Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

2 хвилини тому, Пахомич сказав:

Є " Заслужений працівник сільського господарства"  заслужених конюхів ,свинарів, вівчарів,  немає. Пасічників нагороджують грамотою "Почесного Пасічника України " Цією грамотою нагороджує "Спілка пасічників України", а не держава. Це така іграшка для морального самозадоволення, навіть немає медальйончика на піджакі ніхто не знає , що вона в тебе є. 

Кожна спілка пасічників може обзивати своїх членів як їй завгодно:umora:. Справа не в медалях і орденах.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Якось пробував фольгу:umora:, нічого доброго не вийшло.

Я хочу мітити до обльоту, щоб потім не витрачати час.

Пробуйте , але в бігудю має бути корм і бажано з тієї сімї де вона вилупилась

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Там варіантів є багато , кожна роєвуха має свої особливості , тому тільки дивишся і ах....єш :umora:, і думаєш що зними робити. Але сімїї в пред ройовому стані є хороші виховалки , але матку забирати полюбе , пред ройове коли вже мисочки побачили

То ще від розширення залежить. Щоб відтягнути ройку, я 2-3 рази розширюю врозріз по 2-3 рамки через 7-10 днів - багато гніздових виходить.:umora:

Корм, то мед чи канді?

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Кожна спілка пасічників може обзивати своїх членів як їй завгодно:umora:. Справа не в медалях і орденах.

Нормальний бджоляр в медалях не нуждається , в медалях нуждаються невдахи щоб самому собі доказати що він не невдаха , але то самообман :umora:

Справа не в медалях і орденах.

Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви.

Корм, то мед чи канді?

Мед  рідкий , не багато щоб не замурзалася , 

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Для вас так для мене ні. Я хочу відрізнятись від вас як пасічник , що я в бджільництві стою на пару щаблів вище ніж ви.

Добре, відрізняйтесь:umora:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Нормальний бджоляр в медалях не нуждається , в медалях нуждаються невдахи щоб самому собі доказати що він не невдаха , але то самообман :umora:

1 минуту назад, Bee.P сказал:

Звідки знаєте? вас нагороджували?

9 минут назад, Bee.P сказал:

Саме краще , то літрове пластикове відерко.

4 минуты назад, Пахомич сказал:

Звідки знаєте? вас нагороджували?

Я не нуждаюсь в медалях іграмотах , я повноцінний ;):wave:

12 минут назад, Пахомич сказал:

Цікава книжка прочитайте , там саме про це ...

IMG_20260411_082543.jpg

В мого діда є кілька медальок по типу ''Герой труда''. Я тільки раз їх бачив і то не на ''парадному костюмі''. Не дід хвалився, а якось баба при мені в шафі речі перекладала. Дід ніколи про них не згадував. Навіщо це йому? Всі ж і так знають, що дід був толковим дядьком. Я не розумію чого деякі діди так хочуть слави і софітів:umora:?

16 минут назад, yu1986ra сказал:

Щоб відтягнути ройку....

Проводили такий тест на ройку , рано весною лишали сімю на шістьох рамках , типу шестирамошник  і не розширяли довго , що аж 3 л бджоли висіло на льотку бо у вулик не влазили . Оце я розумію тест лінії на рійливість :hi:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Проводили такий тест на ройку , рано весною лишали сімю на шістьох рамках , типу шестирамошник  і не розширяли довго , що аж 3 л бджоли висіло на льотку бо у вулик не влазили . Оце я розумію тест лінії на рійливість :hi:

До такого  ще не скотився. Я їх тестую на висоту польоту:rofl:

45 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ні , не впливає , Це ціленаправліні , зплановані , з яйця доглядають і гріють і годують , але не всі ройові маточники з яйця ,

34 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Тут точно не впливає. Вони ж самі все готують.

Виходить з ройовими все як з тихою заміною, але тихої заміни все одно кращі. То ж мабуть таки кількість маточників на сім'ю все таки має значення.:IMHO:

До такого  ще не скотився. 

Пора вже так робить , ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ??:hi:;):umora:

2 хвилини тому, Конструктор сказав:

Виходить з ройовими все як з тихою заміною, але тихої заміни все одно кращі. То ж мабуть таки кількість маточників на сім'ю все таки має значення.:IMHO:

Кращі вони тільки в писаних-переписаних книжках:IMHO:. Як їхню ''кращість'' перевіряли не відомо. Якщо в маточнику після виходу є хоч трохи молочка в залишку значить все норм, матці нічого не бракувало.:IMHO:

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Ні не має . Там не має в тихозмінній що її перегодовують в два рази краще , чим ройові , є ройові що маточник так напакований молоком що аж занадто . Розбирав дивився .  Має значення яка матка лишиться  в сімї.  

Пора вже так робить , ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ??:hi:;):umora:

Ні, я хочу багато грошей:umora:. Щаблями і рИгаліями хай інші міряються:rofl:

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Ні не має . Там не має в тихозмінній що її перегодовують в два рази краще , чим ройові , є ройові що маточник так напакований молоком що аж занадто . Розбирав дивився .  Має значення яка матка лишиться  в сімї.  

+ В ройки, що там є відбір, бо більшість маток притримують в маточнику. Як вони їх потім вибирають нікому не відомо.

4 хвилини тому, Bee.P сказав:

ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні.

Тільки що, Конструктор сказав:

Є, але нема такого щоб по виходу не лишалось молочка.

Только что, Конструктор сказал:

То все дуже добре , одне погано якщо матка не вернеться з обльоту :umora:, і тоді вже до дупи чи вона була тз чи не тз:umora:

Є, але нема такого щоб по виходу не лишалось молочка.

Буває таке але рідко що в мисочці багато молочка а матка вишла дрібна , це значить що личинка мала поганий апетит , і погано їла,   тому і полу каліч .

37 хвилин тому, Пахомич сказав:

Маєте медаль?

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

ви ж хочите бути на один щабель вище за інших ??:hi:;):umora:

в нього так високо, шоби аж на щабель лізти, не сідають

9 минут назад, yu1986ra сказал:

+ В ройки, що там є відбір, бо більшість маток притримують в маточнику. Як вони їх потім вибирають нікому не відомо.

Ніхто нікого не витримує , виходить рій і в ньому 7-15 неплодок бігає , сам бачив . Давно було , зняв роя ( дворняга) , витрусив на рядно , бачу почали різними кучками вони групуватися , лип туди а там в кожній купці по неплодці , біля хорошої більше бджоли , деяких лупцювали . То позбирав собі трохи неплодок в сірникові коробочки , але толку з того мало було далі ...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...