Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

Десь таке вже чув, це хто так каже?

Думав знайду відео самі знаєте кого, але чомусь йутуб Муху показав :)

6 хвилин тому, Oleksandr K. сказав:

почати ролік із слів "друзья-друзья подпищики, вже третій тиждень як нешуточно медує липа, сьогодні буду ставить вощину...."

Чули-чули, кодове слово "подпищик"... :umora:

2 хвилини тому, ромео сказав:

знайомий пробував використати кодове слово, але не проканало

5 хвилин тому, ромео сказав:

Баскевич?

Щось давно його не дивився. Це зимою більше часу всяку ...ню дивитись.:umora:

Блохерів мало не буває! Ось спеціаліста по липовому медоводству послухайте краще

Раз зайшла мова про вощину. 

Питання чисто практичного спрямування. Мова йде за 10р (300+145).

Якщо гніздо вже повне і відбувається заміна на вощину (1-2 шт) то хто куди її ставить, номер рамки? ближче до центру чи до країв?

7 хвилин тому, ромео сказав:

Якщо гніздо вже повне і відбувається заміна на вощину (1-2 шт) то хто куди її ставить, номер рамки? ближче до центру чи до країв?

в восьмирамочнику я ставлю другою ( з двох боків) в другому корпусі.

18 хвилин тому, ромео сказав:

Я відвигаю всю стару суш на край з розплодом чи без неважливо, потім періодично видьоргую ці рамки, а в центр через дві ставлю дві вощини чи три. Все залежить від потреб.

37 хвилин тому, ромео сказав:

Якщо в липні-серпні, то ставлю крайньою або за розплодом

22 часа назад, Конструктор сказал:

Товариш казав ще +2, діло йде до завершення, може ще день-два.

Так дійсно діло іде до завершення до 20 серпня вже не далеко :umora:.

А якщо серьозно то так липа вже майже вся переквітувала..  у нас цей рік добре виходить.... взятки розтягуються тому що рослини з двох сторін одного холма квітують у різні сроки.... та ще і спека не сильно нас зачипила... не можу переїхати на сонях привіси 2+ кожен день... а до першого соняха мабуть тиждень залишився... про відкачатись я взагалі мовчу...

У мене навіть нуки можна качати....:umora:

7 часов назад, ромео сказал:

Я ставлю другою від краю, наступний раз як попадаю у цей вулик перекидаю в середину а крайні кормові забираю і все. 

8 минут назад, Олександр К сказал:

Я ставлю другою від краю, наступний раз як попадаю у цей вулик перекидаю в середину а крайні кормові забираю і все. 

І шо і все ...  Крайні забрали і пустота ?? 

9 годин тому, ромео сказав:

Думаю тут треба виходити з того який взяток. Якщо слабкий, чи немає то ближче до краю щоб не погризли. Якщо сильний то мабуть краще ближче до середини, по краях матка може не встигнути засіяти як зальють нектаром.:IMHO:

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Думаю тут треба виходити з того який взяток. Якщо слабкий, чи немає то ближче до краю щоб не погризли. Якщо сильний то мабуть краще ближче до середини, по краях матка може не встигнути засіяти як зальють нектаром.:IMHO:

Можна і в центр гнізда впихнуть  якщо матка цьогорічна , вона застрочить і все буде гуд ,  якщо впихнути в центр де стара матка  то вона буде її обходити і буде шляпа .

Оновлення гнізда 10р дадан +145 просте.  Весною коли вже є 7 рам плотно обсиженних бджолою можна розширять вощиною далі , ставивши перед останньою , і того вже буде три нові рамкки , перед акацією забираємо з гнізда дві крайні старі рамки викачуємо і даємо ще дві вощини , і того до кінця весни маємо наполовину відновлене гніздо ,  шо ше треба ?????:hi:

Мені наприклад хватає оті перші три рамки вощини , і я далі в гніздо не лізу , і того за три роки оновлюється повністю гніздо , покругу короче , мені так простіше і "ледачіше ":hi::umora:

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Можна і в центр гнізда впихнуть  якщо матка цьогорічна , вона застрочить і все буде гуд ,  якщо впихнути в центр де стара матка  то вона буде її обходити і буде шляпа .

Я в більшості оновлюю весною, в ту пору з цим проблем немає.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Оновлення гнізда 10р дадан +145 просте.  Весною коли вже є 7 рам плотно обсиженних бджолою можна розширять вощиною далі

Я з шести теж вже даю вощину, це виходить 3-4. На відводки беру ще 2р з пергою ще можу забрати 2-3р. І того за сезон оновлюється 7-9 рамок.

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Оновлення гнізда 10р дадан +145 просте.  Весною коли вже є 7 рам плотно обсиженних бджолою можна розширять вощиною далі , ставивши перед останньою , і того вже буде три нові рамкки , перед акацією забираємо з гнізда дві крайні старі рамки викачуємо і даємо ще дві вощини , і того до кінця весни маємо наполовину відновлене гніздо ,  шо ше треба ?????:hi:

Мені наприклад хватає оті перші три рамки вощини , і я далі в гніздо не лізу , і того за три роки оновлюється повністю гніздо , покругу короче , мені так простіше і "ледачіше ":hi::umora:

Ха... можна, да..

Але один нюанс...

Потрібен ше взяток...

12 минут назад, ромео сказал:

Ха... можна, да..

Але один нюанс...

Потрібен ше взяток...

Алича клен черешня вишня яблуня ріпак , це на перші три вощини, на слідуючі дві -акація різнотравя ,  після акації там вже не має кому ставити бо немає такої кількості молодої бджоли . Якщо немає природніх взятків весною то треба робити штучні взятки з білого мішка або з сарайчика жирними рамками , саме жирними а не там де 300-400 г меду .    Ніби так.... :hi:

10 часов назад, Oleksandr K. сказал:

Блохерів мало не буває! Ось спеціаліста по липовому медоводству послухайте краще

Чистий вентилятор . :hi:.  Я дивуюсь як ті бджоли там на голих кормових рамках ще тримаються  і живі :hi:. Коли ще в нього були баки то на відео видно було  що в сімях є корма , а тепер у вуликах пустота , ставить маломедку де 200-300 г меду і каже що в ній 2.5 кг меду , :blink:.  Талант:hi::umora:. Але то таке ...:hi::umora:. А може на воздуханстві і тримається його канал , хз,  

54 хвилини тому, Конструктор сказав:

В корпусних вуликах і ближче до краю погризуть, бо той край дуже близько до розплоду:IMHO:. Такий фокус у безвзяток добре проходить в лежаках.

Як нормальний взяток, то мої вощину заливають і в середині. На добрий взяток краще вощину не ставити.

50 хвилин тому, Bee.P сказав:

Вони можуть не сіяти в вощину в центрі десь в липні, якщо бездумно понакидати магазинів. А до липня добре сіє і мале, і старе.

43 хвилини тому, ромео сказав:

Ха... можна, да..

Але один нюанс...

Потрібен ше взяток...

Так, без взятку в холодну погоду з вощиною виходить добрячий тормоз.

25 хвилин тому, Bee.P сказав:

Алича клен черешня вишня яблуня ріпак , це на перші три вощини, на слідуючі дві -акація різнотравя ,  після акації там вже не має кому ставити бо немає такої кількості молодої бджоли . Якщо немає природніх взятків весною то треба робити штучні взятки з білого мішка або з сарайчика жирними рамками , саме жирними а не там де 300-400 г меду .    Ніби так.... :hi:

В минулому році це все їм було до лампочки. Не будували і не сіяли в світлі соти.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

В минулому році це все їм було до лампочки. Не будували і не сіяли в світлі соти.

8 минут назад, yu1986ra сказал:

А до липня добре сіє і мале, і старе.

Як так ????:hi::umora:

Пішов взяток з соняху. Позавчора +2 кг(на градуснику було +40). А вчора лише 400 гр( на градуснику +35). Щось я не в'їхав, це чого так? 

5 минут назад, mits сказал:

Пішов взяток з соняху. Позавчора +2 кг(на градуснику було +40). А вчора лише 400 гр( на градуснику +35). Щось я не в'їхав, це чого так? 

От шо не ясно ?? В +35 йому холодно !! ;):hi::umora:

44 хвилини тому, mits сказав:

38 хвилин тому, Bee.P сказав:

От шо не ясно ?? В +35 йому холодно !! ;):hi::umora:

Змерзли. :rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...