Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

Панове підскажіть будьласка ящо єсть в відводку неплідка чі можуть бджоли тягнуть маточники на підставленій рамці ?

Зробив відводок на відкриті маточники поки чекав плідну матку вони запечатали маточники, я їх перед виходом зірвав через добу даю рамку з розплодом для контроля, бджоли знову заклали маточники тут і плідні матки прибули зриваю маточники і плодку кладу на рамки, через добу бджоли запрополюсували кліточку ( чогось не допетрав зовсім прибрать розплід :dntknw:, тепер вагаюсь чі приймуть плодну матку чі десь бігає неплодка, напевно витрусю той отводок і знову зроблю збірний, дуже хочеця зберегти матку.

Все таки бджоловидалячі класна штука. Вчора зранку поставив, сьогодні вечером відкриваю, а там тільки трутні сидять, дивляться на мене. А якшо з них настоянку зробити? Сперма, мабуть, похлєще яду. @Пахомич запитайте свого ШІ як впливає трутнева сперма на здоровлє чоловіка.

39 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Панове підскажіть будьласка ящо єсть в відводку неплідка чі можуть бджоли тягнуть маточники на підставленій рамці ?

Зробив відводок на відкриті маточники поки чекав плідну матку вони запечатали маточники, я їх перед виходом зірвав через добу даю рамку з розплодом для контроля, бджоли знову заклали маточники тут і плідні матки прибули зриваю маточники і плодку кладу на рамки, через добу бджоли запрополюсували кліточку ( чогось не допетрав зовсім прибрать розплід :dntknw:, тепер вагаюсь чі приймуть плодну матку чі десь бігає неплодка, напевно витрусю той отводок і знову зроблю збірний, дуже хочеця зберегти матку.

Якщо сім'я не в ройовому, то закладати маточники не повинні при вільно бігаючій не плідній матці:IMHO:. Вона ж їх все одно розгризе.

Ви ту куплену матку вже випускали?

3 часа назад, gardener сказал:

Все таки бджоловидалячі класна штука. Вчора зранку поставив,

Як мед викачуеться після видалячів.не захолодае?

4 години тому, saton сказав:

Як яка температура. Якщо навіть шось залишається, то воно ж не пропадає.

6 годин тому, saton сказав:

Якщо вже приморозки по ночах, то тоді вже важкувато йде.

11 годин тому, Віталій.В сказав:

Щось подібне я спостерігав, коли пробував підсажувати неплодки різних порід. Вони ту матку будуть старатися зжити при будь-якій нагоді. Навіть коли вона облітається і засіє

Про міжрасову толерантність бджоли не чули

4 хвилини тому, Oleksandr K. сказав:

Щось подібне я спостерігав, коли пробував підсажувати неплодки різних порід. Вони ту матку будуть старатися зжити при будь-якій нагоді. Навіть коли вона облітається і засіє

Про міжрасову толерантність бджоли не чули

В цьому році я ставив маточники на виході в бігудях. Пару маток вмерли, не годували, як виявилось в цих сім'ях пропустив свищеві маточники.

В одній сім'ї було два бігуді, матки вийшли. Один бігудь почали заліплювати воском.

Вже другий день вітер рве, далі похолодання, можна сказати: по акації.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

В цьому році я ставив маточники на виході в бігудях. Пару маток вмерли, не годували, як виявилось в цих сім'ях пропустив свищеві маточники.

В одній сім'ї було два бігуді, матки вийшли. Один бігудь почали заліплювати воском.

Мабуть в бігуді варто класти корм, неплідна на початку не має як такого феномену, можуть і не годувати.:IMHO:

24 хвилини тому, Конструктор сказав:

Сезон просто казковий...

26 хвилин тому, Конструктор сказав:

В мене воно вже почалось. Хмарно, прохолодно, але ніби вітер трохи стих. Як не буде дощу, то й сьогодні бджоли мають щось приволочити до вулика.

В нас сухо, трава вдвічі менша як торік. Сьогодні-завтра мій знайомий фермер має сіяти гречку. Цвітіння очікую 10-о липня.

27 хвилин тому, Конструктор сказав:

Мабуть в бігуді варто класти корм, неплідна на початку не має як такого феномену, можуть і не годувати.:IMHO:

Так, я вже по трошки вмазую в нього канді. Голодні матки в бігудях розгризають маточники збоку щоб дістатись до маточного молочка.

7 хвилин тому, ромео сказав:

Сезон просто казковий...

В мене поки все не погано.

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Голодні матки в бігудях розгризають маточники збоку щоб дістатись до маточного молочка.

Може то вони розгризають щоб вибратися з того маточника. Заходять їсти молочко, заднім ходом не всі вийти можуть, от і розгризають з боку вихід.:IMHO:

1 годину тому, Конструктор сказав:

Може то вони розгризають щоб вибратися з того маточника. Заходять їсти молочко, заднім ходом не всі вийти можуть, от і розгризають з боку вихід.:IMHO:

В мене маточники розгризені були від середини і вище. Навряд чи вони могли так вийти з маточника.

4 години тому, yu1986ra сказав:

Якщо вже приморозки по ночах, то тоді вже важкувато йде.

Тіпун Вам на клавіатуру

56 хвилин тому, gardener сказав:

Тіпун Вам на клавіатуру

То я про осінь.

Тестова лінія приперла три магазини , ну правда третій не докінця печатний :hi:.  З боку то виховалка  , щей розділена 

IMG_20260527_165558.jpg

IMG_20260527_165542.jpg

Юрій , це ці що Ви отримали :hi:

53 хвилини тому, Bee.P сказав:

Юрій , це ці що Ви отримали :hi:

В мене вони поки ще стільки не принесли:umora:

Під ваші умови важко підібррать лінію. Можу... Але ..дорого..:umora:

Штю

Не збираюсь я ні для кого не вишукуватьліній . 

Ну хіба не отримаю на халяву квитки на мишиний елітнолежаковий фут боль:hi::umora:

21 час назад, yu1986ra сказал:

Ви ту куплену матку вже випускали?

Ні не випускав, сьогодні забрав розплід і плідку помістив пів клітку великий ковпачок з оцинковки, там трішки меду і з десяток на виході, ковпачок добре втопив в рамку шоб бистро не добрались гляну завтра як себе ведуть, добра кількість бджіл пробують матку кормить через сітку.

1 година тому, Bee.P сказав:

Під ваші умови важко підібррать лінію. Можу... Але ..дорого..:umora:

Штю

Не збираюсь я ні для кого не вишукуватьліній . 

Ну хіба не отримаю на халяву квитки на мишиний елітнолежаковий фут боль:hi::umora:

Нічого тут важкого нема - треба пробувать:umora:

31 хвилину тому, Віталій.В сказав:

Ні не випускав, сьогодні забрав розплід і плідку помістив пів клітку великий ковпачок з оцинковки, там трішки меду і з десяток на виході, ковпачок добре втопив в рамку шоб бистро не добрались гляну завтра як себе ведуть, добра кількість бджіл пробують матку кормить через сітку.

Без розплоду їм вже діватись нікуди:umora:.

Можна було б на 15-20 хв забрати кліточку з маткою. Без матки загудуть. Якби була б десь не плідна матка, то гудіти не почали б:IMHO:

10 годин тому, ромео сказав:

Сезон просто казковий...

І це тільки початок;)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...