Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

Якщо немає ніякої коси то краще бензо,а якщо сугубо прокосити під вуликами то акамуляторна норм

6 минут назад, Женя Ц. сказал:

краще бензо

я краще ручною коситиму, вона мене дратує не манше ніж бджіл :umora:

приятель косить на пасіцці бензиновою в навушниках і помічає що бджоли атакують його тоді як вже покривається бджолами і починають жалити :rofl:

11 хвилин тому, arki сказав:

на ютубі кажуть що на хвилин 20 в середньому вистачає? так десь?

7 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Десь так хв30 ! На мою площу де знаходиться пасіка майже вистачає, я одного вечора обкошую,а рано прохожу між рядами.  

Ви ж рівняєте гусей з поросятами:rofl:. Те що кажуть на ютубі - це добре. Але ж є різна ємність батареї і потужність інструмента. Танцювати треба від них:IMHO:

В багатьох акамуляторних інструментах дніпро-м є розширена інструкція. Там є орієнтовний час роботи від батарей різної ємності. 

8 хвилин тому, arki сказав:

я краще ручною коситиму, вона мене дратує не манше ніж бджіл :umora:

приятель косить на пасіцці бензиновою в навушниках і помічає що бджоли атакують його тоді як вже покривається бджолами і починають жалити :rofl:

Я два роки корпусний кошу бензо. Особливих проблем ще не було. Стараюсь косити коли є взяток і бджоли спокійніші.

20 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Стараюсь косити коли є взяток

Тоді в мене пасіка стояла б в "джунглях"...:)

19 минут назад, yu1986ra сказал:

Стараюсь косити коли є взяток і бджоли спокійніші.

Як немає взятку то нехай на... заростають),або кинути їм ручну хай маслають)

1 година тому, ромео сказав:

Тоді в мене пасіка стояла б в "джунглях"...:)

Та в вас там ще з минулого року пустеля не заросла. Що ви там косити збираєтесь:rofl:?

1 година тому, Женя Ц. сказав:

Як немає взятку то нехай на... заростають),або кинути їм ручну хай маслають)

Так глобальне ж потепління - в тіні їм комфортніше:umora:.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

В багатьох акамуляторних інструментах дніпро-м є розширена інструкція

мова ішла за відповідну модель коси  ...

5 годин тому, yu1986ra сказав:

Та в вас там ще з минулого року пустеля не заросла. Що ви там косити збираєтесь:rofl:?

То було колись. Вони там, вроді, когось спалили все-таки.

Бажаю здоров'я, колеги!!! От таке в мене питання постало й дуже цікавить ваша думка. Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком з соняху. Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник.За пару днів молода матка з маточника виходить, 5 днів на статеве дозрівання, 10 днів на обліт. Тобто до кінця взятка з соняху в мене в сім'ї плідна матка, а бджоли не відволікаються ні вигодовування розплоду . Якщо матка з маточника не вийшла, то бджоли виводять на свойому розплоді свищову.   Вчора спілкувався з двома пасічниками, що мають по 200+ сімей то ті зафукали такий метод бо сказали , що так багато меду не добирається. Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних. Матки частково покупні, частково свої. Але поміняти близько 100 маток на покупних , то це досить дороге задоволення! Та й підсаджувати їх досить морочливо! Так як Ви , колеги вважаєте, наскільки я не добираю меду, взагали плюси та мінуси мого методу.Буду вдячний кожній думці!!! Гарного всім дня та тільки позитивних емоцій!!!

1 година тому, пасічник Ігор сказав:

Бажаю здоров'я, колеги!!! От таке в мене питання постало й дуже цікавить ваша думка. Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком з соняху. Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник.За пару днів молода матка з маточника виходить, 5 днів на статеве дозрівання, 10 днів на обліт. Тобто до кінця взятка з соняху в мене в сім'ї плідна матка, а бджоли не відволікаються ні вигодовування розплоду . Якщо матка з маточника не вийшла, то бджоли виводять на свойому розплоді свищову.   Вчора спілкувався з двома пасічниками, що мають по 200+ сімей то ті зафукали такий метод бо сказали , що так багато меду не добирається. Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних. Матки частково покупні, частково свої. Але поміняти близько 100 маток на покупних , то це досить дороге задоволення! Та й підсаджувати їх досить морочливо! Так як Ви , колеги вважаєте, наскільки я не добираю меду, взагали плюси та мінуси мого методу.Буду вдячний кожній думці!!! Гарного всім дня та тільки позитивних емоцій!!!

Якщо сім'ї не менші як в них, то меду зберете точно не менше.:IMHO: 

Його може бути менше якщо взяток затягнеться на два місяці, планується переїзд на золотарник (чи пізній сонях).

Зазвичай в кого 200+, то сім'ї до взятку підходять слабкі, бо їх постійно задовбують діленням. Якщо в слабкому задавити матку і не качати гніздо, то в магазинах меду точно буде менше.

23 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Зазвичай в кого 200+, то сім'ї до взятку підходять слабкі, бо їх постійно задовбують діленням

Це як розуміти, що до 200 ніхто не задовбує діленням, а вже після 200 починають активно ділити?:rofl:

1 час назад, Конструктор сказал:

Це як розуміти, що до 200 ніхто не задовбує діленням, а вже після 200 починають активно ділити?:rofl:

Я догадувався що в нього 200+, :hi:;):umora:.  Тож ділиться своєю технологією:hi:. Це  вже 200+ разом з дворамочними відводками :hmm:. Нє , ну 200+ то є 200+ :dntknw::umora:.

1 година тому, Конструктор сказав:

До 200 ще якось можна обійтись без відводків, після 200 це вже з розряду фантастики:IMHO:

42 хвилини тому, Bee.P сказав:

Я догадувався що в нього 200+, :hi:;):umora:.  Тож ділиться своєю технологією:hi:. Це  вже 200+ разом з дворамочними відводками :hmm:. Нє , ну 200+ то є 200+ :dntknw::umora:.

Ні, я б ще без відводків попрацював би, але не склалось.

3 часа назад, пасічник Ігор сказал:

Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком

це гарний спосіб, головне щоб сімї набрали силу, гарний тим що взяток особливо якщо він один виберуть гарно, заодно можна в цей час обробити від кліща органічними кистотами адже в сімях не буде печатного росплоду біля 2х неділь.

Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник

ну я зазвичай даю зрілий маточник через день-два

Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних.

а потім ті матки сіють до білих мух і неможна зупинити...

особисто противник заміни маток в серпні

23 хвилини тому, yu1986ra сказав:

До 200 ще якось можна обійтись без відводків, після 200 це вже з розряду фантастики:IMHO:

Ні, я б ще без відводків попрацював би, але не склалось.

В Вас до 200? Ви відводків не робите, взагалі?

Я кожен рік на основних сім'ях

але є одне але... але для чого міняти маток кожен рік якщо багато маток дають гарні результати і на другий рік? 

11 минут назад, arki сказал:

але є одне але... але для чого міняти маток кожен рік якщо багато маток дають гарні результати і на другий рік? 

Зачасту матка напр 2025 р  якщо дала в 2026 р багато меду , то матка  сильно зношується , тому в 2027 вона дасть меду щось по середньому ,   ті матки  які не наганяють великі колонії то ті і живуть довше.  Але бувають і виключення . Тому на великих пасіках ніхто не дивиться і не нотує яка сімя скільки принесла , тому тупо міняють всіх . 

22 хвилини тому, Конструктор сказав:

В Вас до 200? Ви відводків не робите, взагалі?

З зими вилізло 70. Мусив робити відводки.

В 24 було біля сотні, відводків робив мінімум. Було важко, але меду був максимум.

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Зачасту матка напр 2025 р  якщо дала в 2026 р багато меду , то матка  сильно зношується , тому в 2027 вона дасть меду щось по середньому ,   ті матки  які не наганяють великі колонії то ті і живуть довше.  Але бувають і виключення . Тому на великих пасіках ніхто не дивиться і не нотує яка сімя скільки принесла , тому тупо міняють всіх . 

Щорічна заміна залежить більше від організації праці, ніж величини пасіки. Дурна робота щорічно міняти всіх:IMHO:

16 минут назад, yu1986ra сказал:

Щорічна заміна залежить більше від організації праці, ніж величини пасіки. Дурна робота щорічно міняти всіх:IMHO:

Дурна робота  маток які бачили дві зими пускати на третю зиму , то зальот по всім параметрам.  Знаю що багато хто ще робить відводки на старих матках в надії що вона буде сіяти як молода і жити ще 15 років .:umora:

Заміна маток в повноцінних спрацьованих сімях , не у свіжих відводках ...

То пойнятно що якщо зробити пізній відводок , десь в серпні з молодою маткою , і в зиму вона піде на 4 р дадана , то на слідуючий рік вона дасть меду трішки на акації і на соняху трошки більше  ,  то таку ще можна пустити в зиму , бо вона сильно не зношена ,  а якщо в зиму норм сімя на 8р дадан і весною вона дасть три магазини ріпаку , два акації і три соняху , короче за сезон тих 60-70 кг . От і рахуйте . На сьогодні на серпень матка коштує 2.5 кг меду на опт . То кому там шо дорого??????? 

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

Дурна робота  маток які бачили дві зими пускати на третю зиму , то зальот по всім параметрам.  Знаю що багато хто ще робить відводки на старих матках в надії що вона буде сіяти як молода і жити ще 15 років .:umora:

Заміна маток в повноцінних спрацьованих сімях , не у свіжих відводках ...

Як на мене, то передовики (до 10%) легко можна пускати і на третю зиму, хоча б заради трутня.

Цьогоріч відводки з кращих сімей на плідну синю матку дуже добре розігнались.

З червоними матками вже 50/50

49 хвилин тому, yu1986ra сказав:

З зими вилізло 70. Мусив робити відводки.

В 24 було біля сотні, відводків робив мінімум. Було важко, але меду був максимум.

Обшим хоч і немає 200+ а відводки, коли більше, коли менше але приходяться робити.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...