Перейти к содержанию

Увага! Підприємство демонстраційна пасіка Медовий Блюз - шахраї!


Dan

Рекомендуемые сообщения

Власне кажучи присвятив даному підприємству 3-ри місяці свого життя на посаді "Адміністратор пасіки - екскурсовод". Кожен пасічник розуміє наскільки важливі квітень, травень, червень. Ці місяці я фактично облишив свою пасіку, проводячи пізнавальні екскурсії на "Медовому Блюзі". Відплата мені - не виплачено ті кошти про які була домовленність. Взагалі домовленність для власника - абстрактне поняття. Робота на пасіці, точніше методи бджільництва, заслуговує окремої статті. Я пізнав багато нового... :) . Попередній пасічник, покинувший місце праці(не без моєї допомоги), був правий в одному - сказали качати мід з розплодних - качаю. Для власника поняття мед - таке саме абстрактне як і домовленність. Очищати вулики після зими повинна сама бджола!!! Рамки робляться по мірі необхідності, а не зимою. Матки 80% роєві Тара для роїв - 4-ри ящики. НА ВСЮ ПАСІКУ!!!! По факту, пиляв старі тумбочки і на скору руку робив ящики для роїв які висять на дереві. Так по сьогоднішній день в тумбочках і живуть :ay: 30-ти рамкового лежака розділеного на дві сім'ї по 15-ть рамок - достатньо для того щоб качати товарний мед. -"Ну ж на Закарпатті пасічники в таких тримають і мед качають" :dntknw: В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД :blink: , немає меду - херовий з тебе пасічник. :umora: 20-ть кг вощини на 60-т сімей - захмарна і невиправдана розкіш. :ole_ole: "Ну ж в природі бджоли якось живуть без вощини?"(цитата від хазяїна). Дві гнильцеві сім'ї ізолювати не реально - немає резервної тари. Так і живуть. Короче перлів багато... все не перерахувати :at: Сьогодні відвоював ЧАСТИНУ коштів за свій мед і розпрощався. Зустрівся мимохідь з новим пасічником, судячи з його погляду в мою сторону - лайном мене полили добре :ay: . Ну бажаю йому удачі.., головне, щоб він вчасно зрозумів куди потрапив, інакше обдеруть як липку. До речі дуже хотів власник підписати і попереднього пасічника і мене на "співпрацю", типо кампаньони.... Ги не проканало. :umora: Короче колеги, якщо надумаєте зв'язати своє життя з даним підприємством - подумайте десять разів, а краще не звязуйтесь. З.І. Позитив звичайно є - дуже класна задумка!!! Екскурсії це взагалі вершина реклами нашої професії! Робота надзвичайно цікава і захоплююча.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. ;)

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

З.І. Позитив звичайно є - дуже класна задумка!!! Екскурсії це взагалі вершина реклами нашої професії! Робота надзвичайно цікава і захоплююча.
А можно подробнее об этом: Что должен рассказать эксурсантам пасечник? Что за люди приходили на экскурсии? Что имел хозяин с этого? Каков доход? Перспективно ли это организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди? PS
Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. ;)
Нуу, Bogdan4ik получил опыт работы и может... тоже организует подобное. Почему бы и нет. :)
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди?

Есть у меня закрытая инфа от людей организовавших сон на ульях... Жаловались на несовершенство мира, оказывается каждый второй звонящий по объявлению считает, что в прайс-листе, как-бы само собой разумеется, присутствует выбор молодой длиноногой спутницы с опахалом, которым та и создает торсионные поля и завихрения от ульев. Подумывали серъёзно о перепрофилировании и переживали за сложности с получением новой лицензии.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник.

З цим твердженням я погоджуюсь.Крім екскурсовода був ще на посаді й пасічник?
Відплата мені - не виплачено ті кошти про які була домовленність. Взагалі домовленність для власника - абстрактне поняття.

Домовленість була на папері?
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. ;)
Ні це не авантюрист - це горе бізнесмен, який вважає себе рабовласником ;) . Авантюриста не так просто розкусити, а до нього я почав придивлятись вже на перших тижнях роботи. Робин-Гут зауважив вірно, досвіду я набрався, але не професійного, а в спілкуванні з нашими "бизнєсмєнами". Ну якщо брати в загальному, то звичайно і в професійному напрямку досвід є. Точніше це не досвід, це скоріш поява впевненості в тому, що я можу налагодити такий вид послуг як "Демонстраційна пасіка".
А можно подробнее об этом: Что должен рассказать эксурсантам пасечник? Что за люди приходили на экскурсии? Что имел хозяин с этого? Каков доход? Перспективно ли это организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди?
Я проводив екскурсії групам від 4-ьох і до 40-ка людей. Віковий діапазон від 5-ти до 80-ти років. Основна маса, це були школи. Були і представники влади і іноземні групи, псічники були. Навіть була дружина нашого Мапета(дізнались ми про наше знайомство вже на виході), тому її враження від екскурсій може описати і пан Петро. Була і група екскурсоводів в кількості 40 чол., до речі від них я почув багато гарних слів стосовно того як я проводжу екскурсії. Були медики в т.ч. нетрадиційна медицина. Екскурсії проводились неординарно, тобто в мене був індивідуальний підхід до кожної з груп. Я спочатку виявляв потребу, а потім працював в напрямку її задоволення. Тобто екскурсія - діалог, дітям мультяшний стиль, дорослим напрямок інформування по якостях, зберіганнях медопродуктів, походженні то що. Екскурсія тривала 1-ну годину. В неї входила розповідь про життя бджіл, походження медопродуктів, правила вживання, зберігання медопродуктів і т.д. Огляд бджолосімї в оглядовому вулику. Врешті перевдягання в костюми і похід на пасіку.Демонстрація роботи воскотопки, відкривання вулика, фото на пам'ять з рамкою бджіл. Демонстрація вуликів-лежанок. Що мав хазяїн :) , треба запитати його, я чужі гроші не рахую :hi: . Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі, в екскурсію входить чаювання з медом(це ціна на розкрутку, тобто мінімальна). Є там і хостел для ночівлі і вулики лежанки, я надіявся відлагодити роботу і організувати на осінь з'їзд форумчан, не судилось. Концепція змінилась :umora: Маєте бажання підрахувати дохід ??? :) це не важко! Суть в тому як ви побудуєте роботу, який підхід(концепція), відношення до роботи і т.д., я ж кажу задумка дуже перспективна. Єдине тут треба як з бджолою, спочатку полюбити, а гроші воно принесе. Привідкрию занавіс.., були дні з екскурсіями по 100-чол в день :) , і не одноразово. Висновок: Рекомендую до обдумування всім пасічникам(тобто людям професіоналам своєї справи), в кожному місті створювати такі пасіки. Принаймі запрошувати до себе людей на пасіку, хоча б на короткі екскурсії. Це дає змогу прорекламувати наш продукт, надати людям достовірну інформацію, якої так бракує і від якої так залежить наша робота і наші доходи. Це в якійсь мірі просвітницька діяльність, але толк в цьому дуже великий.., і рано чи пізно ви будете мати за це віддяку. А чого вартують зачаровані дитячі очі, здивовані очі людей які думали, що знають все. :ole_ole::ax::ole_ole::ay: Кому потрібно більш детальну інформацію, або налагодити таку атракцію - я до ваших послуг. Слово тримаю, домовленності не порушую. Ну звичайно, що я не повний альтруїст.
В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник.

З цим твердженням я погоджуюсь.Крім екскурсовода був ще на посаді й пасічник?
Пасічника не було, я був пасічник, екскурсовод, адміністратор!!!!!! На те щоб я взяв пасічника мені виділили бюджет 100грн на день, це при тому, що робота для нього буде тільки до кінця вересня. В чистому вигляді це біля 1500грн в місяць. Підете за такі кошти пасічником???? Травневий мед - кажете. А фактори впливу на його наявність ви врахували??? Тут карпатські пасічники, вже якщо не помиляюсь мінімум 3-ри роки травневого меду не бачуть. А медоносна база - відоме Вам поняття, а вулик на 16-ть рамок Вам ні про, що не говорить? Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам. Одна з вимог до професіонал - обов'язкове дотримання правил видобутку, та зберігання меду. А то накачають з розплодних рамок, після обіду під час дощу з ріпаком довкола пасіки травневого"Меду", і продають за 30-ть грн літру, а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта.
Домовленість була на папері?
Була в електронному вигляді, ще й запропонована не мною, а власником!!! Зміни(в односторонньому порядку) до угоди пішли в кінці травня(цифра вийшла пристойна) ;) , жаба задавила. Я дурницю зробив, що тоді толерантно пояснив про неприйнятність такої оплати праці. В кінці червня сума набігла, ще пристойніша і відповідно зміни знову. Короче відповідь власника проста -"Бонус - вияв нашої доброї волі, а раз ти такий борзий.., забирай ставку і іди на всі чотири сторони". Короче бикота!!! Так, що тут чистої води шахрайство, з елементами хамства і невихованості. З пов.Богдан
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Я проводив екскурсії групам від 4-ьох і до 40-ка людей. Віковий діапазон від 5-ти до 80-ти років. Основна маса, це були школи.

Если не военная тайна как обеспечивали защиту от "контакта" пчел с детьми ???? :hi:
Та який секрет??? Звичайні костюми для пасічника, мав аж цілих п'ять дитячих костюмів. Більше нашайніхе казали не треба. Вдівав діточок, руки ховали в рукава, хто з голими ногами тому вдівав штани. А до 5-ти років, то їх можна в дорослий костюм вдівати, як раз сорочка до п'яток :umora: . Доречі це для мене було саме болюче питання, але я вирішив його дуже просто - похід на пасіку розбивав на підгрупи по 5-ть чоловік, так легше проконтролювати і показувати легше. Був у мене екскурсант у якого алергія найвищої стадії(анафілактика), хлопчик 10-13-ть років. Батьки відправили на екскурсію з класом, сказали дитина хоче, а ви запропонували - то ж фояр. Дали вчителям укоди і на пасіку. Ну в мене свої препарати завжди під рукою, хлопчину в повне обмундирування, поближче до себе і вперед. Все, дякувати Богу, успішно пройшло. Діти як завжди в захопленні, я спотівший і з віддишкою :umora: . Ну і ззвичайно день для мене починався з перевірки бджіл на агресивність, були дні, що вулики не відкривав, тільки обхід пасіки.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі

У вартість туру на пасіку входить - "СТРАХІВКА"-. Що мається на увазі? :hi:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі

У вартість туру на пасіку входить - "СТРАХІВКА"-. Що мається на увазі? :hi:
То ви напевно через сайт тур-фірми заходили, а це їхні(турфірмівські) фішки. В нас такого не передбачалось.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам.

Ну, Слава Богу, у меня появляются единомышленники! :az: Вы, конечно, молодец, чувствуется уровень, но... Тем не менее я бы на такое дело не подписался. Любые костюмы прожаливаются, под любые рубашки пчёлы залазят... Я понимаю, мне скажут, а как же экскурсии на крокодиловой ферме? Не знаю как. Тут нужно иметь смелость, решительность и... быть слегка авантюристом, в хорошем смысле слова. :) И я считаю, что советовать всем так пробовать делать - не стоит. С учётом уровня развития наших людей и жаждой наживы - будут жертвы! Тут нужен контроль и учёт. Родителям мальчика анафилитика - передайте от меня респект. Интересно, чем они на работе или дома занимались, в то время когда их сын ходил по краю лезвия бритвы?! ;) Кстати, Вы в вену с какого раза иголкой шприца попадаете? А если очень нужно? Стрёмное дело. Вам - уважуха! :ay::az:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Цитата(Bogdan4ik @ 10.7.2014, 14:26) Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам. Ну, Слава Богу, у меня появляются единомышленники!

Добавлю что такая политика должна быть во всем сельском хозяйстве- любители должны жевать свою свинину, картошку, зелень, мед и пр., запивая все это молоком... :az:
Тем не менее я бы на такое дело не подписался.

И правильно. :IMHO1: Меня вот тоже "черт дергнул" поработать пчеловодом по найму, даже успел за чуть более года несколько экскурсий провести. Присоединяюсь к мнению Bogdan4ik,
Короче колеги, якщо надумаєте зв'язати своє життя з даним підприємством - подумайте десять разів, а краще не звязуйтесь.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

... Єдине тут треба як з бджолою, спочатку полюбити, а гроші воно принесе...
Спасибо, Bogdan4ik, за ответы. Тема интересная. Надеюсь, кто-нибудь из форумчан (а может и вы) займется этим интересным делом. :hi:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

А то накачають з розплодних рамок,... , а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта.
Заради спортивного інтересу: А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових? Про вплив на силу сім'ї відомо, це вибір пасічника - як йому ставитись до своїх бджіл.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории

Помнится Бомбус говорил о тонне накачанного меда за сезон. :ah: Получается, до тонны жуем сами а уже больше то на базар... :dntknw: Так же и в остальном: 100 свинок- профессионал, до ста- "жуй сам"... :ak:Берендей, конечно это все я не серьезно. Любые ограничения это + для бюрократии, думаю если бы и ввели какую то градацию то пострадали бы и те кто метит в профессионалы. :IMHO1:
А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових?

Навколо росплоду майже завжди знаходиться набриск та мед з півищеною водністю.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Навколо росплоду майже завжди знаходиться набриск та мед з півищеною водністю.
Ну, це теоретично... майже завжди... :ah:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

бедняги ломают головы с точной трактовкой и определением терминов профессионал или любитель. Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории ??? Хочется услышать максимально точную и грамотную формулировку

Мне тоже много чего хочется услышать в точных и грамотных формулировках, Берендей,! ;) Но жизнь показывает, что не от кого, вот и приходится на дилетантском уровне выкрикивать лозунги, милые для своего сердца, души и кармана. :umora: Поэтому Вы и не удивляйтесь сильно, если я скажу, что Ваш вопрос задан и висит в воздухе уже раз тридцатый за время моей авторизации на форуме. И если покопаться в глубине души задающего, то там можно чётко найти мотивацию, это не любовь к точности и конкретике, а страх прочитать маленькими буквами в "Примечании" слова "платить" и циферки. Это единственный объединяющий критерий наших пчеловодов и любителей, и, тэк сказать, профи. К сожалению. Ибо, на мой взгляд!, именно на почве этого и можно по факту разделить одних от других и не лохматить бабушку.
Держава зробила так ,що ми не платимо податки. Чого ще можна вимагати від держави?

Это слова пчеловода, где-то не помню уже когда, вроде заявляющего о своих 400 семьях. Он настолько крут, что мечтает нанять metrologa пчеловодом, но перед государством и обществом хочет иметь позицию, как Юрко, у которого, допустим, два улика. :) Это же просто... позор! :) Я всегда привожу в таком случае наглядный пример "маршрутовщиков". Почему, потому что шоферы... это вам не цацки пецки. Так вот, на заре формирования этой касты я часто слышал, а были случаи и наблюдал, как они расправлялись с любителями. Мой крутой сосед, например, которого я предупреждал не играться с ними, всё норовил сэкономить на бензине для своего бусика и подбирал попутчиков на маршруте до работы. Его раз предупредили, а потом он ходил хромая в тёмных очках с недельку. Нога на педаль не могла давить, дрожала. ;) Грубо? Грубо. Прям бесчеловечно. Но что мы видим сейчас? Никто даже не пытается играть не по правилам. Хочешь работать в такси? Плати взнос, цепляй шашечки и катайся до не схочу. Так многие и делают, возить уже некого, а они всё шашечки покупают на рынках. ;) У меня уже половина знакомых перебывала в таксистах! Налог + количество конкурентов быстро расставляют всё по своим местам. А у нас? Шара! Что хочешь, то и делай! Завёл три улика, откачал бидон меда и побежал по дворам и офисам раздавая налево и направо по любой цене! Где и кто слышал, чтобы кого-то зажали в углу и вылили мёд на голову? Так чего же не заниматься? А Юрко жалуется, что государство не хочет помогать! Так кому будет помогать государство и за что? Всем и задаром? Из кармана всех налогоплательщиков? Где система, по которой будут виден приход-расход, в пищевой цепочке фермер-пчеловод-ветлечебница-экспорт-налоги? Или вы хотите убедить госмашину, что без пчелы не будет мира и этим её расчувствовать? Нас могло спасти только налогообложение! :IMHO1: А с любителями поступать, как писал cerezha - разрешение на 2 улья и контроль соседей за нарушением. ;) А что? Ко мне как-то пришла баба, кулаком быка завалит, живёт от моей дачи на 300м и говорит, значит так, есть правило 5 ульев, свали или спалю нахрен. :blink: Вокруг меня на 300 метров нет ни одного живущего, а правило надо выполнять. :dntknw: Культура соседства, однако! Говорить на эту тему можно долго и нудно, но сейчас это уже бессмысленно. Нет страны, нет государственной машины, нет людей - способных и желающих воплощать это в жизнь. В углу зажать - смогут, с ножом отобрать банку мёда - запросто. А в остальном - не при моей пчеловодной жизни.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

У нас в овощном крае имеют по тридцать балаганов ш*в*д-- 9*4,5*100, имея наемную бригаду на сезон, таская за село на оптовый рынок тойотой Прадо прицеп с помидорами, а более изворотливые принимая и загружая у себя фуры, при этом не платя не единого налога, не за наемных, не хотя-бы единый налог, плачут.... не дай бог государство заставит их оформить предпринимательство и им придется заплатить единый налог в 200 грн. зарабатывая миллионы!!! :dntknw:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

бедняги ломают головы с точной трактовкой и определением терминов профессионал или любитель. Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории ??? Хочется услышать максимально точную и грамотную формулировку

Держава зробила так ,що ми не платимо податки. Чого ще можна вимагати від держави?

В углу зажать - смогут, с ножом отобрать банку мёда - запросто. А в остальном - не при моей пчеловодной жизни.
А зачем определение терминов профессионал или любитель? Это что особый статус, имеющий экономическую мотивацию или просто имиджевую нагрузку? За державу обидно: золотые батоны - пожалуйста, а пчеловоду дотацию для пчёл хотя бы 10 кг сахара на семью в год - неразрешимая проблема. При таком отношении ни пчёл ни пчеловодов не останется ни любителей ни профи. Так-что ... Да, мы пассивный народ, не выступаем, не добиваемся... не майданим с оружием... а за державу обидно, не уж то дело в нашей пассивности? Скорей всего в отсутствии политики здравого смысла - а это может быть только на государственном уровне.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Нас могло спасти только налогообложение!

Прогрессивное
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

А то накачають з розплодних рамок,... , а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта.
Заради спортивного інтересу: А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових? Про вплив на силу сім'ї відомо, це вибір пасічника - як йому ставитись до своїх бджіл.
А власне кажучи навіщо його звідти відкачувати? Це те ж саме, що заради заробітку продати сіно, бо корова тільна і молока для продажу не дає, хай викручується сама в природі навіть зубри самі виживали. :umora: А різниця є як в органолептиці, так і в хімічному складі. Достатньо знати ази з життя бджоли та її розвитку, для того щоб розуміти такі відмінності. Скажіть будь ласка є різниця між водою яка залита у бочку, в якій тримають квашені огірки і водою з бочки тільки для води? Я не буду вдаватись в процес забруднення гемолімфи препаратами, залишки яких однозначно будуть в коконах, а відповідно і в меді. До речі якщо я не помиляюсь в Канаді взагалі заборонено відкачку менду з розплодних рамок. А відповідь на питання як провести межу між професіоналом та любителем лежить на поверхні. Якщо це справа яка ведеться в бізнесовій, або науковій площині - профі, якщо так побалуватись як хоббі, або спортивний інтерес - любитель. Зрештою нафіга видумувати велосипед, просто скористатись вже готовими законами з інших країн. А ринок він жорстокий, конкуренція вичавить бізнесмена який не вкладає кошти в розвиток в т.ч., в освіту та проф-навчання свого персоналу. В нашій ситуації це наразі нереально. Маючи основний дохід, любителю(враховуючи скільки їх є) достатньо один раз на десять років викинути на ринок 100л "меду" по демпінговій ціні, щоб постійно утримувати професіонала в умовах демпінгу. Я цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед. В той час як пасічник, який прораховує ситуацію на перед, залишився з сухими рамками заради збереження сімей. Це все як 2Х2, не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!. Взагалі той хто робить все - толком не вміє нічого!
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!.

А где кончается хобби и начинается профи? Судьи кто? Может для кого-то 20 семей серъезное финансовое подспоръе? А больше он держать не может потем или иным причинам.
цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед.

А кто гарантирует, что "профи с сотней семей" в погоне на рублем не сдеале так же? И не будет на базаре торговать майским медом, выкачанным из гнезда?
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!.

А где кончается хобби и начинается профи? Судьи кто? Может для кого-то 20 семей серъезное финансовое подспоръе? А больше он держать не может потем или иным причинам.
цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед.

А кто гарантирует, что "профи с сотней семей" в погоне на рублем не сдеале так же? И не будет на базаре торговать майским медом, выкачанным из гнезда?
Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА. А час і конкуренція залишать на ринку самих досконалих і професіональних. Легко нічого не дається, окрім краденого і ніхто вам ніяких гарантій не дасть! Такі зміни необхідні, і нікуди ми не дінемось від цього.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА.

А бізнес -це коли? Якщо людина має з нього 1000грн в мсяць, чи 1000 дол чи 100 тис чого не будь)
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА.

А бізнес -це коли? Якщо людина має з нього 1000грн в мсяць, чи 1000 дол чи 100 тис чого не будь)
Я тут, що ще ази по підприємництву маю написати??? Та ви всі розумні люди :dntknw: , чи вам всім до вподоби свою роботу продавати за бесцінь??? :dntknw: Визначайтесь з своїми вподобаннями і робіть, що любите, та любіть, що робите і буде вам щастя! А бджіл(якщо це хоббі) тримайте для того щоб потішити себе, рідних і близьких. Кочуте ви якщо я не помиляюсь маєте основний дохід від ювелірки чи не хотіли б ви мати його достатнім, щоб не вдаватись до додаткових методів заробляння коштів???? І присвячувати себе цілого на вдосконалення своїх навичок, розширення діяльності і т.д. , а бджіл тримати для морального задоволення!!! От і я хочу, щоб моя улюблена справа приносила мені достатні заробітки, щоб я не шукав додаткових надходжень і міг присвятити весь свій час на вдосконалення своїх здібностей та знань.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Я цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед,
От Вам і відповідь на питання:
В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник.
А ринок він жорстокий, конкуренція ... А час і конкуренція залишать на ринку самих досконалих і професіональних.
Після реформування агросектора в нас з'явилось десятки дрібних виробників (фермерів, любителів - називайте як хочете), що виділили свою землю і стали обробляти її самостійно. Вирощували і здавали різні культури. Зараз багато їх залишилось? В нас - жодного. І в сусідніх селах таких нема. Чому? Крупні виробники витіснили їх. Не забороною виробництва, не вольовим актом. КОНКУРЕНЦІЯ в чистому (або грязному) виді! Продуктивність праці, краща якість продукції, нижча собівартість! І любителі самі собою відпали. Бо не вигідно! Так уже і намічається з м'ясним виробництвом. Не тримають люди вже свиней, биків на м'ясо. Не вигідно! Так що конкуруйте на даному етапі, в сучасних умовах, а не закликайте до
Це все як 2Х2, не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!.
Суворо!!! І це в країні з багаторічними традиціями ярмаркування від власного виробництва. Навіть при СРСР вирощене власноруч не забороняли продавати. Якщо ввести пропоноване (не тільки по меду, а й молоці, м'ясі, та всьому, що виробляється любителями, то сучасному українському селу - "алес капут", в даних умовах) :IMHO1: П.С. Нічого особистого :hi:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

×
×
  • Создать...