Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

54 хвилини тому, Пахомич сказав:

Бджоли , які мали раній старт в лютому  на сьогодні перейдуть в категорію здохляків . Причина проста , зимувала бджола витратила забагато тіла на виховання розплоду.

Заведіть бджіл тоді будете розповідати казки:rofl:. Після похолодань я вам зніму відео про ранній старт:rofl:

36 хвилин тому, Bee.P сказав:

Знов маячня ??? Тож Юрій показував фото що вже 10-12 рам обсиджують і в ройку збираються :hi:. Це дворова з раннім стартом .:hi:

Це ''рання'' місцевість:IMHO:.

Колись розповідав про кілька нещасних відводка з італійкою. В одному матка пропала (вийшла на 4-х), то об'єднав через три тижні після обльоту з найгіршою (вийшла на 2-х). Зараз там розплід на семи рамках. Дав другий корпус під низ і опустив 1 рамку з розплодом.

Ще одна з них вийшла на 4-х. Скоротив до 2-х з поступовим розширенням. На тижні вже розширив до 10 рам.

43 хвилини тому, Пахомич сказав:

Одна сімя  то випадок , а не закономірність . Закладка маточників в квітні то тривожний дзвіночок ,що на пасіці не все добре.

Там в мене до розширення багато було по 12 рам

23 хвилини тому, Пахомич сказав:

Звичайно по селекції там не все добре. Здорова сімя  мусить наростити силу і запас енергії  ( жирового тіла ) , а тоді сказати мамо  тримайся.

Коли є умови, то здорова сім'я вже наростила і запас, і жир, і силу. Або наростить їх за це похолодання:umora::IMHO:

3 хвилини тому, Пахомич сказав:

Ця заява вимагає уваги . Для мене ваше особисто відео не потрібне . Ви баптист  , який займається маніпуляцією свідомості вашої секти

Перегляньте уважно ще раз останнє відео.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Там в мене до розширення багато було по 12 рам

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Коли є умови, то здорова сім'я вже наростила і запас, і жир, і силу. Або наростить їх за це похолодання:umora::IMHO:

Карпатка є на точку той що біля золотих верб ??

Я так розумію що баки не стоять біля золотих верб ?

21 минуту назад, yu1986ra сказал:

Дав другий корпус під низ і опустив 1 рамку з розплодом

Не робіть таких дурниць , застудите розплід.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Карпатка є на точку той що біля золотих верб ??

Я так розумію що баки не стоять біля золотих верб ?

Карпатки є, але не знайду. Міняв кілька злих в кінці сезону.

Там один ваш бакхфаст в корпусному вулику на руті (італійки на дадані). Сім'я була дуже сильна з зими і я її не стискав, не заглядав і нічого не робив. Їм мед заважав розвиватись, але вони змогли його перетравити на розплід. Тиждень тому вона вже займала 10 рам дадан. Дуже продуктивна сім'я:ay:

Збоку в таких же ж умовах сидить або місцева з цього ж точка, або карпатка. Вони мед перетравити не змогли, залились і відстали.

Ще одна сім'я місцевої. Була слабша на 2р за ваш бакфаст, скорочена, утеплена, розширена пустими сотами, розпечатані рамки за заставною... Нещодавно фотки показував - вона перша з цих трьох пішла в нижній корпус.

Зараз порівнювати їх з італійками не коректно, бо на старті в мене розвиток в дадані кращий ніж в руті. Ну і треба: заглядати, стискати, утеплювати:umora:

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Це він ???

IMG_20260419_100341.jpg

Отой з баяном:umora:

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

Не робіть таких дурниць , застудите розплід.

Навряд чи можна такими діями зараз застудити:IMHO:. Я опускав найбільш медову рамку з печатним розплодом. По боках розпечатував дві медові. Бджоли його точно не кинуть в таких умовах. Такими діями я пробую заставити бджіл складати пергу в нижньому корпусі і розвантажую гніздовий (принаймні такий план:umora:).

Значно гірше було б піднімати 1 рамку з розплодом в такі погоди як зараз.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Значно гірше було б піднімати 1 рамку з розплодом в такі погоди як зараз.

Забудьте таке як опускати чи піднімати рамку ,то дурна робота , якщо сімя нормальна то вона сама росте , і рухається в перед . :hi: Краще ото новій відос зніміть на пасіці з баяном :hi::umora:, Пахомич любить музику , вона заспокоює :hi:

Тільки що, Bee.P сказав:

Забудьте таке як опускати чи піднімати рамку ,то дурна робота , якщо сімя нормальна то вона сама росте , і рухається в перед . :hi: Краще ото новій відос зніміть на пасіці з баяном :hi::umora:, Пахомич любить музику , вона заспокоює :hi:

Мені треба було з тим медом щось зробити, бо різниця в розвитку дуже значна.

9 минут назад, yu1986ra сказал:

принаймні такий план:umora:).

Я думаю толку буде більше з пергою якщо гніздо буде цільне, а не розкидане вами в два корпуси хаотично .:IMHO:

Только что, yu1986ra сказал:

Мені треба було з тим медом щось зробити, бо різниця в розвитку дуже значна.

Бак більше у верх іде , можна другий корпус на верх коли нижній вже тріщить від бджоли , головне не спішити , бо можна " вспіти " :umora:

46 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Такими діями я пробую заставити бджіл складати пергу в нижньому корпусі і розвантажую гніздовий (принаймні такий план:umora:).

Може спрацювати за умови що в верхньому місця під складання перги не буде. Але після похолодання воно може навпаки з'явитись.

Бачу пергова лихоманка" багатьох хапнула.:umora: Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги.:umora:

4 минуты назад, Конструктор сказал:

Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги.:umora:

Не всім:hi:. Якщо побачу випадково то возьму рамку , а так щоб кожен тиждень переривати всі гнізда в пошуках перги , то нє , то не для мене .:dntknw:.  

4 хвилини тому, Bee.P сказав:

Не всім:hi:. Якщо побачу випадково то возьму рамку , а так щоб кожен тиждень переривати всі гнізда в пошуках перги , то нє , то не для мене .:dntknw:.  

Та понятно, що не всі ж признаються.:umora: Будуть в тіхаря ту рамку шукати.:umora:

19 минут назад, Конструктор сказал:

Та понятно, що не всі ж признаються.:umora: Будуть в тіхаря ту рамку шукати.:umora:

Думаю то як в рибалці , треба знати коли і де , тоді буде толк . :hi:. Але основна маса на рибалку просто приїжають побухати :umora:

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

Думаю то як в рибалці , треба знати коли і де , тоді буде толк . :hi:. Але основна маса на рибалку просто приїжають побухати :umora:

Там легше. Закинув снасті та й пий спокійно. А з відром так не прокатить

19 хвилин тому, gardener сказав:

Ну да, з відром пити спокійно не вийде, після дрилі ще довго руки трясуться.:umora:

4 минуты назад, Конструктор сказал:

Ну да, з відром пити спокійно не вийде, після дрилі ще довго руки трясуться.:umora:

А з такими руками на рибалку вже не візьмуть:hi::umora:. Хоба що помідори посолить:dntknw:

2 години тому, Bee.P сказав:

Я думаю толку буде більше з пергою якщо гніздо буде цільне, а не розкидане вами в два корпуси хаотично .:IMHO:

1 рут це вже занадто цільне гніздо:umora:. В ньому нема місця для перги.

В моєму випадку цільне гніздо вгорі і цільне місце для перги знизу:umora:.

2 години тому, Bee.P сказав:

Бак більше у верх іде , можна другий корпус на верх коли нижній вже тріщить від бджоли , головне не спішити , бо можна " вспіти " :umora:

Всі вони вгору йдуть коли повні. Але зараз холодок передають, а в мене одна вощина. Якщо  поставити такий корпус на верх, то це буде непришийкобиліхвіст:IMHO:. На потепління поміняю місцями.

2 години тому, Конструктор сказав:

Може спрацювати за умови що в верхньому місця під складання перги не буде. Але після похолодання воно може навпаки з'явитись.

Бачу пергова лихоманка" багатьох хапнула.:umora: Ціна 50$ всім хочеться увірвати тої перги.:umora:

То в мене планова реалізація планів давно минулих днів:umora:. Лихоманка тут ні до чого (ну, майже:umora:).

Це ж один рут, їм там завжди трохи тісно. Там розплід, трохи меду і дві вощини по краях (або по краях розплоду). В планах було, що матка засіє вощину, але з такою погодою вона буде як холодна заставна. Як не погризуть, то й добре буде.

1 година тому, gardener сказав:

Відром можна всю рибу розлякати:rofl:

Сьогодні в мене на диво нормальний день, +18. Бджоли літають по перших грушках, вишнях і черешнях. Особливо на грушках, хоч душок від того цвіту самі знаєте який:at:. Злі, певно, хочуть мені багато меду принести:rofl:. На точку без маски не комфортно.

17 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Злі, певно, хочуть мені багато меду принести:rofl:

А Ви їм заважаєте

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...