Перейти к содержанию

Карніка з Австрії на 2016


Рекомендуемые сообщения

Маю можливість у 2016 році   купити і  привезти маток з Австрії. Машина буде щонеділі. Працюємо у Відні, звідти можемо забрати маток.

Замовив  тут : http://www.mr-bien.at/kontakt.html Скленар 47/н/47 і  47/G/10.  Буде в червні. 

Підкажіть, що цікавого варто купити ? Порекомендуйте продавців . Ліміт коштів на придбання племматеріалу - 1000 евро.

Мене цікавить  лише карніка.

Якщо хтось хоче собі щось замовити , можемо привезти. Якщо  замовлена матка ціною до 100 евро, попередньо платити не потрібно. Лише потрібно вказати де купити (посилання в інтернеті, телефон продавця)  і що саме Ви бажаєте. Маток забераємо у Відні. Не забувайте про вартість пересилки,яка є не малою і потрібно враховувати при замовленні.

Подяка за  нашу послугу : 20 неплідок від кожної привезеної матки , в перший місяць після одержання замовлення.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • 4 weeks later...

З мого першого повідомлення , багато людей підтримали мене, і  саму ідею створення  системи обліку, обміну, та випробування маток.

Ми створили Обєднаня матководів Галичини. Наше обєднання  відкрите для  матководів України які мають бажання впроваджувати у себе на пасіках европейську систему селекції . Більш детально опишу в іншій темі. Сьогодні про матеріал маток для селекції.

Всім хто відгукнувся та допоміг рекомендаціями  , всім  щиро вдячний, і як і обіцяв повідомляю:

на 2016 рік  будемо  замовляти  маток у австрійських матководів.

Підтвердили можливість поставки наступні  матководи з Австрії:

1.Carnica, Stamm Sklenar, Linie G 10   http://www.biene-austria.at/k%C3%B6niginnen/

2. Aвстрійський Тройзек, селекціонер Siegfried Eitler, http://www.lfs-warth.ac.at/de/imkerschule/koeniginnenzucht/

3. Carnica, Stamm Singer     . http://www.imkerinnen.at/carnica-singer/?Bienenk%F6niginnen

4.Carnica varoatolerans ,  http://www.bienenhefti.info/bienen-verkauf/k%C3%B6niginnen/  селекціонер з АСА Гюнтер Хефтбергер,  облітує маток на гірських облітниках АСА, є в системі бібрід, матеріал цікавий, бо комбінує з німецькими лініями, зокрема з лінією Майєн, а це одна з найцінніших ліній карніки. До речі Карл Пернер також комбінує своїх маток з лінією Майєн.

5.Carnica varoatolerans   http://www.bienen-erich.at/koeniginnenzucht/koeniginnen/preisliste/index.html  селекціонер Еріх Аспетцбергер, з того обєднання шо і Штефан Шмаранзер з карнікою Скленар Імего, матки по 37 євро, гірська альпійська карніка, облітані на гірському облітнику, район Верхньої Австрії, гірська місцевість.

6.http://www.bienen-seiler.de/pageID_3644298.html він вже 40 років займається Тройзеком. Дуже серйозний. В окрузі всі 1400 сімей забезпечують чистими матками, щоб залишати чистою лінію. 

7..  http://carnica-celle.imkerei-poehlitz.de/verkauf.html     Регіна Целлє також підтвердив замовлення і попередив, що відмовитися можна тільки до кінця травня. А далі ми ніби вже зобов"язуємося брати.

8.http://www.mr-bien.at/kontakt.html  - 47 / G / 10, 47 / H / 47. забирати на пасіці. Або пересилає до Відня. за вид запліднення не  написав. Чекаємо на відповідь.

9. http://imego1.jimdo.com/kontakt/ - написав найбільше і найдетальніше. То окрема лінія Скленарів Імего. 

10.Carnica-Singer ZB 639  http://www.imkerei-krauter.de/#!/page_IMKEREI2 -   пропонує і перезимувалі.  Перепитав за місце заплідення.

Запліднює не на остові, а на тому спеціальному місці, де їх відвозять за гроші - Belegstelle M?ritzhof об"єднання пасічників в Mecklenburg-Vorpommern. Каже, що там чистокровність гарантована. Займається виключно цією лінією. Матка, що перезимувала (вже з березня продає) і запліднена в запліднику - 85 євро, а влітку така сама молода зі заплідника - 39,50 євро.

Вартість маток . від 37 - 85 евро ( окремі зимувалі матки , перевірені  до 85-95  евро) + пересилка до Відня від  9 до 22 евро, вет. свідоцтво + 4.50 евро + доставка в Україну.  Якщо буде замовлено 2 матки і 20 маток вартість пересилки не змінюється, або змінюється не значно. Аналогічно доставка до України, По Україні буду висилати Новою поштою. Матки будуть провозитися  в Україну з другої  половини  червня (четверг або субота).

В середньому матка обійдеться замовнику  45-55 евро з доставкою в Україну . Вартість пересилки буде розподілена на всіх маток.  Пересилку від мене до одержувача оплатить замовник при одержанні маток.

Наш  інтерес,  я описав раніше -  20 неплідних маток від  кожної одержаної матки, на протязі першого місяця з моменту одержання. Ці матки будуть запліднені нашим селекційним матеріалом і будуть використані для подальшої селекції

Попередньо вже замовлено маток і оплачено постачальникам  :  Carnica-Singer ZB 639 - 4 шт,   Sklenar 47, G10,-10 шт  Carnica Regina Celle -4 шт, Carnica varoatolerans-  4 шт.

Прошу всіх потенційних замовників, врахувати, що це не комерційний проект!  Ми , одноразово, замовляємо  маток для нашого "Обєднання матководів Галичини " , лише з селекційною метою. Я не можу гарантувати,  що австрійки будуть добрими і дуже добрими в наших ( ваших)  умовах. Саме тому ми завозимо багато різних  штамів карніки для вивчення та дослідження . Ці матки , після вивчення їх господарсько корисних показників , будуть використані для гібридизації з карпатською популяцією  карніки, та для  одержання селекційних  та гібридних маток шляхом штучного осіменіння та природнього  спаровування на лісових та вискогірних  облітниках. 

Кому цікаво  прийняти участь в цьому проекті,  прошу писати в приват  або на електронну адресу : karnicapl@ukr.net

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іване Михайловичу, бачу, що вам відписалися по тим сайтам, що я вам скидував, тобто картина вже певна вимальовується. Це добре. Мені цікаво було що скажуть Хорст Мессерер, Ейртель, Хефтбергер, Аспетцбергер та по Зінгер-карнікі, бачу, що вони вам відповіли.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Carniса varoatolerans зазначена вами що замовлено вже 4шт, це від Хефтбергера чи від Аспетцбергера? Бо в них обох вона зазначена.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іване Михайловичу

а скленар уже брали из этого хозяйства ??

1.Carnica, Stamm Sklenar, Linie G 10   http://www.biene-austria.at/k%C3%B6niginnen/

У вас оч интересная идея с программой репродукцией маток , а нельзя к ней подключиться "каким то боком " по Пешец  , можно было бы пробовать отдавать вам соих неплодок на тестирование  для облета на вашем трутневом фоне , у меня интерес поработать со скленаром

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Carniса varoatolerans зазначена вами що замовлено вже 4шт, це від Хефтбергера чи від Аспетцбергера? Бо в них обох вона зазначена.

від Хефтбергера   попередньо 4 шт

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іване Михайловичу

а скленар уже брали из этого хозяйства ??

1.Carnica, Stamm Sklenar, Linie G 10   http://www.biene-austria.at/k%C3%B6niginnen/

У вас оч интересная идея с программой репродукцией маток , а нельзя к ней подключиться "каким то боком " по Пешец  , можно было бы пробовать отдавать вам соих неплодок на тестирование  для облета на вашем трутневом фоне , у меня интерес поработать со скленаром

Від Horst Messerer будемо замовляти в цьому році вперше. 

У австрійців  багато матководів ведуть лінії Скленара. В цьому році ми створюємо окремий облітник  ( №3) на лісовому хуторі Козаки (пасічник Павло Кулінець) , буде  50 батьківських сімей різних  ліній  від Скленара. Вже домовлено  про  закупівлю  : 47/р/47,  47/g/10, 47/9/15, 47/G/10R, і ще деякі, на які відповідь ще не одержали.

На облітнику №2( хутір Подоляни),  буде розміщатися  збірна батьківська група  карніки . Сюди буде завезено  польські лінії карніки Аlpejka, Аlsin,Bielka 114/15, Bielka 1, Prima,  CT46, CJ10. Весною  ще доставимо від австрійців : Тройзек, Сінгер, Хіндерхофен, Регіна . від Пернера ( вароатолеранц) та Хефтбергера (вароатолеранц). Ведемо переписку ще з кількома матководами АСА.

Я не заперечую доставити в цю групу і вашу карніку  лінії Пешец. Для цього потрібно надіслати мені  родовід ( скан паспорта) матері ,  тих  маток, що Ви маєте намір розмістити у нас на точку № 2. Для цього необхідно ,( попередньо узгодивши термін) надіслати до мене 10  неплідних маток . Після запліднення на точку , з них буде сформована група (4 - 8) сімей , які будуть тестуватися на рівні з іншими контрольними групами цього точка. По закінченню сезону , буде проведено узагальнення показників і надано  інформацію кожному учаснику цієї програми ( без права поблічного розповсюдження до завершення випробувань, тобто через 2 роки).  Що Ви одержуєте від цього, і який наш інтерес?  Ви, прийнявши участь в нашому прнекті,  одержуєте право одержати неплідок від будь якої  батьківської сім"ї з наших облітників. Ми ( Обєднання матководів Галичини)  , одержуємо додатково розмаїття селекційного матеріалу.  

На облітнику №1 ( район с.Берлин)  зібрано, за 130 сімей чистопорідної карпатки, від перевірених материнських сімей ( в тому числі 70 сімей з дочками від Подолянки) , тут буде розміщено нуклеусний парк  для одержання гібридок F1  ( карніка  х карпатку).

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іван Михайлович

   Спасибо , за предметную информацию по проэкту , для меня это достаточно  интересно , тк полной изоляции нет и трутневый фон слабый как не крути ,  а интерес к карпатке и тем более маткам в сравнении с точки зрения проф матководов вашей зоны не только мне интересен . В любом случае у меня в зиму ушли 3 материнские семьи и думаю , что весной уже предоставлю необходимую вам инфу по участию в проэкте . :hi:

Как вам удобнее вести дальнейшее обсуждение в закрытом или открытом доступе ??

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

від Хефтбергера   попередньо 4 шт

По Хефтбергеру прочитав що він комбінує карніку Майєн та карніку вароатолеранц від Зігфріда Хейзерота, і ці материнські комбінації облітує на облітнику АСА Траттен. Майєн рекламацій не потребує, їхня лінія карніки на слуху, а по Хейзероту зазначено на бібріді, що по маткам 2013 року було перевірено 21 матку і сім!!! маток отримали класс А, маючи селекційний індекс від 114 до 125% з коефіцієнтами наслідуємості 0,42-0,66, в бібріді Хейзерот з 1998 року, інформація по 336 маткам. Хефтбергер тісно співпрацює з Хейзеротом та Майєном, їхній матеріал комбінує з австрійською карнікою, облітуючи на Траттені, є членом спілки селекціонерів карніки Хаусрук, район Штірмарк.

По Хіндерхоферу Матлок відповів вам, Іване Михайловичу?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты


8.http://www.mr-bien.at/kontakt.html  - 47 / G / 10, 47 / H / 47. забирати на пасіці. Або пересилає до Відня. за вид запліднення не  написав. Чекаємо на відповідь.

по облітнику відповіді так і немає ?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

по облітнику відповіді так і немає ?

По Скленарах від Фухса там все порядок, його матки облітуються на облітнику Хіршгрунд - єдиний австрійський облітник Скленара, яким завідує Шлейнінг, Фухс там науковий співробітник. За те не хвилюйся, матеріал там нормальний, Фухс і Шлейнінг в бібріді є, в Австрії ці прізвища відомі. В самого Фухса на сайті цього не вказано, а от згідно інформації на сайті облітника Хіршгрунд це стає зрозуміло.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

У Андрія  інформації по австрійських матководах , як в радянського КДБ про українських націоналістів! :IMHO:

Це для нас дуже добре, за що йому особлива подяка! Інформація дуже корисна, дає можливість невитрачати  грошей  безнадійно. Павло (власник 3 облітника) з четверга в Відні, завтра приїде і буде якась  додаткова інформація.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Продивлявсь інформацію по деяким матководам в бібріді, сайти яких зазначені в початку теми. Коротко скажу наступне - селекційні індекси по маткам нормальні, а от по коефіцієнтам наслідуємості трохи є різниця.

Мінімально коефіцієнт має бути 0,38. Найкращі показники по коефіцієнтам у Пернера від 0,42 до 0,68, всі досить високі, особливо миролюбність. У Хефтбергера всі кофіцієнти нормальні, трохи по варроаіндексу нижчий, наприклад для порівняння у Пернера 0,52-0,54, у нього ж - 0,42-0,45. У Пеххакера всі коефіцієнти нормальні і високі, окрім варроаіндекса, там коефіцієнт 0,21-0,23. По Скленарам і Хіндерхоферу коефіцієнти по меду і нерійливості  на рівні 0,34-0,36, миролюбність і усидчивість на стільниках 0,61-0,63, варроаіндекс 0,44-0,45.

Цифри цифрами, а бджолу треба дивитись на практиці в ділі, а значення селекційних індексів та їхніх коефіцієнтів наслідуємості то математична картина бджоли чи матки, хоча вони дають певну уяву про бджолу і досить суттєву. Але практика головне.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Продивлявсь інформацію по деяким матководам в бібріді, сайти яких зазначені в початку теми. Коротко скажу наступне - селекційні індекси по маткам нормальні, а от по коефіцієнтам наслідуємості трохи є різниця.

Ще трохи додам. Якщо співставити коефіцієнти наслідуємості маток від матководів АСА (Пернер, Хефтбергер, Пеххакер) та маток від матководів Скленар (Фухс, Кухер, Матлок, Шмаранзер, Аспетцбергер), то видно що їх значення по ознакам медистості та нерійливості у скленарщиків на рівні 0,34-0,36, у карніки від АСА 0,42-0,44, тобто згідно прорахованих значень у Скленара наслідуємість цих двох ознак дещо нижче, якщо говорити звичною мовою - на рівні вище середнього. На практиці це звучить так, що скленар треба схрещувати в межах свого штамму чи лінії. У решти карніки наслідуємість на високому рівні хоч в межах штамму, хоч між лініями чи на неконтрольованому фоні, як це є в умовах України.

Тому скленарщики схрещують маток в межах свого штамму і дещо відособлено працюють від решти селекціонерів інших штаммів (Тройзек, Пешетц). Хоча Скленар вартий уваги з огляду на плодовитість маток, високу миролюбність і тримання стільників, складання меду виключно в надставках.

Треба дивитись кожний штамм на практиці і робити висновки.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

МАТКИ З АВСТРІЇ – ЗАМОВЛЕННЯ на 2016 рік.

 

Ціни вказані за маток на пасіці в Австрії.

До ціни необхідно додавати вартість пересилки до Відня 18-22 евро,  не залежно від кількості пересилаємих маток), тому краще замовляти більше, тоді вартість пересилки розподілимо на кожну матку  + вартість ветеринарного свідоцтва 5.50. Крім того, пересилка грошей з України в Австрію у нас  забрала  12 евро (оплачували за Сінгерів). . Тому будемо домовлятися про оплату на місці у Відні.

Загалом  додаткові витрати на одну матку сягають ( при купівлі 10 маток) 12-15 евро.

Якщо замовлятимемо меншу кількість ціна  зростатиме відповідно до витрат.

Доставка з Відня в Україну посилки з матками 10-15 евро ( водію на каву).

 

1.http://www.imkerei-krauter.de/#!/page_IMKEREI2 - то ті Зінгери, що пропонує і перезимувалі. Carnica-Singer ZB 639. Перепитав за місце заплідення.

Запліднює не на остові, а на тому спеціальному місці, де їх відвозять за гроші - Belegstelle M?ritzhof об"єднання пасічників в Mecklenburg-Vorpommern. Каже, що там чистокровність гарантована. Займається виклоючно цією лінією. Матка, що перезимувала (вже з березня продає) і запліднена в запліднику - 85 євро, а влітку така сама молода зі заплідника - 39,50 євро.

 

Замовив :
2 матки по 85  ( Доскоч , Поліщук) на  квітень-травень
2 матки  по 39.50 ( Доскоч, Поліщук) червень-липень

 Ми оплатили , 100%  попередня оплата.

Більше замовлень не приймаємо на цих маток.

2. http://imego1.jimdo.com/kontakt/ - написав найбільше і найдетальніше. То окрема лінія Скленарів Імего.  38 євро за матку.  Матки з паперами. Можлива поставка на червень.

Замовлено :

2 матки  по 38  ( Доскоч)+

Замовлення по 30% попередній оплаті , або 100% перед висилкою

Замовлення приймаються

3.http://msplins14.bon.at/~admin397/home/fuer_imker/koeniginnen_jungvoelker_und_abl190d736dbcf5e67093a0cc043048f33d.php  - має на 2016 рік Sklenar G10 R чистокровну з паспортами.  Можливо повезе ще на спаровування Sklenar H47 та Sklenar 9/15, але не гарантує. Якщо забирати в нього на пасіці, то буде по 40 євро за матку. Це бджоляр в самому Відні. 

 

Замовлено:


2 матки  ( Доскоч )

1 матка   ( Кулінець)

 

Замовлення приймаються

 

 

Замовлення по 30% попередній оплаті , або 100% перед висилкою

4. http://www.mr-bien.at/kontakt.html  47 / G / 10,  47 / H / 47. 

47 євро, якщо забрати на пасіці. Або пересилає до Відня.  

Замовлено :

47   2 шт   ( Доскоч),  +  1 шт  (Піскорський  )+1 (Сумчанин )+1 (Болюбаш) + 1 (Артем)+1 (Коновал) +  1Стефаненко


G10  2 шт ( Доскоч)+ 1 шт (Піскорський, ) + 1 (Сумчанин) +1 (Болюбаш) +1 (Артем) +1(Мельниченко)+1 Стефаненко

 

Замовлення приймаються

 

5. http://carnica-celle.imkerei-poehlitz.de/verkauf.html - Карніка Regina. Запліднення острівне. 50 євро - шт. Заплідені будуть в липні. Або забрати в нього на пасіці, або пересилка  до Польщі або у Відень.

2 шт по 50 евро  ( Доскоч)+1 (Мельниченко)

 

 

Замовлення приймаються
 

6. http://www.lfs-warth.ac.at/de/imkerschule/koeniginnenzucht/ австрійський Тройзек, селекціонер Siegfried Eitler, матки по 40 євро, власний гірський облітник АСА H?llental, матеріал дуже гарний, є його відео на ютубі, в його команді працює Ясмін Цвінц. Член АСА

……

Замовлення приймаються
 

7. http://www.imkerinnen.at/carnica-singer/ сайт дочки Вольфганга Зінгера, матки по 60 і 75 євро, матки дорогі, і черга там  також є. Це головний розплідник карніки Зінгер,

………..

 

Замовлення приймаються

 

8. http://www.bienenhefti.info/bienen-verkauf/k?niginnen/ селекціонер з АСА Гюнтер Хефтбергер, молодий за віком, матки по 34 євро на 2016 рік, облітує маток на гірських облітниках АСА (вароатолеранс), є в системі бібрід, матеріал цікавий, бо комбінує з німецькими лініями, зокрема з лінією Майєн, а це одна з найцінніших ліній карніки. До речі Карл Пернер також комбінує своїх маток з лінією Майєн.

по34 евро 2 шт Доскоч + 2 Горобець+2 Просюк

Замовлення приймаються

9. http://www.bienen-erich.at/koeniginnenzucht/koeniginnen/preisliste/index.html селекціонер Еріх Аспетцбергер, з того обєднання шо і Штефан Шмаранзер з карнікою Скленар Імего, матки по 37 євро, гірська альпійська карніка, облітані на гірському облітнику, район Верхньої Австрії, гірська місцевість.(вароатолеранц)

Замовлення приймаються

 

10. http://www.imkerei-gierbl.com/zucht/ селекціонер Matthias Gierbl, колега Аспетцбергера, з того самого обєднання, матки по 35 євро, матеріал гірська альпійська карніка

Замовлення приймаються

11. http://carnica-karawanken.at/carni/?page_id=2982
 обєднання селекціонерів Карінтії, є в бібріді

Замовлення приймаються

12. http://www.imkerei-rocnik.at/carnica_zucht.html також з обєднання Караванкен

Замовлення приймаються

13. http://carnica-zucht.at/de/produkte/ лінія Розенталь, матки Carnica Reinzuchtk?nigin Zuchtstamm Rosental  по 40 євро і по 50 євро, серйозне обєднання селекціонерів, мають кілька своїх гірських облітників. Працюють як окрема група селекціонерів.

40\50 евро = 2 шт ( Доскоч) + 1 ( Горобець)+  

Замовлення приймаються

14. http://www.carnica-zucht-wm.eu/preisliste/ лінія карніки Обернкертерн Carnica Stamm Oberk?rnten,  Матки Reinzuchkonigin ACA по 38 євро.

По 38 евро = 2 (Доскоч) +

Замовлення приймаються

15. http://www.carnica-zuchtgemeinschaft.at/belegstelle/belegstellenbetrieb-2015/ 
 обєднання селекціонерів Хаусрук, до якого входить Хефтбергер,  Маток облітують на облітнику ACA Tratten в районі Штірмарк. Також комбінують з німецькими лініями.

Замовлення приймаються

16. Perner Karl, Tel. 03516/2469 0664/5819085 imkerei.perner@a1.net   Тройзек вароатолеранц  готовий прийняти невелике замовлення до 10 маток ( червень-липень)

 

Замовлено :

38-40 евро. 3 шт (Просюк) + 1 ( Болюбаш)

Замовлення приймаються

 

17. Pechhacker Sulzbach 1 A-3293 Lunz am See 0043(0)7486/8989 hc.pechhacker@aca.at

(Вароатолеранц)

Замовлення приймаються

така інформація на сьогодні

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Нк бачу себе в числі замовників маток від Пернера (. Як і планував, підтверджую 1 замовлення по Скленару і одне по матці від К.Пернера. На днях визначусь і можливо ще щось дозамовлю.:az:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іван Михайлович допишіть мені ще по одній матці з цих двох позицій.

8. http://www.bienenhefti.info/bienen-verkauf/k?niginnen/ селекціонер з АСА Гюнтер Хефтбергер, молодий за віком, матки по 34 євро на 2016 рік, облітує маток на гірських облітниках АСА (вароатолеранс), є в системі бібрід, матеріал цікавий, бо комбінує з німецькими лініями, зокрема з лінією Майєн, а це одна з найцінніших ліній карніки. До речі Карл Пернер також комбінує своїх маток з лінією Майєн.

+ 1 матку

________________________________________________

16. Perner Karl, Tel. 03516/2469 0664/5819085 imkerei.perner@a1.net   Тройзек вароатолеранц  готовий прийняти невелике замовлення до 10 маток ( червень-липень)

+ 1 матку

_______________________________________________

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Радує що до Карла Пернера набирається до 10 маток тройзека вароатолерантного, буде дешевше.

Хефтбергер толковий матковод,матки також якісні.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

 

Іване Михайловичу, я вам сьогодні ввечері скажу точну кількість маток і яких. На даний момент вже маю замовлення на 8 маток, можливо ще 2 буде додано.

Трошки відкоректуйте, бо я зазначений у замовниках Скленара від Фухса, а я там не замовляв.

Я ще поки шо нічого не замовляв.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іване Михайловичу, мені всі відповіли.

Братиму 10 маток австрійських, список маток в мене. Треба дещо у вас уточнити і можу вам сказати яких і скільки маток беремо.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Іван Михайлович допишіть мені ще по одній матці з цих двох позицій.

8. http://www.bienenhefti.info/bienen-verkauf/k?niginnen/ селекціонер з АСА Гюнтер Хефтбергер, молодий за віком, матки по 34 євро на 2016 рік, облітує маток на гірських облітниках АСА (вароатолеранс), є в системі бібрід, матеріал цікавий, бо комбінує з німецькими лініями, зокрема з лінією Майєн, а це одна з найцінніших ліній карніки. До речі Карл Пернер також комбінує своїх маток з лінією Майєн.

+ 1 матку

________________________________________________

16. Perner Karl, Tel. 03516/2469 0664/5819085 imkerei.perner@a1.net   Тройзек вароатолеранц  готовий прийняти невелике замовлення до 10 маток ( червень-липень)

+ 1 матку

_______________________________________________

 

Артеме, а може я сяду до тебе "на хвіст " , а чи ще до кого,- доставка ж здешевіє тоді, я так зрозумів. А ми розберемось вже тут ? Хочу замовити Скленару G10.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

 Іван Михайлович , Якщо мова про Скленар G10 йшла саме про цю - media_db Belegstellenk?niginnen Sklenar G10  € 40,- + Porto begrenzte St?ckzahl

ab ca. 15. Juni  Я замовляю одну. Але ще розбиремося, як її доставляти. ОК?:umora::umora:

А може хто до мене примкне, - здешевіє ж доставка

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Артеме, а може я сяду до тебе "на хвіст " , а чи ще до кого,- доставка ж здешевіє тоді, я так зрозумів. А ми розберемось вже тут ? Хочу замовити Скленару G10.

наскільки я зрозумів доставка буде ділитись на ту кількість маток які будуть в їхати одній посилці, тому вам не треба кооперуватись зі мною конкретно.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

наскільки я зрозумів доставка буде ділитись на ту кількість маток які будуть в їхати одній посилці, тому вам не треба кооперуватись зі мною конкретно.

Дякую. Зрузумів вже це,  коли відправив пост. Тож чекаю на "Скленарників G-10", ліпше -  киян.:ole_ole:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

×
×
  • Создать...