yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 19.03.2026 в 15:40, Олексій Кременчук сказав: Козяча, через 3-4 дні енергетична, ще через день-два попеляста. Проміжок між попелястою і білою перекриває ось ця, назви не знаю, росте деревом, але меншим за білу. Я знаю що я телепень, але ж не на стільки... За тиждень-два будуть свіжі фото, подивимося як воно буде цьогоріч. Знімаю капелюха, таки можуть козяча і енергетична разом цвісти. В мене козяча зараз на піку. Вирішив сьогодні з користю розім'яти ноги Пару коробок черенків енергетичної і п'ятитичинкової (ця, мабудь, черенками не розмножується, але спробував ще раз) переселив ближче до точка. На мій подив енергетична вже починає і гуде, особливо та сторона, що ближче до вуликів. За минулі два роки ця посадка ''самоомолодилась'' і тепер схоже буде цвісти весь масив. Але якби за полем був би нормальний, плановий догляд, то толку для бджіл і для людей було б значно більше. В минулому році скраю масиву вирізали 10 соток і зараз там суцільна стіна 2+ м молодих котиків. Весь інший масив це важко прохідні хащі 7-9м висотою. На ближніх канавах знайшов 2 боброві дамби 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 7 годин тому, Конструктор сказав: Цей теж вже взявся нарощувати бджіл. Але в нього мокро в вуликах, тим бджолам не позаздриш В діда реально щось з головою. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 2 години тому, yu1986ra сказав: За минулі два роки ця посадка ''самоомолодилась'' і тепер схоже буде цвісти весь масив. Але якби за полем був би нормальний, плановий догляд, то толку для бджіл і для людей було б значно більше. Копайте рівчак від канави з бобрами до поля з вербою, вони доглянуть, я домовився 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 14 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав: Копайте рівчак від канави з бобрами до поля з вербою, вони доглянуть, я домовився Канави з дамбами якраз виходять впритул до поля з енергетичною. Бобри сильно хитрі пішли - старі дерева не гризуть. Їм молодих пагонів вистачає. На фото видно, що всі гілки в дамбі молоді. Енергетична верба оновлюється за допомогою вітру. Ламається на різній висоті і пре десятком нових пагонів. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 3 часа назад, yu1986ra сказал: боброві дамби біля мене болото і стільки їх розвелося що вже майже всю вербу знищили нема верби то гризуть вільху, березу і навіть дуба. поблизу старий колгоспний сад заросший різними кущами і деревами то повзуть метрів 50 і більше від води за деревиною... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 23 хвилини тому, arki сказав: біля мене болото і стільки їх розвелося що вже майже всю вербу знищили нема верби то гризуть вільху, березу і навіть дуба. поблизу старий колгоспний сад заросший різними кущами і деревами то повзуть метрів 50 і більше від води за деревиною... В нас також вже їх багато розвелось. Деякі канави гарно почистили. Біля лежакового точка одна дамба вже 3-5 років поновлюється. Друга свіжа. Поки бобри не встигають за ростом корчів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 2 часа назад, yu1986ra сказал: Поки бобри не встигають за ростом корчів. то ще їх мало є. розведуться то корчі не встигатимуть за ростом кількості бобрів... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 8 годин тому, arki сказав: то ще їх мало є. розведуться то корчі не встигатимуть за ростом кількості бобрів... Там де мій точок їм не дають розгулятись дрібні фермери-пайовики. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду буде. Та й слабуваті вони як на Італійку. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 36 минут назад, Конструктор сказал: Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду буде. Та й слабуваті вони як на Італійку. Рано розпадається клуб , а пилку немає , матка строчить , яйце є личинки немає , корма в разход ,бджола старіє , ну і разброс сильний по дочкам , тому так- бак набагато краще . Тому італ не для Хм клімату . 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта І сила італ сімї в нього на відео слабенька , тут або мала життєздатність бджоли через інбрід або .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Рано розпадається клуб , а пилку немає , матка строчить , яйце є личинки немає , корма в разход ,бджола старіє , ну і разброс сильний по дочкам , тому так- бак набагато краще . Тому італ не для Хм клімату . До того всього її зовсім не підходить така мінлива весна (годину в майці, три в куфайці) вітри дуже багато гублять бджоли. Та й автор біля кожного вулика каже: бджоли поменшало. 5 хвилин тому, Bee.P сказав: І сила італ сімї в нього на відео слабенька , тут або мала життєздатність бджоли через інбрід або .. Може пізно зробив відводки, це як я зрозумів тестові 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 година тому, Конструктор сказав: Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду. Та й слабуваті вони як на Італійку. Були б бджоли, то був би і розвиток. Якби він їх після обльоту зжав на 3 рамки, то толку більше було б. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 6 минут назад, yu1986ra сказал: Були б бджоли, то був би і розвиток. Якби він їх після обльоту зжав на 3 рамки, то толку більше було б. Вашій італійці то добре у вербовому раю , пилку на любий смак. Ну і бобри є Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Були б бджоли, то був би і розвиток. Якби він їх після обльоту зжав на 3 рамки, то толку більше було б. Грає в "промишлєніка " , промишлєніки гнізда не скорочують весною , але він не знає що вони таких калічів в зиму не пускають , . Та і не зимують промишлєніки в основному ,бо кочують постійно , це про USA. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 49 хвилин тому, Bee.P сказав: Рано розпадається клуб , а пилку немає , матка строчить , яйце є личинки немає , корма в разход ,бджола старіє , ну і разброс сильний по дочкам , тому так- бак набагато краще . Тому італ не для Хм клімату . Оце так не упереджений висновок. В нього на відео італійка по 3 рамки, бакфаст по 4. Який там може бути бурхливий розвиток? Їм же ж холодно. Хто там що строчить і викидає? Корму в них однаково на рамках, тому й яйцекладка була однакова. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Якби він їх після обльоту зжав на 3 рамки, то толку більше було б. Так таки так. 3 рамки бджіл не в змозі обігріти об*єм цілого корпусу при такій температурі як зараз. Якби скоротив - мав би вже по 2 рами розплоду. А так 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 40 хвилин тому, Bee.P сказав: І сила італ сімї в нього на відео слабенька , тут або мала життєздатність бджоли через інбрід або .. Або калічем в зиму ішов. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 37 хвилин тому, Конструктор сказав: До того всього її зовсім не підходить така мінлива весна (годину в майці, три в куфайці) вітри дуже багато гублять бджоли. Не у всіх такі волохаті ноги. Нікому мінлива весна не підходить 38 хвилин тому, Конструктор сказав: Та й автор біля кожного вулика каже: бджоли поменшало. Може пізно зробив відводки, це як я зрозумів тестові Бджіл у всіх сім'ях поменшало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 4 минуты назад, Гурович сказал: Так таки так. 3 рамки бджіл не в змозі обігріти об*єм цілого корпусу при такій температурі як зараз. Якби скоротив - мав би вже по 2 рами розплоду. А так У Вас коли пішов перший пилок ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 14 хвилин тому, Bee.P сказав: Вашій італійці то добре у вербовому раю , пилку на любий смак. Ну і бобри є Якби не бобри, то загнулася б, мабудь. Бо італійка не для Володимирця. Моя італійка по бджолі ще гірша як в нього - виживає. Вони ж в мене серпневі відводки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: серпневі відводки. Гірше нуклеуса 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Якби не бобри, то загнулася б, мабудь. Бо італійка не для Володимирця. Моя італійка по бджолі ще гірша як в нього - виживає. Вони ж мене серпневі відводки. То , bobr кurwa у всьому винен 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 14 хвилин тому, yu1986ra сказав: Нікому мінлива весна не підходить Бджіл у всіх сім'ях поменшало. Так нікому, але італійка губиться значно більше.принаймні в мене тек було 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 година тому, Bee.P сказав: То , bobr кurwa у всьому винен 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта Пилок сьогодні пруть тільки так. Це, мабуть, перший день такий. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.