Jump to content

Плідні бджоломатки порода Карніка.

Recommended Posts

15 час назад, Ander сказал:

Дивіться третю колонку промірів к.і.

Перша колонка мала куб.ячейка,друга велика куб.ячейка.

Тобто велику на малу 0.55 на 0.19=2,89 .Матка з Німеччини,Кірхайн. Карніка куб.індекс 2.4-3.0

Вибачте,трохи незрозуміло написав проміри,виправити на форумі уже мені неможливо.Всеж вираховано правильно.

Виправити можна. Краще обробити проміри і виставити у вигляді діаграм, як у паспортах маток дають німці.

• 4 weeks later...
В 10.03.2016в22:32, Ander сказал:

Дивіться третю колонку промірів к.і.

Перша колонка мала куб.ячейка,друга велика куб.ячейка.

Тобто велику на малу 0.55 на 0.19=2,89 .Матка з Німеччини,Кірхайн. Карніка куб.індекс 2.4-3.0

Вибачте,трохи незрозуміло написав проміри,виправити на форумі уже мені неможливо.Всеж вираховано правильно.

На продаж неплідні будуть?  Яка можлива ціна ?

2 часа назад, Пахомич сказал:

На продаж неплідні будуть?  Яка можлива ціна ?

Неплодкі будуть в травні,кінець місяця.Одпишусь в приват.  Після пресовкі того що я тут подав, не боїтесь що змоєї сторони розвод?Може дождіться результатів?Всеж думаю домовимось.

До уваги хто в темі,результати промірів морфометрії будуть, від незалежних експертів.Тобто тих,хто також відрізняють праву руку від лівої в бджільництві.

Алеж аж ніяк від тих цікавлящихся імена яких є вище.

В 03.04.2016в20:26, Ander сказал:

Неплодкі будуть в травні,кінець місяця.Одпишусь в приват.  Після пресовкі того що я тут подав, не боїтесь що змоєї сторони розвод?Може дождіться результатів?Всеж думаю домовимось.

Абсолютно ніякого страху . Міжіншим ви один хто показав матку роздіту, а це вже викликає довіру .

В ?03?.?04?.?2016в20:31, Ander сказал:

До уваги хто в темі,результати промірів морфометрії будуть, від незалежних експертів.Тобто тих,хто також відрізняють праву руку від лівої в бджільництві.

Алеж аж ніяк від тих цікавлящихся імена яких є вище.

Чи відішлете зразки на морфометрію щоб підтвердити вище згадану інформацію.

Абсолютно ніякого страху . Міжіншим ви один хто показав матку роздіту, а це вже викликає довіру .

Отримаєте необхідну кількість,вказавши лінію карнікі.

2 часа назад, Богдан1 сказал:

Богдан,я знаю що Ви вирішили відродити карпатку( передбачувану).Обльотникі і тому подібне.Тому в Вашій окрузі є роботи і роботи.поперше позбутись карніку.Тому що куб.індекс 2.7 в карпатки це вже занадто.А в помісних що робиться?карпатка кі 2.4-2.6.По Губіну допускається навіть 2.3.Іменно проміри 77лінія 60х років 20ст. Десять років назад вучкіська бджола була середнє значення 2.42-2.55.по розмові з Пилипенком. А зараз кому вигідні вищі значення?Ви виставляєте не то пальто.Тому наведіть порядок в себе,Та своїй місцевості.А мої проби бджіл проміряють інші люди,результати пізніше взнаєте.

3 часа назад, Богдан1 сказал:

Ви сами покажіте графічно бджіл і трутнів. Не будемо говорити про трутнів дочок . Такої  породи ,як ви показали , то є немірено в усіх кінцях Укроїни.

8 часов назад, Пахомич сказал:

Ви сами покажіте графічно бджіл і трутнів. Не будемо говорити про трутнів дочок . Такої  породи ,як ви показали , то є немірено в усіх кінцях Укроїни.

Якщо ви такий модний спец покажіть ви свої графіки а то збоку гарно розказувати якщо потрібно можу відіслати проби щоб ви поміряли по перше а по друге в моїй практиці зустрічались сімї з збалансованою бджолою але гко погані і толку тому потрібно шукати золоту середину за кг меду миролюбність вас похвалять а за морфометрію навряд.Денис скидував результати промірів а класу ви бaчили який розброс і всерівно шкода що людина з такою практикою такі речі пише.

9 часов назад, Ander сказал:

Богдан,я знаю що Ви вирішили відродити карпатку( передбачувану).Обльотникі і тому подібне.Тому в Вашій окрузі є роботи і роботи.поперше позбутись карніку.Тому що куб.індекс 2.7 в карпатки це вже занадто.А в помісних що робиться?карпатка кі 2.4-2.6.По Губіну допускається навіть 2.3.Іменно проміри 77лінія 60х років 20ст. Десять років назад вучкіська бджола була середнє значення 2.42-2.55.по розмові з Пилипенком. А зараз кому вигідні вищі значення?Ви виставляєте не то пальто.Тому наведіть порядок в себе,Та своїй місцевості.А мої проби бджіл проміряють інші люди,результати пізніше взнаєте.

Топто ви мені приписуєте що я підливаю кров карніки.Хочете парі я можу підняти результати промірів десятилітньої давності і середнє по вучковому 2,7 а деякі бджоли 4,12 є такі місця більше 1000м над рівнем моря де середнє 3 як ви це поясните може 40річний гуцул карніку завіз.А нарахунок ваших промірів мені один ваш клієнт обіцяв що відішле поміряю.

44 минуты назад, Богдан1 сказал:

Топто ви мені приписуєте що я підливаю кров карніки.Хочете парі я можу підняти результати промірів десятилітньої давності і середнє по вучковому 2,7 а деякі бджоли 4,12 є такі місця більше 1000м над рівнем моря де середнє 3 як ви це поясните може 40річний гуцул карніку завіз.А нарахунок ваших промірів мені один ваш клієнт обіцяв що відішле поміряю.

Нє, на точку є думка,що в Закарпаття Австріяки бджіл завезли,а 40річний гуцул користується карнікою,навіть в горах.Охолоньте,а то переростає в нездорову розмову,до бана не далеко.Відкрийте тему,обговорюйте що завгодно,в мене продажа бджоломаток.У вас був час придбати їх у мене,дай і міряйте на здоров'я.А не шукаєте по Україні хто зна що.Щоб потопить чужого корабля,потрібно врахувати свої сили,запитання для чого?

не моє то діло, але куплю я собі в тих панів по пару бджоломаток,:vinny: і зроблю свій висновок:),чесно говорячи, я їм міряти нічого не буду:blink:, маю на увазі бджолу, міряти я буду в бідонах від тих бджіл;), а думати буду протих хто міряє:af:

10 час назад, Богдан1 сказал:

Якщо ви такий модний спец покажіть ви свої графіки а то збоку гарно розказувати якщо потрібно можу відіслати проби щоб ви поміряли по перше а по друге в моїй практиці зустрічались сімї з збалансованою бджолою але гко погані і толку тому потрібно шукати золоту середину за кг меду миролюбність вас похвалять а за морфометрію навряд.Денис скидував результати промірів а класу ви бaчили який розброс і всерівно шкода що людина з такою практикою такі речі пише.

Обовязково покажу проміри бджіл сімї з  якої виводились матки і породистих трутнів якими запліднювались матки. Якщо ви шукаєте золоту середину не в породі, то так потрібно і говорити , що це неконтрольована помісь:IMHO1:Якщо я роблю гібрид, то контрольований.

Обовязково покажу проміри бджіл сімї з  якої виводились матки і породистих трутнів якими запліднювались матки. Якщо ви шукаєте золоту середину не в породі, то так потрібно і говорити , що це неконтрольована помісь:IMHO1:Якщо я роблю гібрид, то контроль

Нехочу флудити колись переговорим на цю тему.

В 05.04.2016в23:04, miro сказал:

не моє то діло, але куплю я собі в тих панів по пару бджоломаток,:vinny: і зроблю свій висновок:),чесно говорячи, я їм міряти нічого не буду:blink:, маю на увазі бджолу, міряти я буду в бідонах від тих бджіл;), а думати буду протих хто міряє:af:

я теж зацікавився бджолою Віктора.  Сьогодні , при святі мав час , поміряв по 25 бджіл,  від маток що Віктор надіслав.  Хочу озвучити,з дозволу Віктора, 5706b18555050_76-2.81DZ.thumb.jpg.522493 що я наміряв ( середнє значення) :

№ 63  2.8 

№ 9    2.79

№38   2.88

№ 76  2.76 

найбільш сконсолідовані показники в № 63,  76, 38

Вимірював , електронним мікроскопом при збільшенні 200 крат, програма MC PRO.

Для подальшої роботи замовив у Віктора маток від 63 та 76.  

Якби мав місце , то взяв би 40-50 неплідок  від 63 для облітника.  Поки будемо використовувати її трутнів для  ШЗ. Думаю повинен бути хороший результат.

9 минут назад, Іван Михайлович сказал:

я теж зацікавився бджолою Віктора.  Сьогодні , при святі мав час , поміряв по 25 бджіл,  від маток що Віктор надіслав.  Хочу озвучити,з дозволу Віктора, 5706b18555050_76-2.81DZ.thumb.jpg.522493 що я наміряв ( середнє значення) :

№ 63  2.8 

№ 9    2.79

№38   2.88

№ 76  2.76 

Якби мав місце , то взяв би 40-50 неплідок  від 63 для облітника.  Поки будемо використовувати її трутнів для  ШЗ. Думаю повинен бути хороший результат.

це так, вимірювання трохи різняться, але від використання типу обладнання різниця теж є

30 минуты назад, miro сказал:

це так, вимірювання трохи різняться, але від використання типу обладнання різниця теж є

це однозначно!  хлопці міряють при збільшення 40 разів, я збільшую у 200 . Я можу точно поставити точки на пересічені осей жилок і більш точно вимірювати відношення, але це не є тим необхідним критерієм, тут не потрібна така точність. Бачу розгорілася дискусія " на рівному місці", хіба то так важно на скільки відсотків у нас відхилення у промірах кубітального індексу?  Тут важливіше,  як ці бджоли покажуть себе на медозборах та в користуванні. Як будуть зимувати, як швидко (повільно) будуть стартувати весною, як приймуть пасічника :dntknw: ?  І що не менш важливо, яка буде стійкість до кліща, адже саме цей показник у цих маток домінуючий.

27 минуты назад, Іван Михайлович сказал:

№ 63  2.8 

№ 9    2.79

№38   2.88

№ 76  2.76 

Також планую взяти для ШЗ , якщо все буле добру з трутнями. Бджоли повністю відповідають стандарту краінки.

15 минуту назад, Іван Михайлович сказал:

це однозначно!  хлопці міряють при збільшення 40 разів, я збільшую у 200 . Я можу точно поставити точки на пересічені осей жилок і більш точно вимірювати відношення, але це не є тим необхідним критерієм, тут не потрібна така точність. Бачу розгорілася дискусія " на рівному місці", хіба то так важно на скільки відсотків у нас відхилення у промірах кубітального індексу?  Тут важливіше,  як ці бджоли покажуть себе на медозборах та в користуванні. Як будуть зимувати, як швидко (повільно) будуть стартувати весною, як приймуть пасічника :dntknw: ?  І що не менш важливо, яка буде стійкість до варооа, адже саме цей показник у цих маток домінуючий.

дискусія то файна річ, результат це те чого потребують, можливості зявились неабиякі, є досвід світових селекціонерів, є шанс відновити, дати свого ""бакфаста"", і є шанс поламати те,що заважає піти крок вперед,всім успіху,терпіння і хорошого результату, як нагороду за вкладену працю.

4 минуты назад, Пахомич сказал:

якщо все буле добру з трутнями. Бджоли повністю відповідають стандарту краінки.

Питання в тому чи відповідають ваші трутні стандарту країнки, ;) ми то пам'ятаємо як в минулому році ви доосіменяли маток. :umora:

11 минуту назад, Хадзуми сказал:

Питання в тому чи відповідають ваші трутні стандарту країнки, ;) ми то пам'ятаємо як в минулому році ви доосіменяли маток. :umora:

Відповідають по повні . Дозапліднені матки пропали десь під кінець зими , але є ще дві . 

2 минуты назад, Пахомич сказал:

Відповідають по повні

Це ще перевірити потрібно, ви крила міряли ? Графік будували ? 

2 минуты назад, Пахомич сказал:

Дозапліднені матки пропали десь під кінець зими , але є ще дві .

я в цьому навіть не сумнівався, не факт що ті дві які осталися доживут до трутнів. 

В 07.04.2016в22:40, Іван Михайлович сказал:

це однозначно!  хлопці міряють при збільшення 40 разів, я збільшую у 200 . Я можу точно поставити точки на пересічені осей жилок і більш точно вимірювати відношення, але це не є тим необхідним критерієм, тут не потрібна така точність. Бачу розгорілася дискусія " на рівному місці", хіба то так важно на скільки відсотків у нас відхилення у промірах кубітального індексу?  Тут важливіше,  як ці бджоли покажуть себе на медозборах та в користуванні. Як будуть зимувати, як швидко (повільно) будуть стартувати весною, як приймуть пасічника :dntknw: ?  І що не менш важливо, яка буде стійкість до кліща, адже саме цей показник у цих маток домінуючий.

Вроді так і не так . Невже  ви не бачите , як біля культурного ростка вирлстає купа бкрянів. Тільки дискусія без ворогів і друзів

В 07.04.2016в22:14, Іван Михайлович сказал:

що я наміряв ( середнє значення) :

Іван Михайлович , з усією повагою до вас мушу сказати , що середні значення нічого в даному випадку не прояснюють, ніхто не сумнівається що матки у Андера чистопородна карніка (та що ШО) питання було в консолідованості промірів , бджоли для яких взяті зі слів Андера з зимового підмору.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...