Перейти к содержанию

Осіннє об‘єднання сімей

Deemer

Рекомендуемые сообщения

13 минут назад, КАЕ сказал:

А бывает в клуб возьмут, держать так  могут и длительно, а потом смотришь, а матка ходит и работает цела целехонька. А вообще чем меньше лазиш - тем лучше. Бывает агрессию вызываешь именно осмотром 

Наблюдая за пчелами, вообще пришел к выводу, что в клуб матку пчелы берут больше с целью её защитить от агрессивно настроенных соплеменниц, чем с целью её уничтожить.

1 час назад, shersand сказал:

Наблюдая за пчелами, вообще пришел к выводу, что в клуб матку пчелы берут больше с целью её защитить от агрессивно настроенных соплеменниц, чем с целью её уничтожить.

Також виникали такі думки. Завжди, коли траплялося бачити, як беруть у клубок, матки залишалися живими і працювали далі...

17 минут назад, ромео сказал:

Також виникали такі думки. Завжди, коли траплялося бачити, як беруть у клубок, матки залишалися живими і працювали далі...

В этом году тоже подтвердил это для себя 

Матка после клуба жива и здорова

1 година тому, ромео сказав:

Завжди, коли траплялося бачити, як беруть у клубок, матки залишалися живими і працювали далі...

Може воно і так, але коли побачив, як острівну взяли в клубок,  то нестав чекати, чим це закінчиться, а втрутився...  Одну ІОшку теж брали в клубок, лишив як є, а після цього її вже більше непобачив, то ж не все так однозначно...

2 часа назад, shersand сказал:

Только благие намерения точно как и в людей не всегда дают хорошие результаты, одни защищают вторые хотят доступа в  результате повышенная температура и потеря матки,  по клеточкам уже вижу когда они матку  принимают, а когда хотят убить, с клубом все сложнее из 5-ти маток в живых осталась только одна, заберу из клуба и под колпак на второй день уже принимают.

7 годин тому, Віталій.В сказав:

Только благие намерения точно как и в людей не всегда дают хорошие результаты, одни защищают вторые хотят доступа в  результате повышенная температура и потеря матки,  по клеточкам уже вижу когда они матку  принимают, а когда хотят убить, с клубом все сложнее из 5-ти маток в живых осталась только одна, заберу из клуба и под колпак на второй день уже принимают.

Точно таке і я спостерігав. Якщо з клубка забрана просидить під ковпачком ще сутки - ліпше двоє, приймають як свою. От тому пару днів ще пробую заглядати до щойно підсадженої, особливо, коли то інша порода чи матка ШО.:dntknw:

8 часов назад, ромео сказал:

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Точно таке і я спостерігав. Якщо з клубка забрана просидить під ковпачком ще сутки - ліпше двоє, приймають як свою.

Судя по постам результаты разные. Подсаживая маток мы не знаем реальной картины какой процент проходит через эту процедуру Единственное в чем я уверен что мы своим вмешательством делаем часто хуже. Мы мешаем матке правильно себя вести при приёме. Чувствуя угрозу матка прячет бывает брюшко в ячейке, бывает останавливается, замирает чтобы не злить пчёл, не провоцировать агрессию, около матки тогда собираются и защитники и агрессивно настроенные. Пытаясь вмешаться мы пугаем матку, она начинает резко двигаться  и достаточно одной пчеле проявить агрессию чтобы вызвать её у остальных Осмотры в скорости после приёма тоже ничего хорошего не дают. Мы этим только мешаем и не даём семье прийти в нормальное состояние где каждый должен заниматься своим делом и не мешать другому. Также в семье должна быть не нарушена биологическая целостность,чтобы матка смогла проявить свои лучшие качества. С нуклеуса матку изымать нужно чтобы она хорошо рассеялсь, тогда и приём будет лучше, а это произойдёт тогда, когда нуклеус будет достаточной силы с пчелами всех воврастов матки сами чувствуют в новой семье когда они хозяйки, а когда и скромность не помешает 

56 хвилин тому, КАЕ сказав:

Судя по постам результаты разные. Подсаживая маток мы не знаем реальной картины какой процент проходит через эту процедуру Единственное в чем я уверен что мы своим вмешательством делаем часто хуже. Мы мешаем матке правильно себя вести при приёме. Чувствуя угрозу матка прячет бывает брюшко в ячейке, бывает останавливается, замирает чтобы не злить пчёл, не провоцировать агрессию, около матки тогда собираются и защитники и агрессивно настроенные. Пытаясь вмешаться мы пугаем матку, она начинает резко двигаться  и достаточно одной пчеле проявить агрессию чтобы вызвать её у остальных Осмотры в скорости после приёма тоже ничего хорошего не дают. Мы этим только мешаем и не даём семье прийти в нормальное состояние где каждый должен заниматься своим делом и не мешать другому. Также в семье должна быть не нарушена биологическая целостность,чтобы матка смогла проявить свои лучшие качества. С нуклеуса матку изымать нужно чтобы она хорошо рассеялсь, тогда и приём будет лучше, а это произойдёт тогда, когда нуклеус будет достаточной силы с пчелами всех воврастов матки сами чувствуют в новой семье когда они хозяйки, а когда и скромность не помешает 

З багатьма вашими ствердженнями @КАЕ я точно згоден, особливо, що в нуці матка повинна засіяти достатню кількість яєць. Але, якщо не контролювати підсадку та ще й особливо цінних і підсаджуваних до іншої породи, то від цього процент підсадки точно різко упаде. Хоча й лишня наша цікавість теж може вийти боком. Я це стверджую із власних спостережень. А в когось можуть бути й інші думки...:dntknw:

4 минуты назад, ДобровоЛ сказал:

З багатьма вашими ствердженнями @КАЕ я точно згоден, особливо, що в нуці матка повинна засіяти достатню кількість яєць. Але, якщо не контролювати підсадку та ще й особливо цінних і підсаджуваних до іншої породи, то від цього процент підсадки точно різко упаде. Хоч ы лишня наша цыкавысть теж може вийти боком. Я це стверджую із власних спостережень. А в когось можуть бути й інші думки...:dntknw:

Просто нужно делать все правильно и тогда не будет необходимости лишний (подчёркиваю лишний) раз лезть Для начала нужно не спешить 

3 хвилини тому, КАЕ сказав:

Просто нужно делать все правильно и тогда не будет необходимости лишний (подчёркиваю лишний) раз лезть Для начала нужно не спешить 

Найкращі результати при підсадці, це підсадка на молоду бджолу й без розплоду, яка відчула осиротіння.:ay::IMHO:

9 годин тому, Мико сказав:

В этом году тоже подтвердил это для себя 

Матка после клуба жива и здорова

Всяко буває у бджолиному царстві. А ще можуть у клубку й крильця пощіпати (це в ліпшому разі).:dntknw:

Только что, ДобровоЛ сказал:

Найкращі результати при підсадці, це підсадка на молоду бджолу й без розплоду, яка відчула осиротіння.

Я сейчас настолько не пнрестраховуюсь. Расплод ставлю, главное чтобы был запечатанный, но мы кажется отклонились от темы 

1 година тому, КАЕ сказав:

Я сейчас настолько не перестраховуюсь. Расплод ставлю, главное чтобы был запечатанный, но мы кажется отклонились от темы 

Я об"єднував десь пару тижнів тому обезматочнену сімейку з нуком. Нук був на 8 половинних рамок на 145. Обприскав обидві сімейки з Росики водою з добавленням м"ятної ефірної олії.Нук струсив на дощечку перед льотком.   Але розплід я передав іншим сім"ям. Справа в тому що у тому нуці матка була класна, сіяла добре й без пропусків, але тягала обидві задні ніжки.:dntknw:  От і вирішив її я зберегти, раді інтересу. Матка пробула в кліточці 3 доби. Я її сам випустив - живе. Цікаво - чи ж перезимує?:ah:

В 25.09.2019 в 13:05, davolodya сказав:

Може воно і так, але коли побачив, як острівну взяли в клубок,  то нестав чекати, чим це закінчиться, а втрутився...  Одну ІОшку теж брали в клубок, лишив як є, а після цього її вже більше непобачив, то ж не все так однозначно...

так і є, зустрічається і те і інше. 

• 3 weeks later...

Наче й не вперше об'єдную, але ж бджоли дбають, щоб мені не нудно було)
Отож, по порядку. Чекали чотири сімейки черги на об'єднання - дві в лежаках, і дві  в корпусах. Оце як було похолодало, думаю -  скористаюся ситуацією, спокійніше сидітимуть. Все було продумано тактично: в приєднуваних сімейках забрав маток і розплід, витримав 2-3 доби, тоді надав їм один запах, матку-господиню під ковпачок, на корпус газету, зверху корпус з переселенцями. Сидять, значить, районну газету почитують.  Подивився до них днів через 5, бо то погода не така, то часу не було. І що бачу:  маточники! В приєднаних - розплоду не було, як  я вже згадував, а потягнули маточники в сім'ї-господині, при живій мамі). В лежаку - точно така ж ситуація, лише та різниця, що в приєднуваній сімейці матка вже не сіяла, то розплоду не довелось переносити. 
Таким точно способом літом нуклеуси об'єднував, - маточників не тягнули.:dntknw:

а я з обєднанням буду чекати поки не вийде весь розплід і темперетура 5-10 градусів тоді одну задавив через 3 год приєднав можна і на газеті зекономити в них виходу не буде мусять приймати

29 хвилин тому, олеглв сказав:

а я з обєднанням буду чекати поки не вийде весь розплід і темперетура 5-10 градусів тоді одну задавив через 3 год приєднав можна і на газеті зекономити в них виходу не буде мусять приймати

Небачу потреби чекати, об'єдную тоді, коли є потреба, за день-два газетку прочитали - і об'єднані

так. еле зараз в моїх кандидатів є засів а це  вже варіанти....

можливість унеможливити появу маточників без додаткових рухів це перевага осіннього обєднання

14 часов назад, олеглв сказал:

так. еле зараз в моїх кандидатів є засів а це  вже варіанти....

можливість унеможливити появу маточників без додаткових рухів це перевага осіннього обєднання

А что мешает убрать матку из семьи, убрать расплод и перенести его без пчёл в семью с которой объединять, ну а потом безматочных, безрасплодных пчёл присоединить

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...