yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 хвилини тому, Пахомич сказав: Є " Заслужений працівник сільського господарства" заслужених конюхів ,свинарів, вівчарів, немає. Пасічників нагороджують грамотою "Почесного Пасічника України " Цією грамотою нагороджує "Спілка пасічників України", а не держава. Це така іграшка для морального самозадоволення, навіть немає медальйончика на піджакі ніхто не знає , що вона в тебе є. Кожна спілка пасічників може обзивати своїх членів як їй завгодно. Справа не в медалях і орденах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Якось пробував фольгу, нічого доброго не вийшло. Я хочу мітити до обльоту, щоб потім не витрачати час. Пробуйте , але в бігудю має бути корм і бажано з тієї сімї де вона вилупилась 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Там варіантів є багато , кожна роєвуха має свої особливості , тому тільки дивишся і ах....єш , і думаєш що зними робити. Але сімїї в пред ройовому стані є хороші виховалки , але матку забирати полюбе , пред ройове коли вже мисочки побачили То ще від розширення залежить. Щоб відтягнути ройку, я 2-3 рази розширюю врозріз по 2-3 рамки через 7-10 днів - багато гніздових виходить. 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Пробуйте , але в бігудю має бути корм і бажано з тієї сімї де вона вилупилась Корм, то мед чи канді? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Кожна спілка пасічників може обзивати своїх членів як їй завгодно. Справа не в медалях і орденах. Нормальний бджоляр в медалях не нуждається , в медалях нуждаються невдахи щоб самому собі доказати що він не невдаха , але то самообман . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Справа не в медалях і орденах. Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Корм, то мед чи канді? Мед рідкий , не багато щоб не замурзалася , 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 хвилину тому, Пахомич сказав: Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви. Добре, відрізняйтесь 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Нормальний бджоляр в медалях не нуждається , в медалях нуждаються невдахи щоб самому собі доказати що він не невдаха , але то самообман . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, Bee.P сказал: Нормальний бджоляр в медалях не нуждається , в медалях нуждаються невдахи щоб самому собі доказати що він не невдаха , але то самообман . Звідки знаєте? вас нагороджували? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 9 минут назад, Bee.P сказал: Пробуйте , але в бігудю має бути корм і бажано з тієї сімї де вона вилупилась Саме краще , то літрове пластикове відерко. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 4 минуты назад, Пахомич сказал: Звідки знаєте? вас нагороджували? Я не нуждаюсь в медалях іграмотах , я повноцінний 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 12 минут назад, Пахомич сказал: Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви. Цікава книжка прочитайте , там саме про це ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля В мого діда є кілька медальок по типу ''Герой труда''. Я тільки раз їх бачив і то не на ''парадному костюмі''. Не дід хвалився, а якось баба при мені в шафі речі перекладала. Дід ніколи про них не згадував. Навіщо це йому? Всі ж і так знають, що дід був толковим дядьком. Я не розумію чого деякі діди так хочуть слави і софітів? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 16 минут назад, yu1986ra сказал: Щоб відтягнути ройку.... Проводили такий тест на ройку , рано весною лишали сімю на шістьох рамках , типу шестирамошник і не розширяли довго , що аж 3 л бджоли висіло на льотку бо у вулик не влазили . Оце я розумію тест лінії на рійливість Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Проводили такий тест на ройку , рано весною лишали сімю на шістьох рамках , типу шестирамошник і не розширяли довго , що аж 3 л бджоли висіло на льотку бо у вулик не влазили . Оце я розумію тест лінії на рійливість До такого ще не скотився. Я їх тестую на висоту польоту 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 45 хвилин тому, Bee.P сказав: Ні , не впливає , Це ціленаправліні , зплановані , з яйця доглядають і гріють і годують , але не всі ройові маточники з яйця , 34 хвилини тому, yu1986ra сказав: Тут точно не впливає. Вони ж самі все готують. Виходить з ройовими все як з тихою заміною, але тихої заміни все одно кращі. То ж мабуть таки кількість маточників на сім'ю все таки має значення. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, yu1986ra сказал: До такого ще не скотився. Пора вже так робить , ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ?? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 хвилини тому, Конструктор сказав: Виходить з ройовими все як з тихою заміною, але тихої заміни все одно кращі. То ж мабуть таки кількість маточників на сім'ю все таки має значення. Кращі вони тільки в писаних-переписаних книжках. Як їхню ''кращість'' перевіряли не відомо. Якщо в маточнику після виходу є хоч трохи молочка в залишку значить все норм, матці нічого не бракувало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 минуты назад, Конструктор сказал: Виходить з ройовими все як з тихою заміною, але тихої заміни все одно кращі. То ж мабуть таки кількість маточників на сім'ю все таки має значення. Ні не має . Там не має в тихозмінній що її перегодовують в два рази краще , чим ройові , є ройові що маточник так напакований молоком що аж занадто . Розбирав дивився . Має значення яка матка лишиться в сімї. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Пора вже так робить , ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ?? Ні, я хочу багато грошей. Щаблями і рИгаліями хай інші міряються 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Ні не має . Там не має в тихозмінній що її перегодовують в два рази краще , чим ройові , є ройові що маточник так напакований молоком що аж занадто . Розбирав дивився . Має значення яка матка лишиться в сімї. + В ройки, що там є відбір, бо більшість маток притримують в маточнику. Як вони їх потім вибирають нікому не відомо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 4 хвилини тому, Bee.P сказав: Ні не має . Там не має в тихозмінній що її перегодовують в два рази краще , чим ройові , є ройові що маточник так напакований молоком що аж занадто . Розбирав дивився . Має значення яка матка лишиться в сімї. ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля Тільки що, Конструктор сказав: ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні. Є, але нема такого щоб по виходу не лишалось молочка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля Только что, Конструктор сказал: ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні. То все дуже добре , одне погано якщо матка не вернеться з обльоту , і тоді вже до дупи чи вона була тз чи не тз 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Є, але нема такого щоб по виходу не лишалось молочка. Буває таке але рідко що в мисочці багато молочка а матка вишла дрібна , це значить що личинка мала поганий апетит , і погано їла, тому і полу каліч . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 37 хвилин тому, Пахомич сказав: Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви. Маєте медаль? 16 хвилин тому, Bee.P сказав: ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ?? в нього так високо, шоби аж на щабель лізти, не сідають 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 9 минут назад, yu1986ra сказал: + В ройки, що там є відбір, бо більшість маток притримують в маточнику. Як вони їх потім вибирають нікому не відомо. Ніхто нікого не витримує , виходить рій і в ньому 7-15 неплодок бігає , сам бачив . Давно було , зняв роя ( дворняга) , витрусив на рядно , бачу почали різними кучками вони групуватися , лип туди а там в кожній купці по неплодці , біля хорошої більше бджоли , деяких лупцювали . То позбирав собі трохи неплодок в сірникові коробочки , але толку з того мало було далі ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.