Ю.М. Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Шановні колеги- пасічники, громадяни, Українці! В цю лиху годину для нас ( і для братів - слов"ян також) коли не впевнений, що завтра зможу працювати і не доведеться брати до рук зброю, хочу повідомити про нову технологію виробництва медопродуктів, чим займаюсь протягом останніх 5 років і не бажаю віддавати за кордон. 4 роки тому на майстер - класі "Бджолярського Кругу) я доповідав про метод сушки обніжжя з допомогою меду. Метод був перевірений практично і запатентований. Подальші дослідження були загальмовані відсутністю коштів та розуміння з боку функціонерів бджільництва - які обіцяли допомогти, навіть надати безкоштовні місця на Апімондії, та "казав пан, кожух дам..." Тому вся подальша робота і створення виробничого підприємства, і виробництво всім відомих ножів, було націлено на вирішення більш значної, глобальної проблеми - випуску медових продуктів як конкурентів кондитерських та фармацевтичних продуктів. На чому базується така впевненість? Медові продукти не містять цукру - найбільш шкідливого продукту, який ми нині споживаємо, не містять консервантів, які заважають травленню і шкодять організму і зберігають в продуктах значно більше поживних речовин ніж інші методи зберігання. Дозволяють зберігати продукти не тільки рослинного а і тваринного походження. Дозволяють створити унікальні лікувальні препарати як противагу антибіотикам що вбивають все живе! Коротко суть методу в тому, що мед володіє унікальними і дуже потужними консервуючими властивостями. Про це знають всі. Але умова тривалого зберігання - продукт не повинен мати вологість понад 20%. Ми навчилися висушувати сировину під шаром меду, причому паралельно волога видаляється з верхнього шару меду, що не дозволяє меду закисати. Висушений продукт можна відділити від меду і отримуємо дві фракції - "сушку" з медом та насичений соком продукту мед з характерним запахом і смаком свіжої сировини. Виходячи з аналізу можливостей методу можна отримати: -Більш ніж 300 видів медових продуктів на будь якій приватній пасіці ( 30 видів плодів і ягід х 5 видів меду х 2 фракції = 300) -Медові витяжки лікарських трав, трутневого гомогенату, молі і т.п. -Унікальні медові препарати, оскільки мед не моментально знищує хвороботворні мікроби а також консервує, ослаблює і поступово вбиває! Введення в організм ослабленої хвороби - це ПРИВИВКА!!! -Розробити нові консерванти на основі не антибіотиків, а пробіотиків. - Дати лікувальні препарати та харчування людям хворим на цукровий діабет! - Замінити спиртові ліки на медові. -Вирішити проблему перевиробництва меду та зберегти бжіл!!! На сьгодні ми виготовили пробну партію унікальних пристроїв для сушки продуктів медом і проектуємо промислові установки. Чи вдасться закінчити роботу - не знаю. Можливо доведеться звертатись до Вас про допомогу. З повагою до громади Ю.М.Гуслій. Р.S. Сторінку буду вести українською мовою, не з неповаги до інших мов, а тільки з великої поваги до моїх предків, що вижили на цій землі і дали мені змогу працювати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Ви хочете поділитись технологією? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UkrStep Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 На сьгодні ми виготовили пробну партію унікальних пристроїв для сушки продуктів медом ? Вони (пристрої) пропонуються до реалізації? Їх можна купити? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 Коророткий опис конструкції: Основна деталь - штучний стільник з наскрізними отворами ( без дна) який виконує роль решітки для утримання сировини під шаром меду, а також це ВИПАРОВУВАЧ. Кожна чарунка ( ячейка) стільника виконує роль інжектора. При продувці повітря вздовж поверні стільника в кожному отворі створюється вакуум, що прискорює випаровування. Єфект випробуваний і відпрацбований бджолами протягом мільйонів років! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 Технічна характеристика: Габарити пристрою - 100 х 330 х 500 мм габарити ємкості - 55 х 240 х 400 мм Висота штучного стільника - 20мм Об"єм закладки - 6 л ( 3л меду + 3л сировини) Орієнтовний вихід - 3 л меду з соком + 1 л продукту Орієнтовний період сушки - 48 годин Потужність вентилятора - 37 Вт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 Пояснення, чому так самовпевнено: "Бджільництво врятує Україну!" Аргумент перший: Один Великий пасічник сказав: "У наших предків не було золотих і срібних рудників - мед і віск були їхнім багатством" Як відомо, суспільство розвивається по спіралі... Аргумент другий: Йде велике потрясіння і формування нації, без фізичного здоров"я це неможливо. Аргумент третій: В бджільництво прийшло багато розумних, працьовитих людей, які здатні показати приклад ефективної праці, був би попит на їхню працю. Аргумент четвертий: ці люди працюють без чиновників! ВІЛЬНІ!!! Аргумент п"ятий - "Золотий мільярд" бажає їсти натуральну їжу - є попит! Аргумент шостий: безмежний медовий ресурс Росіїї- який можуть освоїти тільки Українці. Аргумент сьомий -це Богоугодна справа і Бог нам поможе! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 З чого зроблений штучний стільник і який розмір чарунок? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 З чого зроблений штучний стільник і який розмір чарунок? З алюмінієвої фольги, можна виготовляти з нерж. сталі та ін. матеріалів. Для дослідних зразків використано розмір 4,5 мм, планується збільшити розмір комірки . Вплив розміру комірки не досліджено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 Результати експерементів в фотографіях: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Юрий Михайлович,скажите,а не проще высушить яблоки в сушилке а-ля Ветерок и залить их медом?Мне кажется,что воду из продукта Вы зря пытаетесь проганять по кругу "продукт-мед-воздух" На сколько отличается время приготовления продукта с решеткой и без нее? И в поддон,кстати, 6 литров в чистом виде ну никак не поместится. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Решітки окремо продаєте? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Юрий Михайлович,скажите,а не проще высушить яблоки в сушилке а-ля Ветерок и залить их медом?Мне кажется,что воду из продукта Вы зря пытаетесь проганять по кругу "продукт-мед-воздух" На сколько отличается время приготовления продукта с решеткой и без нее? И в поддон,кстати, 6 литров в чистом виде ну никак не поместится. Не простіше!Медом можна залити навіть квасолю, але Ви не отримаєте витяжки соку . Крім того сушка на повітрі - це окислення, тобто втрата значної частини вітамінів. Без решітки продукт закисає. В піддон було залито 3 л меду і 1,8 кг подрібнених яблук, в перерахунку на об"єм води - це близько4,8л. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Решітки окремо продаєте? Поки що ні, це складна технологія, яку ми тільки плануємо освоїти. Крім того потрібно спочатку визначити оптимальні параметри решітки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ю.М.А если решетку брать с квадратным сечением?Конечно не так аутентично и не так кошерно,но все-таки значительно технологичнее...В порядке поддержания проекта готов купить экземпляр,или помочь в разумных пределах материально. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Ю.М.А если решетку брать с квадратным сечением?Конечно не так аутентично и не так кошерно,но все-таки значительно технологичнее...В порядке поддержания проекта готов купить экземпляр,или помочь в разумных пределах материально. Зараз технологію моделюємо максимально наближеною до умов вулика - температура, затемнена камера, шестикутна чарунка. Такі решітки виготовляються серійно, в кутах квадратних отворів будуть "мертві зони". Бджолиний стільник - ідеальна конструкція. З приводу продаж: 1. Виготовлено кілька дослідних пристроїв та надано для досліджень досвідченим пасічникам - апітерапевтам. 2. Плануємо до початку сезону виготовити кілька десятків на продаж. 4. До весняного ярмарку в Градижську плануємо випробувати на лікарських травах ( чистотіл, мати й мачуха, кульбаба) та відправити на дослідження в Харківський фармацевтичний інститут, а також зробити доповідь - презентацію на весняному зібранні "Бджолярського Кругу". 5. Продаж на ярмарку та після нього. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 В піддон було залито 3 л меду і 1,8 кг подрібнених яблук, в перерахунку на об"єм води - це близько4,8л. ? так называемый экспресс-мёд (мёд с соком фруктов или овощей) переработанный пчёлами не проще ли будет? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 В піддон було залито 3 л меду і 1,8 кг подрібнених яблук, в перерахунку на об"єм води - це близько4,8л. ? так называемый экспресс-мёд (мёд с соком фруктов или овощей) переработанный пчёлами не проще ли будет? Ні, не простіше! Отримання експрес-меду дає велике навантаження на бджіл, можливе не для всіх видів продукції , знижує продуктивність і небезпечне для зимівлі. Запропонована технологія може застосовуватись за межами пасіки, в будь який час і в промислових умовах, як для внутрішнього споживання, так і на експорт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Но, как мне кажется, пчёлы сделают лучше! Тем более добавят ферментов. А для зимы... Июнь - практически безвзяточный период. Самое подходящее время. До зимы всё успеют и обеспечат себя уже чистым цветочным мёдом. Кстати, в августе с падалицы груш натаскивают достаточного много, что не угнетает развитие семьи. Но тогда надо позаботиться о меде в зиму. Отримання експрес-меду дає велике навантаження на бджіл ? Подсолнух "садит" семьи никак не меньше. Можно ещё и порассуждать о себестоимости... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 2. Плануємо до початку сезону виготовити кілька десятків на продаж. Яка орієнтовна ціна? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Но, как мне кажется, пчёлы сделают лучше! Тем более добавят ферментов. По перше, це зовсім різні продукти. Бджоли не можуть переробити сухий продукт. Сік для переробки бджолами потрібно віджати і змішати з медом, або цукром, продукт швидко псується. Кожен етап переробки знижує якість сировини, а, головне, бджоли готують продукт "під себе", а ми пропонуємо ВІТАМІННИЙ, інший за складом, продукт на основі меду для людини, особливо для дітей. По друге продукт можна отримувати не прив"язуючись до циклу розвитку сім"ї, практично з березня по вересень. По третє -роботу може виконувати не пасічник і не на пасіці, це додатковий заробіток для сім"ї пасічника, дрібного бізнесу, крім того дозволяє зберегти багато вітамінної продукції, що в сезон просто гине під ногами. Затрати енергії , ручної праці та праці бджіл значно менші. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 2. Плануємо до початку сезону виготовити кілька десятків на продаж. Яка орієнтовна ціна? Собівартість пристрою, зображеного на фото - в межах 500 грн, а ціна, як завжди, залежатиме від попиту і серійності випуску.( + ціни металу) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 В піддон було залито 3 л меду і 1,8 кг подрібнених яблук, в перерахунку на об"єм води - це близько4,8л. ? Можливо тут опечатка? У меді 3л=4,5 кг є до 0,9 л води, у яблуках 1,8 кг до 1,5 л , разом близько 2,4 л води Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Мед нужен жидкий? Если да, то это сильно ограничивает сферу применения, так основная масса меда у нас быстрокристализирующегося. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 В піддон було залито 3 л меду і 1,8 кг подрібнених яблук, в перерахунку на об"єм води - це близько4,8л. ? Можливо тут опечатка? У меді 3л=4,5 кг є до 0,9 л води, у яблуках 1,8 кг до 1,5 л , разом близько 2,4 л води Було питання по об"єму піддона. Розрахунковий об"єм - близько 5,7 л і звичайно 6 л сировини в рідкому стані не влізе. Але на фото - 3 л. меду і 3 л подрібнених яблук ( 1.8 кг - в перерахунку на об"єм води приблизно 1.8 л ) Просто не правильно сформулював. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 Мед нужен жидкий? Если да, то это сильно ограничивает сферу применения, так основная масса меда у нас быстрокристализирующегося. Мед потрібний рідкий, пробував також розпущений - працює. Дослідження по сортах меду та кристалізації після витяжки ще не проводились. Що до швидкої кристалізації - то є методи запобігання цьому при використанні різних температурних режимів та фільтрації. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.