Перейти к содержанию

Енергетична верба

zapivan

Рекомендуемые сообщения

От і хочу перевірити коли зацвіте. Посаджу і обовязково відпишусь. Знаходив інформацію що польська селекція базувалась на виді ВЕРБА БІЛА (S?lix ?lba) А вона чудовий медонос і пилконос.

zapivan, Але ж це вже у тому віці, коли її починають скошувати на паливо. Ніхто ж не чекає пока вона цвістиме... :ah:

Ви посилку хоч одержали?

Посилку одержав. Дякую! :az: Ще не садив бо впав сніг і мороз. На точок не їхав цих вихідних гілочки залив водою і чекають на балконі.

Ви посилку хоч одержали?

Посилку одержав. Дякую! :az: Ще не садив бо впав сніг і мороз. На точок не їхав цих вихідних гілочки залив водою і чекають на балконі.
zapivan, а можна й у кімнаті в горщику проростити до весни. Ну, а далі вже й висадити на постійне місце. Я так одну вербу цього року й виростив. Правда пока не знаю її сорт, але виросла, як з води...метра півтора.

Верба вже посаджена. На деяких гілочках появились корінці 1-2 мм. Місце вологе. Весною зазеленіє! :ole_ole: Місце є для масштабнішої посадки. Старе русло ріки.Росте там тільки кропива. Потрібно тільки поприбирати від гілок і зрізати пару кущів. Попробую весною заказати у фірми кілки фінської селекції.

Верба вже посаджена. На деяких гілочках появились корінці 1-2 мм. Місце вологе. Весною зазеленіє! :ole_ole: Місце є для масштабнішої посадки. Старе русло ріки.Росте там тільки кропива. Потрібно тільки поприбирати від гілок і зрізати пару кущів. Попробую весною заказати у фірми кілки фінської селекції.
А чим вона різниться від польськї та інших?

я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется?

я так понимаю, вербу можно вообще веток нарезать, повставлять во влажную землю, она и прижывется?
Правильно розумієте.

А чим вона різниться від польськї та інших?

Колись бачив документальний фільм по ТБ про селекцію лісових культур у скандинавів. Так вони різні деревні культури (дуби, берези) щеплять (прививають) так як у нас яблука,груші для одержання високоякісного насіння. Думаю і з вербою вони(фіни) попрацювали прискіпливо і перевірили скільки тепла дає той чи інший сорт тому і варте уваги. А верба і наша гарно росте.

Правильно розумієте.
а когда это лучше делать? и как лучше?

а когда это лучше делать? и как лучше?

Коли є час і надхнення. Всі види верби розмножуються вегетативно( частиною рослини). Нарізаєте півметрових кілків 3-5 см (можна і до 15см)товщиною і до половини забиваєте(закопуєте) в землю. Бажано де вологе місце і якщо зробити весною то за 2-3 тижні появляться бруньки і піде в ріст. Якщо місце сухе можна деколи підливати. Найкраще весною коли ще немає листя, але можна в любий період.

Всі види верби розмножуються вегетативно

Нажаль найцінніша для пасічників козяча верба живцями не розмножується- тільки насінням або поділом куща

Всі види верби розмножуються вегетативно

Нажаль найцінніша для пасічників козяча верба живцями не розмножується- тільки насінням або поділом куща
Я її, козячу, Язичнику, був висадив у сухому місці. Виросла окремим деревом. Росте вже півтора десятка років і щороку цвіте. Може то яка різновидність? Але колір гілок і квітування, - все точно, як і в куща козячої. :dntknw: А ось з енергетичною, на жаль, ще не встиг проексперементувати.

• 4 months later...

Хочу попробовать выращивать, как альтернативу газу, вербу у себя на огороде. Побродил по интернету и оказалось, что купить саженцев шведской селекции можно только тут http://hopu.com.ua/ua/produktsiia/14-shvet...rhetychna-verba и минимальная партия на 5 га. Про две-три сотни саженцев и слушать не хотят. Коллеги закарпатцы! Может кто-то может помочь в приобретении? Зы.Саженцы польской селекции продаются тут http://dpdg-lvivske.business-guide.com.ua/.../unit?pid=90502 но хочется шведской селекции.

• 3 years later...

Скоро будемо експортувати вербовий мед.

В цьму році купив 100 шт. висадив 40 практично на болоті прийнялись добре дали 1- 1.2м. приросту , решту просто в звичайний грунт через засуху весною прийнялась погано і дуже малі пр рости.

Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

Перепрошую в минулому році висаджував.

Может это голландская энергетическая верба, но у нас есть сильно похожая. Называют желтая или кучерявая. Не стригут у нас ее комбайном, а вот каждые несколько лет/ в зависимости какие ветки и для каких нужд нужны/оьрубают топором. Хвороста дает очень много но нужна вода. Много.

• 2 weeks later...
В 19.01.2019 в 22:09, Иосифович сказал:

Может это голландская энергетическая верба, но у нас есть сильно похожая. Называют желтая или кучерявая. Не стригут у нас ее комбайном, а вот каждые несколько лет/ в зависимости какие ветки и для каких нужд нужны/оьрубают топором. Хвороста дает очень много но нужна вода. Много.

Коли в неї період цвітіння - до роз пускання листя чи пізніше?

В 19.01.2019 в 20:55, uam_63 сказал:

В цьму році купив 100 шт. висадив 40 практично на болоті прийнялись добре дали 1- 1.2м. приросту , решту просто в звичайний грунт через засуху весною прийнялась погано і дуже малі пр рости.

Перепрошую в минулому році висаджував.

Як гадаєте, коли почне ме доносити? В цьому сезоні мабуть ще не буде.

1 година тому, Серж 82 сказав:

Як гадаєте, коли почне ме доносити?

Енергетична верба зазвичай до меду не доносить. Її раніше зрізають, гранулюють і палять.

Як гадаєте, коли почне ме доносити? В цьому сезоні мабуть ще не буде.
Чесно сказати незнаю ,декілька місяців залишилось і буде видно.

Енергетична верба зазвичай до меду не доносить. Її раніше зрізають, гранулюють і палять.
Напевно що так , її косять кожен рік якщо це промислове вирощування.

В Польщі трьох річні, дуже гарно медоносят,мають крупнішу квітку чи суцвіття.Восени убирають ,залишають 15-20 см пиньки з яких знову відростають бічні пагони

В 02.11.2014 в 23:44, zapivan сказал:

И как результат?

3 часа назад, gardener сказал:

Та це понятно, але мене цікавить саме як медонос.

2 часа назад, uam_63 сказал:

Чесно сказати незнаю ,декілька місяців залишилось і буде видно.

Напевно що так , її косять кожен рік якщо це промислове вирощування.

Українці кажуть що в нас вигідніше косити раз на три роки 

В 10.11.2014 в 17:39, Note сказал:

Есть исключения, например козья ива.

50 минут назад, Серж 82 сказал:

Та це понятно, але мене цікавить саме як медонос.

Українці кажуть що в нас вигідніше косити раз на три роки 

На цьому відео стверджують що через три роки вона виростає до 15см. в діамері ,як ви її тоді косити будете .:dntknw:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...