Перейти к содержанию

Промислове бджільництво України

Пасека с каким количеством семей для Украины будет считаться промышленной.  

264 пользователя проголосовало

1. 1. Пасека с каким количеством семей для Украины будет считаться промышленной.

• 100-200
      34
    • 200-300
      44
    • 300-500
      67
    • 500-1000
      73
    • только больше 1000
      46
  2. 2. Из перечисленных вариантов какой вид должна иметь промышленная пасека в Украине

• Американский вариант (погрузчик, поддон с ульями...)
      146
    • Ульи расположены на Платформе или Павильоне
      49
    • Стационар (постоянный с зимовкой на нем) пасека поделена на много точков
      48
    • Все по старинке, ручная погрузка, можно апилифт...
      7
    • Свой вариант, уточните его в теме.
      14

Рекомендуемые сообщения

3 хвилини тому, Гурович сказав:

На наступний сезон будуть батьківськими.

Я з батьківськими не заморочуюсь - дуже багато сусідських бджіл.

14 хвилин тому, ромео сказав:

Якщо матка не особлива, то номер - то зайва інформація, головне - колір

А якщо матка з ''не особливих'' перейде в розряд ''особлива''?

Опалітки відлітають аж бігом, маркера злазять ще швидше. Тому підрізане крило і маркером на стінці  рік матки , саме краще. Буде тиха зміна то хоть замітите  по крилу. 

13 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

Та як зайва?.. Якщо є можливість приклеїти опалітку на кожну матку то це дуже класно. Ти не сплутаєш ні криші ні днища ні вулики. Чітко знаєш, яка сім'я як спрацювала. 

Мітити треба, але достатньо лише кольору. Кришка, дно, магазини мають бути універсальні і можуть мігрувати по точку. 

15 хвилин тому, yu1986ra сказав:

якщо матка з ''не особливих'' перейде в розряд ''особлива''?

Їх не так багато, щоб зробити разову помітку на корпусі.

Рік матки на вулику позначити досить просто.

1 час назад, ромео сказал:

Якщо матка не особлива, то номер - то зайва інформація, головне - колір

Я ще не бачив щоб аполітки відлітали массово ходять вони по три роки точно а маркер тримамається мабуть пару місяців тому клею аполітки моя статистіка що одна на 450-500 аполіток відпадає просто треба аполітки норм, клей норм та вміти клейти...

Приклейти аполітку займає в мене стільки ж часу скільки і помітити маркером а мічену у рази швидше знайти в рази...

13 годин тому, Віталій Блінов сказав:

Так ви втрачаєте мед . Бджоли самі вибирають собі маток ваше завдання ще створити умови.

Щоб так "втрачати" мед як Володимир 74 думаю тут ще багатьом треба добре повчитися.:IMHO: 

20 годин тому, ромео сказав:

Попробував я писати місяць і закинув

Нетерплячий учень трапився передовику. Мене на довше хватило, правда писав тільки кількість рамок що в вул. в зиму, як робив мій дід, Григорій Іванович, тепер оце думаю-нащо він писав, а потім наслідуючи його писав я? Перший рік, може навідь два коли обслуговував пасіку підприемства в 90вул. писав досить часто:результати весняної ревізії, рік матки, кількість відобраних медових, кількість рамок перед медозбором, ще щось, вже не пам'ятаю. Денні нотатки потрібні, як і позначки на вул.(модерново і вишукано це цеглинка на кришці) поперше це самодісціпліна, подруге в голові з роками не тримаеться вчорашні справи а так погортав листки нотатника і бачиш.Ідеальну форму записів кожен шукае для себе всю карьеру. Позначки на металевому даху добрим, придбаним в Німеччені(подарунок друзяки) маркером залишаються досить довго і може виникнути потреба їх зітерти розчинником. На пофарбованій поверхні корпусу спостерігаю позначки п'ятеріної давнини  які вже час зафарбовувати. Проблема, правильніш справа в цих позначках в тому, що за ними треба дбати(писати, мати вкармані маркер, зачеркувати), читати, думати і вирішувати а це все робота яку дуже хочеться перекласти на когось такий нині тренд сучасного українського пасічника з великою пасікою.

Про цеглинки. Подобаеться такий вигляд занотовування в відеороликах, коли це робить хтось з колег. Тільки подумав що для себе треба возити з точка на точок до полусотні гарних бруківочних камінців вагою до 3-х кг- зразу ж перехотілось. Так камінці і лежать, чекають... Мій кум і колега дійшов до такої стадії лінощів, що не став забирати і возити парних підставок під вулики вагою до 3-х кг., на далекій кочівлі. Вони куди потрібніші для: довшого слугування, день, самі дена чисті, на них не прилипае земля і суха трава, вулики зручніше і швидче виставити вертикальніше і щоб не хилитались.

12.10.2023 в 21:27, AVA сказав:

Я мав на увазі обичні стандартні 6 рамочні вулики з ппу , якщо їх поставити рядом , полижити решітки , то на них можна ставити стандартні 10р магазини стільки завгодно, можна і на прицепі  

А можна і навпаки, бджола все витримає, хоч догори дригом вулик постав...

47 минут назад, Алексей Кременчуг сказал:

То капець там якийсь мега раціоналізатор....

48 минут назад, Алексей Кременчуг сказал:

Як с тим  Комодом  кочювати?

В кого є які думки, з якої кількості викачаного меду потрібна лінія для відкачки, бажано з аргументами, а не просто аби щонебуть сказати.

Все залежить від декількох факторів , але головний , за скільки ви встигаєте  викачати мед . Я наприклад в цьому році качав майже місять . Це біля 8 тон . Качав абсолютно сам , з вихідними і празниками . Починав з 8 годин ранку , закінчував в 5-6 годин вечора . Я повністю встиг до закорму , та обробітку бджіл на зиму . Якщо я підніму обʼєм  меду хочаб до 15 тон , то реально задумаюсь , ну якщо не про лінію , то про розпечатувальний станок и більш кращу медогонку . Але це у мене … у мене немає халявної найманої праці , та взагалі немає найманої праці , в когось може бути можливість найняти 5 людей и викачати ці 15 тон так само за 20-30 днів, то цьому пасічнику можна закрити потреби  і без лінії . А так кожен сам  вирішує коли йому брати лінію .

немає тієї сакральної цифри , після якої потрібна лінія 100% 

20 хвилин тому, aleksandrfeed сказав:

немає тієї сакральної цифри , після якої потрібна лінія 100% 

Звичайно, але цікво в кого які думки.

В нас без лінії продуктивність 5,5-6 бочок за 8 годин, качали в трьох з сином та дочкою. Зараз добавимо насос та корито і думаю, що зможемо таку кількість робити в двох.

4 години тому, kroxaru сказав:

Як с тим  Комодом  кочювати?

То для стаціонару.

5 годин тому, Алексей Кременчуг сказав:

бджола все витримає, хоч догори дригом вулик постав...

Накаркав. Сподіваюся, що то такий жарт.:hmm:

20 минут назад, Володимир 74 сказал:

В нас без лінії продуктивність 5,5-6 бочок за 8 годин, качали

Як проходила розпечатка рамок , на якій медогонці , і це з урахуванням відбору рамок , чи рамки відібрані раніше ? 

9 хвилин тому, aleksandrfeed сказав:

Як проходила розпечатка рамок , на якій медогонці , і це з урахуванням відбору рамок , чи рамки відібрані раніше ? 

розпечатка станок Пуфлера, медогонка на 75 рамок бістар, рамки відібрані раніше, звозимо і качаємо дома.

3 часа назад, Володимир 74 сказал:

Є така думка що станок до 20 тонн/ сезон не окупається якщо є кого поставити на відкачку навіть за гарні гроші в день....

6 часов назад, Володимир 74 сказал:

В кого є які думки, з якої кількості викачаного меду потрібна лінія для відкачки, бажано з аргументами, а не просто аби щонебуть сказати.

Скоріше питання - з якої ціни на мед. Бо при двох долларах, вважаю, вже від 100 сімей треба думати про розвиток і механізацію, зокрема про лінію. А при одному долларі - про продаж і лінії, і пасіки   :IMHO:

15 годин тому, Володимир 74 сказав:

Ох і не легке питання!:)

Тут думаю є більш важливий вхідний параметр - хто буде працювати на відкачуванні меду!?

Якщо будуть працювати всі свої , то 10+ вже потрібно думати про лінію при 20+ думаю лінія вже має бути. Тут проста ціль, полегшити свою працю.

Якщо будуть працювати найняті люди то навіть і 20т думаю, що вигідно качати без лінії. Умовно: два працівники 20тон без лінії будуть качати 20 днів, а з лінією 10 , відповідно оплата (якщо , взяти 1т/грн.) 40тисяч і 20т. . От і отримаєм з лінією 20т/грн. економії . Далі потрібно рахувати скільки коштує лінія і за скільки років при якому тоннажу вона себе окупить.

:IMHO:

Звісно тут ще і слід враховувати які будуть подальші плани , збільшення чи зменшення тоннажу.:IMHO:

14 годин тому, Володимир 74 сказав:

Зараз добавимо насос та корито і думаю, що зможемо таку кількість робити в двох.

Потрібно розглядати насос не лише як полегшення транспортування меду до бочки , а і як можливість зменшити висоту підйому рамки при завантаженні у медогонку.:IMHO:

3 години тому, Конструктор сказав:

Потрібно розглядати насос не лише як полегшення транспортування меду до бочки , а і як можливість зменшити висоту підйому рамки при завантаженні у медогонку.:IMHO:

В нас медогонка бістар на 75 рамок і так 26 см від полу, досить комфортно.

14 годин тому, Александр К. сказав:

Є така думка що станок до 20 тонн/ сезон не окупається якщо є кого поставити на відкачку навіть за гарні гроші в день....

Скажемо так, дивлячись за яку кількість грошей був куплений станок і яка зарплата в найманих працівників.

Станок Пуфлера можна купити б/у за порівняно невеликі кошти, при бажанні можна зробити самому, то :IMHO:він окупиться після 10 тон відкачаного меду.

3 години тому, Конструктор сказав:

Далі потрібно рахувати скільки коштує лінія і за скільки років при якому тоннажу вона себе окупить.

По моїх розрахунках в сьогоднішніх реаліях, лінія окупить себе за 6 років, якщо качати 40т за сезон.

21 хвилину тому, Володимир 74 сказав:

Станок Пуфлера можна купити б/у за порівняно невеликі кошти, при бажанні можна зробити самому,

Що скажете за розпечатку Пуфлера,  щітками? Які + і -?

16 хвилин тому, Володимир 74 сказав:

По моїх розрахунках в сьогоднішніх реаліях, лінія окупить себе за 6 років, якщо качати 40т за сезон.

Ну тоді виходить чим скоріше придбаєте , тим скоріше вона почне себе окупляти.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...