Перейти к содержанию

Промислове бджільництво України

Пасека с каким количеством семей для Украины будет считаться промышленной.  

264 пользователя проголосовало

1. 1. Пасека с каким количеством семей для Украины будет считаться промышленной.

• 100-200
      34
    • 200-300
      44
    • 300-500
      67
    • 500-1000
      73
    • только больше 1000
      46
  2. 2. Из перечисленных вариантов какой вид должна иметь промышленная пасека в Украине

• Американский вариант (погрузчик, поддон с ульями...)
      146
    • Ульи расположены на Платформе или Павильоне
      49
    • Стационар (постоянный с зимовкой на нем) пасека поделена на много точков
      48
    • Все по старинке, ручная погрузка, можно апилифт...
      7
    • Свой вариант, уточните его в теме.
      14

Рекомендуемые сообщения

10 годин тому, Александр К. сказав:

То є так... чоловік сбирається створити монополію на мед... керувати всим медом України а може і світу .... та розповсюдити свою технологію модульного бджільництва... а поки ще є час саджає молоду акацію в старі березові пеньки.... та робить ще багато чого....

Ще розвожу триходерму , метаризиум, , бовериу та в природний спосіб патогенні гриби убивають клеща вароо, американці вже років 5 б'ються як виростити штамп який витримує температуру +35 градусів , я вже другий рік використовую гриби в зимний період від кліща в сім'ях . Промислове бджільництво це комплекс заходів від утримання бджіл до експорту .

10 годин тому, Конструктор сказав:

Ви знаєте я останні роки змінив свої погляди щодо заміни матки по віку. Міняю маток в тих хто погано спрацював. Можливо це і не промислово.

Як ви контролюєте хто як спрацював?

10 минут назад, yu1986ra сказал:

Ось Вам приклад самого примітивного контролю: магазин на відкачку забрав - + в зошит поставив. В кінці сезону в кого + більше, ті і краще спрацювали.

24 хвилини тому, yu1986ra сказав:

По кількості знятих магазинів.

11 хвилин тому, Гурович сказав:

Ось Вам приклад самого примітивного контролю: магазин на відкачку забрав - + в зошит поставив. В кінці сезону в кого + більше, ті і краще спрацювали.

Я роблю відмітку на корпусі.

4 години тому, Гурович сказав:

Не думаю, що промисловці тягають з собою зошити.

Я кілька разів пробував вести записи, пронумерував вулики... Але, з досвідом, коли робота з вуликом займає мало не стільки ж часу скільки запис в зошит а тобі його потрібно носити з собою, ручка губиться чи перестає писати, дощ чи роса і т.д. Це все дуже не зручно і сповільнює.

Тепер шукаю якусь ефективну ''азбуку Морзе'', систему позначок на корпус

4 години тому, Гурович сказав:

Що ви робите з передовиками по +?

1 година тому, yu1986ra сказав:

думаю, що промисловці тягають з собою зошити.

Боже, з цим зошитом... не нагадуйте...

Мій наставник, в ті далекі роки колгоспний пасічник- передовик, навчав мене азам догляду за бджолами, також вів записи в журналі. 

Там була спеціальна таблиця оглядів, де треба було записати купу даних... таких як кількість рамок, з них з розплодом, кількість корму, чи є матка (візуальний контакт обов'язковий), що робив, які наступні маніпуляції треба зробити і ше купу іншого...  і він ретельно все те писав... на запис у журнал тратив стільки ж часу, як і на самий огляд...

Попробував я писати місяць і закинув

12 минут назад, ромео сказал:

Попробував я писати місяць і закинув

Я зараз маркером на криші позначку ставлю,якщо треба,або якийсь камінець. Конспекти писати нема бажання.

2 години тому, Женя Ц. сказав:

Я зараз маркером на криші позначку ставлю,якщо треба,або якийсь камінець. Конспекти писати нема бажання.

Маркер на даху це повна фігня:IMHO:. Я якось з таким методом 1,5 сезони відбув і плюнув на ті записи. Часто при огляді метал мокрий від дощу чи роси - маркер не пише. Дахи взаємозамінні, інколи при переїзді кочують по вуликам. Для того щоб знайти ''проблемні'' сім'ї треба ''перечитати'' мало не всю пасіку. Коли робиш якусь монотонну/стандартну роботу, то робиш не читаючи. Натрапляєш на якусь ''цікаву'' сім'ю і розумієш, що прочитати про неї буде складно, бо ж завжди ставиш магазин чи другий корпус на перевернутий дах...

Це все :IMHO:, але я тепер тільки за якісь візуальні позначки на вуликах.

Білим канцелярським коректором  ( у формі маркера)  , на криші, тримається 2 роки.

37 минут назад, yu1986ra сказал:

Маркер на даху це повна фігня:IMHO:. Я якось з таким методом 1,5 сезони відбув і плюнув на ті записи. Часто при огляді метал мокрий від дощу чи роси - маркер не пише. Дахи взаємозамінні, інколи при переїзді кочують по вуликам. Для того щоб знайти ''проблемні'' сім'ї треба ''перечитати'' мало не всю пасіку. Коли робиш якусь монотонну/стандартну роботу, то робиш не читаючи. Натрапляєш на якусь ''цікаву'' сім'ю і розумієш, що прочитати про неї буде складно, бо ж завжди ставиш магазин чи другий корпус на перевернутий дах...

Це все :IMHO:, але я тепер тільки за якісь візуальні позначки на вуликах.

Я лише пишу травень-червень коли заміна маток,а далі там нема що писати,проблемні сімї осінню на об'єднання на їхнє місце висажую шестерамочник.

3 минуты назад, B 740 сказал:

Білим канцелярським коректором  ( у формі маркера)  , на криші, тримається 2 роки.

Я тим що маток мітять

1 минуту назад, Женя Ц. сказал:

Я тим що маток мітять

В мому  коректорі кінчик металевий , то ним не помітиш матку.  Коректор в баночці з пензликом  австрійський білий на водній основі довше всіх маркерів тримається на матках. Коштує копійки . І колір тільки білий. 

13 хвилин тому, B 740 сказав:

на криші, 

вони в мене

51 хвилину тому, yu1986ra сказав:

кочують по вуликам.

1 час назад, yu1986ra сказал:

На криші та на дні пишете номер мами тоді криши не гуляють далі всі помітки на криші записали... далі як роботу в кінці дня закінчили телефон дістали і коротесенький відос самі для себе запиляли що та як... зазвичай достатньо того що на кришці якщо якийсь прокол с записами є відос для підстраховки... відоси ну максімум на 5 хвилин 50 сімей без води... за зиму маркер стирається і в новий сезон з чистим лістом маму знов написав і погнав... записую в журнал тільки племенний матеріал і також відоси з датою.... 

Це з власного досвіду.

6 минут назад, gardener сказал:

вони в мене

То на корпусі гніздовому, маркером , з тої сторони з якої підходите , правий верхній вугол в парні роки , лівий - непарні . Ну і шрифт не на пів вулика. 

Та і писати Там не має що . Рік матки, лінія,    якщо проблемна то пишу " міняти матку!!!" , якщо кормів нехвата то пишу " дати їсти" .   

9 часов назад, Віталій Блінов сказал:

я вже другий рік використовую гриби в зимний період 

Це ми всі вже давно зрозуміли...:umora:

9 часов назад, Віталій Блінов сказал:

Ще розвожу триходерму , метаризиум, , бовериу та в природний спосіб патогенні гриби убивають клеща вароо, американці вже років 5 б'ються як виростити штамп який витримує температуру +35 градусів , я вже другий рік використовую гриби в зимний період від кліща в сім'ях . Промислове бджільництво це комплекс заходів від утримання бджіл до експорту .

Тобто в цій отраслі ви теж лауреат нобелівської?

Може всеж таки не бовериу а боверію ви мали на увазі? 

То ви бджіл посипаєте зимою грибами типу чи то щось інше?

Вам не спадало на думку що щоб займатись грибами треба мати хочаб якусь лабораторію чи то вона у вас є?

13 хвилин тому, Александр К. сказав:

Тобто в цій отраслі ви теж лауреат нобелівської?

Скажите, а кроме химии, какие предметы Вы любите?
- Я люблю математику, физику, биологию, иностранные языки.
- Какая Вы молодец! А спортом Вы занимаетесь?
- Я занимаюсь художественной гимнастикой, лёгкой атлетикой, большим теннисом и стоклеточными шашками".
- А на хобби у Вас остаётся время?
- Мои хобби: нумизматика, филателия, авиамоделирование и секс.
Журналисты в ужасе:
- Какой секс?!
- Классический, оральный, садо-мазо.
- Девочка, что ты плетёшь?!
- Коврики, корзинки, макраме.."

48 хвилин тому, gardener сказав:
1 година тому, B 740 сказав:

на криші, 

вони в мене

1 годину тому, yu1986ra сказав:

кочують по вуликам.

Ооо тут і видно промисловий підхід! Мабуть перша криша знімається на землю , а кожною слідуючою зннятою накриваєтться вулик в якому вже завершено роботу і в кінці роботи перша криша закриває останній вулик.:ay:Вірно?

6 минут назад, gardener сказал:

Скажите, а кроме химии, какие предметы Вы любите?
- Я люблю математику, физику, биологию, иностранные языки.
- Какая Вы молодец! А спортом Вы занимаетесь?
- Я занимаюсь художественной гимнастикой, лёгкой атлетикой, большим теннисом и стоклеточными шашками".
- А на хобби у Вас остаётся время?
- Мои хобби: нумизматика, филателия, авиамоделирование и секс.
Журналисты в ужасе:
- Какой секс?!
- Классический, оральный, садо-мазо.
- Девочка, что ты плетёшь?!
- Коврики, корзинки, макраме.."

:rofl::ay: в точку...:rofl:

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

Ооо тут і видно промисловий підхід! Мабуть перша криша знімається на землю , а кожною слідуючою зннятою накриваєтться вулик в якому вже завершено роботу.:ay:Вірно?

Я так роблю на рядових підставках. Дуже зручно, не треба лишній раз нагинатись. Але зараз від рядових підставок намагаюсь відходити - не зручно обслуговувати.

36 хвилин тому, Александр К. сказав:

На криші та на дні пишете номер мами тоді криши не гуляють далі всі помітки на криші записали... далі як роботу в кінці дня закінчили телефон дістали і коротесенький відос самі для себе запиляли що та як... зазвичай достатньо того що на кришці якщо якийсь прокол с записами є відос для підстраховки... відоси ну максімум на 5 хвилин 50 сімей без води... за зиму маркер стирається і в новий сезон з чистим лістом маму знов написав і погнав... записую в журнал тільки племенний матеріал і також відоси з датою.... 

Це з власного досвіду.

Нумерація ще й дна це не шлях ''від складного до простого''.

А відос  можна спробувати:evrika:.

12 хвилин тому, Конструктор сказав:

і в кінці роботи перша криша закриває останній вулик.:ay:Вірно?

нє. дальше третього не йде. вони в мене трійками стоять

8 минут назад, yu1986ra сказал:

Нумерація ще й дна це не шлях ''від складного до простого''.

А відос  можна спробувати:evrika:.

Ви мабуть не зрозуміли всі матки мічені опалітками щоб не шукати з якого вулика криша на криші та на дні (збоку щоб було видно) один раз на рік пишу номер мами та букву колору аполітки. Типу 86 ч це номер опалітки 86 колір червоний. Далі на криші пишу все що треба типу мм міняти маму чи то р? Предроїове чи то Б сімья бомба і так далі. Ще ставлю дати коли дивився але на одному в ряді якщо іду планово тому що всі планові роботи роблю за один день.

42 хвилини тому, Александр К. сказав:

Ви мабуть не зрозуміли всі матки мічені опалітками щоб не шукати з якого вулика криша на криші та на дні (збоку щоб було видно) один раз на рік пишу номер мами та букву колору аполітки. Типу 86 ч це номер опалітки 86 колір червоний. Далі на криші пишу все що треба типу мм міняти маму чи то р? Предроїове чи то Б сімья бомба і так далі. Ще ставлю дати коли дивився але на одному в ряді якщо іду планово тому що всі планові роботи роблю за один день.

Якщо матка не особлива, то номер - то зайва інформація, головне - колір

6 часов назад, yu1986ra сказал:

Що ви робите з передовиками по +?

На наступний сезон будуть батьківськими.

8 минут назад, ромео сказал:

Якщо матка не особлива, то номер - то зайва інформація, головне - колір

Та як зайва?.. Якщо є можливість приклеїти опалітку на кожну матку то це дуже класно. Ти не сплутаєш ні криші ні днища ні вулики. Чітко знаєш, яка сім'я як спрацювала. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...