PNS Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 більш широкий комент ? У них теж осінь, початок листопада. Температура 30-35, волого, вода у південнокитайському морі тепліша, ніж у Криму влітку. Це не відводки, а звичайні сім*ї місцевої ( як говорять китайські пасічники) бджоли. Тобто це Apis cerana cerana F, (Китайська воскова бджола), яка влітку відпускає до трьох роїв. Бджоли маленькі, спокійні, я прикладав стільник з бджолами до щоки- жодного вжалення. Чарунки у стільниках не більше 4,5мм, видно, що бджоли погано борються з восковою міллю. Вулики на 8 рамок без магазинів. На питання щодо медозбору дружина того пасічника розповіла, що вони відбирають в середньому 1,5 кг меду від бджолосім*ї на тиждень. Бджоли літають практично весь рік, в листопаді ще багато квітучих рослин, але бджіл на них мало, тому мабуть і стоять у вуликах годівниці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 Ось такі невеликі пасіки можна зустріти на півдні Китаю. Відео ТУТ SaveFrom.net і ТУТ SaveFrom.net. ? Спасибо, интересно. Но вот интересно, почему на первом видео не видно ни людей ни машин.Как вымерло все. Даже жутковато, на фантастический фильм смахивает. А во втором ролике, интересны движения пасечника, очень аккуратные и медленные. И еще заметил, очень легко рамки двигает. По ходу они там не знают что такое прополюс? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 Но вот интересно, почему на первом видео не видно ни людей ни машин.Как вымерло все ? Ну почему не видно - проезжает скутер в начале ролика, пара китайцев на лодке плывут, а дальше только грохот и голоса строителей - работают однако. А дети в школе, ходят с красными галстуками, все в одинаковой бело-синей форме. Это не какая там демократия-КОМУНИЗМ з человеческим лицом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 з человеческим лицом. ? в того чоловічого обличчя відсутнє пенсійне забезечення в сільській місцевості... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 При населении Шеньчженя порядка 20 миллионов, днем поезда метрополитена курсируют почти пустые. И что мы видим в Киеве и других наших мегаполисах. в того чоловічого обличчя відсутнє пенсійне забезечення в сільській місцевості. ? Але з голоду не пухнуть, старики кравчучки не тягають, а займаються в парках гімнастикою, грають у їхнє доміно, нянчать онуків та інше, тобто живуть а не виживають. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 У них теж осінь, початок листопада ? Дякую. Тепер зрозуміло. Що до чого. Це не Тянь-Шань. І пасіка зрозуміло не промислова. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 Але з голоду не пухнуть ? може ви не ввесь китай бачили...може це тільки вершина айсбергу????? дуже з вами сперечатись не буду....але..там добре де нас нема... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 . І пасіка зрозуміло не промислова. ? Там близько промислових пасік немає, бо гори, а все більш- менш рівне забудоване і забудовується. А шукати далі промислові пасіки немає часу, можливо пізніше. Звісно, що промисловики тримають не церану а меліферу. може ви не ввесь китай бачили...може це тільки вершина айсбергу ? Цілком з Вами згоден, що північ (особливо внутрішня Монголія) живуть гірше, власне вони і батракують по світу, та і південному Китаю. У дочки працюе прибирачкою жінка з півночі, прибирає також в інших оселях. За місяць заробляє не менше тисячі долларів і задоволена, на свята їде до рідні на північ. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 За місяць заробляє ? розпитайте з перших вуст..чи спрачує вона до пенсійного фонду та іншиї сосіяльниї фондів????? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 24 ноября, 2013 Share Опубликовано 24 ноября, 2013 чи спрачує вона до пенсійного фонду та іншиї сосіяльниї фондів????? ? Звісно не сплачує, та мабуть трохи і чиновники крадуть, але зовсім трохи, бо вище 15 тисяч долларів смертна кара, і вона виконується незалежно від статусу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 24 ноября, 2013 Автор Share Опубликовано 24 ноября, 2013 На останніх кількох сторінках цієї теми вже формується нарис для одного з номерів “ПВ“ про бджільництао Китаю? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 25 ноября, 2013 Share Опубликовано 25 ноября, 2013 На останніх кількох сторінках цієї теми вже формується нарис для одного з номерів “ПВ“ про бджільництао Китаю? Пора открыть новую тему" Поездка в Китай " Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ppz Опубликовано 27 ноября, 2013 Share Опубликовано 27 ноября, 2013 Отдаю должное теме, которая за 2 недели набрала 4 тыс. просмотров... ппз и не снилось, если честно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 27 ноября, 2013 Автор Share Опубликовано 27 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. Але це буде можливо лише з наступного, 2015 року. Це буде окреме видання, тому слідкуйте за новинами. У 2014 році газета матиме назву “Пасечный вестник“, але ж матеріали друкуватимуться двома мовами. Отож, чекаємо на інформацію від дописувачів. Шануймося! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 27 ноября, 2013 Share Опубликовано 27 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. Але це буде можливо лише з наступного, 2015 року. Це буде окреме видання, тому слідкуйте за новинами. У 2014 році газета матиме назву “Пасечный вестник“, але ж матеріали друкуватимуться двома мовами. Отож, чекаємо на інформацію від дописувачів. Шануймося! Будемо оформляти підписку. Скажіть пане Михайло. Чи можна в такому варіанті - я вам оплачує підписку на рік, а мені приходить на електрону пошту матеріал в електронному вигляді (як ваш пілотний номер), тобто мені паперового номера не потрібно. Бо папір з часом в мене десь пропаде, діти порвуть і т.д. А електронка - на вічно... Я думаю і вам так вигідніше буде, можливо ще комусь такий варіант з користувачів буде зручніший Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Володимир Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. Але це буде можливо лише з наступного, 2015 року. Це буде окреме видання, тому слідкуйте за новинами. У 2014 році газета матиме назву “Пасечный вестник“, але ж матеріали друкуватимуться двома мовами. Отож, чекаємо на інформацію від дописувачів. Шануймося! А як з доставкою в іншу країну? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 28 ноября, 2013 Автор Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Скажіть пане Михайло. Чи можна в такому варіанті - я вам оплачує підписку на рік, а мені приходить на електрону пошту матеріал в електронному вигляді (як ваш пілотний номер), Так, це можливо, дякую за підтримку! А як з доставкою в іншу країну? Поки що в електронному вигляді. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bombus Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 ппз и не снилось ? Не снилось-не снилось, а тут раз и перед самым сном вчера региональный Бог поцеловал Вас в макушку! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. ? Теж підпишусь. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolstiy Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Вопрос к М.В. , когда оформлял подписку почта сбила с толку вопросом...- Вам укр. или рус. Помню Вы говорили что только на русском издается газета, подписной индекс тот же . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 (як ваш пілотний номер), тобто мені паперового номера не потрібно. Бо папір з часом в мене десь пропаде, діти порвуть і т.д. А електронка - на вічно... А де можна подивитись той пілотний номер? І яка ціна електронної підписки, якщо така буде? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 (як ваш пілотний номер), тобто мені паперового номера не потрібно. Бо папір з часом в мене десь пропаде, діти порвуть і т.д. А електронка - на вічно... А де можна подивитись той пілотний номер? С позволения Бортника. Кто хочет получить первый номер. Могу прислать на эмэйл любому или скачайте ТУТ. http://www.ex.ua/view/74081025 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 (як ваш пілотний номер), тобто мені паперового номера не потрібно. Бо папір з часом в мене десь пропаде, діти порвуть і т.д. А електронка - на вічно... А де можна подивитись той пілотний номер? С позволения Бортника. Кто хочет получить первый номер. Могу прислать на эмэйл любому или скачайте ТУТ. http://www.ex.ua/view/74081025 Дякую Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 28 ноября, 2013 Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. Але це буде можливо лише з наступного, 2015 року. ? А жаль, значительную часть крымских потенциальных крымских подписчиков можете потерять. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 28 ноября, 2013 Автор Share Опубликовано 28 ноября, 2013 Редакція газети “Пасечний вестник“ прийняла рішення про видавництво газети українською мовою. Від назви до змісту. Але це буде можливо лише з наступного, 2015 року. ← А жаль, значительную часть крымских потенциальных крымских подписчиков можете потерять. Отчего же? Будет два отдельных издания, одно на украинском, второе на русском. Удовлетворим запросы всех. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.