Jump to content

Расширение пасеки

Recommended Posts

А вы считали сколько денег надо вложить в ульи, реманент,пчел на 200 семей?Я вот 3 года вкладываю и вкалываю и то до сотни не добрался.......потратив за 3 года около 120 тыс грн при том что все ульи сделал сам с очень дешевой доски........
120 тис. :blink: А на що якщо не секрет пішли найбільші витрати? Щось сума дуже велика
Ответил в личку

Читав пости Мишака на ОФП той що в Канаді і його один вираз тримається в голові. " ...я своїх 3 доллари заробив на меді тепер хай другі зароблять на продажі..." Припустимо що наш час який ми проводимо з бджолами коштує не 16 долларів година як у Канаді - а 16 грн. Якщо суто займатися бджолами 260 робочих днів по 8 годин =2080 годин на 16грн= 33280 грн це 2773.3 грн на місяць. Майже 3 тони меду треба здати оптом на фонд зарплатні. 3 тони на затрати і 3 тони на прибуток. =9 тон меду . При продуктивності 50 кг з сімї це 180 сімей. Так що розширятися треба до 200 сімей і займатися бджолами та зменшувати собівартість меду. А любительське бджільництво 10-30 сімей і з 3 рамковою медогонкою треба лишати для відпочинку і угощати близьких і друзів медком а не гонитися за сверх прибутками.
А вы считали сколько денег надо вложить в ульи, реманент,пчел на 200 семей?Я вот 3 года вкладываю и вкалываю и то до сотни не добрался.......потратив за 3 года около 120 тыс грн при том что все ульи сделал сам с очень дешевой доски........
ПАРАДОКС - 120 тис.на депозиті дають практично "зарплату"в розрахунках вище... А в чому смисл? :dntknw:

Читав пости Мишака на ОФП той що в Канаді і його один вираз тримається в голові. " ...я своїх 3 доллари заробив на меді тепер хай другі зароблять на продажі..." Припустимо що наш час який ми проводимо з бджолами коштує не 16 долларів година як у Канаді - а 16 грн. Якщо суто займатися бджолами 260 робочих днів по 8 годин =2080 годин на 16грн= 33280 грн це 2773.3 грн на місяць. Майже 3 тони меду треба здати оптом на фонд зарплатні. 3 тони на затрати і 3 тони на прибуток. =9 тон меду . При продуктивності 50 кг з сімї це 180 сімей. Так що розширятися треба до 200 сімей і займатися бджолами та зменшувати собівартість меду. А любительське бджільництво 10-30 сімей і з 3 рамковою медогонкою треба лишати для відпочинку і угощати близьких і друзів медком а не гонитися за сверх прибутками.
ПАРАДОКС - 120 тис.на депозиті дають практично "зарплату"в розрахунках вище... А в чому смисл? :dntknw:Забыл сказать что вложения с прибыли пасеки.........
Хочу зарабатывать больше и самореализоваться что для меня не маловажно!Забыл сказать что деньги из прибили с пасеки................

120 тис. :blink: А на що якщо не секрет пішли найбільші витрати? Щось сума дуже велика
Приблизно рахував. 12 грн рамка дадана навощена на 20 = 240 грн на сімю + вулик 600грн+ пакет 500-600( залежно від регіону і пори року) = 1340 грн укомплектована сімя. На 200 сімей-268000грн. А ще медогонку радіальну. Але це рахують основним фондом пасіки і амортизація не менше 10 років. Для себе я другі розрахунки роблю. Для мене пасіка навряд стане основним доходом тому 50 сімей для мене буде достатньо. І то не медового напрямку бо регіон не той. Просто з нуля не потягнути НІ 100 НІ 200 СІМЕЙ. А після хоча б 5 сезонів з 20 сімями за плечима тоді можна рипатися вже до сотні. На то є еволюція хтось залишається на рівні любителя 10-30 сімей а одиниці виростають до 100-300 сімей. Є ще приклад Польщі. Пасіка Ткачука. Батько тримав біля сотні сімей. При сприятливих умовах (реформа с/г + дотації) разом з синами розширив більше 600 сімей і перетворив просту любительську пасіку в успішний сімейний бізнес при чому в лежаках з надставками зміненої конструкції.

Да уж это расчет теория а на практике можно если есть сразу 120000 можно купить пасеку 100 семей особенно сейчас.

Ну капец! Иванович - я в этом году продавал мёд своего учителя под свою марку- по тому что свой продал раньше( с 5 смей), а терять клиентуру не хотелось. Вот правильно всё вроде написал ЗАПОРОЖЕЦ :hi: , ток вот в чем проблема: у всех пасечников которых я знаю медок с подсолнуха еще с прошлого года завис, и по12 гр за килло ни кто с ним особо расставаться не спешит :( , а лежит до лучших времен.

а лежит до лучших времен.

По ходу вон и фараоны египетские медок придерживают. В гробницах еще находят. Бедолаги так и не нашли своих перекупщиков. А если серьезно, то это золотой запас семьи, слить всегда можно. У кого то мед, у кого то пустые бутылки, но стратегический запас всегда должон быть :IMHO1:

1. По поводу неспособности продать две-три банки. Отвечаю. Продавать пока особо нечего. Я только планирую расширение, и поэтому спрашиваю у людей - где я мог бы девать товар. Вас же это почему то - бесит. Мне показалось, что Вы родились Большим и Успешным. По-этому Вы других не слышите и ведете разговор свысока.

Це помилкова позиція - шукати збут не маючи продукції. Це я на практиці переконався минулого року. Зрозуміло що рентабельність пасіки набагато зростає, коли не обмежуватися самим тільки медом. А я постійно питав себе: "куди діти гомогенат, якщо буде? Куди діти пилок, якщо зберу..." А з весни не питаючи взяв і поставив будівельні рамки і пилковловлювачі - з'явився гомогенат, з'явився пилок, зібрав небагато маточного молочка, зробив настоянку воскової молі... А потім і знайшлися покупці. Звичайно що не самі по собі - просто при будь-якій нагоді ненавязливо ;) розповідав людям що то таке і з чим його їсти. Здебільшого люди зараз самі багато вже що знають, тільки їм треба сказати ЩО ВИ ЦЕ МАЄТЕ, ну і лаха не дерти звичайно ж... Не може виникнути попит без пропозиції. Я маю на увазі попит саме на Ваш мед, якого нема. А не маючи меду(чи чогось іншого) як можна знайти збут? :dntknw: Добре! Я Вас почув і кажу Вам - є збут для 300 л меду(говоримо про дрібний гурт), а у Вас його нема... Наступного року Ви накачаєте 300 л. , але ніша вже буде зайнята кимось... Накачайте меду, а потім носіться з ним... Така реальність - всі так і носяться, якщо не зо всім, то хоча б з частиною. :IMHO: Я відношусь до тих, хто вважає, що то Ви не зрозуміли що мав на увазі zaporojec. На ТочкУ Вам багато хто дасть пораду щодо бджіл, вуликів, реманенту, технології... Але порадити ринки(базари) збуту і ще й до того конкретій людині - це ж абсурд. Про себе скажу, що на базарі взагалі не торгую, не тому що це вважаю чимось "таким", просто на це нема часу. А більшу частину продаю серед знайомих і родичів з певними маркетинговими фішками, щоб той хто купив, чи попробував і йому сподобалось міг без проблем мене знайти і замовити ще, крім того сказати який конкретно мед він хоче. Це все напрацьовувалося роками(приблизно з 1995-го) і список бажаючих з роками росте, тому що на першому місці якість. Що Вам порадити окрім того що сказав zaporojec я теж не знаю. Треба пробувати, треба шукати, треба ДУМАТИ. А це зможете зробити тільки Ви самі. Вкладете працю і успіх прийде "сам по собі" - перевірено. Але не конче вже завтра це станеться. Хоча і таке може бути. :) Шануймося і удачі Вам! :hi:

Можу допомогти масою бізнес-семінарів,як шукати ринки збуту,як працювати з клієнтом,можу організувати семінари з кращими в світі "коучерами" - тількі це дорого.А безкоштовні потребують самостійної важкої праці кілька років,щоб хоч що-небудь зрозуміти.. ;):wave:

Про себе скажу, що на базарі взагалі не торгую,

И я про то же, если сейчас сидеть на базаре, то весной не с чем будет к пчелам идти. Сейчас вот например с нового года поставил задачу, каждый день натягивать проволоку в 70 ти рамках, ну и плус донья, нуки, крыши. Вот поэтому и нужен перекупщик, или как там его назовут. но нужно взаимопонимание и сотрудничество между производителем и реализатором Нужно чтоб у меня голова болела за пчел и добычу меда, а торговать пусть у другова болит хочу вот что дописать, вот Иваныч пишет про перекупов плохо, может молодой или память короткая, но при союзе былиж загот конторы. Сдал медок денюжку получил и стенку допустим тут же без очереди на эти денюжки можно купить. И не плохо было. Тоже перекупка своего рода

И я про то же, если сейчас сидеть на базаре, то весной не с чем будет к пчелам идти. Сейчас вот например с нового года поставил задачу, каждый день натягивать проволоку в 70 ти рамках, ну и плус донья, нуки, крыши. Вот поэтому и нужен перекупщик, или как там его назовут. но нужно взаимопонимание и сотрудничество между производителем и реализатором Нужно чтоб у меня голова болела за пчел и добычу меда, а торговать пусть у другова болит хочу вот что дописать, вот Иваныч пишет про перекупов плохо, может молодой или память короткая, но при союзе былиж загот конторы. Сдал медок денюжку получил и стенку допустим тут же без очереди на эти денюжки можно купить. И не плохо было. Тоже перекупка своего рода
Скажу так: Сам в пчеловодстве - новичок. Просто профессиональный торговец. Уверен: Успешный человек не тот, кто гребет деньги лопатой, а тот, кто занимается любимым делом. Согласен, что стоять под супермаркетом с банками или на рынке многим боязно или стыдно. Гордое имя ПЧЕЛОВОД невелируется, обесценивается. Отсюда и вопросы ...Как подсказывает опыт: потребитель на самом деле интересуется Удобством приобретения, Качеством товара, Широким ассортиментом, Приемлемым уровнем цен, Отсутствием фальсификата. Именно в том порядке, как написано. И еще Иванович, очень любят люди экскурсии на производство(читай на пасеку). Если нужен совет по существу - задавайте, не стисняйтесь. Можно в личку.

Реализации меда практически нет. Если кто-то обладает информацией поделитесь.
Пожалуйста:

Як стати постачальником METRO

METRO Cash & Carry відкритий для нової інформації і ділового спілкування. Будь-який постачальник продовольчих і непродовольчих товарів легко може розпочати співпрацю з нами. Співпраця стає можливою завдяки проведенню аукціонів і тендерів. Усі процедури відбору постачальників найбільш прозорі, чесні та справедливі. Ми вимагаємо якість товарів, конкурентоспроможність цін, відповідальність щодо домовленостей, а у відповідь пропонуємо відкрите ділове спілкування, досвід, сучасний підхід до ведення бізнесу, фінансову стабільність. METRO Cash & Carry прагне працювати з найкращими постачальниками у кожній галузі. Якщо Ви вважаєте себе саме таким постачальником, зробіть крок назустріч — і Ви не пошкодуєте. Для того, щоб стати нашим постачальником Вам потрібно прийняти участь у тендері, список найактуальніших, а також контакти працівника, що є відповідальним за їх проведення, Ви знайдете у розділі "Тендери" В METRO есть выбор меда. Но, думаю попробовать можно. Каждый сам определяет свой "потолок."

Як стати постачальником METRO

МЕТРО в двух шагах. Сходил. Тендера не выиграл, по причине, что щербатые трехлитровки, с пластиковыми крышками времен развитого социализма на реализацию не берут. Заелись наверно :ah:

МЕТРО в двух шагах. Сходил. Тендера не выиграл, по причине, что щербатые трехлитровки, с пластиковыми крышками времен развитого социализма на реализацию не берут. Заелись наверно :ah:
Что ж вы так,без подготовки!Винимательнее быть надо!Не далее как вчера на форуме мы с pcholkin провели скурпулезное исследование,которое показало,что наше поколение выбирает пластик!В смысле пластиквую тару.Перефасовывайте и пчелкой летите на 2 этап тендера!Только будьте готовы к тому,что они мигом оплатят весь урожай-2013 еще вчера! :ole_ole::ole_ole::ole_ole:;)

Можу допомогти масою бізнес-семінарів,як шукати ринки збуту,як працювати з клієнтом,можу організувати семінари з кращими в світі "коучерами" - тількі це дорого.
А давайте я вам расскажу как рассказывать как можно заработать денег

Можу допомогти масою бізнес-семінарів,як шукати ринки збуту,як працювати з клієнтом,можу організувати семінари з кращими в світі "коучерами" - тількі це дорого.
А давайте я вам расскажу как рассказывать как можно заработать денег
А ще можна провести семінари, що не варто заморочуватись заробляти багато грошей, а краще просто ділитись медом з ближніми- і багато проблем зразу відпаде- в т.ч. і з тарою і в якій валюті зберігати гроші і в яких банках і т.д.))) :az:

Продажи практически нет.

Їхав Новорічним Харковом, кинулося в очі: скільки ялинок залишилося непроданими! Топчуть перехожі, потім вогнище, частково відвезуть в зоопарк. Все через бідність рядового покупця. Лісівники підрахують збитки. Припускаю, що їхні справи ще гірші, ніж у пасічників. Слава Богу, нашу продукцію ще не топчуть і не палять. Розумію, слабенька втіха, але ситуацію пояснює. Тепер про зоопарк. Не ображайтесь, Иваныч, це порада-жарт. А що як тамтешнім медведям дати меду на лапу? Вони звикають до ласощів, а їх там не один, вимагають від своїх хазяїв ще і ще... :umora: і саме Вашого меду. А Ви тут як тут. Домовленість, чи змова і є ринок збуту :ay:

Колись викачував 50л і думав що я буду з ним робити ;) , а зараз качаю 500л і не вистачає :ah: Так що збут буде приходити по мірі збільшення пасіки ну і меду, ну якщо не лінитись :IMHO1: Може бути проблема хіба що якщо зразу завести 100 сімей і викачати 5 тон меду :umora: А на рахунок реалізації, то можу порадити спосіб який в нас використовує одна сім"я - ходить по хатах і роздає банки меду, мотивуючи що в хаті завжди має бути мед і мовляв "за гроші не переживайте, віддасте коли будете мати", а потім через кілька днів ходить по тих людях і говорить що їй терміново потрібні гроші :umora::umora::umora: Оце так смикалка у сімдесятирічної бабулі :ay:

И я про то же, если сейчас сидеть на базаре, то весной не с чем будет к пчелам идти.
Я бы сказал так, если сейчас сдать мед по цене 10 -12 грн. по зачем надо ставить задачу. :ah:
Сейчас вот например с нового года поставил задачу, каждый день натягивать проволоку в 70 ти рамках, ну и плус донья, нуки, крыши.
и продать пчеловодам. Нужно взаимопонимание и сотрудничество между производителем инвентаря и пчеловода . Нужно чтоб у меня голова болела за пчел и добычу и реализацию меда.
но при союзе былиж загот конторы. Сдал медок денюжку получил и стенку допустим тут же без очереди на эти денюжки можно купить. И не плохо было. Тоже перекупка своего рода
Закупили мед по 3.60 руб. и продали по …. за кордон, при цене на рынке 4.50руб. Вот сегодняшние пусть и поучатся у своих предшественников. :ah:
а торговать пусть у другова болит

а зараз качаю 500л і не вистачає

А по яким цынам продаэте, якщо не секрет... :hi:

Все через бідність рядового покупця. Лісівники підрахують збитки. Припускаю, що їхні справи ще гірші, ніж у пасічників.
Это Вы лесников бедными называете, и еще кого. Может добавите? Раньше пчеловод за кг. меда мог новогоднюю красавицу детям взять. А себе на улья, за 3 литра куб доски. А сейчас не подскажете, сколько?

Все через бідність рядового покупця. Лісівники підрахують збитки. Припускаю, що їхні справи ще гірші, ніж у пасічників.
Это Вы лесников бедными называете, и еще кого. Может добавите? Раньше пчеловод за кг. меда мог новогоднюю красавицу детям взять. А себе на улья, за 3 литра куб доски. А сейчас не подскажете, сколько?
То що було раніше уже немає ніякого значення . Ось в Голанндії колись цибулина тюльпана коштувала як будинок. З іншої сторони Савін продає літр меду (імунного))) за 600 грн----- 1 куб дошок= 2літра меду

А по яким цынам продаэте, якщо не секрет...

Та який тут секрет 40-60грн/л, залежно від кількості та сорту меду :hi:

Я в бджільництві два роки,але маю п"ятнадцятирічний досвід в бізнесі дрібних вантажоперевезень...Починав з маленького буса,купленого на позичені гроші...Чотири роки сам їздив по всій Україні,і в Польщу,і в Голандію їздив....Через десять років мав вже десять вантажівок...Якби не оті чотири роки тяжкої праці,то я б незміг побудувати бізнес... Щодо бджільництва...Придбав два роки назад чотири дадани з сім"ями за 3600 грн....Зібрав 200 кг меду(акація,еспарцет)...Пізню викачку навіть не робив...При тому,що не ставив собі за мету робити на цьому бізнес і,взагалі,не знав чий цей експеримент закінчиться(алергія,моє невміння,непогода чи ще щось)-за перший сезон де-юре заробив 200кг*80грн="сумасшедшие деньги"....Де-факто,звичайно,я цих грошей в руках не тримав,тому що мед розійшовся серед рідних та знайомих,але теща встигла в мене випросити й продати 15 3-х літрових банок по 300 грн...Видирали з рук в неї покупці,але я більше їй не дав..... Звідси я зробив для себе висновки...1)Збирати мед лише елітних сортів(для цього вкладати всі сили для нарощування сімей ще з осені під акацію)...2)Нарощувати пасіку до тих розмірів,доки я зможу продавати мед по ціні,що відповідає рівню моєї гідності...3)Виїжджати на кочівлю лише за умови укладення договору з фермерами про оплату за запилення(від 200грн за сім"ю),оскільки розраховувати на прибуток від рапсового чи соняшникового меду за наявності калькулятора й здорового глузду просто смішно й гірко...4)використовувати продукти бджільництва та лікувальні властивості бджіл для додаткового прибутку,які,за нормальної організації справи,повинні стати основним джерелом доходів... Це моя позиція...Можливо занадто самовпевнено,але з огляду на мій досвід в іншому бізнесі,я маю право на свою думку,якщо не в бджільництві,то хоча б в організації бізнесу в бджільництві...

То що було раніше уже немає ніякого значення . Ось в Голанндії колись цибулина тюльпана коштувала як будинок.
И не хватит двух домов, что бы купить горшок для тюльпана, которые могут быть размещены сотней на территории одного дама.
З іншої сторони Савін продає літр меду (імунного))) за 600 грн----- 1 куб дошок= 2літра меду
Не надо путать цену продиктованную рынком товара и себестоимость товара. Прежде чем начать какое то дело, или его расширять предприниматель просчитывает риски, затраты и цену на товар. Вы же делая изделие, рассчитываете его цену как продукт труда и стоимость сырья, а потом добавочную стоимость как товар искусства (бренд, узнаваемость, спрос рынка). У нас с вами мед, продукт питания и его цена зависит от себестоимости продукта, а у Савина бренд, эксклюзив и цена зависит от ситуации на рынке. И вряд ли его меда хватит на покупку огрызка древесины раскрученного бренда. Вы же художник, и прекрасно это понимаете.
-за перший сезон де-юре заробив 200кг*80грн="сумасшедшие деньги"....Де-факто,звичайно,я цих грошей в руках не тримав,тому що мед розійшовся серед рідних та знайомих,але теща встигла в мене випросити й продати 15 3-х літрових банок по 300 грн...Видирали з рук в неї покупці,але я більше їй не дав.....
Мо-ло-дец! Ну что посоветуют промышленники, увеличить производство или поднять цену? Как у вас дела с реализацией большого количества меда с низкой себестоимости?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...