п4еловод Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 5 часов назад, пасічник Ігор сказал: Питання до товариства- чи можуть матки вийти на п'ятнадцятий день від засіву? Можуть. Бджоли в залежності від температури виходять не обовязково на 21 день. Можуть і на 20 навіть на 19 коли в гнізді тепло.А коли прохолодно виходять пізніше. Чому маткі не зможуть? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 12 часов назад, пасічник Ігор сказал: Бажаю здоров'я!!! Питання до товариства- чи можуть матки вийти на п'ятнадцятий день від засіву? Прикрив плідну матку на Джентері 29 травня, кинувся 13 червня( п'ятнадцятий день) маточники в бігуді ховати і що бачу- з двох маточників матки вийшли, більша частина маточників на прививочній рамці розгризена збоку, врятував тільки п'яток маточників.((( Да могут ,либо когда просчитались с временем и личинка старше . Или стоит жаркая погода ,много пчелы и они не справляются с охлождением гнезда,и матки выходят раньше . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 14 годин тому, yu1986ra сказав: Ні. В нас вже люди качають, але мені ще рано. Я переживаю дуже із цією погодою, весняним медозбором...вони вже майже з'їли той магазин, що зібрали. Середні, що були на 1 декаду травня вже зібрали, що було у магазині. У мене до ожини повзучої(плетистої) ще тиждень точно. Всі мед качають корпусами, по пару магазинів запечатаних..а тут поки тільки жруть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 12 годин тому, Конструктор сказав: На цьому попиті і розводняків багато, всебе вже знаю кількох місцевих що замість плідних приїхали не плідні. Але і гірші варіанти, що ні маток, ні грошей Може матки в дорозі схудли, а люди не розібрались? Навіщо матководу ці головняки з підміною маток? Мій дядько скільки не купує, то все йому ''неплідки'' висилають 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 4 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав: Я переживаю дуже із цією погодою, весняним медозбором...вони вже майже з'їли той магазин, що зібрали. Середні, що були на 1 декаду травня вже зібрали, що було у магазині. У мене до ожини повзучої(плетистої) ще тиждень точно. Всі мед качають корпусами, по пару магазинів запечатаних..а тут поки тільки жруть. В нас якщо і качають, то порамково, вибірково і не печатне. Всі поспішають на ринок. В мене корпусами ще нема чого качати, все напів пусте (в кращому разі). Треба ще хоч 10-15 кг щоб до липня принесли. В лежаках, то добре залились. Молоді матки зараз на 1-3 рамках сіють. Було б добре відкачати, але ще мед буде не смачний. В нас тільки зацвітає злинка, після неї вже смак класний. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 июня Share Опубликовано 14 июня 33 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав: Всі мед качають корпусами, по пару магазинів запечатаних..а тут поки тільки жруть. Не переживайте, не всі... У Вас хоч з магазинів жеруть, а я сьогодні медові торішні роздавав... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 19 часов назад, Конструктор сказал: На цьому попиті і розводняків багато, всебе вже знаю кількох місцевих що замість плідних приїхали не плідні. Але і гірші варіанти, що ні маток, ні грошей Так є і таке... нажаль... але це завжди було і не тільки з матками... Досі пригадую як один блогер отримав свістки з аліекспресс... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 19 часов назад, Конструктор сказал: що замість плідних приїхали не плідні. Дивився недавно одного дуже медійного матковода як той розповідав про те що журнали тільки крадуть час і т. д. То волоси вставали дибки... то можна і переплутати як так вести нуклеусний парк... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 7 годин тому, yu1986ra сказав: Може матки в дорозі схудли, а люди не розібрались? Навіщо матководу ці головняки з підміною маток? Мій дядько скільки не купує, то все йому ''неплідки'' висилають Ага схудли і ще на 5 день не сіють, а сіяти почали приблизно на 10 день, і то не всі, ті що загубились на обльотах так і не засіяли. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 7 годин тому, ромео сказав: Не переживайте, не всі... У Вас хоч з магазинів жеруть, а я сьогодні медові торішні роздавав... У вас там добрячий запас чи то вже від сусіда носите? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 година тому, Олександр К сказав: Дивився недавно одного дуже медійного матковода як той розповідав про те що журнали тільки крадуть час і т. д. То волоси вставали дибки... то можна і переплутати як так вести нуклеусний парк... Як як? Не пхати в ті нуклеуси по 7 ліній, порід і прививок і той нукпарк нормально піде без журналу. Я також думаю, що журнал то зайве на пасіці. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 31 хвилину тому, Конструктор сказав: Ага схудли і ще на 5 день не сіють, а сіяти почали приблизно на 10 день, і то не всі, ті що загубились на обльотах так і не засіяли. Не всі підсаджують за 5 днів, а тут вже засів треба. Його могли просто не побачити. Навіщо матководу цей головняк, якщо він просто може відстрочити посилку? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 17 хвилин тому, yu1986ra сказав: Не всі підсаджують за 5 днів, а тут вже засів треба. Його могли просто не побачити. Навіщо матководу цей головняк, якщо він просто може відстрочити посилку? Я за підсадку нічого не писав, може її і тиждень підсажували. Після того як приняли на 5 день жодна не сіяла, перші засіли приблизно на 10день! Матки з всім відомого бджлярського Інтернет магазину. Кілька днів тому в вайбер груп. ще два пасічники описали схожу історію. Совпадєніє? Не думаю! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 8 годин тому, ромео сказав: , а я сьогодні медові торішні роздавав... Кожної осені думаю що забагато залишив. А весною - треба було ще трошки більше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня У мене на точку навіть дивлячись на холод є трохи принос, більш в того перша липа На решті глухо. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 час назад, yu1986ra сказал: журнал то зайве на пасіці. Ніколи журналу не було і не буде . Бо там толку не виведеш , коли бачу у відео журнал і оті кольорові кнопочки мітки то зразу розумію що там толку немає, і не буде 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 час назад, Конструктор сказал: Я за підсадку нічого не писав, може її і тиждень підсажували. Після того як приняли на 5 день жодна не сіяла, перші засіли приблизно на 10день! Матки з всім відомого бджлярського Інтернет магазину. Кілька днів тому в вайбер груп. ще два пасічники описали схожу історію. Совпадєніє? Не думаю! Коли погана погода то і поганий прийом , якщо ще + повзучка то який може бути результат ???? Це ще добре що прийняли . Не все так просто. 56 минут назад, gardener сказал: Кожної осені думаю що забагато залишив. А весною - треба було ще трошки більше. А багато хто бреше що бакваст багато жере , а воно трохи не так виходить видно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 час назад, gardener сказал: Кожної осені думаю що забагато залишив. А весною - треба було ще трошки більше. Та отож Намагався довести весною що зайвого меду при розвитку не буває.Та хіба що доведеш тим хто любить сперечатись.Марне діло.Перестав щось доводити та писати.Нікому це не потрібно. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Коли погана погода то і поганий прийом , якщо ще + повзучка то який може бути результат ???? Це ще добре що прийняли . Не все так просто. У два відводки вже три тижні підсаджую, даю ще два-три дні, якщо не приймуть витрасу нах....й. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 година тому, Конструктор сказав: Я за підсадку нічого не писав, може її і тиждень підсажували. Після того як приняли на 5 день жодна не сіяла, перші засіли приблизно на 10день! Матки з всім відомого бджлярського Інтернет магазину. Кілька днів тому в вайбер груп. ще два пасічники описали схожу історію. Совпадєніє? Не думаю! А може її на другий день випустили ''з руки'' і бджоли її 5 днів тріпали в клубі (поки добрий пасічник не поліз перевіряти засів, паралельно зриваючи свищі). Методів підсадки багато. Навіть найкращу матку можна підсаджувати через сраку. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 8 хвилин тому, Bee.P сказав: Коли погана погода то і поганий прийом , якщо ще + повзучка то який може бути результат ???? Це ще добре що прийняли . Не все так просто. Там ще й матки з інтернет магазину. Хто зна через скільки рук вони вже пройшли і скільки в клітках просиділи. 5 хвилин тому, А.Е. сказав: Та отож Намагався довести весною що зайвого меду при розвитку не буває.Та хіба що доведеш тим хто любить сперечатись.Марне діло.Перестав щось доводити та писати.Нікому це не потрібно. В мене цьогоріч минулорічного меду у вуликах виявилось забагато. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 6 хвилин тому, Сергій-апі сказав: У два відводки вже три тижні підсаджую, даю ще два-три дні, якщо не приймуть витрасу нах....й. Переведіть їх в режим рою. Треба на ніч забрати всі рамки з вулика, підвісити кліточку з відкритим малим відділенням. Через два дні почнуть тягнути язики, от вам і прийняли. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Переведіть їх в режим рою. Треба на ніч забрати всі рамки з вулика, підвісити кліточку з відкритим малим відділенням. Через два дні почнуть тягнути язики, от вам і прийняли. Може , зпрацює .. може Даю 70% що ні 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 12 минут назад, Сергій-апі сказал: У два відводки вже три тижні підсаджую, даю ще два-три дні, якщо не приймуть витрасу нах....й. Там може бути зальотна неплодка з чужого роя . І воно може ьути таке дрібне що знайти її не реально . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 15 июня Share Опубликовано 15 июня 1 час назад, Конструктор сказал: Я за підсадку нічого не писав, може її і тиждень підсажували. Після того як приняли на 5 день жодна не сіяла, перші засіли приблизно на 10день! Матки з всім відомого бджлярського Інтернет магазину. Кілька днів тому в вайбер груп. ще два пасічники описали схожу історію. Совпадєніє? Не думаю! А може бути таке припущення?Матки в нуках толком не розсіялися треба було швиденько підставляти маточними.забралистресс,дорога-стресс.Як не розсіялися то і прийом з великим стрессом.Не кормлені,треба час щоб відновитись,.Є таке що матки після стресу яйцекладку припиняють,треба час щоб відновитись.Та по друге.Невже всі хто жалівся промисловики, котрим немає часу на сім'ї дивитись?.Невже не можна було помітити що обліт відбувається приблизно в два часи а не о четвертій чи о десятій ранку?Невже такі неуважні?Якби був хоча б довід що таке було та шлейф побачили чи матку яка прилетіла після обльоту то таки да.Та навіть буває таке що матка іноді виходить на дообліт.А так пусте когось звинувачувати моя думка,бо то великий гріх коли на людину зайве кажеш.Хай кожен за свої гріхи сам відповідає.Там розсудять хто на що заслуговує Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.