Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Так, всі димарі з нержавійки, що я бачив, дають більше нагару і кришка сильніше прилипає. Це створює додаткові незручності.

Тепер тільки чорняга. В димарі головне це надійний шкіряний міх.

Так і є, я ще стружку використовую, то з нержавійки так заліплює, що зубилом треба відбивати.:umora: В чорних таких проблем немає. З нерж. стоять про запас, в постійному користуванні тільки чорні.

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Як матка може зачервити на всіх рамках ??? Матка сіє в підготовлені соти , теплі , прогріті , ну і одна зимувала бджола може вигодувати одну нову ,  тобто розмір розплоду не може бути більше чим є бджоли , тому і мерзнути там немає чому , тому ваша теорія  лапша провальна :hi:.  Байки розказує...

В теплу погоду насіяти більше як обігріти в похолодання можуть запросто. В мого знайомого часто такі проблеми, аж до захолонувшого розплоду по краях рамки. В мене такого ще не було (принаймні без моєї допомоги:umora:)

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

Так і є, я ще стружку використовую, то з нержавійки так заліплює, що зубилом треба відбивати.:umora: В чорних таких проблем немає. З нерж. стоять про запас, в постійному користуванні тільки чорні.

Я в своєму нерж якось так відкривав, що аж шапку відірвав з завіса. Так в нього та шапка і відпадає вже який рік. Все ніяк міх зносити не можу.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

аж до захолонувшого розплоду по краях рамки. 

В мене такого не було .  Уявімо що таке може бути , то захоловший розплід вже не може вилупитись , бо вже мертвий , а в Пахомича вилупляється :umora: , як бл.. ??   Далі по ідеї цей розплід мають вигризти і викинути через льоток , і це булоб видно зразу .  Тому він теоретик фантазер , без бджіл .:dntknw:

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

В мене такого не було .  

бо Ви його в холодильник не клали

54 минуты назад, Bee.P сказал:

А як же клуб весняний ??? :umora: ну і де він утворюється ? Зверху? З низу ? З заду?   То де ??? :umora: 

Температура впала  бджоли стиснулись, то як називається та стиснута маса зграя , кодло чи  клуб.

21 минуту назад, Bee.P сказал:

В мене такого не було .  Уявімо що таке може бути , то захоловший розплід вже не може вилупитись , бо вже мертвий , а в Пахомича вилупляється :umora: , як бл.. ??   Далі по ідеї цей розплід мають вигризти і викинути через льоток , і це булоб видно зразу .  Тому він теоретик фантазер , без бджіл .:dntknw:

З митцями неможливо про серїозні речі вести розмову. Коли пяний докупи слів не може звязати , а з перепою знов не може звязати.  

34 минуты назад, yu1986ra сказал:

Я в своєму нерж якось так відкривав, що аж шапку відірвав з завіса. Так в нього та шапка і відпадає вже який рік. Все ніяк міх зносити не можу.

Здуру і кбилу можна... Кінчив роботу димар почистив і не закривай наглухо конус.

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Здуру і кбилу можна... Кінчив роботу димар почистив і не закривай наглухо конус.

Це як раз і є

46 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Це створює додаткові незручності

Після роботи завжди залишаю закритий димар лежати на даху вулика. Ніколи не чищу жар, не треба його заливати, закопувати, чекати поки догорить і переживати чи не загорілось щось від нього.

44 минуты назад, Bee.P сказал:

А матки як в холодну погоду виходять на два три дні пізніше,так вони також із порушенням розвитку будуть...Так само і бджола буває не догріта....Хоть вам все одно все на одне лице.

4 часа назад, yu1986ra сказал:

Що вам розповіло гівно цьогоріч?

Багато дечого но ця кухня не для вас.

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Багато дечого но ця кухня не для вас.

Ви ніби прокинулись:rofl:. Це ж питання було три сторінки тому:rofl:.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

Ви ніби прокинулись:rofl:. Це ж питання було три сторінки тому:rofl:.

Якби це було б ще рік тому ,то що?

12 часов назад, Пахомич сказал:

Взагалі для чого весною рекомендується зтискати гнізда, що це дає і  чи завжди дає? 

Зменшення кількості корму, зменшення місця під засєв... :hmm:

6 годин тому, Пахомич сказав:

Якби це було б ще рік тому ,то що?

Для ведення нормального діалогу треба старатись відповідати відразу, а не пересрибувати з поточної теми (в якій вже обісрався) на тему річної давності:rofl:

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Для ведення нормального діалогу треба старатись відповідати відразу, а не пересрибувати з поточної теми (в якій вже обісрався) на тему річної давності:rofl:

Просто отпримав інформації більше чим за все життя ,і  не встигає переварювати :dntknw::umora:. Все на купу , і Рутнер і овдієнко , того і біполярка :dntknw:.:umora: 

І в Канаді є діди, які "допомагають":umora:

Він літом як змивав кліща, то теж згадува цього сусіда.

6 минут назад, Конструктор сказал:

Видно ж що бджоли загнулися з голоду , але молотить що мед є , і винен сусід ,  ну і ще не має поняття як зимувати сильні сімї .  Плете про якісь потрави , але сімї сильні в зиму пішли .  Ну і ті цукерки від мишей то взагалі маразм .  Маячня короче.

46 хвилин тому, Конструктор сказав:

Міфічне перезараження кліщем здійснюється рівномірно.:IMHO: Кліщ з вмираючої бджоли злазить на квітку і чекає нову жертву. Бджоли з всього точка літають по тих самих квітах, тому всі мали можливість зловити однакову кількість кліща.

40 минут назад, yu1986ra сказал:

Міфічне перезараження кліщем здійснюється рівномірно.:IMHO: Кліщ з вмираючої бджоли злазить на квітку і чекає нову жертву. Бджоли з всього точка літають по тих самих квітах, тому всі мали можливість зловити однакову кількість кліща.

Не зовсім. Є ще таке поняття як зліт частково  бджіл так і семей. Весною вже є сім'ї з більшою кількістю кліща. Особливо така специфіка сімей, які  на цей час фактично є найкращі. А так кліщ між пасіками досить швидко мігрує через квіти на які бджоли з цих пасік літають. 

6 минут назад, Wladimir_K сказал:

Весною вже є сім'ї з більшою кількістю кліща.

А де ж він того кліща набрав вже весною ? Мабуть обробляв неякісними перемерзшими полосками ??? :hmm:. Таке ж буває ????

1 година тому, Bee.P сказав:

Видно ж що бджоли загнулися з голоду , але молотить що мед є , і винен сусід ,  ну і ще не має поняття як зимувати сильні сімї .  Плете про якісь потрави , але сімї сильні в зиму пішли .  Ну і ті цукерки від мишей то взагалі маразм .  Маячня короче.

Ви дивились?

В нього приблизно 15 точків, на всіх крім цього втратити 3.5%. Лише на цьому точку втрати 50%, і на цьому точку літом було найбільше кліща.

Якби корма, чи не уміння зимувати як Ви кажете, то схожа картина була б по всіх точках.

49 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Тобто сильна закліщеність має ложити всю пасіку рівномірно? Ви таке спостерігали?

Колись було в мене з закліщеністю проблеми, то одні осінню злітали, частина зимою відходили, частина слабкими виходили, але була частина які досить сильними виходили.

17 минут назад, Bee.P сказал:

А де ж він того кліща набрав вже весною ? Мабуть обробляв неякісними перемерзшими полосками ??? :hmm:. Таке ж буває ????

Китайським спреєм.

Або в житті завжди винен хтось інший 

17 минут назад, Конструктор сказал:

В нього приблизно 15 точків,

Донт пуш зе хорсес :hi:.

Я не бачив ті 15 точків . Говорити можна багато ...

подивіться уважно там завмерші бджоли сидять біля задньої стінки , від кліща сипляться всі на дно !!!  Біля верхніх брусків порожні сотики .  Подивіться уважно скільки снігу і яка вентиляція в утеплення , може таке бути що снігом все засипало і лишився один верхній льоток , і почалась підніматися температура в середині і погнали розплід і корма тютю . 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...