gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 44 хвилини тому, Bee.P сказав: Надія на сонях , якщо його посіяли не далеко В мене до найближчого соняха десь 70 метрів 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 6 минут назад, gardener сказал: В мене до найближчого соняха десь 70 метрів Шо значить " десь" ?? Треба точно знать !!!!! бо інакше діла не буде ( no dеаl ) . 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 4 часа назад, ромео сказал: Акація поки так і не пахне... приносу - сльози.. Вчора на вагах +3,4 кг. Сьогодні с..ка, весь день, іде дощ. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 4 хвилини тому, mits сказав: Сьогодні с..ка, весь день, іде дощ. Після нього в мене 3 години тому, Женя Ц. сказав: Про акацію вже можна забути Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 1 минуту назад, gardener сказал: Після нього в мене Надія, помирає останньою. Є така, що ще лиш розцвіла. З четверга, ніби путьова погода почнеться. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 10 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. Не розумію чому, але в мене ніколи стільки не мінусували. Хіба що взяток різко обірветься і нектар сушать. 9 годин тому, Bee.P сказав: Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня , жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р і я кинув їй магазин , коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка , матку грохнув і дав два маточника на виході . Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ??? Мої в таких випадках беруть один маточник з собою і летять на голляку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 8 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Бо ф3. Цей сезон дивлюсь, що місцеві дуже сильні сім'ї тягнуть 3-6 маточників, печатають, а потім розгризають. Схоже більше на тиху заміну але багато маточників є, як для неї. Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді. На даний час вони вже повністю відновились по силі і йшов взяток до цих трьох днів...дощі, холод, будемо бачити. Маточники роздам їм у броні, подивлюсь, що буде....хочеться, щоб по типу тихої зміни старих поміняли. Навряд. До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було. Або по 3 рої з вулика 8 годин тому, Bee.P сказав: Ніколи не послаблюю , взяток і так зношує бджолу сильно . У вас її фермери більше зношують 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Вчора на радостях, що почався рух, пороздавав багатьом по листочку вощини... Сьогодні подивився - не тягнуть... отакі взятки... 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Так, дядьки, серйозна розмова є! Хтось таку хрінь бачив в себе чи ні? Це хвороба не проста і треба різати хвоста чи просто молода бджола зарано вискакує на взяток? З датою там трохи очепятка вийшла - відео сьогоднішнє. І взяток на вагах сьогодні лиш трохи більше 1 кг буде, бо трохи дощ завадив та й пощипав я вчора трохи сім'ю на вагах. Бджоли шастають пішком по всьому точку, спокійні, не жалять, можна працювати без димаря (таке в мене буває дуже рідко). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 4 хвилини тому, ромео сказав: Вчора на радостях, що почався рух, пороздавав багатьом по листочку вощини... Сьогодні подивився - не тягнуть... отакі взятки... Вони ще не вкурили, що почався взяток, а ви вже хочете щоб за день будували. Не треба пушити ті бідні бджоли 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 13 минут назад, yu1986ra сказал: Так, дядьки, серйозна розмова є! Хтось таку хрінь бачив в себе чи ні? Це хвороба не проста і треба різати хвоста чи просто молода бджола зарано вискакує на взяток? З датою там трохи очепятка вийшла - відео сьогоднішнє. І взяток на вагах сьогодні лиш трохи більше 1 кг буде, бо трохи дощ завадив та й пощипав я вчора трохи сім'ю на вагах. Бджоли шастають пішком по всьому точку, спокійні, не жалять, можна працювати без димаря (таке в мене буває дуже рідко). Пішеходи , то норма , в цей час , поля бризгають , любі поля , в моїх щей агресія може буть з пішеходством . Ну і свидина , куди без неї 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 28 минут назад, Bee.P сказал: Ну і свидина , куди без неї Отруйна для бджіл? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 19 минут назад, mits сказал: Отруйна для бджіл? Хз. В минулому році в мене пішоходи були два рази з великім відрізком часу між сеансами . А вона лише раз цвіте. Тому не вона . Хімло на полях якесь їх пішоходить. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 1 годину тому, Bee.P сказав: Пішеходи , то норма , в цей час , поля бризгають , любі поля , в моїх щей агресія може буть з пішеходством . Ну і свидина , куди без неї Та нема біля мене полів, взагалі їх поблизу нема (як і свидини нема). Зараз в них добрий взяток в парку акація і крушина-малина в лісі. На полях ще нічого толком не цвіте. Тільки біля лежакового між палок соняшника де не де дика вика (мишачий горошок), але я поки там бджіл не бачив. 1 година тому, mits сказав: Отруйна для бджіл? То Пахомич нею всіх лякає 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 51 хвилину тому, Bee.P сказав: Хз. В минулому році в мене пішоходи були два рази з великім відрізком часу між сеансами . А вона лише раз цвіте. Тому не вона . Хімло на полях якесь їх пішоходить. Біля моїх точків зараз ближче 2 км нема полів, які фермери зараз використовують. Телефонував ще одному пасічнику. В нього така ж картина. Географія цього явища розширилась до 13,5 км по прямій між крайніми пасіками. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 3 часа назад, mits сказал: З четверга, ніби путьова погода почнеться. вже з понеділка по прогнозу починалася теж путьова а вчора дивлюсь і "натє вам..." знову на днів три похолодання і дощі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 2 години тому, yu1986ra сказав: Це хвороба не проста і треба різати хвоста чи просто молода бджола зарано вискакує на взяток? Минулого року на домашньому точку, весь сезон повзала молода бджола. Особливо після дощів, типу мали йти на обліт, а пішли пішки. Ну і трохи зліші були. Цього року як на диво ні пішоходів, ні агресії, бджоли, вулики, місце все те саме. В чому причина достовірно так і не з'ясував, думаю що таки хімія. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 13 хвилин тому, Конструктор сказав: Минулого року на домашньому точку, весь сезон повзала молода бджола. Особливо після дощів, типу мали йти на обліт, а пішли пішки. Ну і трохи зліші були. Цього року як на диво ні пішоходів, ні агресії, бджоли, вулики, місце все те саме. В чому причина достовірно так і не з'ясував, думаю що таки хімія. Мої спокійні як двері, що у вулику, що на землі. Хоч руками нагрібай. В моєму випадку важко уявити ту кількість хімла, що має підніматись в небо від оприскувача щоб вітром донесло ближче до мого корпусного точка. З весни бджолам нема чого робити на тих полях, що мої фермери обробляють. Там просто нічому цвісти. Та й дуже далеко. По дорозі до них місто з садками і парком, з іншої сторони в мене 2 км лісу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 4 години тому, yu1986ra сказав: Не розумію чому, але в мене ніколи стільки не мінусували. Хіба що взяток різко обірветься і нектар сушать. Так сушилка, а потім все одно -400-500. Зазвичай сильні сім'ї так і їдять. Молодняка багато, пергу луплять. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 4 години тому, yu1986ra сказав: Або по 3 рої з вулика Ну матки з маточників мали вийти 31 травня, завтра перший день ройової погоди, тому заступаю на чергування, буду чатувати робити і передивлятися нуклеуси. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 3 часа назад, Bee.P сказал: Хз. В минулому році в мене пішоходи були два рази з великім відрізком часу між сеансами . А вона лише раз цвіте. Тому не вона . Хімло на полях якесь їх пішоходить. В 24 і 25 роках повзали конкретно. Деякі навіть посипались під льотками і співпадало це, з початком цвітіння свидини. Цей рік все ок. Но і на свидина бджіл геть не видно. Таки вона мабуть, плохо впливає на бджіл. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 2 часа назад, arki сказал: вже з понеділка по прогнозу починалася теж путьова а вчора дивлюсь і "натє вам..." знову на днів три похолодання і дощі І в мене перемалювали. Дощів добавилось, хотя тепло. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 7 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Так сушилка, а потім все одно -400-500. Зазвичай сильні сім'ї так і їдять. Молодняка багато, пергу луплять. Дадан з магазином це не сильна сім'я. Мої перги з'їли дуже багато за ці пару тижнів. Треба екстрено відбирати поки в них щось ще лишилось 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня Щороку суцільне екстремальне пасічникування ... постійно вирішуєш якісь проблеми... Я вже й забув коли був звичайний рік... Так хочеться простого спокійного ... 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня То шоби не розслаблялися 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.