gardener Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Тільки що, Bee.P сказав: Давав по два моточника , а декому і три . То це Ви до них без гіпсу не лізете? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 2 минуты назад, gardener сказал: То це Ви до них БЕЗ гіпсу лізете? Ну да .. Ну бо ще свіжий мед не здав. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 30 хвилин тому, Bee.P сказав: Я 16го маточн на виході роздавав . Ситуація дуже печальна , другу партію ще не дивився вона була роздана 22го числа. Давав по два моточника , а декому і три . То це в мене в нуклеусах вдома, в затишку вийшло так не погано. Якби в полі в відводки давав маточники то тими вітрами мало що там облетілосяб. Що говорити, там ті вітра в сім'ях зробили протиройові заходи, вже червень місяць і жодного рою, чи навіть сім'ї в ройовому. Це якийсь капець, а не сезон. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 15 хвилин тому, Конструктор сказав: То це в мене в нуклеусах вдома, в затишку вийшло так не погано. Якби в полі в відводки давав маточники то тими вітрами мало що там облетілосяб. Що говорити, там ті вітра в сім'ях зробили протиройові заходи, вже червень місяць і жодного рою, чи навіть сім'ї в ройовому. Це якийсь капець, а не сезон. Може вони йдуть по англійськи? Тихенько без відома покидають чат Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 49 минут назад, yu1986ra сказал: Може вони йдуть по англійськи? Тихенько без відома покидають чат А ці що на дерево ... То це по якому ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 51 хвилину тому, yu1986ra сказав: Може вони йдуть по англійськи? Тихенько без відома покидають чат Та нє, була ще латка(20-25г) пізнішого ріпаку за 1.5-2км на нього йшли за вітром, а назад вже проти вітру, можна сказати пішки через пагорб. От такий вийшов протиройовий захід. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 1 хвилину тому, Bee.P сказав: А ці що на дерево ... То це по якому ??? То як раз і по англійськи. Як не спійманий, то й не злодій. Я зараз в себе по льоту не можу визначити хто відроївся. Тільки повний розбір гнізда, і бажано матку побачити , дає впевненість, що вони на місці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 8 минут назад, yu1986ra сказал: 13 минут назад, Bee.P сказал: Я зараз в себе по льоту не можу визначити Прохві Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 21 хвилину тому, Bee.P сказав: Прохві Та ніхто не зможе. Навіть якщо відкрити вулика, не дістаючи рамки ступінь обсидки не визначиш. Зараз тепло, добрий взяток, бджоли бродять по всіх рамках. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 8 минут назад, yu1986ra сказал: Та ніхто не зможе. Навіть якщо відкрити вулика, не дістаюч Я можу , бо на опиті . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 36 хвилин тому, Bee.P сказав: Я можу , бо на опиті . Але то не точно (с) 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 8 часов назад, Bee.P сказал: Я 16го маточн на виході роздавав . Ситуація дуже печальна я теж коли нуки засипаю то маточники роздаю а іноді вже і матки щойновилуплені, сіренькі так от здається що там де молоденькі матки то ситуація в тих нуках з обльотом маток була краща ніж де маточники. нещодавно розставляв на другий день, після відбору плідних маток, маточники і згадав метод їх перевірки, котрим користувався знайомий колгоспний пасічник до котрого я бігав після школи, просто брав маточник в пальці і легенько, обережно теліпав, якщо матка теліпається значить все-ок а якщо ні-личинка мертва. так і зробив я і таким чином вибракував негодні маточники з неживими личинками, котрі загинули і прилипли до стінки маточника. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 57 хвилин тому, arki сказав: я теж коли нуки засипаю то маточники роздаю а іноді вже і матки щойновилуплені, сіренькі так от здається що там де молоденькі матки то ситуація в тих нуках з обльотом маток була краща ніж де маточники. нещодавно розставляв на другий день, після відбору плідних маток, маточники і згадав метод їх перевірки, котрим користувався знайомий колгоспний пасічник до котрого я бігав після школи, просто брав маточник в пальці і легенько, обережно теліпав, якщо матка теліпається значить все-ок а якщо ні-личинка мертва. так і зробив я і таким чином вибракував негодні маточники з неживими личинками, котрі загинули і прилипли до стінки маточника. Робочий метод. Я постійно перевіряю, крім потрясти ще просвічую, теж видно які під сумнівом. Останній раз з 88 не вийшло всього кілька шт. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 51 минуту назад, Конструктор сказал: просвічую яким чином? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 23 хвилини тому, arki сказав: яким чином? Підсвідкою та що на телефоні. Характерний запах на пасіці підказує що пішли на свидину. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 2 години тому, arki сказав: я теж коли нуки засипаю то маточники роздаю а іноді вже і матки щойновилуплені, сіренькі так от здається що там де молоденькі матки то ситуація в тих нуках з обльотом маток була краща ніж де маточники. нещодавно розставляв на другий день, після відбору плідних маток, маточники і згадав метод їх перевірки, котрим користувався знайомий колгоспний пасічник до котрого я бігав після школи, просто брав маточник в пальці і легенько, обережно теліпав, якщо матка теліпається значить все-ок а якщо ні-личинка мертва. так і зробив я і таким чином вибракував негодні маточники з неживими личинками, котрі загинули і прилипли до стінки маточника. Я так само роблю. Якщо матка вже сформована то теліпається. Питання в тому, чому вони завмирають в маточниках? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Питання. Чи проходять матки (наприклад, молода на обліт чи стара з роєм) крізь решітку пилкозбірника? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 4 часа назад, arki сказал: яким чином? Я, зажимаю між пальцями і навпроти сонця дивлюсь. Шевелиться- жива, а якщо ні, то ні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 1 минуту назад, mits сказал: навпроти сонця дивлюсь. Шевелиться- жива, а якщо ні, то ні. теж як варіант але чи можна там роздивитися настільки щоб побачити навіть рухи? і подруге думаю що це займає чимало часу особливо коли треба роздавати в нуки маточники десятки чи сотні... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Только что, arki сказал: теж як варіант але чи можна там роздивитися настільки щоб побачити навіть рухи? і подруге думаю що це займає чимало часу особливо коли треба роздавати в нуки маточники десятки чи сотні... Можна. Часу займає пів хвилини. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 2 години тому, ромео сказав: Питання. Чи проходять матки (наприклад, молода на обліт чи стара з роєм) крізь решітку пилкозбірника? Через саму решітку не знаю, думаю що не має пройти, але через отвори, трубки для трутнів пройде точно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 1 година тому, mits сказав: Я, зажимаю між пальцями і навпроти сонця дивлюсь. Шевелиться- жива, а якщо ні, то ні. Теж так робив. Спробуйте телефоном в притемненому приміщені, як на мене багато зручніше і швидше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 2 години тому, ромео сказав: Питання. Чи проходять матки (наприклад, молода на обліт чи стара з роєм) крізь решітку пилкозбірника? Якщо є вихід для трутня, то з розбігу пройде Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня 1 година тому, arki сказав: теж як варіант але чи можна там роздивитися настільки щоб побачити навіть рухи? і подруге думаю що це займає чимало часу особливо коли треба роздавати в нуки маточники десятки чи сотні... До речі якщо матка в маточнику вже ворушиться (мене ногами), то характерного телімпаня в маточнику вже не буде, можна подумати що мертва. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 июня Share Опубликовано 5 июня Сьогодні перший раз побачив цвіт на акація посаджених мною 10 літ тому біля лежакового точка. Дрібниця, а все ж приємно. Думав, що воно й не зацвіте ніколи. Висадив тоді 100-150 шт. До цього часу дожило 20-30 шт. З них менше 10шт розміром від 5м (всі інші топчуться біля 2 м). І лиш 2 шт з цвітом. Поки результат не дуже. По липі ще гірше, там результат дуже не дуже 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.