Jump to content

Объединение семей

Recommended Posts

А можно ли совместить лечение и обьединение? т.е. в сироп с лекарством, добавить мятные капли, обрызгать и обьединить.

А можно ли совместить лечение и обьединение?

якщо лікарством треба бризкати, то думаю що можна яка різниця чим лікарство пахне мож лікарство вонюче то і мяти не треба головне щоб запах був одінаковий

а як щоб маток він поміняв на купляних, в ньогож старі під питанням що скажете, в даний час ще можна міняти і чи є смисл

Сейчас маток врядли найдёшь хороших , а тем больше у матководов сезон закончился, разве что кто то выбрасывать будет из знакомых пасечников да и качество какое? Я понимаю что таких нет :dntknw: так что на старых зимовать , а там как фортуна будет благосклонна ,весна покажет что и как :hi:

Щодо маток при об"єднанні, то завжди залишав тільки ту, до якої підселяв - це не правило, просто інакше не потрібно було(слабша завжди та, яку підселяєш). Або відводк з маткою в безматочну сім"ю. Коли зсипав ослаблені хворобою сім"ї, то там по різному було. Щоб самі розбиралися я б не ризикнув - може бути бойня, а бджіл і так не багато... :dntknw: "По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові. :hi: Лікування і об"єднання совмістити можна звичайно - мятні каплі лікам не завадять. :IMHO1:

"По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові.

а тут чого так
которые присоединяю и ставлю их просто врядом с теми. Потом закрываю потолочинами... ну и по схеме.

"По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові.

а тут чого так
которые присоединяю и ставлю их просто врядом с теми. Потом закрываю потолочинами... ну и по схеме.

Даруйте, не перечитав "першоджерела" :) . Тоді мав на увазі упакування лежака... :hi:

Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? :)

Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить?

Можно и так, а можно перевернуть (если вес и габариты позволяют и слегка стукнуть этим ульем по нижнему, но тут могут быть осложнения.... А можно просто положить его возле летка нового улья и пчелы сами перейдут в новый.

.. А можно просто положить его возле летка нового улья и пчелы сами перейдут в новый.

Поставте відкритий порожній вулик біля льотка нового і покладіть(з"єднайте) дощинку, щоб один край лежав на льотку. Все. Перейдуть за годину максимум.

Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? :)
А я ничего не делаю, они сами потом перелетают.

А я ничего не делаю, они сами потом перелетают.
Якщо остались льотні . :umora:

Якщо остались льотні . opr06K9J.gif

А не льотні переповзають :umora: На дні вулика переважно льотні бджоли, ті що ще не літають - на стільниках відгодовуються. :IMHO:

• 7 months later...

можливо завтра об'єднюватиму дві слабші сім'ї, чи порадите відшукати і забрати матку з тої сім'ї, яку переселятиму?

можливо завтра об'єднюватиму дві слабші сім'ї, чи порадите відшукати і забрати матку з тої сім'ї, яку переселятиму?
Якщо вона є, то варто залишити на запас. А іншу доцільно посадити в кліточку на пару днів.

А якщо до сім’ї додати рій? Вулики лежаки на 4 льотки.

А іншу доцільно посадити в кліточку на пару днів.

А я за кліточку кліточку забув. Зісипав в один вулик де була матка, після обробки дезодорантом. Пустий вулик забрав геть. Зацвіли сади і бджіл обєднали остаточно. Матка жива і червить. Згідний ризиковано, але получилось . :ay:

Сім'я в якій пропала матка була не агресивна, а та куди я поселяв і без дезодоранта злюка :) .

Дезодорант таки хіматура. :IMHO: Краще водичкою з мятними каплями, якщо таких нема то я і корвалолом і барбовалом користувався - головне стійкий запах.

А що вже піймали? :umora: В чому пересторога? Рій це теж сім"я, об"єднуйте при потребі...

Нарешті дочекався!З виходоим Вас,пане-друже Мапете!Вдалого обліту!!! :baby:

А бджоли не стають ще більш агрессивними выд різкого запаху?

Я завжди використовую при об'єднанні сімей дезодорант, бризкаю трохи за вставну дошку, і все, об'єднуються завжди чудово, без будь-яких бійок. Не разу не помічав щоб бджоли ставали від нього злішими.

Дезодорант таки хіматура. :IMHO: Краще водичкою з мятними каплями, якщо таких нема то я і корвалолом і барбовалом користувався - головне стійкий запах.

А що вже піймали? :umora: В чому пересторога? Рій це теж сім"я, об"єднуйте при потребі...
подивився вчора на ті дві сім'ї, за тиждень наросли, розплоду трохи є на виході і відкритого є, вирішив не об'єднювати (може і помилку роблю), може матки в тих вуликах сіяти почали пізніше і вони відстають в розвитку :dntknw: минулого року в одній сім'ї матки не було з зими, так я їх до травня дотягнув рамками з інших вуликів, вони і маточники потягнули, і матка вийшла, але потім все одно роя всипав, попередньо добре водою змочив і одних і других, прийнялися, навіть не знаю яка матка залишилася, думаю вони собі там вибрали...

корвалолом і барбовалом

Вистарчає на роботі стійкості запаху:umora: , хоча маєте рацію.
бризкаю трохи за вставну дошку

я трохи перестарався, гніздо також освіжив :) .

Меліса. Від її запаху вони не тільки між собою мирно уживаються, вони мені десятками на руки сідають і лижуть, дуже подобається їм запах меліси :hi:

Робите спиртову витяжку, відвар чи просто свіжим листком натираєте. :)

• Алёнка changed the title to Об'єднання сімей

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...