Dan Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Власне кажучи присвятив даному підприємству 3-ри місяці свого життя на посаді "Адміністратор пасіки - екскурсовод". Кожен пасічник розуміє наскільки важливі квітень, травень, червень. Ці місяці я фактично облишив свою пасіку, проводячи пізнавальні екскурсії на "Медовому Блюзі". Відплата мені - не виплачено ті кошти про які була домовленність. Взагалі домовленність для власника - абстрактне поняття. Робота на пасіці, точніше методи бджільництва, заслуговує окремої статті. Я пізнав багато нового... . Попередній пасічник, покинувший місце праці(не без моєї допомоги), був правий в одному - сказали качати мід з розплодних - качаю. Для власника поняття мед - таке саме абстрактне як і домовленність. Очищати вулики після зими повинна сама бджола!!! Рамки робляться по мірі необхідності, а не зимою. Матки 80% роєві Тара для роїв - 4-ри ящики. НА ВСЮ ПАСІКУ!!!! По факту, пиляв старі тумбочки і на скору руку робив ящики для роїв які висять на дереві. Так по сьогоднішній день в тумбочках і живуть 30-ти рамкового лежака розділеного на дві сім'ї по 15-ть рамок - достатньо для того щоб качати товарний мед. -"Ну ж на Закарпатті пасічники в таких тримають і мед качають" В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник. 20-ть кг вощини на 60-т сімей - захмарна і невиправдана розкіш. "Ну ж в природі бджоли якось живуть без вощини?"(цитата від хазяїна). Дві гнильцеві сім'ї ізолювати не реально - немає резервної тари. Так і живуть. Короче перлів багато... все не перерахувати Сьогодні відвоював ЧАСТИНУ коштів за свій мед і розпрощався. Зустрівся мимохідь з новим пасічником, судячи з його погляду в мою сторону - лайном мене полили добре . Ну бажаю йому удачі.., головне, щоб він вчасно зрозумів куди потрапив, інакше обдеруть як липку. До речі дуже хотів власник підписати і попереднього пасічника і мене на "співпрацю", типо кампаньони.... Ги не проканало. Короче колеги, якщо надумаєте зв'язати своє життя з даним підприємством - подумайте десять разів, а краще не звязуйтесь. З.І. Позитив звичайно є - дуже класна задумка!!! Екскурсії це взагалі вершина реклами нашої професії! Робота надзвичайно цікава і захоплююча. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 З.І. Позитив звичайно є - дуже класна задумка!!! Екскурсії це взагалі вершина реклами нашої професії! Робота надзвичайно цікава і захоплююча. А можно подробнее об этом: Что должен рассказать эксурсантам пасечник? Что за люди приходили на экскурсии? Что имел хозяин с этого? Каков доход? Перспективно ли это организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди? PS Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. Нуу, Bogdan4ik получил опыт работы и может... тоже организует подобное. Почему бы и нет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди? ? Есть у меня закрытая инфа от людей организовавших сон на ульях... Жаловались на несовершенство мира, оказывается каждый второй звонящий по объявлению считает, что в прайс-листе, как-бы само собой разумеется, присутствует выбор молодой длиноногой спутницы с опахалом, которым та и создает торсионные поля и завихрения от ульев. Подумывали серъёзно о перепрофилировании и переживали за сложности с получением новой лицензии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGORKIR Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник. ? З цим твердженням я погоджуюсь.Крім екскурсовода був ще на посаді й пасічник? Відплата мені - не виплачено ті кошти про які була домовленність. Взагалі домовленність для власника - абстрактне поняття. ? Домовленість була на папері? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Короче, вы встретились с авантюристом в ... плохом смысле слова и ... проиграли. Ні це не авантюрист - це горе бізнесмен, який вважає себе рабовласником . Авантюриста не так просто розкусити, а до нього я почав придивлятись вже на перших тижнях роботи. Робин-Гут зауважив вірно, досвіду я набрався, але не професійного, а в спілкуванні з нашими "бизнєсмєнами". Ну якщо брати в загальному, то звичайно і в професійному напрямку досвід є. Точніше це не досвід, це скоріш поява впевненості в тому, що я можу налагодити такий вид послуг як "Демонстраційна пасіка". А можно подробнее об этом: Что должен рассказать эксурсантам пасечник? Что за люди приходили на экскурсии? Что имел хозяин с этого? Каков доход? Перспективно ли это организовать... возможно, совместно с ночевкой экскурсантов на кроватях из ульев? ваши впечатления от работы с людьми? Что хотят люди? Я проводив екскурсії групам від 4-ьох і до 40-ка людей. Віковий діапазон від 5-ти до 80-ти років. Основна маса, це були школи. Були і представники влади і іноземні групи, псічники були. Навіть була дружина нашого Мапета(дізнались ми про наше знайомство вже на виході), тому її враження від екскурсій може описати і пан Петро. Була і група екскурсоводів в кількості 40 чол., до речі від них я почув багато гарних слів стосовно того як я проводжу екскурсії. Були медики в т.ч. нетрадиційна медицина. Екскурсії проводились неординарно, тобто в мене був індивідуальний підхід до кожної з груп. Я спочатку виявляв потребу, а потім працював в напрямку її задоволення. Тобто екскурсія - діалог, дітям мультяшний стиль, дорослим напрямок інформування по якостях, зберіганнях медопродуктів, походженні то що. Екскурсія тривала 1-ну годину. В неї входила розповідь про життя бджіл, походження медопродуктів, правила вживання, зберігання медопродуктів і т.д. Огляд бджолосімї в оглядовому вулику. Врешті перевдягання в костюми і похід на пасіку.Демонстрація роботи воскотопки, відкривання вулика, фото на пам'ять з рамкою бджіл. Демонстрація вуликів-лежанок. Що мав хазяїн , треба запитати його, я чужі гроші не рахую . Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі, в екскурсію входить чаювання з медом(це ціна на розкрутку, тобто мінімальна). Є там і хостел для ночівлі і вулики лежанки, я надіявся відлагодити роботу і організувати на осінь з'їзд форумчан, не судилось. Концепція змінилась Маєте бажання підрахувати дохід ??? це не важко! Суть в тому як ви побудуєте роботу, який підхід(концепція), відношення до роботи і т.д., я ж кажу задумка дуже перспективна. Єдине тут треба як з бджолою, спочатку полюбити, а гроші воно принесе. Привідкрию занавіс.., були дні з екскурсіями по 100-чол в день , і не одноразово. Висновок: Рекомендую до обдумування всім пасічникам(тобто людям професіоналам своєї справи), в кожному місті створювати такі пасіки. Принаймі запрошувати до себе людей на пасіку, хоча б на короткі екскурсії. Це дає змогу прорекламувати наш продукт, надати людям достовірну інформацію, якої так бракує і від якої так залежить наша робота і наші доходи. Це в якійсь мірі просвітницька діяльність, але толк в цьому дуже великий.., і рано чи пізно ви будете мати за це віддяку. А чого вартують зачаровані дитячі очі, здивовані очі людей які думали, що знають все. Кому потрібно більш детальну інформацію, або налагодити таку атракцію - я до ваших послуг. Слово тримаю, домовленності не порушую. Ну звичайно, що я не повний альтруїст. В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник. ? З цим твердженням я погоджуюсь.Крім екскурсовода був ще на посаді й пасічник? Пасічника не було, я був пасічник, екскурсовод, адміністратор!!!!!! На те щоб я взяв пасічника мені виділили бюджет 100грн на день, це при тому, що робота для нього буде тільки до кінця вересня. В чистому вигляді це біля 1500грн в місяць. Підете за такі кошти пасічником???? Травневий мед - кажете. А фактори впливу на його наявність ви врахували??? Тут карпатські пасічники, вже якщо не помиляюсь мінімум 3-ри роки травневого меду не бачуть. А медоносна база - відоме Вам поняття, а вулик на 16-ть рамок Вам ні про, що не говорить? Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам. Одна з вимог до професіонал - обов'язкове дотримання правил видобутку, та зберігання меду. А то накачають з розплодних рамок, після обіду під час дощу з ріпаком довкола пасіки травневого"Меду", і продають за 30-ть грн літру, а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта. Домовленість була на папері? Була в електронному вигляді, ще й запропонована не мною, а власником!!! Зміни(в односторонньому порядку) до угоди пішли в кінці травня(цифра вийшла пристойна) , жаба задавила. Я дурницю зробив, що тоді толерантно пояснив про неприйнятність такої оплати праці. В кінці червня сума набігла, ще пристойніша і відповідно зміни знову. Короче відповідь власника проста -"Бонус - вияв нашої доброї волі, а раз ти такий борзий.., забирай ставку і іди на всі чотири сторони". Короче бикота!!! Так, що тут чистої води шахрайство, з елементами хамства і невихованості. З пов.Богдан Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Я проводив екскурсії групам від 4-ьох і до 40-ка людей. Віковий діапазон від 5-ти до 80-ти років. Основна маса, це були школи. ? Если не военная тайна как обеспечивали защиту от "контакта" пчел с детьми ???? Та який секрет??? Звичайні костюми для пасічника, мав аж цілих п'ять дитячих костюмів. Більше нашайніхе казали не треба. Вдівав діточок, руки ховали в рукава, хто з голими ногами тому вдівав штани. А до 5-ти років, то їх можна в дорослий костюм вдівати, як раз сорочка до п'яток . Доречі це для мене було саме болюче питання, але я вирішив його дуже просто - похід на пасіку розбивав на підгрупи по 5-ть чоловік, так легше проконтролювати і показувати легше. Був у мене екскурсант у якого алергія найвищої стадії(анафілактика), хлопчик 10-13-ть років. Батьки відправили на екскурсію з класом, сказали дитина хоче, а ви запропонували - то ж фояр. Дали вчителям укоди і на пасіку. Ну в мене свої препарати завжди під рукою, хлопчину в повне обмундирування, поближче до себе і вперед. Все, дякувати Богу, успішно пройшло. Діти як завжди в захопленні, я спотівший і з віддишкою . Ну і ззвичайно день для мене починався з перевірки бджіл на агресивність, були дні, що вулики не відкривав, тільки обхід пасіки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі ? У вартість туру на пасіку входить - "СТРАХІВКА"-. Що мається на увазі? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Екскурсія 35грн діти, 60грн дорослі ? У вартість туру на пасіку входить - "СТРАХІВКА"-. Що мається на увазі? То ви напевно через сайт тур-фірми заходили, а це їхні(турфірмівські) фішки. В нас такого не передбачалось. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам. ? Ну, Слава Богу, у меня появляются единомышленники! Вы, конечно, молодец, чувствуется уровень, но... Тем не менее я бы на такое дело не подписался. Любые костюмы прожаливаются, под любые рубашки пчёлы залазят... Я понимаю, мне скажут, а как же экскурсии на крокодиловой ферме? Не знаю как. Тут нужно иметь смелость, решительность и... быть слегка авантюристом, в хорошем смысле слова. И я считаю, что советовать всем так пробовать делать - не стоит. С учётом уровня развития наших людей и жаждой наживы - будут жертвы! Тут нужен контроль и учёт. Родителям мальчика анафилитика - передайте от меня респект. Интересно, чем они на работе или дома занимались, в то время когда их сын ходил по краю лезвия бритвы?! Кстати, Вы в вену с какого раза иголкой шприца попадаете? А если очень нужно? Стрёмное дело. Вам - уважуха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Цитата(Bogdan4ik @ 10.7.2014, 14:26) Я стаю чітким прихильником Кандської політики в бджільництві. Професіонал - має право реалізовувати мед, любитель - до побачення жуй сам. Ну, Слава Богу, у меня появляются единомышленники! ? Добавлю что такая политика должна быть во всем сельском хозяйстве- любители должны жевать свою свинину, картошку, зелень, мед и пр., запивая все это молоком... Тем не менее я бы на такое дело не подписался. ? И правильно. Меня вот тоже "черт дергнул" поработать пчеловодом по найму, даже успел за чуть более года несколько экскурсий провести. Присоединяюсь к мнению Bogdan4ik, Короче колеги, якщо надумаєте зв'язати своє життя з даним підприємством - подумайте десять разів, а краще не звязуйтесь. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 ... Єдине тут треба як з бджолою, спочатку полюбити, а гроші воно принесе... Спасибо, Bogdan4ik, за ответы. Тема интересная. Надеюсь, кто-нибудь из форумчан (а может и вы) займется этим интересным делом. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 А то накачають з розплодних рамок,... , а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта. Заради спортивного інтересу: А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових? Про вплив на силу сім'ї відомо, це вибір пасічника - як йому ставитись до своїх бджіл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории ? Помнится Бомбус говорил о тонне накачанного меда за сезон. Получается, до тонны жуем сами а уже больше то на базар... Так же и в остальном: 100 свинок- профессионал, до ста- "жуй сам"... Берендей, конечно это все я не серьезно. Любые ограничения это + для бюрократии, думаю если бы и ввели какую то градацию то пострадали бы и те кто метит в профессионалы. А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових? ? Навколо росплоду майже завжди знаходиться набриск та мед з півищеною водністю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Навколо росплоду майже завжди знаходиться набриск та мед з півищеною водністю. Ну, це теоретично... майже завжди... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 бедняги ломают головы с точной трактовкой и определением терминов профессионал или любитель. Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории ??? Хочется услышать максимально точную и грамотную формулировку ? Мне тоже много чего хочется услышать в точных и грамотных формулировках, Берендей,! Но жизнь показывает, что не от кого, вот и приходится на дилетантском уровне выкрикивать лозунги, милые для своего сердца, души и кармана. Поэтому Вы и не удивляйтесь сильно, если я скажу, что Ваш вопрос задан и висит в воздухе уже раз тридцатый за время моей авторизации на форуме. И если покопаться в глубине души задающего, то там можно чётко найти мотивацию, это не любовь к точности и конкретике, а страх прочитать маленькими буквами в "Примечании" слова "платить" и циферки. Это единственный объединяющий критерий наших пчеловодов и любителей, и, тэк сказать, профи. К сожалению. Ибо, на мой взгляд!, именно на почве этого и можно по факту разделить одних от других и не лохматить бабушку. Держава зробила так ,що ми не платимо податки. Чого ще можна вимагати від держави? ? Это слова пчеловода, где-то не помню уже когда, вроде заявляющего о своих 400 семьях. Он настолько крут, что мечтает нанять metrologa пчеловодом, но перед государством и обществом хочет иметь позицию, как Юрко, у которого, допустим, два улика. Это же просто... позор! Я всегда привожу в таком случае наглядный пример "маршрутовщиков". Почему, потому что шоферы... это вам не цацки пецки. Так вот, на заре формирования этой касты я часто слышал, а были случаи и наблюдал, как они расправлялись с любителями. Мой крутой сосед, например, которого я предупреждал не играться с ними, всё норовил сэкономить на бензине для своего бусика и подбирал попутчиков на маршруте до работы. Его раз предупредили, а потом он ходил хромая в тёмных очках с недельку. Нога на педаль не могла давить, дрожала. Грубо? Грубо. Прям бесчеловечно. Но что мы видим сейчас? Никто даже не пытается играть не по правилам. Хочешь работать в такси? Плати взнос, цепляй шашечки и катайся до не схочу. Так многие и делают, возить уже некого, а они всё шашечки покупают на рынках. У меня уже половина знакомых перебывала в таксистах! Налог + количество конкурентов быстро расставляют всё по своим местам. А у нас? Шара! Что хочешь, то и делай! Завёл три улика, откачал бидон меда и побежал по дворам и офисам раздавая налево и направо по любой цене! Где и кто слышал, чтобы кого-то зажали в углу и вылили мёд на голову? Так чего же не заниматься? А Юрко жалуется, что государство не хочет помогать! Так кому будет помогать государство и за что? Всем и задаром? Из кармана всех налогоплательщиков? Где система, по которой будут виден приход-расход, в пищевой цепочке фермер-пчеловод-ветлечебница-экспорт-налоги? Или вы хотите убедить госмашину, что без пчелы не будет мира и этим её расчувствовать? Нас могло спасти только налогообложение! А с любителями поступать, как писал cerezha - разрешение на 2 улья и контроль соседей за нарушением. А что? Ко мне как-то пришла баба, кулаком быка завалит, живёт от моей дачи на 300м и говорит, значит так, есть правило 5 ульев, свали или спалю нахрен. Вокруг меня на 300 метров нет ни одного живущего, а правило надо выполнять. Культура соседства, однако! Говорить на эту тему можно долго и нудно, но сейчас это уже бессмысленно. Нет страны, нет государственной машины, нет людей - способных и желающих воплощать это в жизнь. В углу зажать - смогут, с ножом отобрать банку мёда - запросто. А в остальном - не при моей пчеловодной жизни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolstiy Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 У нас в овощном крае имеют по тридцать балаганов ш*в*д-- 9*4,5*100, имея наемную бригаду на сезон, таская за село на оптовый рынок тойотой Прадо прицеп с помидорами, а более изворотливые принимая и загружая у себя фуры, при этом не платя не единого налога, не за наемных, не хотя-бы единый налог, плачут.... не дай бог государство заставит их оформить предпринимательство и им придется заплатить единый налог в 200 грн. зарабатывая миллионы!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 бедняги ломают головы с точной трактовкой и определением терминов профессионал или любитель. Так подскажите по каким признакам распределять людей в эти категории ??? Хочется услышать максимально точную и грамотную формулировку ? Держава зробила так ,що ми не платимо податки. Чого ще можна вимагати від держави? ? В углу зажать - смогут, с ножом отобрать банку мёда - запросто. А в остальном - не при моей пчеловодной жизни. А зачем определение терминов профессионал или любитель? Это что особый статус, имеющий экономическую мотивацию или просто имиджевую нагрузку? За державу обидно: золотые батоны - пожалуйста, а пчеловоду дотацию для пчёл хотя бы 10 кг сахара на семью в год - неразрешимая проблема. При таком отношении ни пчёл ни пчеловодов не останется ни любителей ни профи. Так-что ... Да, мы пассивный народ, не выступаем, не добиваемся... не майданим с оружием... а за державу обидно, не уж то дело в нашей пассивности? Скорей всего в отсутствии политики здравого смысла - а это может быть только на государственном уровне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Нас могло спасти только налогообложение! ? Прогрессивное Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 А то накачають з розплодних рамок,... , а ти граєшся і доказуєш, що твій мед по 90грн бо це мед, а не туфта. Заради спортивного інтересу: А чим відрізняєтться мед з розплодних рамок від медових? Про вплив на силу сім'ї відомо, це вибір пасічника - як йому ставитись до своїх бджіл. А власне кажучи навіщо його звідти відкачувати? Це те ж саме, що заради заробітку продати сіно, бо корова тільна і молока для продажу не дає, хай викручується сама в природі навіть зубри самі виживали. А різниця є як в органолептиці, так і в хімічному складі. Достатньо знати ази з життя бджоли та її розвитку, для того щоб розуміти такі відмінності. Скажіть будь ласка є різниця між водою яка залита у бочку, в якій тримають квашені огірки і водою з бочки тільки для води? Я не буду вдаватись в процес забруднення гемолімфи препаратами, залишки яких однозначно будуть в коконах, а відповідно і в меді. До речі якщо я не помиляюсь в Канаді взагалі заборонено відкачку менду з розплодних рамок. А відповідь на питання як провести межу між професіоналом та любителем лежить на поверхні. Якщо це справа яка ведеться в бізнесовій, або науковій площині - профі, якщо так побалуватись як хоббі, або спортивний інтерес - любитель. Зрештою нафіга видумувати велосипед, просто скористатись вже готовими законами з інших країн. А ринок він жорстокий, конкуренція вичавить бізнесмена який не вкладає кошти в розвиток в т.ч., в освіту та проф-навчання свого персоналу. В нашій ситуації це наразі нереально. Маючи основний дохід, любителю(враховуючи скільки їх є) достатньо один раз на десять років викинути на ринок 100л "меду" по демпінговій ціні, щоб постійно утримувати професіонала в умовах демпінгу. Я цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед. В той час як пасічник, який прораховує ситуацію на перед, залишився з сухими рамками заради збереження сімей. Це все як 2Х2, не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!. Взагалі той хто робить все - толком не вміє нічого! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!. ←А где кончается хобби и начинается профи? Судьи кто? Может для кого-то 20 семей серъезное финансовое подспоръе? А больше он держать не может потем или иным причинам. цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед.←А кто гарантирует, что "профи с сотней семей" в погоне на рублем не сдеале так же? И не будет на базаре торговать майским медом, выкачанным из гнезда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!. ?А где кончается хобби и начинается профи? Судьи кто? Может для кого-то 20 семей серъезное финансовое подспоръе? А больше он держать не может потем или иным причинам. цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, просадивши сім'ї на рік вперед.?А кто гарантирует, что "профи с сотней семей" в погоне на рублем не сдеале так же? И не будет на базаре торговать майским медом, выкачанным из гнезда? Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА. А час і конкуренція залишать на ринку самих досконалих і професіональних. Легко нічого не дається, окрім краденого і ніхто вам ніяких гарантій не дасть! Такі зміни необхідні, і нікуди ми не дінемось від цього. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА. ? А бізнес -це коли? Якщо людина має з нього 1000грн в мсяць, чи 1000 дол чи 100 тис чого не будь) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 Там де починається бізнес - закінчується хоббі КРАПКА. ? А бізнес -це коли? Якщо людина має з нього 1000грн в мсяць, чи 1000 дол чи 100 тис чого не будь) Я тут, що ще ази по підприємництву маю написати??? Та ви всі розумні люди , чи вам всім до вподоби свою роботу продавати за бесцінь??? Визначайтесь з своїми вподобаннями і робіть, що любите, та любіть, що робите і буде вам щастя! А бджіл(якщо це хоббі) тримайте для того щоб потішити себе, рідних і близьких. Кочуте ви якщо я не помиляюсь маєте основний дохід від ювелірки чи не хотіли б ви мати його достатнім, щоб не вдаватись до додаткових методів заробляння коштів???? І присвячувати себе цілого на вдосконалення своїх навичок, розширення діяльності і т.д. , а бджіл тримати для морального задоволення!!! От і я хочу, щоб моя улюблена справа приносила мені достатні заробітки, щоб я не шукав додаткових надходжень і міг присвятити весь свій час на вдосконалення своїх здібностей та знань. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Я цього року бачив вже з десяток "пасічників", які прокачали гнізда і мали травневий мед, От Вам і відповідь на питання: В кінці травня МАЄ БУТИ ТРАВНЕВИЙ МЕД , немає меду - херовий з тебе пасічник. А ринок він жорстокий, конкуренція ... А час і конкуренція залишать на ринку самих досконалих і професіональних. Після реформування агросектора в нас з'явилось десятки дрібних виробників (фермерів, любителів - називайте як хочете), що виділили свою землю і стали обробляти її самостійно. Вирощували і здавали різні культури. Зараз багато їх залишилось? В нас - жодного. І в сусідніх селах таких нема. Чому? Крупні виробники витіснили їх. Не забороною виробництва, не вольовим актом. КОНКУРЕНЦІЯ в чистому (або грязному) виді! Продуктивність праці, краща якість продукції, нижча собівартість! І любителі самі собою відпали. Бо не вигідно! Так уже і намічається з м'ясним виробництвом. Не тримають люди вже свиней, биків на м'ясо. Не вигідно! Так що конкуруйте на даному етапі, в сучасних умовах, а не закликайте до Це все як 2Х2, не місце людям які мають пасіку як хоббі, на ринку!!!. Суворо!!! І це в країні з багаторічними традиціями ярмаркування від власного виробництва. Навіть при СРСР вирощене власноруч не забороняли продавати. Якщо ввести пропоноване (не тільки по меду, а й молоці, м'ясі, та всьому, що виробляється любителями, то сучасному українському селу - "алес капут", в даних умовах) П.С. Нічого особистого Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.