Перейти к содержанию

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ПРОЕКТ «Біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України – 2016»

Рекомендуемые сообщения

А не тот ли это Овдиенко которые разные паксвели распространял на ютубе, меня лично настораживает участие данного человека. Интересно в целом доля его участия кроме ролика?

Дело верное сам приобрету несколько пыльцеуловителей для сбора материала, за свой счет отправлю что потребуется. Но хочется быть уверенным что труды будут не напрасными и результаты по своим образцам я смогу увидеть. 

Завтра уже детально изучу тему когда буду дома в Измаиле, заполню анкету и т. д.

4 минуты назад, aleksanderche сказал:

А не тот ли это Овдиенко которые разные паксвели распространял на ютубе, меня лично настораживает участие данного человека. Интересно в целом доля его участия кроме ролика?

тот. ;)

Не совсем понятно зачем 200-400 грамм собирать пыльцы :dntknw:, там и 10 грамм больше чем достаточно поясните?

Дякую за запитання пане aleksanderche

За різними методиками для визначення різних показників необхідно від 1 до 25 грам продукту. Але ми будемо робити комплексні аналізи - антиоксиданти, поліфеноли, флавоноїди, фенольні кислоти, клітковина, ліпіди, мінерали, ідентифікацію мікроорганізмів та антибактеріальні властивості. Для такого аналізу потрібно мінімум 100 грам. А щоб результати вважалися науковими, їх необхідно робити у 2-ох паралелях, тобто двічі, це вже 200 грам. Якщо продукт поліфлорний важко взяти середні проби, результати можуть різнитися, тому ще більше (400 грам).

Перед тим як виставляти конкретні цифри по вазі обніжжя, меду та ін., було все прораховано, скільки чого потрібно. Тим паче, у результатах аналізу (які надаватимуться учасникам) буде вказано вагу наважки для визначення конкретного показника.

Только что, aleksanderche сказал:

Не совсем понятно зачем 200-400 грамм собирать пыльцы :dntknw:, там и 10 грамм больше чем достаточно поясните?

уж очень это напоминает " проект " который был пару лет назад - 300-400 гг пыльцы , 200-300 гг перги , 1 кг меда на анализ , естественно без наложенного платежа -с миру по нитке голому рубаха

1 час назад, Леонора сказал:

Пане farm_gru.v , чому Ви не хочете зареєструватися?

Можемо залишити за Вами анонімність.

реєстрація покладає певні зобов"язання, я не впевнений, що зможу їх виконати, а зареєструватися аби тільки зареєструватися не бачу в цьому сенсу

14 минуты назад, алекс-к сказал:

уж очень это напоминает " проект " который был пару лет назад - 300-400 гг пыльцы , 200-300 гг перги , 1 кг меда на анализ , естественно без наложенного платежа -с миру по нитке голому рубаха

не знаю, мені здалася людина щирою. І цілі ясні. Я вважаю за такими молодими науковцями майбутнє. ціль набагато більша ніж 400 гр. пилку. :IMHO1:

Шановний пане алекс-к, розумію Вашу недовіру. Але зверніть увагу, що мої дані, це не НІК-нейм, а справжнє ім'я. Ось підтвердження про працевлаштування http://nubip.edu.ua/node/12916

І телефони мої особисті. 

Тому, це справа кожного, довіряти чи ні. Дякую всім за розуміння.

Безымянный.png

Лично я не сомневаюсь в подлинности исследования и приму активное участие, сам бы мечтал у себя хотя-бы по факту с микроскопом по определять пыльцевую принадлежность обножек и меда, но такая возможность будет еще не скоро может через пару лет. Насчет фотоаппарата это хорошо, а то с меня уже немного смеются хожу везде цветочки фотографирую.  Хотелось бы привлечь больше участников в своем регионе но фактически в основном это взрослые пчеловоды которым это не интересно, а бегать собирать пробы с их пасек не будут времени. И еще плохо что немного поздно прошла информация надо было за пару месяцев сообщить. 

58 минут назад, aleksanderche сказал:

И еще плохо что немного поздно прошла информация надо было за пару месяцев сообщить. 

Подснежник заканчивает свое цветение, а когда вернусь через неделю уже негде будет пробы собирать.

4 минуты назад, aleksanderche сказал:

Подснежник заканчивает свое цветение, а когда вернусь через неделю уже негде будет пробы собирать.

у нас тоже появились, но пока масового цветения нет. надо будет в лес сходить.

5 минут назад, aleksanderche сказал:

Ну вы даете, с подснежников мед качаете ;)

Пыльца надо, насколько я понимаю, только во время продуктивного медосбора, поддерживающие взятки думаю не интересны. 

Только что, Паланочка сказал:

не знаю, мені здалася людина щирою. І цілі ясні. Я вважаю за такими молодими науковцями майбутнє. ціль набагато більша ніж 400 гр. пилку. :IMHO1:

имен не называю , просто такой ход уже был . Сложность состава любого пчелопродукта означает и сложность ( дороговизну ) их анализа , что может быть оправдано только для больших партий ( ну как с медом ) . Мягко говоря не верится что будут делаться анализы для 100 гг прополиса , 200 гг пыльцы и т.д Сам анализ будет стоит в разы больше , а по сему возникает вопрос будут ли  их делать  , в принципе ....

Только что, Кривич сказал:

Ну вы даете, с подснежников мед качаете :)

Пыльца надо, насколько я понимаю, только во время продуктивного медосбора, поддерживающие взятки думаю не интересны. 

Но обножку они несут с него активно, и с лещины впрочем о том и речь.

1 минуту назад, Кривич сказал:

Ну вы даете, с подснежников мед качаете ;)

я так зрозумів цікавлять всі можливі пилконоси.

2 минуты назад, алекс-к сказал:

имен не называю , просто такой ход уже был . Сложность состава любого пчелопродукта означает и сложность ( дороговизну ) их анализа , что может быть оправдано только для больших партий ( ну как с медом ) . Мягко говоря не верится что будут делаться анализы для 100 гг прополиса , 200 гг пыльцы и т.д Сам анализ будет стоит в разы больше , а по сему возникает вопрос будут ли  их делать  , в принципе ....

Алекс видео не смотрел ?  У них с каким то институтом европейским сотрудничество, анализы будут для них делать бесплатно.

1 час назад, aleksanderche сказал:

Дело верное сам приобрету несколько пыльцеуловителей для сбора материала, за свой счет отправлю что потребуется. Но хочется быть уверенным что труды будут не напрасными и результаты по своим образцам я смогу увидеть. 

Завтра уже детально изучу тему когда буду дома в Измаиле, заполню анкету и т. д.

той, але зерно від плевел треба відрізняти

Шановне панство. Необхідно вивчити будову пилкових зерен усіх пилконосних і медоносних рослин для можливості їх ідентифікації у продукції бджільництва. Тому нас цікавить пилок з усіх рослин і продукція по можливості також. У 2010 році нам на кафедру для надіслав пасічник  Терпилко І.Д. з Лубенського району обніжжя із проліски дволистої - синьо-фіолетове. Нажаль, тоді ми могли вивчити лише його морфологію

Леонора, чем то подобным пытался заниматься Руденко Е.В. с Харьковского института ветеринарии. На 1 или 2 "Круге " у Соломки он просил присылать образцы меда для пыльцевого анализа. Узнайте, может чем то с Вами поделится.

11 минуту назад, Леонора сказал:

У 2010 році нам на кафедру для надіслав пасічник  Терпилко І.Д. з Лубенського району обніжжя із проліски дволистої - синьо-фіолетове. Нажаль, тоді ми могли вивчити лише його морфологію

тут справа така що пилку з проліску не може бути багато, 400 гр. точно не буде .... я так розумію що дослідити пилок проліску можна і не з обніжжя , а з рослини ?

Пане Семеныч вдячна за пораду!

Пане Паланочкавін надіслав нам 250 грам. Але, так, досліджувати пилок з рослин, які не дають товарного обніжжя є сенс лише із суцвіть.

4 минуты назад, Леонора сказал:

Пане Паланочкавін надіслав нам 250 грам.

Можна і без пана ;):). А на рахунок 250 грам то це щось не реальне :ay:в нас пролісок є і масово, але мені не доводилось збирати з нього пилок ... просто в той час і пилковловлювачі ще не стоять.. треба буде спробувати. :hmm:

Ось ще баночка залишилася. Частину обніжжя передали в музей, а частину для навчального процесу в Чернятинський коледж

Безымянный.jpg

Правда за пройдені роки, уже пилочок потемнів

Леонора, я правильно понимаю, что если я на протяжении сезона отправляю Вам образцы меда и пыльцы (прополис и пергу не обещаю), то после анализа Вы сообщите мне все виды медоносных и пыльцеосных видов растений, найденных в образцах?

Дякую за запитання пане Семеныч

Ні, ми такого не обіцяємо, тому що це буде робитися вперше. І буде можливо визначити тільки ті рослини, пилкові зерна яких ми дослідимо з надісланих рослин або вони вже є у світових дата-базах.

Ми обіцяємо, що будемо досліджувати все можливе що стосується біологічної активності, біохімічних показників та звичайно ідентифікувати. І все що дослідимо по Вашому зразку все Вам надамо безкоштовно. 

І це не обов'язково надсилати впродовж всього сезону, а скільки Ви бажаєте, навіть один зразок одного виду обніжжя чи меду. Для активних учасників ми вказували щоб пересилали не меньше 10 зразків за раз, щоб зекономити на пересиланні, бо поки фінансування з власного карману.

розтлумачте такий пункт в анкеті (що мається на увазі) в такому питанні: Чи маєте можливість надати інформацію про медоносну рослинність Вашого регіону?

просто перелічити чи щось інше?

Для пана farm_gru.v

І ЕТАП – 01.03 - 31.05.16

«Ранньовесняні медоносні та пилконосні рослини»

МЕДОНОСНА І ПИЛКОНОСНА РОСЛИННІСТЬ _____________________________                                                   (вказати регіон, район, область)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Назва рослини

Початок цвітіння

Кінець цвітіння

Період цвітіння, днів1

Середня температура навколишнього середовища2

Опади3

Ґрунти

(піски, чорнозем, суглинки)

Кількість рослин на м(для дикорослих)

Сорт (для сільсько-госодарських)

Відвідування бджолами (інтенсивне, помірне, слабке)4

БЕРЕЗЕНЬ

ПРИМІТКИ

1 – Період цвітіння, днів – вказати кількість днів під час яких квітувала рослина у Вашому регіоні, реальні дані, не книжкові.

2 – Середня температура навколишнього середовища – вказати температуру навколишнього середовища у період квітування рослини, можна середню, або щотижневу середню. Дані можна брати з місцевих газет або вимірювати самостійно.

3 – Опади – вказати кількість днів, коли були дощі. Можна вказувати інтенсивність дощу (змочив ґрунт, пройшов гарний дощ, грозові затяжні дощі)

4 – Відвідування бджолами – інтенсивне (бджоли постійно знаходяться на суцвітті рослини), помірне (бджоли періодично відвідують рослину, якщо спостерігати за нею 10 хв), слабке (час від часу на рослині помічені бджоли)

анкета -медоноси- 1 етап.docx

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...