Женя Ц. Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля Якщо немає ніякої коси то краще бензо,а якщо сугубо прокосити під вуликами то акамуляторна норм 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 6 минут назад, Женя Ц. сказал: краще бензо я краще ручною коситиму, вона мене дратує не манше ніж бджіл приятель косить на пасіцці бензиновою в навушниках і помічає що бджоли атакують його тоді як вже покривається бджолами і починають жалити 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 11 хвилин тому, arki сказав: на ютубі кажуть що на хвилин 20 в середньому вистачає? так десь? 7 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Десь так хв30 ! На мою площу де знаходиться пасіка майже вистачає, я одного вечора обкошую,а рано прохожу між рядами. Ви ж рівняєте гусей з поросятами. Те що кажуть на ютубі - це добре. Але ж є різна ємність батареї і потужність інструмента. Танцювати треба від них. В багатьох акамуляторних інструментах дніпро-м є розширена інструкція. Там є орієнтовний час роботи від батарей різної ємності. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 8 хвилин тому, arki сказав: я краще ручною коситиму, вона мене дратує не манше ніж бджіл приятель косить на пасіцці бензиновою в навушниках і помічає що бджоли атакують його тоді як вже покривається бджолами і починають жалити Я два роки корпусний кошу бензо. Особливих проблем ще не було. Стараюсь косити коли є взяток і бджоли спокійніші. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 20 хвилин тому, yu1986ra сказав: Стараюсь косити коли є взяток Тоді в мене пасіка стояла б в "джунглях"... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 19 минут назад, yu1986ra сказал: Стараюсь косити коли є взяток і бджоли спокійніші. Як немає взятку то нехай на... заростають),або кинути їм ручну хай маслають) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 1 година тому, ромео сказав: Тоді в мене пасіка стояла б в "джунглях"... Та в вас там ще з минулого року пустеля не заросла. Що ви там косити збираєтесь? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 1 година тому, Женя Ц. сказав: Як немає взятку то нехай на... заростають),або кинути їм ручну хай маслають) Так глобальне ж потепління - в тіні їм комфортніше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 7 июля Share Опубликовано 7 июля 2 часа назад, yu1986ra сказал: В багатьох акамуляторних інструментах дніпро-м є розширена інструкція мова ішла за відповідну модель коси ... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Среда в 02:13 Share Опубликовано Среда в 02:13 5 годин тому, yu1986ra сказав: Та в вас там ще з минулого року пустеля не заросла. Що ви там косити збираєтесь? То було колись. Вони там, вроді, когось спалили все-таки. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано Среда в 03:30 Share Опубликовано Среда в 03:30 Бажаю здоров'я, колеги!!! От таке в мене питання постало й дуже цікавить ваша думка. Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком з соняху. Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник.За пару днів молода матка з маточника виходить, 5 днів на статеве дозрівання, 10 днів на обліт. Тобто до кінця взятка з соняху в мене в сім'ї плідна матка, а бджоли не відволікаються ні вигодовування розплоду . Якщо матка з маточника не вийшла, то бджоли виводять на свойому розплоді свищову. Вчора спілкувався з двома пасічниками, що мають по 200+ сімей то ті зафукали такий метод бо сказали , що так багато меду не добирається. Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних. Матки частково покупні, частково свої. Але поміняти близько 100 маток на покупних , то це досить дороге задоволення! Та й підсаджувати їх досить морочливо! Так як Ви , колеги вважаєте, наскільки я не добираю меду, взагали плюси та мінуси мого методу.Буду вдячний кожній думці!!! Гарного всім дня та тільки позитивних емоцій!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 04:39 Share Опубликовано Среда в 04:39 1 година тому, пасічник Ігор сказав: Бажаю здоров'я, колеги!!! От таке в мене питання постало й дуже цікавить ваша думка. Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком з соняху. Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник.За пару днів молода матка з маточника виходить, 5 днів на статеве дозрівання, 10 днів на обліт. Тобто до кінця взятка з соняху в мене в сім'ї плідна матка, а бджоли не відволікаються ні вигодовування розплоду . Якщо матка з маточника не вийшла, то бджоли виводять на свойому розплоді свищову. Вчора спілкувався з двома пасічниками, що мають по 200+ сімей то ті зафукали такий метод бо сказали , що так багато меду не добирається. Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних. Матки частково покупні, частково свої. Але поміняти близько 100 маток на покупних , то це досить дороге задоволення! Та й підсаджувати їх досить морочливо! Так як Ви , колеги вважаєте, наскільки я не добираю меду, взагали плюси та мінуси мого методу.Буду вдячний кожній думці!!! Гарного всім дня та тільки позитивних емоцій!!! Якщо сім'ї не менші як в них, то меду зберете точно не менше. Його може бути менше якщо взяток затягнеться на два місяці, планується переїзд на золотарник (чи пізній сонях). Зазвичай в кого 200+, то сім'ї до взятку підходять слабкі, бо їх постійно задовбують діленням. Якщо в слабкому задавити матку і не качати гніздо, то в магазинах меду точно буде менше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 05:05 Share Опубликовано Среда в 05:05 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: Зазвичай в кого 200+, то сім'ї до взятку підходять слабкі, бо їх постійно задовбують діленням Це як розуміти, що до 200 ніхто не задовбує діленням, а вже після 200 починають активно ділити? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Среда в 05:51 Share Опубликовано Среда в 05:51 1 час назад, Конструктор сказал: Це як розуміти, що до 200 ніхто не задовбує діленням, а вже після 200 починають активно ділити? Я догадувався що в нього 200+, . Тож ділиться своєю технологією. Це вже 200+ разом з дворамочними відводками . Нє , ну 200+ то є 200+ . 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 06:33 Share Опубликовано Среда в 06:33 1 година тому, Конструктор сказав: Це як розуміти, що до 200 ніхто не задовбує діленням, а вже після 200 починають активно ділити? До 200 ще якось можна обійтись без відводків, після 200 це вже з розряду фантастики 42 хвилини тому, Bee.P сказав: Я догадувався що в нього 200+, . Тож ділиться своєю технологією. Це вже 200+ разом з дворамочними відводками . Нє , ну 200+ то є 200+ . Ні, я б ще без відводків попрацював би, але не склалось. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Среда в 06:41 Share Опубликовано Среда в 06:41 3 часа назад, пасічник Ігор сказал: Я кожен рік на основних сім'ях міняв маток перед основним взятком це гарний спосіб, головне щоб сімї набрали силу, гарний тим що взяток особливо якщо він один виберуть гарно, заодно можна в цей час обробити від кліща органічними кистотами адже в сімях не буде печатного росплоду біля 2х неділь. 3 часа назад, пасічник Ігор сказал: Давив їх і через пару годин давав зрілий маточник ну я зазвичай даю зрілий маточник через день-два 3 часа назад, пасічник Ігор сказал: Вони міняють маток на початку серпня плідних на плідних. а потім ті матки сіють до білих мух і неможна зупинити... особисто противник заміни маток в серпні 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 06:57 Share Опубликовано Среда в 06:57 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: До 200 ще якось можна обійтись без відводків, після 200 це вже з розряду фантастики Ні, я б ще без відводків попрацював би, але не склалось. В Вас до 200? Ви відводків не робите, взагалі? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Среда в 07:00 Share Опубликовано Среда в 07:00 3 часа назад, пасічник Ігор сказал: Я кожен рік на основних сім'ях але є одне але... але для чого міняти маток кожен рік якщо багато маток дають гарні результати і на другий рік? 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Среда в 07:09 Share Опубликовано Среда в 07:09 11 минут назад, arki сказал: але є одне але... але для чого міняти маток кожен рік якщо багато маток дають гарні результати і на другий рік? Зачасту матка напр 2025 р якщо дала в 2026 р багато меду , то матка сильно зношується , тому в 2027 вона дасть меду щось по середньому , ті матки які не наганяють великі колонії то ті і живуть довше. Але бувають і виключення . Тому на великих пасіках ніхто не дивиться і не нотує яка сімя скільки принесла , тому тупо міняють всіх . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 07:22 Share Опубликовано Среда в 07:22 22 хвилини тому, Конструктор сказав: В Вас до 200? Ви відводків не робите, взагалі? З зими вилізло 70. Мусив робити відводки. В 24 було біля сотні, відводків робив мінімум. Було важко, але меду був максимум. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 07:25 Share Опубликовано Среда в 07:25 14 хвилин тому, Bee.P сказав: Зачасту матка напр 2025 р якщо дала в 2026 р багато меду , то матка сильно зношується , тому в 2027 вона дасть меду щось по середньому , ті матки які не наганяють великі колонії то ті і живуть довше. Але бувають і виключення . Тому на великих пасіках ніхто не дивиться і не нотує яка сімя скільки принесла , тому тупо міняють всіх . Щорічна заміна залежить більше від організації праці, ніж величини пасіки. Дурна робота щорічно міняти всіх Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Среда в 07:41 Share Опубликовано Среда в 07:41 16 минут назад, yu1986ra сказал: Щорічна заміна залежить більше від організації праці, ніж величини пасіки. Дурна робота щорічно міняти всіх Дурна робота маток які бачили дві зими пускати на третю зиму , то зальот по всім параметрам. Знаю що багато хто ще робить відводки на старих матках в надії що вона буде сіяти як молода і жити ще 15 років . Заміна маток в повноцінних спрацьованих сімях , не у свіжих відводках ... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Среда в 07:51 Share Опубликовано Среда в 07:51 То пойнятно що якщо зробити пізній відводок , десь в серпні з молодою маткою , і в зиму вона піде на 4 р дадана , то на слідуючий рік вона дасть меду трішки на акації і на соняху трошки більше , то таку ще можна пустити в зиму , бо вона сильно не зношена , а якщо в зиму норм сімя на 8р дадан і весною вона дасть три магазини ріпаку , два акації і три соняху , короче за сезон тих 60-70 кг . От і рахуйте . На сьогодні на серпень матка коштує 2.5 кг меду на опт . То кому там шо дорого??????? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 07:56 Share Опубликовано Среда в 07:56 11 хвилин тому, Bee.P сказав: Дурна робота маток які бачили дві зими пускати на третю зиму , то зальот по всім параметрам. Знаю що багато хто ще робить відводки на старих матках в надії що вона буде сіяти як молода і жити ще 15 років . Заміна маток в повноцінних спрацьованих сімях , не у свіжих відводках ... Як на мене, то передовики (до 10%) легко можна пускати і на третю зиму, хоча б заради трутня. Цьогоріч відводки з кращих сімей на плідну синю матку дуже добре розігнались. З червоними матками вже 50/50 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 07:58 Share Опубликовано Среда в 07:58 49 хвилин тому, yu1986ra сказав: З зими вилізло 70. Мусив робити відводки. В 24 було біля сотні, відводків робив мінімум. Було важко, але меду був максимум. Обшим хоч і немає 200+ а відводки, коли більше, коли менше але приходяться робити. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.