gru.v Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 11 минуту назад, Леонора сказал: Для пана farm_gru.v 1 час назад, Паланочка сказал: Можна і без пана 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 28 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Ось, розробили макети сертифікатів 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 2 минуты назад, Леонора сказал: Ось, розробили макети сертифікатів клас і точок є . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 28 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 28 февраля, 2016 "Форум на ТочкУ" наш офіційний партнер 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
alexnazar Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Тема интересная, но надо бы поддержку, по крайней мере семенами - площади найдутся. Фермеров сможем стимулировать... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 2 минуты назад, alexnazar сказал: Тема интересная, но надо бы поддержку, по крайней мере семенами - площади найдутся. Фермеров сможем стимулировать.. вы вообще о чем ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
realto Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 ну це вже добрі новини він наших науковців, дай Бог щоб був результат. добре що з'явилась така от можливість і думаю що є нагода допомогти в цьому суть в тому щоб збирати зразки з тих рослин що вже є в місцевості. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 45 минуты назад, Леонора сказал: "Форум на ТочкУ" наш офіційний партнер Только пчелку зимнюю уберите, пожалуйста. Это сезонный рисунок и может выглядеть немного не к месту - пчела катающаяся на льду в вашей программе. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Є сумніви у фінансуванні даної затії. Якщо українські аналізи коштують близько 1000грн, то в Європі вони коштують в 5-10 разів дорожче, для України потрібно зібрати тисячі, а скоріш за все десятки тисяч зразків! Кожен зразок 1000 х 5 х 4(повторні) х 10000 = 200 000 000 грн!!! Не вірю в таку благодійність. Або комусь потрібна повна база інформації про рослини і мінеральний склад грунтів ( кому???) Чи матимуть наші науковці доступ до цієї бази??? Кому належатиме ця база? Прошу шановну Леонору пояснити фінансову та юридичну сторони даного проекту. Тому що безкоштовний сир самі знаєте де... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Юрій Михайлович там вище по темі є відео з Лекцією Леонори і деякі питання пояснються. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 14 минуты назад, Паланочка сказал: Юрій Михайлович там вище по темі є відео з Лекцією Леонори і деякі питання пояснються. Я уважно дивлюся відео, але щодня думаю про гроші "Благими намірами...." 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 28 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Шановний Юрій Михайлович, питання фінансування розкритe вищe. З юридичноі сторони зараз працюємо щоб захистити сeбe, бо вжe знайшлися "добродіі" . З правовоі строни всі наукові рeзультати будуть закріплeні за науковим колeктивом, можливо навіть патeнти. Рeзультати аналізів бeпосeрeдніх зразків будуть налeжати організаторам та власникам цих зразків. Цe ж стосується і публікацій у Журналах — у співавторстві. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 28 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 28 февраля, 2016 Конкрeтно дата-база будe у вільному доступі он-лайн, так як і Paldat, про яку йдeться у відeо. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 28 февраля, 2016 Share Опубликовано 28 февраля, 2016 2 часа назад, Леонора сказал: Рeзультати аналізів бeпосeрeдніх зразків будуть налeжати організаторам та власникам цих зразків. Леоноре, Ваш проект актуальний і я його підтримаю. Чи беруть участь в реалізації цього проекту наші провідні експортери меду, а також Спілка пасічників України (Стретович В.М.) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 29 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 29 февраля, 2016 Дякую за запитання панe nibond, Всі партнeри проeкту вказані у розділі сайту Партнeри. Громадські організаціі нe будeмо включати у партнeри, так як пасічники підтримують різні Спілки (для виключeння політичних нeпорозумінь). Робота будe вeстися конкрeтно з кожним бджолярeм. Щодо eкспортeрів, щe у роздумах. Вони впeршу чeргу повинні бути зацікавлeні. Алe також є дeякі пeрeстороги. Якщо відбудуться якісь зміни, то вони нe будуть стосуватися наших обов'язків пeрeд учасниками. Шановнe панство, над проeктом працюємо мeньшe місяця. Будeмо вдячні за Ваші зауважeння та пропозиціі 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 3 часа назад, Леонора сказал: Громадські організаціі нe будeмо включати у партнeри, Президент СПУ Стретович В.М. анонсує програму діяльності, де за мету ставиться побудова нового алгоритму роботи між спілкою і наукою: спілка формує завдання для наукових робіт і забезпечує фінансування (чи з бюджету, чи ін) - бачиться СПУ як єдиний центр. Див. з 13 хв. На даний момент це не реально, але ж координація і об'єднання зусиль необхідні. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
алекс-к Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 16 час назад, Леонора сказал: Але ми будемо робити комплексні аналізи - антиоксиданти, поліфеноли, флавоноїди, фенольні кислоти, клітковина, ліпіди, мінерали, ідентифікацію мікроорганізмів та антибактеріальні властивості. насколько я понял , в Ваших силах дать полную сравнительную характеристику по составу двух видов перги - искусственного производства и перги в сотах ( а то у нас не так давно была дискуссия по этому вопросу -а общий знаменатель так и не нашли ) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Леонора Опубликовано 29 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 29 февраля, 2016 1 час назад, алекс-к сказал: насколько я понял , в Ваших силах дать полную сравнительную характеристику по составу двух видов перги - искусственного производства и перги в сотах ( а то у нас не так давно была дискуссия по этому вопросу -а общий знаменатель так и не нашли ) Шановний пане алекс-к Перга, це окрема тема. Дослідженням перги і технологією її отримання займається Броварський В.Д., Величко С. Не зрозуміло що Ви маєте наувазі під "штучним" виробництвом перги? Однак, так, ми зможемо провести такий аналіз. Це потрібно оговорювати окремо. У прикріпленому файлі деякі напрацьовки по перзі Промислова технологія одержання перги_Методичні рекомендації.pdf 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
andrey88055 Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 Проект на мой взгляд полезный. Попробуем помочь друг другу. А там посмотрим. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Fabro Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 22 минуты назад, Леонора сказал: Промислова технологія одержання перги_Методичні рекомендації.pdf Це саме те що нам потрібно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 35 минуты назад, Fabro сказал: Це саме те що нам потрібно Іван десь цей стільник на форумі вже "проскакував" здається Юрій Михайлович його виготовляє, треба уточнити бо це так на память Технологія цікава треба мабуть і собі прикупити стільничок... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Fabro Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 1 минуту назад, Паланочка сказал: Іван десь цей стільник на форумі вже "проскакував" здається Юрій Михайлович його виготовляє, треба уточнити бо це так на память Технологія цікава треба мабуть і собі прикупити стільничок... Стільник "проскакував" і технологія, я це знаю і бачив. Я за інше! Я за те що 2 часа назад, алекс-к сказал: сравнительную характеристику по составу двух видов перги - искусственного производства и перги в сотах ( а то у нас не так давно была дискуссия по этому вопросу -а общий знаменатель так и не нашли ) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 34 минуты назад, Паланочка сказал: Іван десь цей стільник на форумі вже "проскакував" здається Юрій Михайлович його виготовляє, треба уточнити бо це так на память Технологія цікава треба мабуть і собі прикупити стільничок... Да на сайте Ю.М. вся продукция представлена. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 1 час назад, Леонора сказал: Шановний пане алекс-к Перга, це окрема тема. Дослідженням перги і технологією її отримання займається Броварський В.Д., Величко С. Не зрозуміло що Ви маєте наувазі під "штучним" виробництвом перги? Однак, так, ми зможемо провести такий аналіз. Це потрібно оговорювати окремо. У прикріпленому файлі деякі напрацьовки по перзі Промислова технологія одержання перги_Методичні рекомендації.pdf Що до окремої теми. Наші прохання надати результати закордонних аналізів перги так і не почуто. Тому й сумніви.... Крім того за результатами аналізів пилку (обніжки) можна зробити ще декілька досліджень, наприклад отримати карту радіоактивного ( чи іншого) забруднення території України. І ті, хто зараз купує Українську землю залюбки профінансують ці дослідження і ними скористаються. По третє, чому б не поставити лабораторію в Україні і крім даної програми використовувати її в національних інтересах, а не оплачувати роботу іноземних науковців. Ну і останнє, Ви, Леоноро, тільки викладач ( без сумніву хороший), а питання значно ширше. Тому хочу запросити Вас на зібрання "Бджолярського кругу", найближче відбудеться в Градижську 23-24 квітня, для подання інформації та обговорення. З пов. Гуслій Ю.М. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Shmel Опубликовано 29 февраля, 2016 Share Опубликовано 29 февраля, 2016 Шановна пані Леонора, Ваш проект дійсно актуальний, але я не зовсім зрозумів по яким показникам ви плануєте робити дослідження? Це тільки фіксація форми та розмірів пилкових зерен? Чи може проектом передбачається більш глибший аналіз - дослідження наступних показників: вологість, кислотність, вміст протеїну, вітаміний склад, вміст важких металів та радіонуклідів і т.п. ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.