Wladimir_K Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Для начинающего, который имеет одну семью, самым надежным способом увеличения пасеки является покупка новых полноценных семей. Тут ще є інший варіант залучити до допомоги пасічника зі стажем, який допоможе порадами і бджолами. А вже яким чином збільшувати вирішиться на місці. Для збільшення кількості потрібен в першу чергу досвід, а якщо його немає, то декілька років буде набір "проб и ошибок". Особисто починав з 2 сімей (в 2000 р. частина злетіла осінню а решта посипалася до середини зими було 17) зараз в зиму пішло більше 100. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ivankirue Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Для начинающего, который имеет одну семью, самым надежным способом увеличения пасеки является покупка новых полноценных семей. Тут ще є інший варіант залучити до допомоги пасічника зі стажем, який ....затрахает мозги и заставит изменить представление о ценностях в этом мире.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Граніт Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники... Не петушись. Не можеш пояснить- не умчничай. Не надо с начинающими так вести надменно. У парня есть цель и время все изучить и спросить как это сделать. Дай ему направление и он сам все что интересует изучит и узнает. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ногаец Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками. А мне пчеловод с 40-летним стажем сказал про пчелок - "Лет тридцать я с ними воевал , а потом договорился" А я смутно начал понимать что-то в пчелках после 10 лет неудач и ошибок опыта самостоятельного пчеловождения (до 30 семей) - ну вот такой я одаренный Чувствую, еще лет 20 всего - и тоже с ними договорюсь Хотя сейчас-то кажется - да что там пчелок разводить-то за проблема? Но это сейчас, после 12 лет опыта, многих загубленных семеек и многих бидонов недополученного меда (который можно было б получить, будь тогда ума побольше) Но опыт - он сын ошибок трудных Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники... Не петушись. Не можеш пояснить- не умчничай. Не надо с начинающими так вести надменно. У парня есть цель и время все изучить и спросить как это сделать. Дай ему направление и он сам все что интересует изучит и узнает. Шановний, це був жарт. Звісно, всі ви дали хороші поради, хоча дещо важкі для початківця (купляти по одній матці з інтервалом 10-14 днів і підсаджувати у відводки - це ви гарно "поумничали"). Ну і початківець молодець, поставив питання так, ніби сам і не робив спроби розібратись. Я так розумію, ви з цієї категорії ...затрахает мозги и заставит изменить представление о ценностях в этом мире.... Тоді з такими серйозними дядями краще справді не зв'язуватись Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Граніт Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Шановний, це був жарт. Звісно, всі ви дали хороші поради, хоча дещо важкі для початківця Принимается. Мне есть чем поделиться в этой теме. Сделаю это немного позже. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 января, 2015 Share Опубликовано 17 января, 2015 Бджолопотам, ДобровоЛ, Граніт, з вас такі порадники... Читати всю тему, де у кожного свої фантазії, і купляти маток. Ви знущаєтесь? Чоловік вочевидь не знає, як їх підсаджувати, щоб не вбили - це ще одна тема. І ще не відомо, в якому стані вийде та сім'я, і весняний догляд також багато значить. Треба купити книжку (нижче є розділ з книжками на продаж) і прочитати теорію. Зробити з фанери ящики (теж є тема) і наловити за літо роїв - реально це значно дешевше, ніж купляти маток чи пакети. А з цієї сім'ї, якщо все буде добре, взяти меду. Одночасно визначитися, в кайф ця справа чи ні. Цікаво, Арій-Укроп, що Вас особисто у моїх порадах початківцю не влаштувало? То Ваша думка і Ви її маєте право висловлювати. Але чоловіку видніше, що і як взяти на озброєння. Але, насамперед, повторю,- хай він спочатку перезимує! Ну, а потім йому вже буде видно що і як робити, ознайомившись за зиму з нанеобхіднішою літературою. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 18 января, 2015 Share Опубликовано 18 января, 2015 Цікаво, Арій-Укроп, що Вас особисто у моїх порадах початківцю не влаштувало? То Ваша думка і Ви її маєте право висловлювати. Але чоловіку видніше, що і як взяти на озброєння. Але, насамперед, повторю,- хай він спочатку перезимує! Ну, а потім йому вже буде видно що і як робити, ознайомившись за зиму з нанеобхіднішою літературою. Добровол, ви теж серйозний дядько! Дали просто супер пораду: перезимуй, а там буде видно. Це мудрість тисячоліть, не жартую. Початківцю треба читати книжки (теорія) і форум (практичний досвід). Тоді такі глобальні питання не будуть виникати. Ви всі молодці. Повторюю, з мого боку був легкий "стьоб", розслабтеся. Ну і мій альтернативний варіант теж не варто відкидати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 февраля, 2015 Share Опубликовано 8 февраля, 2015 Цікаво, Арій-Укроп, що Вас особисто у моїх порадах початківцю не влаштувало? То Ваша думка і Ви її маєте право висловлювати. Але чоловіку видніше, що і як взяти на озброєння. Але, насамперед, повторю,- хай він спочатку перезимує! Ну, а потім йому вже буде видно що і як робити, ознайомившись за зиму з нанеобхіднішою літературою. Добровол, ви теж серйозний дядько! Дали просто супер пораду: перезимуй, а там буде видно. Це мудрість тисячоліть, не жартую. Початківцю треба читати книжки (теорія) і форум (практичний досвід). Тоді такі глобальні питання не будуть виникати. Ви всі молодці. Повторюю, з мого боку був легкий "стьоб", розслабтеся. Ну і мій альтернативний варіант теж не варто відкидати. Може й так, Арій-Укроп, бо "Все пізнається у порівнянні"... Це не мої слова, а мудрих античних греків. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mehhanik Опубликовано 11 февраля, 2015 Share Опубликовано 11 февраля, 2015 Быстро увеличить пасеку-прислать пчеловоду повестку в военкомат.Я уже увеличился сразу в 2 раза и бесплатно Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Граніт Опубликовано 12 февраля, 2015 Share Опубликовано 12 февраля, 2015 Быстро увеличить пасеку-прислать пчеловоду повестку в военкомат.Я уже увеличился сразу в 2 раза и бесплатно Юра, я не понял, поясни, при чем военкомат? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mehhanik Опубликовано 12 февраля, 2015 Share Опубликовано 12 февраля, 2015 я не понял, поясни, при чем военкомат? ? Все просто- повестка человеку с белым билетом в военкомат-он за семью и уехал- .а пчелы остались мне Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 22 июня, 2015 Share Опубликовано 22 июня, 2015 мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками. ? Не однократно убеждался что стаж в пчеловодстве значения не имеет это очень относительно, всегда потешает читать статьи где начинают со стажа мол 20-30 лет... ошибки одинаково совершаются всеми. А познания в этой области по сути неисчерпаемы один за 5 лет может узнать и научиться тому чего другой за 30 лет не сможет. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
євген з одеси Опубликовано 22 июня, 2015 Share Опубликовано 22 июня, 2015 мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками. ? Не однократно убеждался что стаж в пчеловодстве значения не имеет это очень относительно, всегда потешает читать статьи где начинают со стажа мол 20-30 лет... ошибки одинаково совершаются всеми. А познания в этой области по сути неисчерпаемы один за 5 лет может узнать и научиться тому чего другой за 30 лет не сможет. На другий рік свого пасічникування я думав,що вже все знаю...Тепер,коли спливло ще три роки,мені соромно за ту зухвалість...Можна досягнути гарних результатів в організації пасіки,в якості робіт та оформлені,в медозборах і боротьбі з хворобами та роїнням...Але говорити,що я пізнав Бджолу і я все знаю,може дозволити собі лише дуже недалека людина... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 июня, 2015 Share Опубликовано 22 июня, 2015 мені колись на початку мого пасічникування один із опитних пасічників сказав що пасічником стають після 5 років пасічникуваня і зараз я зним згоден. До 5 років це тільки навчання з помилками розчаруваннями а також з здобутками. ? Не однократно убеждался что стаж в пчеловодстве значения не имеет это очень относительно, всегда потешает читать статьи где начинают со стажа мол 20-30 лет... ошибки одинаково совершаются всеми. А познания в этой области по сути неисчерпаемы один за 5 лет может узнать и научиться тому чего другой за 30 лет не сможет. aleksanderche, Стаж все ж має значення. Тут з Вами не згоден,- чи перший рік людина з бджолами, а чи весь свій вік... Ну, а щодо знань - згоден на усі сто. Бо у бджільництві, як у англійській мові,- на кожне правило - сотня винятків... І чим більше пізнаєш, тим розумієш, що знаєш не все до кінця... А найпростіше збільшити пасіку,- придбати по весні у хорошого пакетчика відповідну кількість пакетів... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 23 июня, 2015 Share Опубликовано 23 июня, 2015 Із збільшенням стажу менше робиш шкоди бджолам і більше їм довіряєш, а досвід в тому щоби їм допомагати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Strelec Опубликовано 12 ноября, 2015 Share Опубликовано 12 ноября, 2015 aleksanderche, А найпростіше збільшити пасіку,- придбати по весні у хорошого пакетчика відповідну кількість пакетів... А пакетчик то кто? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 ноября, 2015 Share Опубликовано 12 ноября, 2015 А пакетчик то кто? А що ви саме мали на увазі? Я не зовсім зрозумів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
алекс-к Опубликовано 13 ноября, 2015 Share Опубликовано 13 ноября, 2015 а досвід в тому щоби їм допомагати.я бы сказал им не вредить своими лишними телодвижениями Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
genya9 Опубликовано 13 ноября, 2015 Share Опубликовано 13 ноября, 2015 А що ви саме мали на увазі? Я не зовсім зрозумів. человек пытается ненавязчиво предложить свои пакеты Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 13 ноября, 2015 Share Опубликовано 13 ноября, 2015 человек пытается ненавязчиво предложить свои пакеты А! Ось де собака заритий. Тепер все стало на місце. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
genya9 Опубликовано 13 ноября, 2015 Share Опубликовано 13 ноября, 2015 А! Ось де собака заритий. Тепер все стало на місце. Леонид,я рад,что помог Вам разобраться в этой ситуации. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 14 ноября, 2015 Share Опубликовано 14 ноября, 2015 На другий рік свого пасічникування я думав,що вже все знаю...Тепер,коли спливло ще три роки,мені соромно за ту зухвалість...Можна досягнути гарних результатів в організації пасіки,в якості робіт та оформлені,в медозборах і боротьбі з хворобами та роїнням...Але говорити,що я пізнав Бджолу і я все знаю,може дозволити собі лише дуже недалека людина...Я и после 37 лет пчеловодства не против книжки почитать да другое мнение выслушать.А еще очень хорошо помогает наблюдение за пчелами.Что то новое да и подметишь.Иногда происходит то,что не поддается логике,нашему пониманию.И учиться,заниматься самообразованием нужно постоянно и в любой профессии будь то программист или медик или пчеловод,иначе ты уже специалистом не будешь,безвозвратно отстанешь . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 14 ноября, 2015 Share Опубликовано 14 ноября, 2015 Я и после 37 лет пчеловодства не против книжки почитать да другое мнение выслушать.А еще очень хорошо помогает наблюдение за пчелами.Что то новое да и подметишь.Иногда происходит то,что не поддается логике,нашему пониманию.И учиться,заниматься самообразованием нужно постоянно и в любой профессии будь то программист или медик или пчеловод,иначе ты уже специалистом не будешь,безвозвратно отстанешь .В будь-якій справі потрібно постійно вдосконалюватися і навіть з великим досвідом роботи. У бджільництві те ж багато проходить вдосконалень, виникають нові підходи. Пасічнику потрібно ідеально знати фізіологію розвитку бджіл в місцях де стоїть пасіка і знати ідеально медоносні ресурси цих місць.Розширювати можна по різному, але без досвіду, хоча б 3-5 років, раптове зростання кількості сімей в основному призводить до недуже добрих результатів. Розвиток повинен йти поступально з набранням досвіду і освоєння підходів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.