ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2014 Share Опубликовано 26 октября, 2014 От і хочу перевірити коли зацвіте. Посаджу і обовязково відпишусь. Знаходив інформацію що польська селекція базувалась на виді ВЕРБА БІЛА (S?lix ?lba) А вона чудовий медонос і пилконос. ? zapivan, Але ж це вже у тому віці, коли її починають скошувати на паливо. Ніхто ж не чекає пока вона цвістиме... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 26 октября, 2014 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2014 Ви посилку хоч одержали? ? Посилку одержав. Дякую! Ще не садив бо впав сніг і мороз. На точок не їхав цих вихідних гілочки залив водою і чекають на балконі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 октября, 2014 Share Опубликовано 30 октября, 2014 Ви посилку хоч одержали? ? Посилку одержав. Дякую! Ще не садив бо впав сніг і мороз. На точок не їхав цих вихідних гілочки залив водою і чекають на балконі. zapivan, а можна й у кімнаті в горщику проростити до весни. Ну, а далі вже й висадити на постійне місце. Я так одну вербу цього року й виростив. Правда пока не знаю її сорт, але виросла, як з води...метра півтора. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 2 ноября, 2014 Автор Share Опубликовано 2 ноября, 2014 Верба вже посаджена. На деяких гілочках появились корінці 1-2 мм. Місце вологе. Весною зазеленіє! Місце є для масштабнішої посадки. Старе русло ріки.Росте там тільки кропива. Потрібно тільки поприбирати від гілок і зрізати пару кущів. Попробую весною заказати у фірми кілки фінської селекції. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 ноября, 2014 Share Опубликовано 3 ноября, 2014 Верба вже посаджена. На деяких гілочках появились корінці 1-2 мм. Місце вологе. Весною зазеленіє! Місце є для масштабнішої посадки. Старе русло ріки.Росте там тільки кропива. Потрібно тільки поприбирати від гілок і зрізати пару кущів. Попробую весною заказати у фірми кілки фінської селекції. А чим вона різниться від польськї та інших? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Note Опубликовано 10 ноября, 2014 Share Опубликовано 10 ноября, 2014 я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 ноября, 2014 Share Опубликовано 10 ноября, 2014 я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется? Правильно розумієте. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 10 ноября, 2014 Автор Share Опубликовано 10 ноября, 2014 А чим вона різниться від польськї та інших? ? Колись бачив документальний фільм по ТБ про селекцію лісових культур у скандинавів. Так вони різні деревні культури (дуби, берези) щеплять (прививають) так як у нас яблука,груші для одержання високоякісного насіння. Думаю і з вербою вони(фіни) попрацювали прискіпливо і перевірили скільки тепла дає той чи інший сорт тому і варте уваги. А верба і наша гарно росте. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Note Опубликовано 11 ноября, 2014 Share Опубликовано 11 ноября, 2014 я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется? Правильно розумієте. а когда это лучше делать? и как лучше? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zapivan Опубликовано 11 ноября, 2014 Автор Share Опубликовано 11 ноября, 2014 а когда это лучше делать? и как лучше? ? Коли є час і надхнення. Всі види верби розмножуються вегетативно( частиною рослини). Нарізаєте півметрових кілків 3-5 см (можна і до 15см)товщиною і до половини забиваєте(закопуєте) в землю. Бажано де вологе місце і якщо зробити весною то за 2-3 тижні появляться бруньки і піде в ріст. Якщо місце сухе можна деколи підливати. Найкраще весною коли ще немає листя, але можна в любий період. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
язичник Опубликовано 12 ноября, 2014 Share Опубликовано 12 ноября, 2014 Всі види верби розмножуються вегетативно ? Нажаль найцінніша для пасічників козяча верба живцями не розмножується- тільки насінням або поділом куща 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 ноября, 2014 Share Опубликовано 17 ноября, 2014 Всі види верби розмножуються вегетативно ? Нажаль найцінніша для пасічників козяча верба живцями не розмножується- тільки насінням або поділом куща Я її, козячу, Язичнику, був висадив у сухому місці. Виросла окремим деревом. Росте вже півтора десятка років і щороку цвіте. Може то яка різновидність? Але колір гілок і квітування, - все точно, як і в куща козячої. А ось з енергетичною, на жаль, ще не встиг проексперементувати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Семеныч Опубликовано 17 марта, 2015 Share Опубликовано 17 марта, 2015 Хочу попробовать выращивать, как альтернативу газу, вербу у себя на огороде. Побродил по интернету и оказалось, что купить саженцев шведской селекции можно только тут http://hopu.com.ua/ua/produktsiia/14-shvet...rhetychna-verba и минимальная партия на 5 га. Про две-три сотни саженцев и слушать не хотят. Коллеги закарпатцы! Может кто-то может помочь в приобретении? Зы.Саженцы польской селекции продаются тут http://dpdg-lvivske.business-guide.com.ua/.../unit?pid=90502 но хочется шведской селекции. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 19 января, 2019 Share Опубликовано 19 января, 2019 Скоро будемо експортувати вербовий мед. 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 19 января, 2019 Share Опубликовано 19 января, 2019 В цьму році купив 100 шт. висадив 40 практично на болоті прийнялись добре дали 1- 1.2м. приросту , решту просто в звичайний грунт через засуху весною прийнялась погано і дуже малі пр рости.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи TapatalkПерепрошую в минулому році висаджував.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 19 января, 2019 Share Опубликовано 19 января, 2019 Может это голландская энергетическая верба, но у нас есть сильно похожая. Называют желтая или кучерявая. Не стригут у нас ее комбайном, а вот каждые несколько лет/ в зависимости какие ветки и для каких нужд нужны/оьрубают топором. Хвороста дает очень много но нужна вода. Много. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 В 19.01.2019 в 22:09, Иосифович сказал: Может это голландская энергетическая верба, но у нас есть сильно похожая. Называют желтая или кучерявая. Не стригут у нас ее комбайном, а вот каждые несколько лет/ в зависимости какие ветки и для каких нужд нужны/оьрубают топором. Хвороста дает очень много но нужна вода. Много. Коли в неї період цвітіння - до роз пускання листя чи пізніше? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 В 19.01.2019 в 20:55, uam_63 сказал: В цьму році купив 100 шт. висадив 40 практично на болоті прийнялись добре дали 1- 1.2м. приросту , решту просто в звичайний грунт через засуху весною прийнялась погано і дуже малі пр рости. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Перепрошую в минулому році висаджував. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Як гадаєте, коли почне ме доносити? В цьому сезоні мабуть ще не буде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 1 година тому, Серж 82 сказав: Як гадаєте, коли почне ме доносити? Енергетична верба зазвичай до меду не доносить. Її раніше зрізають, гранулюють і палять. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 Як гадаєте, коли почне ме доносити? В цьому сезоні мабуть ще не буде.Чесно сказати незнаю ,декілька місяців залишилось і буде видно.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Енергетична верба зазвичай до меду не доносить. Її раніше зрізають, гранулюють і палять.Напевно що так , її косять кожен рік якщо це промислове вирощування.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Tarass Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 В Польщі трьох річні, дуже гарно медоносят,мають крупнішу квітку чи суцвіття.Восени убирають ,залишають 15-20 см пиньки з яких знову відростають бічні пагони 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 В 02.11.2014 в 23:44, zapivan сказал: Верба вже посаджена. На деяких гілочках появились корінці 1-2 мм. Місце вологе. Весною зазеленіє! Місце є для масштабнішої посадки. Старе русло ріки.Росте там тільки кропива. Потрібно тільки поприбирати від гілок і зрізати пару кущів. Попробую весною заказати у фірми кілки фінської селекції. И как результат? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 3 часа назад, gardener сказал: Енергетична верба зазвичай до меду не доносить. Її раніше зрізають, гранулюють і палять. Та це понятно, але мене цікавить саме як медонос. 2 часа назад, uam_63 сказал: Чесно сказати незнаю ,декілька місяців залишилось і буде видно. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Напевно що так , її косять кожен рік якщо це промислове вирощування. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Українці кажуть що в нас вигідніше косити раз на три роки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 В 10.11.2014 в 17:39, Note сказал: я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется? Есть исключения, например козья ива. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 28 января, 2019 Share Опубликовано 28 января, 2019 50 минут назад, Серж 82 сказал: Та це понятно, але мене цікавить саме як медонос. Українці кажуть що в нас вигідніше косити раз на три роки На цьому відео стверджують що через три роки вона виростає до 15см. в діамері ,як ви її тоді косити будете . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.