SaV Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 А можно ли совместить лечение и обьединение? т.е. в сироп с лекарством, добавить мятные капли, обрызгать и обьединить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 А можно ли совместить лечение и обьединение? ? якщо лікарством треба бризкати, то думаю що можна яка різниця чим лікарство пахне мож лікарство вонюче то і мяти не треба головне щоб запах був одінаковий Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 а як щоб маток він поміняв на купляних, в ньогож старі під питанням що скажете, в даний час ще можна міняти і чи є смисл ? Сейчас маток врядли найдёшь хороших , а тем больше у матководов сезон закончился, разве что кто то выбрасывать будет из знакомых пасечников да и качество какое? Я понимаю что таких нет так что на старых зимовать , а там как фортуна будет благосклонна ,весна покажет что и как Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted September 2, 2010 Author Share Posted September 2, 2010 Щодо маток при об"єднанні, то завжди залишав тільки ту, до якої підселяв - це не правило, просто інакше не потрібно було(слабша завжди та, яку підселяєш). Або відводк з маткою в безматочну сім"ю. Коли зсипав ослаблені хворобою сім"ї, то там по різному було. Щоб самі розбиралися я б не ризикнув - може бути бойня, а бджіл і так не багато... "По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові. Лікування і об"єднання совмістити можна звичайно - мятні каплі лікам не завадять. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 "По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові. ? а тут чого так которые присоединяю и ставлю их просто врядом с теми. Потом закрываю потолочинами... ну и по схеме. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 "По схемі" - Перша медопергова, потім всі з розплодом, а потім медові. ← а тут чого так которые присоединяю и ставлю их просто врядом с теми. Потом закрываю потолочинами... ну и по схеме. ← Даруйте, не перечитав "першоджерела" . Тоді мав на увазі упакування лежака... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaV Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? ← Можно и так, а можно перевернуть (если вес и габариты позволяют и слегка стукнуть этим ульем по нижнему, но тут могут быть осложнения.... А можно просто положить его возле летка нового улья и пчелы сами перейдут в новый. Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 .. А можно просто положить его возле летка нового улья и пчелы сами перейдут в новый. ? Поставте відкритий порожній вулик біля льотка нового і покладіть(з"єднайте) дощинку, щоб один край лежав на льотку. Все. Перейдуть за годину максимум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gri Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? А я ничего не делаю, они сами потом перелетают. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanych Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Рамки переставил. А что делать с пчелами, которые в улике остались? Улик перевернуть и потрусить? А я ничего не делаю, они сами потом перелетают. Якщо остались льотні . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted September 6, 2010 Author Share Posted September 6, 2010 Якщо остались льотні . opr06K9J.gif ← А не льотні переповзають На дні вулика переважно льотні бджоли, ті що ще не літають - на стільниках відгодовуються. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 можливо завтра об'єднюватиму дві слабші сім'ї, чи порадите відшукати і забрати матку з тої сім'ї, яку переселятиму? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 можливо завтра об'єднюватиму дві слабші сім'ї, чи порадите відшукати і забрати матку з тої сім'ї, яку переселятиму? Якщо вона є, то варто залишити на запас. А іншу доцільно посадити в кліточку на пару днів. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 А якщо до сім’ї додати рій? Вулики лежаки на 4 льотки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 А іншу доцільно посадити в кліточку на пару днів. ? А я за кліточку кліточку забув. Зісипав в один вулик де була матка, після обробки дезодорантом. Пустий вулик забрав геть. Зацвіли сади і бджіл обєднали остаточно. Матка жива і червить. Згідний ризиковано, але получилось . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 після обробки дезодорантом ? А бджоли не стають ще більш агрессивними выд різкого запаху? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Сім'я в якій пропала матка була не агресивна, а та куди я поселяв і без дезодоранта злюка . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 Дезодорант таки хіматура. Краще водичкою з мятними каплями, якщо таких нема то я і корвалолом і барбовалом користувався - головне стійкий запах. А якщо до сім’ї додати рій? Вулики лежаки на 4 льотки. ← А що вже піймали? В чому пересторога? Рій це теж сім"я, об"єднуйте при потребі... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Нарешті дочекався!З виходоим Вас,пане-друже Мапете!Вдалого обліту!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дима Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 А бджоли не стають ще більш агрессивними выд різкого запаху? ? Я завжди використовую при об'єднанні сімей дезодорант, бризкаю трохи за вставну дошку, і все, об'єднуються завжди чудово, без будь-яких бійок. Не разу не помічав щоб бджоли ставали від нього злішими. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Дезодорант таки хіматура. Краще водичкою з мятними каплями, якщо таких нема то я і корвалолом і барбовалом користувався - головне стійкий запах. А якщо до сім’ї додати рій? Вулики лежаки на 4 льотки. ? А що вже піймали? В чому пересторога? Рій це теж сім"я, об"єднуйте при потребі... подивився вчора на ті дві сім'ї, за тиждень наросли, розплоду трохи є на виході і відкритого є, вирішив не об'єднювати (може і помилку роблю), може матки в тих вуликах сіяти почали пізніше і вони відстають в розвитку минулого року в одній сім'ї матки не було з зими, так я їх до травня дотягнув рамками з інших вуликів, вони і маточники потягнули, і матка вийшла, але потім все одно роя всипав, попередньо добре водою змочив і одних і других, прийнялися, навіть не знаю яка матка залишилася, думаю вони собі там вибрали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 корвалолом і барбовалом ? Вистарчає на роботі стійкості запаху , хоча маєте рацію. бризкаю трохи за вставну дошку ? я трохи перестарався, гніздо також освіжив . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Меліса. Від її запаху вони не тільки між собою мирно уживаються, вони мені десятками на руки сідають і лижуть, дуже подобається їм запах меліси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Робите спиртову витяжку, відвар чи просто свіжим листком натираєте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.