пуп розв'яжеться.

А чи не розумніше і безпечніше для здоров'я ставити додаткові корпуси на відводки чи на слабачки? І ці самі рамки ставити туди? :hmm:Чи на крайняк користувати магазини? :dntknw:

Сегодня хорошо поработали 

2 години тому, виталий херсон сказав:

А как вы с ними работаете для меня и три высоковато сами или с пощником.

Сам.

1 годину тому, ромео сказав:

Я собі уявляю цей треш: зняти п'ятий корпус найповномедніших рамок, потім четвертий, третій, щоб з другого (допустимо) забрати парочку рамок і поставити їх в той же п'ятий... :crazy: це ж пуп розв'яжеться.

Зате не треба ходити у фітнес клуб качатись. Все дома і дуже легко. 

Оце тему кожного року підкидую. :umora:

Восени буде нова тема, сила сім'ї в зиму.:ole_ole:

59 минут назад, Мико сказал:

Сегодня хорошо поработали 

Десяточку осилили?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...