Wladimir_K Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 36 минут назад, Андрей Сумчанин сказал: Я за всі свої роки матковиведення ніколи не користався ніякими джентерами і нікотами, прививаюся тільки вручну, дістав стільничок з личинками, привив скільки треба і будь здоров. А "мордувать" матку на тих пластикових витворах і самому ще тоді стрибать коло них, вибачайте, не моє. У мене деколи в Джентер сама сіє і без примусу, так було цього року. Постійно тримаю у вулику. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 26 минут назад, Андрей Сумчанин сказал: Я за всі свої роки матковиведення ніколи не користався ніякими джентерами і нікотами, прививаюся тільки вручну, дістав стільничок з личинками, привив скільки треба і будь здоров. А "мордувать" матку на тих пластикових витворах і самому ще тоді стрибать коло них, вибачайте, не моє. В мене цього року так трапилась що потрібну матку було підселено до роя - в сім'ї жодного темного стільника, ставив саму вощину на відбудову. Серед запасів також суші не має. Як не намагався шпателем взяти личинку - не вдається, шпатель пробиває дно. Мушу використовувати Апістільник.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mixaskm Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 15 минут назад, Бджолопотам сказал: В мене цього року так трапилась що потрібну матку було підселено до роя - в сім'ї жодного темного стільника, ставив саму вощину на відбудову. Серед запасів також суші не має. Як не намагався шпателем взяти личинку - не вдається, шпатель пробиває дно. Мушу використовувати Апістільник.... Что за Апістільник? Тоже такое было так я сначала разламываю ячейку сбоку, а потом подниз беру Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 27 минут назад, Бджолопотам сказал: В мене цього року так трапилась що потрібну матку було підселено до роя - в сім'ї жодного темного стільника, ставив саму вощину на відбудову. Серед запасів також суші не має. Як не намагався шпателем взяти личинку - не вдається, шпатель пробиває дно. Мушу використовувати Апістільник.... Вимушений не погодитись. Вчора прививався з незайманого соту з личинками і яйцями. Все залежить від "залитості" личинок і від м"якості шпателя. Також на такий випадок маю спеціально загнутий до середини язичок у пари "китайців". Саме тому і маю на пасіці з десяток шпателів, а не 1 на всі випадки життя. Хоча так дійсно, з молодого соту складніше брати, але все ж реально. 7 часов назад, Іван Михайлович сказал: сьогодні аналогічна ситуація з Джентером.! За добу може 30 яєць! Мабудь прийдеться прививати вручну. Подолянка за 3 години засіяла весь сот! А Скленари " випендрюються" Молода матка, хоч Скленар хоч безпородна помісь неохоче засіває джентер (з нікотом не працював, не знаю). Ваша Подолянка, Михайлович уже бувала дівка, і знає що треба робити, а ці ще молодухи, трішки перелякані... пізніше все буде ок ). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 5 июля, 2016 Автор Share Опубликовано 5 июля, 2016 я прививаю личинки шпателем, коли потрібно 20-30 взяти, але коли багато потрібно зробити маточників, втомлюються очі навіть в окулярах, от і приходиться користуватися стільниками пластиковими. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 9 минут назад, Іван Михайлович сказал: я прививаю личинки шпателем, коли потрібно 20-30 взяти, але коли багато потрібно зробити маточників, втомлюються очі навіть в окулярах, от і приходиться користуватися стільниками пластиковими. От якраз вчора в мене рябіло в очах. Реально розумію, в свої 30+, не маючи проблем з зором іноді буває рве очі крепко (. Тому не розумію тих, хто джентери/нікоти продає. Невідомо що буде завтра Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 5 июля, 2016 Автор Share Опубликовано 5 июля, 2016 18 минут назад, konoval_am сказал: От якраз вчора в мене рябіло в очах. Реально розумію, в свої 30+, не маючи проблем з зором іноді буває рве очі крепко (. Тому не розумію тих, хто джентери/нікоти продає. Невідомо що буде завтра приходить " завтра" дуже швидко і ....прививки робиш під лупою і і окулярах. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 Ну, як говориться, кожному своє. Кому китайським зручніше, кому з джентером подобається працювати, то вибір індивідуальний, але все одно переважає в світі ручна прививка, причому в рази. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 5 июля, 2016 Автор Share Опубликовано 5 июля, 2016 Сьогодні всім замовникам матки поїхали. матки які я залишив у себе Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 59 минут назад, konoval_am сказал: . Все залежить від "залитості" личинок а залитість пов*язана з часом прививки? Ви вкладаєтесь в потрібну пору переносу? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 2 минуты назад, Лавр сказал: а залитість пов*язана з часом прививки? Ви вкладаєтесь в потрібну пору переносу? 100% вкладаюсь. Залитість окрім віку личинки залежить також від кількості молодих бджіл годувальниць по відношенню до відкритого розплоду, наявонсті кормів і хорошого поточного пилкового і нектарного взятку. Сформуйте відводок, дайте туди маточник(щоб бджоли з печатного розплоду вийшли) і будете щиро вражені наскільки будуть залиті перші личинки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 1 час назад, Андрей Сумчанин сказал: Ну, як говориться, кожному своє. Кому китайським зручніше, кому з джентером подобається працювати, то вибір індивідуальний, але все одно переважає в світі ручна прививка, причому в рази. Ручна прививка там де кожен день прививають. А коли потрібно вивести з сотню маток, то поки згадаєш як ту личинку брати, капець. Про те що не сють у нікон. В мене декілька раз спостерігалось, посадив, глянув засіяла наче нормально. Приходиш на четвертий день по личинки, а там їх зовсім мало залишилось. Чомусь повикидали, чи що за фігня така? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 6 часов назад, mixaskm сказал: Что за Апістільник? Виробництва Болгарії, типу Нікота.... дешевший аналог Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
FES Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 Я ось чув,що стільник Jenter (не оригінал) можуть яйця викидувати....тому заказ напряму в Німеччині (на оф.сайті)...Робив в цьому році 5 закладок....Все добре. Правда новий стільник не хотіла добу сіяти.....але потім засіяла. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 7 часов назад, Іван Михайлович сказал: Сьогодні всім замовникам матки поїхали. матки які я залишив у себе Цьогоріч у Пернера матки облітувалися на Пустервальді, і судячи по материнській і батьківській лініях комбінація цікава, суто пернерські лінії. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 4 часа назад, Андрей Сумчанин сказал: Цьогоріч у Пернера матки облітувалися на Пустервальді, і судячи по материнській і батьківській лініях комбінація цікава, суто пернерські лінії. На облітнику в якості батьківських стояли 99-120-71255-2014. В мене від неї дочка. Дуже мені подобається як працює. Щоправда її на тиху пробують вже поміняти (відсутня одна з ніг, але прийшла з 6-ма). В п"ятницю забрав за 5 см. від неї на тому ж щільнику плідну дочку. Красуня як і мама. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 5 июля, 2016 Share Опубликовано 5 июля, 2016 18 минут назад, konoval_am сказал: На облітнику в якості батьківських стояли 99-120-71255-2014. В мене від неї дочка. Дуже мені подобається як працює. Щоправда її на тиху пробують вже поміняти (відсутня одна з ніг, але прийшла з 6-ма). В п"ятницю забрав за 5 см. від неї на тому ж щільнику плідну дочку. Красуня як і мама. А дочка від 99-120-71255-2014 я ж так розумію в тебе минулорічна? І де облітана була - на Пустервальді чи Бретштейні? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 6 июля, 2016 Share Опубликовано 6 июля, 2016 9 часов назад, Андрей Сумчанин сказал: А дочка від 99-120-71255-2014 я ж так розумію в тебе минулорічна? І де облітана була - на Пустервальді чи Бретштейні? Так точно. Облітана на Пустервальді на батьківських 99-120-71501-2012. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 6 июля, 2016 Share Опубликовано 6 июля, 2016 6 минут назад, konoval_am сказал: Так точно. Облітана на Пустервальді на батьківських 99-120-71501-2012. А що це виходить, трохи не розумію? Минулі роки від Пернера матки приїжджали один рік з Бретштейна, наступний з Пустервальда, і так чергувалися. А зараз видно що в 14 році були з Бретштейна, минулого - з Пустервальда і цьогоріч з Пустервальда. Чи то він зробив партію так? Хоча може воно і краще, бо на Бретштейні зазвичай кілька батьківських груп, а на Пустервальді стабільно одна батьківська група сімей. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 6 июля, 2016 Share Опубликовано 6 июля, 2016 49 минут назад, Андрей Сумчанин сказал: А що це виходить, трохи не розумію? Минулі роки від Пернера матки приїжджали один рік з Бретштейна, наступний з Пустервальда, і так чергувалися. А зараз видно що в 14 році були з Бретштейна, минулого - з Пустервальда і цьогоріч з Пустервальда. Чи то він зробив партію так? Хоча може воно і краще, бо на Бретштейні зазвичай кілька батьківських груп, а на Пустервальді стабільно одна батьківська група сімей. Думаю тут немає ніякої циклічності.... 2 облітника найдоступніші для людини, 2-ма й користується протягом сезону. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 6 июля, 2016 Share Опубликовано 6 июля, 2016 1 час назад, konoval_am сказал: Думаю тут немає ніякої циклічності.... 2 облітника найдоступніші для людини, 2-ма й користується протягом сезону. На бібріді зазначено що він цими двома облітниками і завідує, вони в його підпорядкуванні. Та й яка різниця, йому однак краще знати де облітувати своїх маток. Радіуси ізоляції на обох облітниках досить великі, гірська місцевість Штірмарк. Пернер своє ім'я заробив працею як в Австрії, так і в колі карніководів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sergiy_88 Опубликовано 7 июля, 2016 Share Опубликовано 7 июля, 2016 Доброго дня! А вище зазначені матки є на бібріді??? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 8 июля, 2016 Автор Share Опубликовано 8 июля, 2016 сьогодні розіслав маток від Хефбергера. Маю ще дві маточки в темостаті ( не приїхав замовник і не має з нам звязку). до вечора тримаю. Дальше висаджую у відводок і виставлю на продажу. Зробимо аукціон . Стартова ціна 60 Евро за матку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем Т Опубликовано 8 июля, 2016 Share Опубликовано 8 июля, 2016 Беру 1 матку від Хефбергера. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sasha_Gorin Опубликовано 8 июля, 2016 Share Опубликовано 8 июля, 2016 також візьму 1 матку Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.