Сіверянин Опубликовано 26 августа, 2017 Share Опубликовано 26 августа, 2017 10 часов назад, ДобровоЛ сказал: Цікаво, що ж там вам крушина дала? Даёт всё тоже самое, что и на любом взятке. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 26 августа, 2017 Share Опубликовано 26 августа, 2017 23 часа назад, ДобровоЛ сказал: Цікаво, що ж там вам крушина дала? Дуже добре, що цьогоріч не перевіз на крушину. Взятку практично не було, погода заважала. Три рази вона починала віділяти і швидко закінчувала. Навіть найкращі сім"ї принесли не більше 15 кіло. До того ж і верес у прольоті. жара. Було декілька дзвінків з запитанням про лісовий мед хоча б з рамкових вуликів. З колод уже давно все заказано. Так, попит є, а ось ціна десь біля 150 грн. кіло. Десять літрів на 150... і в той же час кочівля в середньому: 10 кіло рапс, 10 акація, 15 гречка, 40 сонях і це хоча б по 40 грн., як за гурт. Ні, таки поля. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 27 августа, 2017 Share Опубликовано 27 августа, 2017 Мало меду. Висока ціна. У нашому регіоні переважно завжди так. Тому я і не намагаюсь бути промисловиком. Хоча останні роки ситуація мені здається на львівщині та тернопільщині починає змінюватись за рахунок ріпака та соняшника. Не знаю як на волині. Як піде так і далі то наші лісові та польові меди зникнуть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 августа, 2017 Share Опубликовано 27 августа, 2017 В 26.08.2017 в 09:44, Маркіян сказав: Колись стояла пасіка біля лісу. То був завжди засмічений крушиною мед. Дуже особливого аромату і смаку. Це та родзинка що подобається людям. Бо з липи чи акаціі меди нейтральні порівнянно. А чого ж засмічений ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 30 ноября, 2017 Share Опубликовано 30 ноября, 2017 Дуже радий, що цього року кочував, кочував далеченько від дому. Вірніше, бджоли були на медозборі, а я дома, тільки раз в тиждень-два навідувався. Чому радий? бо якби на місці крутився того б меду не мав. Від 12-13 основних сімей і ще від 17 роїв і відводків відкачав півтори тони. І це коли сонях погано медував. Виручив золотарник. На наступний рік в пріоритеті розширення пасіки і кочівля на польові медодаї. Хоча і про ліс не забуду. Оті всі старі лежаки вивезу в ліс, на деревах зроблю платформи і їх на ті платформи. Чим погана пастка? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр М Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 Які затрати на перевезення 50 сімей, 4-5 раз на сезон? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 6 часов назад, Олександр М сказал: Які затрати на перевезення 50 сімей, 4-5 раз на сезон? У мене вийшло приблизно до 10 тис., точніше 8-9. Перший раз недалеко від дому на ріпак, потім на акацію за 30 км, далі переїзд в 20 км на гречку, потім ще раз в 20 км на пізній сонях, і додому - 70 км. Переїзд це ще не все, чимало грошей забирали поїздки на відкачування меду. Хлопці грошей не брали, тільки мед, але продукти купувалися, бензин. До того ж раз у тиждень їздив до бджіл автомобілем. П. С. Мабуть тре доплюсувати. Після здачі меду хлопцям, котрі допомагали у відкачці 3 рази (гречка, сонях - ріпак, акацію і останній відбір дома своїми силами) дав по тисячі гривень. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маслюк Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 23 минуты назад, бігунець сказал: У мене вийшло приблизно до 10 тис., точніше 8-9. Перший раз недалеко від дому на ріпак, потім на акацію за 30 км, далі переїзд в 20 км на гречку, потім ще раз в 20 км на пізній сонях, і додому - 70 км. Переїзд це ще не все, чимало грошей забирали поїздки на відкачування меду. Хлопці грошей не брали, тільки мед, але продукти купувалися, бензин. До того ж раз у тиждень їздив до бджіл автомобілем. П. С. Мабуть тре доплюсувати. Після здачі меду хлопцям, котрі допомагали у відкачці 3 рази (гречка, сонях - ріпак, акацію і останній відбір дома своїми силами) дав по тисячі гривень. Игра стоила свеч? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 Да. И это при том, что семей всего 30, из них отводки и рои 17, большая часть июнские, вывезены уже на подсолнух. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 8 годин тому, Олександр М сказав: Які затрати на перевезення 50 сімей, 4-5 раз на сезон? Та тут багато факторів потрібно враховувати - і транспорт, і віддаль... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 В 01.01.2017 в 21:12, бігунець сказав: Три роки вивозив на липу. Цвіте рясно, а меду нема. Тому й вирішив замісь липи, хоч це набагато ближче до дому, везти на крушину. Там бджоли не тільки будуть з медом, ще й мені щось піднесуть. Так і по гречці. Позаминулого року приблизно по 3-4 літри на сім"ю, в минулому ще менше. А я двічі виїжджав на липу і завди класно. Головне, щоб у місці кочівлі її було чимало і різної.Тоді якась колись та й вистрілить... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 В 11.01.2017 в 21:21, Do6pbl? BecTHuk сказав: Дуже дивно, коли дізнаються, що я почав пасічникування, то постійно запитують про гречаний мед. На відповідь, що такого немає і де бачили посіви гречки, починають ділитися спогадами з дитинства, як їли гречий мед! А на основне питання так ніхто і не відповів Та тепер потроху вже сіють - ціни ж на гречку взлетіли. Але є й інша біда - гречка є вже й така , що нічого й не виділяє. А гречаний у нас - один з найпахутіших - у цьому й весь секрет. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SEMEN Опубликовано 3 января, 2018 Share Опубликовано 3 января, 2018 В 30.11.2017 в 22:35, бігунець сказал: Дуже радий, що цього року кочував, кочував далеченько від дому. Вірніше, бджоли були на медозборі, а я дома, тільки раз в тиждень-два навідувався. Чому радий? бо якби на місці крутився того б меду не мав. Від 12-13 основних сімей і ще від 17 роїв і відводків відкачав півтори тони. І це коли сонях погано медував. Виручив золотарник. На наступний рік в пріоритеті розширення пасіки і кочівля на польові медодаї. Хоча і про ліс не забуду. Оті всі старі лежаки вивезу в ліс, на деревах зроблю платформи і їх на ті платформи. Чим погана пастка? Кочуємо також в Овруцькому та Народицькому районнах. Будемо раді спілкуванню та товариству тел. 0979833296. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 В 03.01.2018 в 16:20, SEMEN сказал: Кочуємо також в Овруцькому та Народицькому районнах. Будемо раді спілкуванню та товариству тел. 0979833296. Світ тісний. Впевнений, якщо ми і не пересікалися, то маємо спільних знайомих. Дзвонити поки що не буду, голова не варить взагалі. добу на роботі, до того ж збив два з половиною десятки криш, покрив жестю 15. А це тільки що з майстерні, скручував днища. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 января, 2018 Share Опубликовано 15 января, 2018 В 04.01.2018 в 20:55, бігунець сказав: Світ тісний. Впевнений, якщо ми і не пересікалися, то маємо спільних знайомих. Дзвонити поки що не буду, голова не варить взагалі. добу на роботі, до того ж збив два з половиною десятки криш, покрив жестю 15. А це тільки що з майстерні, скручував днища. А як на верес виїжджали? Бо я збираюся хоч пару сімей вивезти цього сезону при посередництві @snippi - у якого пасіка в Іванківському районі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 16 января, 2018 Share Опубликовано 16 января, 2018 На верес виїзджати більше не планую. Колоди, можливо рамкові вулики на деревах, буде вересовий мед - добре, ні - то ні. Виїзджали на верес в кінці липня, на початку серпня. Ранком закривали льотки ( в годині 3-4), грузилися і вперед. Перевозили за 15-20 км, але дороги... Так що витрачали на дорогу з годину. Забирали бджіл уже на початку вересня. Тоді бувають прохолодні дні, взятку вже нема, бджоли з обіду сидять по вуликах. Тож забирали вдень. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 января, 2018 Share Опубликовано 16 января, 2018 8 годин тому, бігунець сказав: На верес виїзджати більше не планую. Колоди, можливо рамкові вулики на деревах, буде вересовий мед - добре, ні - то ні. Виїзджали на верес в кінці липня, на початку серпня. Ранком закривали льотки ( в годині 3-4), грузилися і вперед. Перевозили за 15-20 км, але дороги... Так що витрачали на дорогу з годину. Забирали бджіл уже на початку вересня. Тоді бувають прохолодні дні, взятку вже нема, бджоли з обіду сидять по вуликах. Тож забирали вдень. Якщо не секрет: по яких селах кочували? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 16 января, 2018 Share Опубликовано 16 января, 2018 Не секрет, по селам не стояв. Але приблизно... Дивіться на карті північніше с. Словечно є с. Козюлі. Приблизно в тому районі. Дивіться на північний захід. С. Дуби і далі, далі по дорозі. Перспективний край за Дубами, тільки що дороги туди практично нема, одні вибоїни. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 5 мая, 2018 Share Опубликовано 5 мая, 2018 перевіз першу партію. Погрузив 8 лежаків, можна було б ще пару, чи корпусні, але через свою пересторогу не став. Там є крутоватий, та до того ж косий схил. Вирішив побачити спочатку, як пройде поїздка. Вмістилося на мій віз 18 корпусних. Якщо б не виступала криша, помістилося б легко 21. ну і треба доробити: наростити по ширині хоча б 5 см, а краще всі 10. И бортики зробити невеликі. Дома залишилося три вулики з бджолами. На днях перевезу.На фото: -приїхали;- вулики. 11 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 4 июня, 2018 Share Опубликовано 4 июня, 2018 Минув місяць. Частина вуликів, в основному відводки, рої, залишаються на старому точку. Відцвів рапс, котрий практично нічого не дав, разом з ним акація, малина. Тепер волошка по рапсу синіє. Перевозити не поспішаю, але думаю на цій неділі все ж перевезти на іван-чай. Друга частина сімей в кількості 15 шт. побувала на акації, подалі від рапсу. Хотів залишити там і на липу, але з"явилися двуногі збирачі і витягли з вулика декілька напіврамок з медом. Тож швиденько відкачав і цієї ночі перевіз уже найманою машиною на іван-чай. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 июня, 2018 Share Опубликовано 4 июня, 2018 26 хвилин тому, бігунець сказав: Минув місяць. Частина вуликів, в основному відводки, рої, залишаються на старому точку. Відцвів рапс, котрий практично нічого не дав, разом з ним акація, малина... Так ріпак хоч на розвиток то щось дав? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 июня, 2018 Share Опубликовано 4 июня, 2018 В 16.01.2018 в 19:24, бігунець сказав: Не секрет, по селам не стояв. Але приблизно... Дивіться на карті північніше с. Словечно є с. Козюлі. Приблизно в тому районі. Дивіться на північний захід. С. Дуби і далі, далі по дорозі. Перспективний край за Дубами, тільки що дороги туди практично нема, одні вибоїни. Бачив ще за Союзу секретні карти. Так саме десь у той бік і потягнуло було хмару з Чорнобиля... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 4 июня, 2018 Share Опубликовано 4 июня, 2018 3 часа назад, ДобровоЛ сказал: Так саме десь у той бік і потягнуло було хмару з Чорнобиля Можливо. Два села відселили в 90-ті. Мій мед провіряли вже декілька разів, все в нормі. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 июня, 2018 Share Опубликовано 5 июня, 2018 Підготував причеп. Бджоли в корпусниках на ньому й зимували. Рано-раненько їду на липу. Дякуючи модернізації, яку застосував, дивлячись на польських "сам скльоцав" - обійшовся без жодного помічника. Середня висувка виїжджає на підшипниках. Всього завантажено 15 багатокорпусників. 12 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 11 июня, 2018 Share Опубликовано 11 июня, 2018 Хороший прицеп, хай би й мені "скльоцали". Перевіз на іва-чай. Частину ще тиждень тому, частину вчора. Рослина цвіте, а в вуликах пусто. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.