Jump to content

Бджільництво врятує Україну!

Recommended Posts

2 часа назад, Ю.М. сказал:

3.Всім відомо, що закупівельну ціну диктують 3-5 компаній, решта - статисти. Я не торгую медом, але маю багато інформації. Зокрема як пояснити коливання закупівельних цін в 2 рази за кілька місяців, чи стабільну ціну при зростанні курсу валюти в 1.5 рази?

4. На зовнішніх ринках експортери демпінгують! Хто може їх заставити вести узгоджену політику на зовнішніх ринках в інтересах держави? Тільки держава, яка захищає інтереси своїх громадян. Чи можна це зробити? Можна! Чи є в нас така держава? Поки що ні...

А може на таку кількість меду ринку не вистачає і далі як? Як в 2018 р. чи нагадати. Доречі вважаю, що тут 2 виходи з ситуації, або дно на 2 сезони таке як в 2019 р. і це короткостроковий ефект , або реально пошук ринків збуту на весь об'єм. І ще те що роблять у верхах у бджільництві, то краще взагалі нічого не робити. Навіщо дотація галузі яка страждає від перевиробництва і постійного падіння ціни, навіщо великі пасіки і вдосконалення?

2 часа назад, Ю.М. сказал:

Чи я б там жив? Я не знаю. І ви мене погано знаєте. Але Ви живете! Я написав про перспективу можливостей. Таких як Ви багато і чим будуть заробляти на хліб, якщо не пасікою? Тому що, по перше війна закінчиться, а по друге потрібно допомогти тим хто залишився. Можна возити продукти, дрова і т.ін. а можна допомогти забезпечивши умови для роботи (дати вудку, а не рибу). Вирішувати не мені, а нам разом.

Війни закінчуються довго чи не довго  ,закінчуються . На рахунок ми живимо , правдивіше  сказати виживаємо, бо поки так стоять обставини і що вдієш . Як не стерпно буде прийдеться кинути все .На рахунок (вудки) під словом пасічництво то ця (вудка )не потрібна вона не рятувальне коло . Я продав більшу частину бджіл деяку вкрали , а та що залишилась принесла мені меду . Так ось мед що я налив у літрові відерка а було їх 22 я продаю і по цей день і ще зосталось 8 відерок . А от ті 180 літрів що знаходяться в 10/20 літрових зовсім не доторканні, бо він ні кому не потрібен . Віск в нас приймають 400 руб за кіло мед літрову можна знайти за 150 руб , а риба солона коштує 300 рублів і масло коров'яче 960 і 1100 рублів . Ваш ніж для роз печатки продали по літу за 3200 і потім доже сумував потім продавець бо він в закупці був в россії 3600 руб і полоски для кліща по 320 рублів . Так будете Ви цю вудку тримать  ? В нас тут трохи хатів по било і вікон і тут ну ніяк до меду тут треба затулить щоб не дуло і трохи поїсти . А як прийде до нас перемога то зло все зроби щоб нам погано було , подивіться на харківщину що воно це зло принесло  . Вибачте я реаліст мед мені не поміняють на картоплю і муку людям потрібні кошти а їх не мае бо роботи не має . а коли все розіб'ють і поля в мінах будуть то він не( потріб ) даний час .

54 минуты назад, mascot сказал:

А ось це  ..  "Хто може їх заставити вести узгоджену політику на зовнішніх ринках в інтересах держави?Тільки держава..." 

Ви сумуєте за СССР з тотальним державним регулюванням?

Я сумую за здоровим глуздом!

Я 18 років віддав оборонці і сиджу на розбитому оборонному заводі, ні я ні завод нікому не потрібні!

Я 10 років йшов до лініі і зробив далеко не найгіршу серед аналогів, і продаю дешевше бо напряму залежу від достатку пасічника, але мої поради мало кого цікавлять.

Я бачу трішки вперед, бо це моя робота і досвід, але чую провокаційні питання. Життя розсудить, А Бог допоможе!

• Like 1

2 минуты назад, Ю.М. сказал:

Я сумую за здоровим глуздом!

Я 18 років віддав оборонці і сиджу на розбитому оборонному заводі, ні я ні завод нікому не потрібні!

Я 10 років йшов до лініі і зробив далеко не найгіршу серед аналогів, і продаю дешевше бо напряму залежу від достатку пасічника, але мої поради мало кого цікавлять.

Я бачу трішки вперед, бо це моя робота і досвід, але чую провокаційні питання. Життя розсудить, А Бог допоможе!

Юрій Михайлович, я взагалі вважаю, що ви зробили дуже багато для розвитку бджільництва. Велика повага.

Просто ріжуть слух безапеляційні твердження , на зразок того, що українські компанії продають мед дешевше ніж компанії з інших країн, бо вони погані демпенгарі...

Тому й пишу, що ви також власник української компанії з галузі бджільництва, яка також продає свою продокцію по самим низьким ( демпінговим?) цінам в порівняні з тими ж польськими. Я впевнений , що ви та і я сам досить якісно можем обгрунтувати чому ви так робите.  Чому ж ви не сприймаєте, що такі ж самі причини заставляють і інші компанії так працювати.... точно так само як ваша .... тільки у них товар мед, а у вас обладнання...

54 минуты назад, Wladimir_K сказал:

А може на таку кількість меду ринку не вистачає і далі як? Як в 2018 р. чи нагадати. Доречі вважаю, що тут 2 виходи з ситуації, або дно на 2 сезони таке як в 2019 р. і це короткостроковий ефект , або реально пошук ринків збуту на весь об'єм. І ще те що роблять у верхах у бджільництві, то краще взагалі нічого не робити. Навіщо дотація галузі яка страждає від перевиробництва і постійного падіння ціни, навіщо великі пасіки і вдосконалення?

Ви праві на 100%, як на сьогодні. А я ставлю на обговорення проблеми наступних 5-10 років. Шукати ринки збуту! Я до минулого року продавав ножі в більше 30 країн. Їздив до Москви з рябою сумкою, на останні копійки на виставки, все щоб завоювати ринок, тому коли на Апімондії 2022 підходили експортери і розмазували соплі після невдалих переговорів, не мав співчуття, вони ще не надулись, а вже вср..сь! 

ШУКАТИ РИНКИ ЗБУТУ!!! Нас б"ють як лежачого противника, бо бізнес не терпить слабких, їх з"їдають! У всіх цивілізованих країнах на бізнес працює весь дипломатичний корпус, розвідка, уряд і найвищі особи. До нас приїздили з фірми ТОМАС, Франція. В перший же день вони поїхали звітувати в своє посольство! І тільки в нас я повинен 2 місяці просити дозволу кабміну щоб навіть не поїхати, а оплатити місце на Апімондії!!! Галузь не страждає від перевиробництва! Страждає від непрофесіоналів і хапуг!

• Like 4

8 минут назад, mascot сказал:

Юрій Михайлович, я взагалі вважаю, що ви зробили дуже багато для розвитку бджільництва. Велика повага.

Просто ріжуть слух безапеляційні твердження , на зразок того, що українські компанії продають мед дешевше ніж компанії з інших країн, бо вони погані демпенгарі...

Тому й пишу, що ви також власник української компанії з галузі бджільництва, яка також продає свою продокцію по самим низьким ( демпінговим?) цінам в порівняні з тими ж польськими. Я впевнений , що ви та і я сам досить якісно можем обгрунтувати чому ви так робите.  Чому ж ви не сприймаєте, що такі ж самі причини заставляють і інші компанії так працювати.... точно так само як ваша .... тільки у них товар мед, а у вас обладнання...

Тому що Україна входить в п"ятірку світових експортерів меду! Якби я входив до 5 провідних компаній, вів би іншу політику! Тому що експортери не впровадили за 30 років жодних нових технологій, на відміну від мене, а їдуть виключно на здобутках пасічників. Тому що не можуть об"єднатися, а держава не може поставити мінімальну закупівельну ціну меду і тоді кількість експортерів оптимізується. Тому що сам пасічник і знаю ціну своєї праці.

2 минуты назад, Ю.М. сказал:

Тому що Україна входить в п"ятірку світових експортерів меду! Якби я входив до 5 провідних компаній, вів би іншу політику! Тому що експортери не впровадили за 30 років жодних нових технологій, на відміну від мене, а їдуть виключно на здобутках пасічників. Тому що не можуть об"єднатися, а держава не може поставити мінімальну закупівельну ціну меду і тоді кількість експортерів оптимізується. Тому що сам пасічник і знаю ціну своєї праці.

Ну що ж ... тут в корні порізному дивимося ... 

- упущу допис, що звівся до того, що я себе вважаю маленьким , а їх вважаю великими, то вони зобовязані робити щось , а я не зобовязаний... на ринку всі рівні ... в цьому і суть ринку...

- мінімальна закупівельна ціна на ринку від держави ... це знову повернення до СССР. Як ви собі це уявляєте?  Скупила держава по 2 долара , а зараз весна і ціна 1,3долара. Хто буде купувати в держави мед? Чи готові люди вчителі, лікарі і інші , щоб за їхні налоги купувався мед у пасічників за завищеними цінами?

- Що таке кількість експортерів оптимізується? Напевно зменшиться ... і як це вплине на ціну меду тоді?

2 минуты назад, mascot сказал:

- упущу допис, що звівся до того, що я себе вважаю маленьким , а їх вважаю великими, то вони зобовязані робити щось , а я не зобовязаний... на ринку всі рівні ... в цьому і суть ринку...

- мінімальна закупівельна ціна на ринку від держави ... це знову повернення до СССР. Як ви собі це уявляєте?  Скупила держава по 2 долара , а зараз весна і ціна 1,3долара. Хто буде купувати в держави мед? Чи готові люди вчителі, лікарі і інші , щоб за їхні налоги купувався мед у пасічників за завищеними цінами?

- Що таке кількість експортерів оптимізується? Напевно зменшиться ... і як це вплине на ціну меду тоді?

Чим більше експортерів тим вища конкуренція і тим вищий рівень боротьби за об'єми, коли це вигідно.

• Like 2

Только что, Wladimir_K сказал:

Чим більше експортерів тим вища конкуренція і тим вищий рівень боротьби за об'єми, коли це вигідно.

Саме так ...  досить дивно, що більшість не розуміє навіть таких простих аксіом...

• Like 1

7 минут назад, mascot сказал:

Так... А що ж по технологіях?

Только что, Ю.М. сказал:

Все так само , в бочках 200л???

Только что, Ю.М. сказал:

я не компетентний в цій темі ... веду дискусії там де маю певний досвід...

• Haha 1

8 минут назад, Ю.М. сказал:

Все так само , в бочках 200л???

А що ви скажете про Ігоря Ліскі ( біхайв) ? Валерія Горбаня ( Асканія) ?

Які кошти ними проінвестовані в галузь за остані 5 років? З чимись порівнювали ... вони їх з пасічників витягнули?

32 минуты назад, mascot сказал:

А що ви скажете про Ігоря Ліскі ( біхайв) ? Валерія Горбаня ( Асканія) ?

Які кошти ними проінвестовані в галузь за остані 5 років? З чимись порівнювали ... вони їх з пасічників витягнули?

І думають на .... заходили , але хтось на це підбив однозначно.

• Haha 1

6 хвилин тому, mascot сказав:

З чимись порівнювали ... вони їх з пасічників витягнули?

Знаєте, коли якийсь подібний " бізнесмен" каже: " Це я заробив", то я вважаю, що він не заробив, а просто недоплатив за ту працю, яку треба оплатити пасічнику. Короче кажучи, якби все було по правді, то і бджоляр і закупівельник їздив би  на Ланосі. А так получається, що закупівельник на БМВ, а пасічник, на херовому горбатому запорожці.:blink: Так що ви ще ті....  Просто політика форумуине дозволяє написати все т що я думаю про вас. Але знайте.:hmm:

• Like 1

20 минут назад, mascot сказал:

А дарма! Я б Вам розказав чому демпінгую ( продаю лінію значно дешевше ніж Лисонь):

1. тому що наша лінія на 30% легша за рахунок конструкції і компоновки. Економія металу та роботи з ним дає 20% вартості. 

2. Тому що використовую більш дешеві матеріали. Це не завжди краще, але в нашому випадку без втрати якості!

3. Тому що активно працюю з пасічниками і враховую всі зауваження, а не так як "Брендові" конкуренти.

4. Тому що враховую фінансовий стан замовника і йду йому назустріч!

5. Тому що сам отримую зарплату не більшу ніж у моїх працівників.

Це дало нам змогу вижити, не врізати зарплати і вийти на зовнішні ринки. Собівартість продукції в нас значно нижча.

• Like 1

2 години тому, mascot сказав:

Ви сумуєте за СССР з тотальним державним регулюванням?

Наскільки мені відомо, то при ссср кіло меду при прийомці в заготконторі коштував 3 рубля з копійками. Щоб жити треба було 100 рубл в місяць. Цього хватало.  Згідно не хитрих розрахунків, треба було відкачати максимум 400 літрів меду, щоб прожити рік. А ви нинішні перекупи, недалекі родичі отого , що робиться з натурального латексу, творите безпрєдєл і ще намагаєтесь задавать подібні питання?? Щас щоб прожити від самої пасіки треба тримати мінімум 200 сімей. І не мене щас в бан відправляти теба за той латекс, про який я написав,  вас. Ви ще щось втираєте про ринок, про війну, про ще щось... В мене слів не має. 

• Like 2

51 хвилину тому, mascot сказав:

Та Ви нульовий в виробництві меду.  Ви ще ведети дискурсію???   Моє діло маленьке- отримати мед і продати його хоча б за  1, 8- 2, 0 долари на сьогоднішній день. А ви діти бракованого латексу не можете надати ту ціну нам, тим , хто своїм горбом заробляє для вас на хліб і не тільки. 

П.С. Прошу модераторів і адмінів не видаляти дане до того, як прочитає даний латексний . Хай прочитає той, кому адресоване. Готовий посидіти в бані.:hi:Накипіло. З повагою:hi:

28 минут назад, Ю.М. сказал:

А дарма! Я б Вам розказав чому демпінгую ( продаю лінію значно дешевше ніж Лисонь):

1. тому що наша лінія на 30% легша за рахунок конструкції і компоновки. Економія металу та роботи з ним дає 20% вартості. 

2. Тому що використовую більш дешеві матеріали. Це не завжди краще, але в нашому випадку без втрати якості!

3. Тому що активно працюю з пасічниками і враховую всі зауваження, а не так як "Брендові" конкуренти.

4. Тому що враховую фінансовий стан замовника і йду йому назустріч!

5. Тому що сам отримую зарплату не більшу ніж у моїх працівників.

Це дало нам змогу вижити, не врізати зарплати і вийти на зовнішні ринки. Собівартість продукції в нас значно нижча.

Вважаєте, що вони про себе не зможуть так само розповісти? Той же самий Біхайв з Асканією ... 

• Haha 2

2 часа назад, mascot сказал:

Той же самий Біхайв  

Ми ремонтуємо їм фільтри для меду. Останні 2 роки не звертались...

Ю.М.Ось тут трохи є куди тикати пальцями https://www.ostro.org/news/syevyerodonetski-realiyi-z-oznak-tsyvilizatsiyi-vtsilila-ukrayinomovna-reklama-j-ukrayinska-i406547 І це не Буча ,це ще поки  окупація ,а буде і визволення і буде ще розрухи . Я оцій дорозі їздив до онука

А коли настане перемога наша з Вами і ще гірше буде Відео не мое Це знайшов на ресурсі .:hi:

8 часов назад, blek-269 сказал:

Ю.М.Ось тут трохи є куди тикати пальцями https://www.ostro.org/news/syevyerodonetski-realiyi-z-oznak-tsyvilizatsiyi-vtsilila-ukrayinomovna-reklama-j-ukrayinska-i406547 І це не Буча ,це ще поки  окупація ,а буде і визволення і буде ще розрухи . Я оцій дорозі їздив до онука

А коли настане перемога наша з Вами і ще гірше буде Відео не мое Це знайшов на ресурсі .:hi:

Я такі відео щодня дивлюся. Не з інтересу, а щоб зрозуміти "куди гребти". Дякуючи Богу і ВСУ в нас тил. Тому коли перший місяць мої працівники витирали соплі, тримався і тримав підприємство. На виставці в Харкові 19-20 лютого ми набрали авансів на десяток ліній, всього замовлено на початок війни - 27!!! І ми зробили і віддали, і в Боромлю, щойно визволену, де ще спалені танки стояли при дорозі, і в Кривий Ріг та Миколаївську область, через блокпости. І навіть одну лінію забрали люди за лінію фронту. Наші люди! А ще є своя пасіка. За Дніпром. Коли вдарили по мосту, був на пасіці, покинув, треба на роботу. Мені 62, в армію старий, та й авіації, по спеціальності, немає. Люди майже щодня телефонують, на роботі, разом з жінками та дітьми "годую" до 100 чоловік. Отак і живем. 

• Like 2
  • Victory 1