Jump to content

Вертикальное W натягивание проволоки

noweth312
 Share

Recommended Posts

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Ще велика відстань між рядами для вертикальної натяжки .:IMHO:

По моим наблюдениям, там где пчелы строят сот без вощины, ему хватает прочности и без проволоки. А вот где вощина дерьмо - там беда, хоть как ту проволоку натягивай - плывет.

5 хвилин тому, shersand сказав:

По моим наблюдениям, там где пчелы строят сот без вощины, ему хватает прочности и без проволоки. А вот где вощина дерьмо - там беда, хоть как ту проволоку натягивай - плывет.

Так це само собою зрозуміло від вощини теж залежить .

Але і для вертикальної натяжки мало рядів , фактично у верховній частині рамки 4 ряда , а от відстань між ними в тій же верхній частині рамки приблизно 12- 13см  . Тут і не слід було і розраховувати на позитивний результат такої натяжки .:IMHO:

• Thanks 1

2 години тому, Конструктор сказав:

Так це само собою зрозуміло від вощини теж залежить .

Але і для вертикальної натяжки мало рядів , фактично у верховній частині рамки 4 ряда , а от відстань між ними в тій же верхній частині рамки приблизно 12- 13см  . Тут і не слід було і розраховувати на позитивний результат такої натяжки .:IMHO:

У мене українці, нягування дроту вертекальне в 4 ряди - при різкому сильному надходжені нектару в вулик, коли на дворі ще й жара, обриви і спливання досить часто трапляються  (в минулому сезоні добавив ще один ряд поперек - але і це до кінця проблеми не вирішило). Проте,  ще років 10-12 назад, такої проблеми взагалі не було, це при тому, що дріт натягувався в два ряди..... 

2 хвилини тому, Lefty сказав:

У мене українці, нягування дроту вертекальне в 4 ряди - при різкому сильному надходжені нектару в вулик, коли на дворі ще й жара, обриви і спливання досить часто трапляються  (в минулому сезоні добавив ще один ряд поперек - але і це до кінця проблеми не вирішило). Проте,  ще років 10-12 назад, такої проблеми взагалі не було, це при тому, що дріт натягувався в два ряди..... 

Проблема нев дроті,і типі його натягування, проблема в вощині, вона тонка і неякісна. :hi:

• Like 2

21 годину тому, ромео сказав:

3 години тому, shersand сказав:

Посмотрел видео, и есть два, так сказать, умозаключения.

Первое - какого качества была вощина? Мне попадалась такая, что и при стандартной натяжке плыла - похоже от воска там присутствовал только цвет.

............

Саме  так, якість  вощини, я впевнений бо  вже більше 5 років  на моїй пасіці виключно вертикальна паралельна натяжка проволоки, горизонтально натягнутих рамок вже нема, від слова "зовсім",  хоч медові на 145мм хоч гніздові даданівські сверлю 4 отвори між якими 80мм,(головка від станка Гуслія ЮМ, на укр. рамку)жодного випадку   обриву,пасіка має  не менше 4 переїздів за сезон,  рамка значно кріпше тримається бо верхню планку крім гвоздиків тримає і 4 проволоки, дуже зручно вирізати сотовий мед бо з 145мм  виходить 5 рівних кусків які ложу в 500мл.л. лоток.

Якщо в мене при  4  паралельних не повзе то  гадаю при "W" якісна вощина не має шансів сповзати.:IMHO:

13 хвилин тому, Ворон сказав:

Проблема нев дроті,і типі його натягування, проблема в вощині, вона тонка і неякісна. :hi:

............з язика зняли :umora::umora::umora:

• Like 3

Тільки що, Ворон сказав:

ІМХО, тут кілька моментів: 10 років назад не було в нас таких взятків як зараз з соняшника, тай наче і жари такої теж, дріт використовував простий ( хз може нержавійка більш слизька) ну і думаю основне це якість вощини. Цього річ планую протестити свою саморобну.....

2 хвилини тому, Николай S сказав:

Саме  так, якість  вощини, я впевнений бо  вже більше 5 років  на моїй пасіці виключно вертикальна паралельна натяжка проволоки, .:IMHO:

Ви вощину із свого воску десь катаєте?

• Like 1

1 хвилину тому, Lefty сказав:

.

Ви вощину із свого воску десь катаєте?

Свій забрусний віск поки "колекціоную.":umora: а темніший міняю на вощину, брав боярску, остання партія  випадково попалась від Домбровського обидві цілком влаштовували:IMHO: 

• Like 3

4 хвилини тому, Николай S сказав:

Свій забрусний віск поки "колекціоную.":umora: а темніший міняю на вощину, брав боярску, остання партія  випадково попалась від Домбровського обидві цілком влаштовували:IMHO: 

в  Боярці два виробники ?

• Like 1
  • Thanks 1

39 хвилин тому, Sergei 08 сказав:

в  Боярці два виробники ?

Так 2, наскільки мені відомо в одних старіші вальці і тренд "для дідів", тобто темніша вощина,  в інших новіша  лінія і гарно налагоджена очистка воску, саме останню і брав.

22 хвилини тому, Николай S сказав:

Так 2, наскільки мені відомо в одних старіші вальці і тренд "для дідів", темніша вощина,  в інших новіша  лінія і гарно налагоджена очистка воску, саме останню і брав.

київбджолпром - це "для дідів", чи "гарно налагоджена очистка воску"?

• Thanks 1

6 хвилин тому, medhon сказав:

київбджолпром - це "для дідів", чи "гарно налагоджена очистка воску"?

Чесно кажучи єтикеток не зберіг, в кого яка" вивіска" не знаю:ah:, що знав все написав.:ah:   бо  довгі роки робили це чималим гуртом, моя роль здати своє і забрати готове:dntknw:

22 години тому, ромео сказав:

Були і в мене рамки, з W-натягнутою проволокою - та сама проблема. Всі переробив назад на горизонтальне натягування. 

• Like 4

1 година тому, Николай S сказав:

Останніх років 4  обмінюю саме на боярську Київбджолпромовську. Але  пориви і сповзання в гніздовій рамці всеодно є.....тому ще хочу спробувати свою і кінець кінців вияснити чи в вощині справа.

• Like 1

41 хвилину тому, Николай S сказав:

Чесно кажучи єтикеток не зберіг, в кого яка" вивіска" не знаю:ah:, що знав все написав.:ah:   бо  довгі роки робили це чималим гуртом, моя роль здати своє і забрати готове:dntknw:

Тут брали? https://kievbee.com.ua/

4 хвилини тому, medhon сказав:

Тут брали? https://kievbee.com.ua/

:dntknw:

46 хвилин тому, Николай S сказав:

Чесно кажучи .......................  довгі роки робили це чималим гуртом, моя роль здати своє і забрати готове:dntknw:

2 години тому, Lefty сказав:

У вас 4ряди  на 280мм і є проблеми , а у автора відео в верхній частині рамки 4 ряда на 415мм . Ще декілька років назад тягнув 4 ряди поперек на рамку дадан іноді були провисання , спробував на 5 взагалі супер:ay:до 4 не вернусь. Якось так в теперішніх реаліях , вірю що колись вощина була якісніша , але і чув про часи що її взагалі не було тоді її заміщали марлею покриту воском.

• Like 2

35 хвилин тому, Lefty сказав:

Останніх років 4  обмінюю саме на боярську Київбджолпромовську. Але  пориви і сповзання в гніздовій рамці всеодно є.....тому ще хочу спробувати свою і кінець кінців вияснити чи в вощині справа.

Так і я , мав  намір в минулому році переробити свій забрусний віск , але не вдалося . Надіюсь цієї зими вийде.

• Like 1

2 години тому, Lefty сказав:

Можливо будете сміятись але я тестував карніку і повірю в те що порода є порода, мої баки ніколи не заливають гнізда так як це робила тестована карніка, можливо це теж впливає на обрив  гніздових рамок:IMHO:

• Like 1

1 хвилину тому, Николай S сказав:

Можливо будете сміятись але я тестував карніку і повірю в те що порода є порода, мої баки ніколи не заливають гнізда так як це робила тестована карніка, можливо це теж впливає на обрив  гніздових рамок:IMHO:

Можливо хз, але обрив почались коли ще карніки не мав. На томість в переважній більшості були місцеві + ф1 карпатка, потім ф1 УС....

Ну і перевірити чи справа в породі теж можна: товариш вже який рік вмовляє спробувати баків ( навіть маток пришле плідних) , може цього року в сестри з десяток відводків поставлю на цих матках....

• Like 1