Jump to content

Відводки

Recommended Posts

Мико с вероятностью 90% находит матку в один прием, просто подняв нужную рамку.

Мико, а потрібну рамку визначаєте по поведінці бджіл у вуличці над маткою, на верхніх брусках?
Просто в данном сообщении ,мои возможности несколько преувеличены :)

Ще не вийшла з кліточки з бджолами , канді прогризли тільки.В пондільк поставив кліточку і не зняв перегородку пластікову, зняв тільки у вівторок вечором.В кліточці матка жива .
Все зроблено вірно. Перевірити наявність свищів (нема подробиць про створеня відводка) і все буде гаразд. У цій справі головне - не поспішати, особливо якщо матка плідна.

Матка вийшла з кліточки. Під прилетною не видно, бджілки спокійні через один два дні гляну чи сіє.

Мико, а потрібну рамку визначаєте по поведінці бджіл у вуличці над маткою, на верхніх брусках?
доречі коли моя почала роїтися матку я так і незнайшов, бджоли сидять товстим коржом на рамках і нічого не роблять, а мені нічого не видно, перебирав рази три чотири :dntknw: , вирішив струсити в нижній корпус, а в верхній поставив маточники і різновіковий розплод. підскажіть як в такій ситуації можна знайти матку.

підскажіть як в такій ситуації можна знайти матку.
бджоли у Вас сидять, а вона бігає :umora:

бджоли у Вас сидять, а вона бігає :umora:
да якраз нічого смішного не має, переглядали в двох по черзі кожну рамку разів 3-4. в палець товщиною сидять на рамці. дмухну легенько шевеляться, так і не знайшов. а в інших дивився чи є маточники то три матки не мічені самі на очі потрапили. потрібно було цей кожух зфотографувати але реально було не до того.

Ну, не скромничайте, Романович.

коли моя почала роїтися матку я так і незнайшов, бджоли сидять товстим коржом на рамках і нічого не роблять, а

По-перше, Ви впевнені, що ця сім"я роїться? Взагалі то ройові бджоли звисають гірляндами на нижніх брусках рамок. Можливо щось інше. Чи є засів? Треба звернути увагу на маточники, скільки їм днів,,, Можливо у Вас вже вийшов невеликий рій, а Ви втрачаєте час на пошук матки. Адже в сусідній сім"ї вже мололді скачуть!
вирішив струсити в нижній корпус, а в верхній поставив маточники і різновіковий розплод.

З написаного не розумію, що значить "струсити в нижній корпус"? Це Ви зробили відводок, чи просто щоб бджоли зручніше розсілися...

Перед виходом рою матка може бути де завгодно, навіть у льотковому отворі. На форумі є відповідна тема. Успіхів!

Мико, а потрібну рамку визначаєте по поведінці бджіл у вуличці над маткою, на верхніх брусках? Просто в данном сообщении ,мои возможности несколько преувеличены Ну, не скромничайте, Романович.

Полагаю, что процесс поиска "по поведінці" невозможно выразить словами. Нужно как - то иначе. :az::hi:

По-перше, Ви впевнені, що ця сім"я роїться? Взагалі то ройові бджоли звисають гірляндами на нижніх брусках рамок. Можливо щось інше. Чи є засів? Треба звернути увагу на маточники, скільки їм днів,,, Можливо у Вас вже вийшов невеликий рій, а Ви втрачаєте час на пошук матки. Адже в сусідній сім"ї вже мололді скачуть!
були маточники на 5-ти рамках, переважно печатні та переважно біля нижнього брусочка і пару по центру рамки. погода була вітряна і прохолодна, наступного дня тільки почало теплішати рої йшли через день, в знайомих.
З написаного не розумію, що значить "струсити в нижній корпус"? Це Ви зробили відводок, чи просто щоб бджоли зручніше розсілися...
незнайшовши матки я на дно поставив новий корпус на 300 і струшував туди бджіл, поставив туди рамки з вощиною і печатним розплодом. зверху новий магазин 145( вощина+суш) і магазин з свіжим медом, далі ганем. решітку і корпус на 300 з двома маточниками та різновіковим розплодом з льотком в іншу сторону. відкритого розплоду було небагато. вчора при огляді в нижньому корпусі одну рамку вощини видно потягнули і на будівельній є два язичка з яйцями, комірки не трутневі. в верхньому з"явилися ще два маточника.

незнайшовши матки я на дно поставив новий корпус на 300 і струшував туди бджіл, поставив туди рамки з вощиною і печатним розплодом. зверху новий магазин 145( вощина+суш) і магазин з свіжим медом, далі ганем. решітку і корпус на 300 з двома маточниками та різновіковим розплодом з льотком в іншу сторону. відкритого розплоду було небагато. вчора при огляді в нижньому корпусі одну рамку вощини видно потягнули і на будівельній є два язичка з яйцями, комірки не трутневі. в верхньому з"явилися ще два маточника.

Мені важко збагнути логіку ваших дій. Однозначно правильно лише те, що значно розширили. А далі Ви створили відводок (мабуть протиройовий) через ганеманівську решітку. Для мене це нове. Припускаю, що зверху недостатньо маточних феромонів, тому і "з"явилися ще два маточника". З нижнього корпусу може чкурнути рій, коли в верхньому вийде матка, чи подасть ознаки життя. Я так ніколи не робив, тому надалі нічого неможу радити. :wave:

Мені важко збагнути логіку ваших дій. Однозначно правильно лише те, що значно розширили. А далі Ви створили відводок (мабуть протиройовий) через ганеманівську решітку. Для мене це нове. Припускаю, що зверху недостатньо маточних феромонів, тому і "з"явилися ще два маточника". З нижнього корпусу може чкурнути рій, коли в верхньому вийде матка, чи подасть ознаки життя. Я так ніколи не робив, тому надалі нічого неможу радити. :wave:
Как только матка в вверху запищит,рой со старой и выйдет.И зачем печатный расплод оставили внизу,а открытый подняли наверх?

значить щось напутав, завтра їду обов"язково. а як правильно потрібно було робити? можливо замість роздільної глуху перегородку? чи зірвати їх зовсім? вони мають виходити десь на початку того тижня.

я читав що так виводять маток без урону в розвитку, тобто матка сіє і моточники обслуговуються в верхньому корпусі через розп. решітку. думав і тут прокатить. можливо щось напутав :dntknw: . підсказуйте бо завтра на роботу і відкладати ніколи.

я читав що так виводять маток без урону в розвитку, тобто матка сіє і моточники обслуговуються в верхньому корпусі через розп. решітку. думав і тут прокатить. можливо щось напутав :dntknw: . підсказуйте бо завтра на роботу і відкладати ніколи.
Я дивився відео Генадія Степаненка, проти ройові відводки, він маточник залишав один в нижньому корпусі, а відводок на стару матку в другий корпус через глуху перегородку льтоком в другу сторону.Потім можна обєднати.Подивіться це відео :)

Я дивився відео Генадія Степаненка, проти ройові відводки, він маточник залишав один в нижньому корпусі, а відводок на стару матку в другий корпус через глуху перегородку льтоком в другу сторону.Потім можна обєднати.Подивіться це відео

По этому методу пойдет рой с молодой маткой.

Совсем не обязательно! У Степаненко классический противороевой одводок. Его ещё называют "налет на маточник". Всё зависит от перераспределения молодой пчелы и расплода. Я таких уже шесть сделал, не от хорошей жизни, конечно. Надеюсь, к цветению акации выйдут молодые матки, хозяйничать будут, а расплода еще не будет. Взяток прекратит "анархию"!

Совсем не обязательно! У Степаненко классический противороевой одводок. Его ещё называют "налет на маточник". Всё зависит от перераспределения молодой пчелы и расплода. Я таких уже шесть сделал, не от хорошей жизни, конечно. Надеюсь, к цветению акации выйдут молодые матки, хозяйничать будут, а расплода еще не будет. Взяток прекратит "анархию"!
Молодую пчелу и расплод Вы распределить сможете,а вот летную и роевую увы нет она вернется на старое место.И вероятность выхода роя высока.

Питання таке. Зробив відводок дав плідну матку в кліточці, бджола канді вже проїла зайшла до матки. У разі не вдачі хай Бог милує((, чи можна підставити рамку з маточником,чи як бути?
Все СЛАВА БОГУ :ay: маточку приняли, ходить сіє :)

Гнат я радий за Вас і вашу м. Бажаю успіхів. Гнат я радий за Вас і вашу м. Бажаю успіхів.

встав сьогодні в 05-00 встиг на пасіку перед роботою, кинув плівку замість решітки. маточники ще запечатані. вдихнув ранкового свіжого повітря під спів солов"я, заскочив на джерело. :ay: ух і день сьогодні довгий.

Гнат я радий за Вас і вашу м. Бажаю успіхів. Гнат я радий за Вас і вашу м. Бажаю успіхів.
Дякую :) Доставив її рамочку гарної білої суші ,хай сіє :)

Ребят помогите как это сделать отводок на налет и что бы искуственно пророить семьи?

Ребят помогите как это сделать отводок на налет и что бы искуственно пророить семьи?
Або так 8d17afdcdb07.jpg

Мені подобається метод Сіменса http://www.fayloobmennik.net/4934184 Зверни увагу, що рекомендують трясти. Хоча спокійніше без цього.