Перейти к содержанию

Как увеличить пасеку

gardener

Рекомендуемые сообщения

Для начинающего, который имеет одну семью, самым надежным способом увеличения пасеки является покупка новых полноценных семей.
Тут ще є інший варіант залучити до допомоги пасічника зі стажем, який допоможе порадами і бджолами. А вже яким чином збільшувати вирішиться на місці. Для збільшення кількості потрібен в першу чергу досвід, а якщо його немає, то декілька років буде набір "проб и ошибок". Особисто починав з 2 сімей (в 2000 р. частина злетіла осінню а решта посипалася до середини зими було 17) зараз в зиму пішло більше 100.

мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками.

Для начинающего, который имеет одну семью, самым надежным способом увеличения пасеки является покупка новых полноценных семей.
Тут ще є інший варіант залучити до допомоги пасічника зі стажем, який
....затрахает мозги и заставит изменить представление о ценностях в этом мире.... :umora:

Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники...
Не петушись. Не можеш пояснить- не умчничай. Не надо с начинающими так вести надменно. У парня есть цель и время все изучить и спросить как это сделать. Дай ему направление и он сам все что интересует изучит и узнает.

мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками.
А мне пчеловод с 40-летним стажем сказал про пчелок - "Лет тридцать я с ними воевал :dntknw: , а потом договорился" :blink::umora: А я смутно начал понимать что-то в пчелках после 10 лет неудач и ошибок опыта самостоятельного пчеловождения (до 30 семей) - ну вот такой я одаренный :ah: Чувствую, еще лет 20 всего - и тоже с ними договорюсь :az: Хотя сейчас-то кажется - да что там пчелок разводить-то за проблема? Но это сейчас, после 12 лет опыта, многих загубленных :ak: семеек и многих бидонов недополученного меда (который можно было б получить, будь тогда ума побольше) :ah: Но опыт - он сын ошибок трудных :IMHO1::hi:

Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники...
Не петушись. Не можеш пояснить- не умчничай. Не надо с начинающими так вести надменно. У парня есть цель и время все изучить и спросить как это сделать. Дай ему направление и он сам все что интересует изучит и узнает.
Шановний, це був жарт. Звісно, всі ви дали хороші поради, хоча дещо важкі для початківця (купляти по одній матці з інтервалом 10-14 днів і підсаджувати у відводки - це ви гарно "поумничали"). Ну і початківець молодець, поставив питання так, ніби сам і не робив спроби розібратись. Я так розумію, ви з цієї категорії
...затрахает мозги и заставит изменить представление о ценностях в этом мире....
Тоді з такими серйозними дядями краще справді не зв'язуватись :hi:

Шановний, це був жарт. Звісно, всі ви дали хороші поради, хоча дещо важкі для початківця
Принимается. Мне есть чем поделиться в этой теме. Сделаю это немного позже.

Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники... :umora: Читати всю тему, де у кожного свої фантазії, і купляти маток. Ви знущаєтесь? Чоловік вочевидь не знає, як їх підсаджувати, щоб не вбили - це ще одна тема. І ще не відомо, в якому стані вийде та сім'я, і весняний догляд також багато значить. Треба купити книжку (нижче є розділ з книжками на продаж) і прочитати теорію. Зробити з фанери ящики (теж є тема) і наловити за літо роїв - реально це значно дешевше, ніж купляти маток чи пакети. А з цієї сім'ї, якщо все буде добре, взяти меду. Одночасно визначитися, в кайф ця справа чи ні. :IMHO1:
Цікаво, Арій-Укроп, що Вас особисто у моїх порадах початківцю не влаштувало? То Ваша думка і Ви її маєте право висловлювати. Але чоловіку видніше, що і як взяти на озброєння. Але, насамперед, повторю,- хай він спочатку перезимує! Ну, а потім йому вже буде видно що і як робити, ознайомившись за зиму з нанеобхіднішою літературою. :ay:

Цікаво, Арій-Укроп, що Вас особисто у моїх порадах початківцю не влаштувало? То Ваша думка і Ви її маєте право висловлювати. Але чоловіку видніше, що і як взяти на озброєння. Але, насамперед, повторю,- хай він спочатку перезимує! Ну, а потім йому вже буде видно що і як робити, ознайомившись за зиму з нанеобхіднішою літературою. :ay:
Добровол, ви теж серйозний дядько! :umora: Дали просто супер пораду: перезимуй, а там буде видно. Це мудрість тисячоліть, не жартую. :ay: Початківцю треба читати книжки (теорія) і форум (практичний досвід). Тоді такі глобальні питання не будуть виникати. Ви всі молодці. Повторюю, з мого боку був легкий "стьоб", розслабтеся. Ну і мій альтернативний варіант теж не варто відкидати.

• 3 weeks later...
Добровол, ви теж серйозний дядько! :umora: Дали просто супер пораду: перезимуй, а там буде видно. Це мудрість тисячоліть, не жартую. :ay: Початківцю треба читати книжки (теорія) і форум (практичний досвід). Тоді такі глобальні питання не будуть виникати. Ви всі молодці. Повторюю, з мого боку був легкий "стьоб", розслабтеся. Ну і мій альтернативний варіант теж не варто відкидати.
Може й так, Арій-Укроп, бо "Все пізнається у порівнянні"... Це не мої слова, а мудрих античних греків. :dntknw:

Быстро увеличить пасеку-прислать пчеловоду повестку в военкомат.Я уже увеличился сразу в 2 раза и бесплатно

Быстро увеличить пасеку-прислать пчеловоду повестку в военкомат.Я уже увеличился сразу в 2 раза и бесплатно
Юра, я не понял, поясни, при чем военкомат?

я не понял, поясни, при чем военкомат?

Все просто- повестка человеку с белым билетом в военкомат-он за семью и уехал- .а пчелы остались мне

• 4 months later...

Не однократно убеждался что стаж в пчеловодстве значения не имеет это очень относительно, всегда потешает читать статьи где начинают со стажа мол 20-30 лет... ошибки одинаково совершаются всеми. А познания в этой области по сути неисчерпаемы один за 5 лет может узнать и научиться тому чего другой за 30 лет не сможет. :)

Не однократно убеждался что стаж в пчеловодстве значения не имеет это очень относительно, всегда потешает читать статьи где начинают со стажа мол 20-30 лет... ошибки одинаково совершаются всеми. А познания в этой области по сути неисчерпаемы один за 5 лет может узнать и научиться тому чего другой за 30 лет не сможет. :)
На другий рік свого пасічникування я думав,що вже все знаю...Тепер,коли спливло ще три роки,мені соромно за ту зухвалість...Можна досягнути гарних результатів в організації пасіки,в якості робіт та оформлені,в медозборах і боротьбі з хворобами та роїнням...Але говорити,що я пізнав Бджолу і я все знаю,може дозволити собі лише дуже недалека людина...

aleksanderche, Стаж все ж має значення. Тут з Вами не згоден,- чи перший рік людина з бджолами, а чи весь свій вік... :ah: Ну, а щодо знань - згоден на усі сто. Бо у бджільництві, як у англійській мові,- на кожне правило - сотня винятків... І чим більше пізнаєш, тим розумієш, що знаєш не все до кінця...:dntknw: А найпростіше збільшити пасіку,- придбати по весні у хорошого пакетчика відповідну кількість пакетів... :ay::IMHO1:

Із збільшенням стажу менше робиш шкоди бджолам і більше їм довіряєш, а досвід в тому щоби їм допомагати.

• 4 months later...
aleksanderche

,  А найпростіше збільшити пасіку,- придбати по весні у хорошого пакетчика відповідну кількість пакетів...

:ay::IMHO1:

А пакетчик то кто?;):ah:

А пакетчик то кто?;):ah:

А що ви саме мали на увазі? Я не зовсім зрозумів.:dntknw:

А що ви саме мали на увазі? Я не зовсім зрозумів.:dntknw:

человек пытается ненавязчиво предложить свои пакеты :IMHO1::)

человек пытается ненавязчиво предложить свои пакеты :IMHO1::)

А! Ось де собака заритий.:umora::ay: Тепер все стало на місце. :ah::hmm:

А! Ось де собака заритий.:umora::ay: Тепер все стало на місце. :ah::hmm:

Леонид,я рад,что помог Вам разобраться в этой ситуации.:az:

На другий рік свого пасічникування я думав,що вже все знаю...Тепер,коли спливло ще три роки,мені соромно за ту зухвалість...Можна досягнути гарних результатів в організації пасіки,в якості робіт та оформлені,в медозборах і боротьбі з хворобами та роїнням...Але говорити,що я пізнав Бджолу і я все знаю,може дозволити собі лише дуже недалека людина...

Я и после 37 лет пчеловодства не против книжки почитать да другое мнение выслушать.А еще очень хорошо помогает наблюдение за пчелами.Что то новое да и подметишь.Иногда происходит то,что не поддается логике,нашему пониманию.И учиться,заниматься самообразованием нужно постоянно и в любой профессии  будь то программист или медик или пчеловод,иначе ты уже специалистом не будешь,безвозвратно отстанешь .

Я и после 37 лет пчеловодства не против книжки почитать да другое мнение выслушать.А еще очень хорошо помогает наблюдение за пчелами.Что то новое да и подметишь.Иногда происходит то,что не поддается логике,нашему пониманию.И учиться,заниматься самообразованием нужно постоянно и в любой профессии  будь то программист или медик или пчеловод,иначе ты уже специалистом не будешь,безвозвратно отстанешь .

В будь-якій справі потрібно постійно вдосконалюватися і навіть з великим досвідом роботи. У бджільництві те ж багато проходить вдосконалень, виникають нові підходи. Пасічнику потрібно ідеально знати фізіологію розвитку бджіл в місцях де стоїть пасіка і знати ідеально медоносні ресурси цих місць.

Розширювати можна по різному, але без досвіду, хоча б 3-5 років, раптове зростання кількості сімей в основному призводить до недуже добрих результатів. Розвиток повинен йти поступально з набранням досвіду і освоєння підходів.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...