Jump to content

Бджільництво врятує Україну!


Recommended Posts

Тримаю в руках цукерку "Курага в шоколаді" і :hi: перед П.Порошонком! Був сьогодні на ринку, цукерки "Курага в шоколаді, "Вишня в шоколаді" "Слива в шоколаді" - щойно привезли, ціна - 105 грн 1 кг. Зараз, перед Великоднем та поминальними днями їх розгребуть... Прошу продати мені одну цукерку - вага 10 г. разом з фантиком, вартість відповідно - 1 05 грн. Я переконаний і можу годину аргументувати, що харчова цінність меду значно перевищує харчову цінність шоколаду! Я переконаний і можу годину аргументувати, що харчова цінність вишні в меду значно перевищує харчову цінність сухої вишні П.Порошенка! В чому різниця??? У ФАНТИКУ !!! Моі розрахунки показують, що фантик коштує щонайменше 100 грн за 1 кг як упаковка і додає 300%вартості продукту - 30 х 300 = 900, отже вартість фантика 1000 грн!!! за 1 кг! Чому мед погано продається? НЕМАЄ ФАНТИКА!!! :IMHO1:

Link to comment
Share on other sites

сухої вишні П.Порошенка! ! Чому мед погано продається?
Вишня насправдi з Китаю. А мед не продается тому, що украiнцi рахують мед за лiки ,а не за продукт харчування як у свiтi . А держава не пiклуеться про мед, (навiть коли президент був бджолярем-аматором ), бо не виробляе цей продукт
Link to comment
Share on other sites

Поряд з магазином цукерок на базарі магазин східних ласощів - пахлава, випічка з горіхами т. ін. Покупців значно більше ніж біля нашого меду і це не якісь люди зі сходу... Просто раніше такого не було, а зараз можна взяти, спробувати, пригостити себе та друзів, за прийнятною ціною.. А що мед? 30 років стоїть в тій же самій тарі, такий самий на вид і смак як і за дідів наших, нічого нового.. Що не вистачає меду? НОВИЗНИ!!!

Link to comment
Share on other sites

НЕМАЄ ФАНТИКА!!! :IMHO1:
Всё правильно!В следующем сезоне буду продавать в банке с удобным горлышком и крышкой и с "фантиком"в котором будет максимум информации о мёде. По теме добавлю ,в местной кафешке-столовой увидел интерестный "ход конём" ,предлагают зелёный чай с мёдом расфасованным в (пэт)упаковочке по 30-50гр ,запечатанной фольгой . Производители Харьковчане,содержимое похоже на натуральный мёд. :ay:
Link to comment
Share on other sites

"Кожна галузь сільського господарства тим прибутковіша, що менше продуктів випускає сировинних, не перероблених. Так само прибутковість пасіки значно збільшилась би, коли б пасічник міг переробляти віск на вощину та свічки, а мед - на медові напої, медяники, печива" І.І.Корабльов, Курс пасічництва. 1928 р. Чого не вистачає меду? ПЕРЕРОБКИ !, яка не погіршує якості продукту!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

"Курага в шоколаде" "Вишня в шоколаде" это узнаваемый бренд поэтому и цена на него не малая. Вы видели или слышали чтоб продавец конфет уговаривал народ купить эти бренды или около часа давали аргументы по пищевой ценности. Люди уже сами знают что это за продукты и целенаправленно их приобретают без консультаций о их полезности. Фантик конечно играет свою роль. Но не думайте что если на яблоки сушеные в меде налепить этикетку это будет сразу хит продаж. Самое сложное что только можно придумать в торговле это раскрутить новинку. Вы еще толком не можете объяснить пчеловодам все плюсы и минусы данного устройства в конкретных цифрах. Вроде и заманчиво увеличить товарный ряд новыми видами продукции. Но каков спрос на эту новую продукцию??? Сколько нужно затратить времени на раскрутку новых продуктов? Одним словом больше вопросов чем ответов.
Погоджуюсь, це дійсно складно, особливо в Україні, "ибо нет пророка в Отечестве своем", але я знаю, як це зробити. Більше того, за неповні 4 роки роботи підприємства ( з 01. 06. 2010) я зміг дещо "розкрутити", а головне створив творчий колектив, який допомагає мені в цьому. Справжні корисні речі "розкручують" себе самі, головне показати, донести їх до споживача. Я абсолютно не вмію це робити з точки зору бізнесу, але я дуже добре, найкраще з усіх виробників, знаю свого клієнта, я з ним працюю 15 годин на добу і знаю, як вирішити багато проблем пасічників. Не тому, що такий розумний, а тому що Бог дав. Багато забрав, а це дав! А по суті, то це настільки глобальна річ, що показати її повністю та ще з цифрами, боюся на кілька друкованих томів вистачить. Тому краще давати інфу дозовано, малими порціями і максимально просто. А цифри ще будуть, повірте мені...
Link to comment
Share on other sites

Какой фантик? Какая новизна? Вы о чем? ....Почему конфеты берут лучше?-ВКУС!!! Да! Они просто вкуснее меда! Вот вам и вся причина.(я сам такой) :ah:

Link to comment
Share on other sites

ОДА ШОВКОВИЦІ! Якось так вийшло, що з раннього дитинства і по сьогодні це моя улюблена ягода. Раніше плантації цього дерева були у кожному колгоспі. Розводили тутового шовкопряда. Але потім прийшла хімія і про натуральний шовк забули. Виріс я в далекому від міста селі, яке як і багато сусідніх залили водами штучного моря. Садків особливо не було, а ще батьки будувались, жили на зарпплату. Тому ранні ягоди шовковиці були першими вітамінними ласощами. І не тільки в мене! Цілими вулицями чимчикував народ в "шовковички"- хто поїсти, хто нарвати додому. І на кампот і на вареники і на самогон - добрячий, скажу я Вам, продукт! А ще цю ягоду дуже люблять горобці та інші птахи! Полетить зграйка, попоїсть і назад в село. Де посидять пташки - там наступного року сходять молоді дерева! Мама моя, вічна пам"ять, вміла визначать якість саджанців за листям. Так і з"явилася у нас у дворі найкраща в селі шовковиця. Юрина шовковиця, бо всі знають, не встигну зайти в двір, як руки самі тягнуться... Щороку ягід під нею лежить - неміряно. Біда що достигають вони не одночасно, а послідовно протягом 1,5 місяця. І наче багато ягід, а починаєш рвати - вони зелені. Тільки відійшов - знову падають. От і ламаю я голову все життя, як зберегти ці ягоди свіжими? Щоб їсти зимою не банани з мандаринами, бо то, як каже мій тесть - "негряче"! А я хочу їсти зимою свої, найдобріші в світі, шовковиці! Думав я думав, та й надумав. А що з того вийшло - доживем до літа і Ви спробуєте!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Я вас прекрасно понимаю. Но давайте рассмотрим ситуацию на примере который вы продемонстрировали "яблочная сушка". Смотрите, сушку в основном заготавливают для производства узвара. В случае когда абсорбентом влаги как в вашем случае применяется мед. Фрукты становятся непригодными для приготовления узвара так как они в меду а мед если попадет в кипяток будет выделять канцероген оксиметилфурфурол. Да витаминов возможно в них останется намного больше чем при воздушной сушке но теряется универсальность произведенного продукта. То есть его нужно употреблять именно в том виде в котором он получился. Хотя я не исключаю что существуют интересные варианты например выложить яблочные "сушки" на решетку для того чтобы основной мед стек а тот что остался на яблоках максимально испарил лишнюю влагу. После этого их можно обсыпать к примеру той же банальной сахарной пудрой "дабы предотвратить их слипание" и тогда мы получим вкусный и полезный продукт условно назовем его "яблочно-медовые слайсы"
Давайте моделювати. По перше медова сушка має значні переваги з точки зору харчової цінності ( про це пізніше). По друге, вологість медової сушки - 20%, вона м"яка, я особисто це оцінив, бо маю проблему з зубами. По третє, оксиметил.. утворюється протягом певного часу, а медову сушку не потрібно розварювати - достатньо залити кип"ятком, а ще краще класти кусочками прямо в чай - чи можна мед класти в чай - читайте в Діда Василя. По четверте, дійсно, медову сушку так само можна досушити, обмазати шоколадом чи іншою кондитерською "обмазкою" і зробити цукерку, але це, на мою думку не найкращий варіант для збереження харчової цінності. І останнє - метод доступний не тільки для фабрики Порошенка, а для кожного з нас.
Link to comment
Share on other sites

Ладно, на счет сушки рассуждать не столь интересно. Мы ведь не в увеличении продаж фруктов и ягод заинтересованы а в увеличении продаж меда. Вы писали что пробовали применять распущенный мед. Скажите происходила ли после всех операций кристализация??? Ведь на сколько я понимаю мед насыщался природными кислотами которые могли повлиять на кристализацию.
Це дуже складне питання. Використання соняшникового меду дає кристалізацію, акація - ні, тривалі терміни зберігання - не досліджені. Розпущений мед - була акація з ріпаком, було принципово, чи працює розпущений мед, тому що є інформація що грітий мед не працює. Провести дослідження по всіх видах медів і ягідної продукції самому неможливо, наша наука також цього не зробить. Виходи два - або продати за кордон, або залучити кілька сотень експериментаторів - пасічників, як це зробили медовари.
Link to comment
Share on other sites

Да у медоваров данный девайс должен пользоваться большим спросом. Если вы пишите что вкус и запах меда очень сильно насыщен ароматом исходного сырья. То для купажа медовухи это самое то. А на счет кристаллизации меда после насыщения вопрос безусловно тоже очень актуальный. Просто я заметил, что даже орехи помещенные в мед влияют на кристаллизацию. На распущенном же меде и более высушенных орехах никакой разницы в кристаллизации не замечено. Но чем свежее орех и мед тем мельче кристаллы и мягче вкус. Но ведь фрукты и ягоды обладают куда большей кислотностью.
Не тільки у медоварів, є кілька соціальних груп, які зацікавлені , зокрема хворі на цукровий діабет, дитяче харчування, реабілітація, спортивні та лікувальні дієти, пенсіонери. Товарні партії повинні зацікавити їноземців, особливо мусульман. Тому дуже хотілося б зробити презентацію на Апіславію в Туреччині. Оскільки свій шанс ми про...ли. Про залежність кристалізації від кислотності нічого не знаю...
Link to comment
Share on other sites

Чим сушка медом вигідно відрізняється від інших видів сушки. Почнемо з того, що сушка - це один з видів тривалого зберігання продукції. Найбільш відома продукція - сухофрукти, які різними способами висушуються до вологості 18 - 25% і можуть тривалий час зберігатись при кімнатній температурі, та не вимагають спеціальної дорогої упаковки. Але промислові способи сушки та зберігання зазвичай проходять з використанням певних хімічних речовин, шкідливих для людини. Причому чим кращий товарний вигляд продукції, тим більша вірогідність хімічної обробки. Для домашньої, екологічної сушки існує інша проблема - міль, цвіль і т. п. Крім того домашня сушка містить багато пилу, бруду та має гірший товарний вигляд. Що стосується збереження вітамінів та ін. біологічно активних речовин, то потрібно пам"ятати, що вони активно руйнуються під дією трьох факторів -сонячного світла, теплової обробки та окислення повітрям. Тобто вороги вітамінів - світло, тепло і повітря! Наприклад всі знають, що квашена капуста дуже багата на вітамін С. А як вона готується?. В темній бочці, холодному приміщенні та без доступу повітря! І саме так бджоли зберігають пергу у вулику - темно, прохолодно і під шаром меду. Саме досвід бджіл використовується в методі сушки під шаром меду. Всі умови максимального збереження поживних речовин виконуються. Вплив світла, температури та повітря мінімальний. Як наслідок - зберігаються також смакові властивості свіжих фруктів та їх товарний вигляд. Крім того додається можливість тривалого зберігання без проникнення шкідників, а також розвитку мікроорганізмів - мед має бактерицидні властивості. Але і це ще не все , використання низького вакууму - завдяки штучному стільнику, перешкоджає потраплянню пилу, бруду, та шкідливої мікрофлори з атмосфери. Ми сушимо продукт повітрям, яке не контактує з медом!!! Потрібно тільки додати що на відміну від бджіл, людина й досі цю технологію не освоїла.

Link to comment
Share on other sites

І саме так бджоли зберігають пергу у вулику - темно, прохолодно і під шаром меду.

Вот с выделенным я не соглашусь :ah: Где в улье прохладно , там постоянная ( с мая по октябырь, правда во всех регионах по разному) температура :hi:
Link to comment
Share on other sites

І саме так бджоли зберігають пергу у вулику - темно, прохолодно і під шаром меду.

Вот с выделенным я не соглашусь :ah: Где в улье прохладно , там постоянная ( с мая по октябырь, правда во всех регионах по разному) температура :hi:
А з жовтня по травень???
Link to comment
Share on other sites

А з жовтня по травень???

Смотря где пчёл содержать , если на Ямайке или где не будь в Африке , то круглый год будет постоянная температура 36 градусов . А если про наш климат , тут вообще что то с чем то в январе по краях может быть от А до Я :blink: И что с пергой бывает знают и не раз писалось :hi:
Link to comment
Share on other sites

Чим сушка медом вигідно відрізняється від інших видів сушки.

Ю.М., Вы придумали абсолютно новый вид сушки! :ay: (Условно так назовём). :hi: Но есть множество альтернативных способов – даже мне не спецу в этой области известны 3 способа (возможно, их больше): - классическая сушка - вакуумная сушка - Сублимация (+ вакуумная сушка) – по-простому охлаждение продукта ниже точки росы для простого удаления влаги. Несомненно, ваш способ имеет как преимущества, так и недостатки по сравнению с известными способами… Если сможете выделить явные преимущества (особенно финансовые) – надо их всячески продвигать…
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
От і ламаю я голову все життя, як зберегти ці ягоди свіжими? Щоб їсти зимою не банани з мандаринами, бо то, як каже мій тесть - "негряче"! А я хочу їсти зимою свої, найдобріші в світі, шовковиці!

Ю.М., Придбайте одну із звичайних "китайських" електросушилок. І весь сказ,тобто в розумінні - мова.
Link to comment
Share on other sites

От і ламаю я голову все життя, як зберегти ці ягоди свіжими? Щоб їсти зимою не банани з мандаринами, бо то, як каже мій тесть - "негряче"! А я хочу їсти зимою свої, найдобріші в світі, шовковиці!

Ю.М., Придбайте одну із звичайних "китайських" електросушилок. І весь сказ,тобто в розумінні - мова.
Невже Ви не розумієте, що це абсолютно різні речі??? За даними німецьких спеціалістів, в Меду навіть зберігають органи для трансплантації - можете спробувати в китайській сушарці...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Юрій Михайлович, вже розпал сезону. Як проходять випробування? ЧИ запустили пристрій в серію? Є результати досліджень?

Link to comment
Share on other sites

Юрій Михайлович, вже розпал сезону. Як проходять випробування? ЧИ запустили пристрій в серію? Є результати досліджень?
Дослідження продовжуємо з травня по сьгоднішній день, багато нових даних, багато нового, ще більше невідомого. Зокрема продувка в аеродинамічній трубі не підтвердила наявність інжекторного ефекту в комірках, але це був єдиний дослід і його потрібно перевіряти. Випаровування вологи за добу дуже коливається від 10 г до майже 700 і залежить від багатьох факторів. Дуже важко досушити сировину до 20% вологості, але продукт зберігається і при вищій вологості. Цікаво, що під чарунками навіть дуже рідкий мед не закисає, що там працює - невідомо.. В травні було мало меду, зараз продовжуємо вже з соняшниковим, але ягоди відходять. По випуску серії пристроїв - продав і подарував близько 15 шт. Відгуків поки що нема. Нема й будь якої допомоги, всі досліди проводить дружина, за так... Результати та проведення дегустації можу підготувати на зустріч точківців в Умані, якщо буде на те воля товариства. З пов. Ю. Гуслій.
Link to comment
Share on other sites

Результати та проведення дегустації можу підготувати на зустріч точківців в Умані, якщо буде на те воля товариства. З пов. Ю. Гуслій.

Що запитання, Юрій Михайлович? Звичайно, всім цікаво! Тепер мусите там бути! :az:
Link to comment
Share on other sites

Результати та проведення дегустації можу підготувати на зустріч точківців в Умані, якщо буде на те воля товариства. З пов. Ю. Гуслій.

100% цікаво , Юрий Михайлович ви б може прихопили і по декілька своїх виробів для ознайомлення , можливо хтось щось купить, або придивиться на майбутне . маю на увазі ножі різних модифікацій :wave:
Link to comment
Share on other sites

100% цікаво , Юрий Михайлович ви б може прихопили і по декілька своїх виробів для ознайомлення , можливо хтось щось купить, або придивиться на майбутне . маю на увазі ножі різних модифікацій

Було б цікаво побачити цьогорічні новинки. Той самий ніж із автоматичним контролем нагріву. :az:
Link to comment
Share on other sites

По випуску серії пристроїв - продав і подарував близько 15 шт. Відгуків поки що нема. Нема й будь якої допомоги, всі досліди проводить дружина, за так... Результати та проведення дегустації можу підготувати на зустріч точківців в Умані, якщо буде на те воля товариства. З пов. Ю. Гуслій.
Нові продукти - фрукти та ягоди висушені в меду та мед, отриманий після сушіння, досить цікаве і смачне напрацювання. В технологіі виготовлення таких продуктів багато невідомих. Так наприклад: висушування полуниці не вдалося з-за високої відносної вологсті навколишнього середовища. Підчас висушування ішли дощі, вологість повітря була майже 100%. хоча слід відмітити, що у вулику за ніч при дощу вага зменшувалась, отже висушування нектару відбувалося (дуже багато секретів бджоли ще не розкрили). Так сталося, що для подальшого проведення експериментів відсутній головний інградіент - мед. Через тиждень має бути мед нового урожаю. Досліди продовжаться. З напрацювань що вже є, можна сказати слідуюче: 1.Вигляд висушеного продукту у меді набагато кращий, ніж при звичайній сушці (перепробував сушити багато, рекомендую абрикоси змедом); 2.Смак продуктів передати важко - це щось нове; 3.Смак меду набуває смаку та аромату продукту, що сушився; 4.Зберігаються продукти при любій температурі. Головний оцінювач моєї бджільницької продукії (син) був досить здивований смаковими якостями і меду і висушених продуктів.

post-1746-1405484865_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мое субъективное мнение остается неизменным. Форма в виде сотов в данном случае ни на что не влияет. А жидкий мед не закисает за счет того что он получает дополнительную кислотность от продуктов. В данном случае кислота выступает в качестве консерватора. Попробуйте измерить кислотность меда до и после процедуры и скорее всего на одно неизвестное станет меньше. :hi:
Кислотність меду звичайно підвищується! але головне завдання "потопити" сировину. Якщо сировина плаває зверху, разом з дріжжями, та контактує з повітрям - бродить за кілька годин. Тому головне завдання решітки - притопити сировину. Але решітка у вигляді бджолиного сота це дуже цікава і иалодосліджена конструкція, Де впливають: інжекторний ефект( нами не зафіксований, але й не виключений), капілярний ефект - збільшує площу поверхні, ефект трубчатих ( полостных) структур - описаний в науковій літературі. А найбільше я довіряю бджолам - якщо вони так зробили, значить ми, дурні , повинні вчитися , а не "умничать".
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...