Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

19.03.2026 в 15:40, Олексій Кременчук сказав:

Козяча, через 3-4 дні енергетична, ще через день-два попеляста. Проміжок між попелястою і білою перекриває ось ця, назви не знаю, росте деревом, але меншим за білу.

IMG_20210425_143016.thumb.jpg.b272b967ce80ac1fd31a9842d36589b6.jpg

Я знаю що я телепень, але ж не на стільки...

За тиждень-два будуть свіжі фото, подивимося як воно буде цьогоріч.

Знімаю капелюха:hi:, таки можуть козяча і енергетична разом цвісти. В мене козяча зараз на піку. Вирішив сьогодні з користю розім'яти ноги

IMG_20260322_152123.thumb.jpg.ae8a2ddb9a8c87600632db80107b7fc2.jpg

Пару коробок черенків енергетичної і п'ятитичинкової (ця, мабудь, черенками не розмножується, але спробував ще раз) переселив ближче до точка:umora:. На мій подив енергетична вже починає і гуде, особливо та сторона, що ближче до вуликів.

IMG_20260322_110606.thumb.jpg.319148af90527bbd13cbf8e5dfd62a7e.jpg

За минулі два роки ця посадка ''самоомолодилась'' і тепер схоже буде цвісти весь масив. Але якби за полем був би нормальний, плановий догляд, то толку для бджіл і для людей було б значно більше.

В минулому році скраю масиву вирізали 10 соток і зараз там суцільна стіна 2+ м молодих котиків. Весь інший масив це важко прохідні хащі 7-9м висотою.IMG_20260322_152727.thumb.jpg.b101c99273fe586bbf2fdfb4e20f60df.jpgIMG_20260322_152810.thumb.jpg.67c0af9d7b5d728b74914a4a865c4afd.jpg

На ближніх канавах знайшов 2 боброві дамбиIMG_20260322_152445.thumb.jpg.9499be25c057946fa9154a6ad8482d14.jpg

7 годин тому, Конструктор сказав:

Цей теж вже взявся нарощувати бджіл.:umora:

Але в нього мокро в вуликах, тим бджолам не позаздриш:(

В діда реально щось з головою:IMHO:.

2 години тому, yu1986ra сказав:

За минулі два роки ця посадка ''самоомолодилась'' і тепер схоже буде цвісти весь масив. Але якби за полем був би нормальний, плановий догляд, то толку для бджіл і для людей було б значно більше.

Копайте рівчак від канави з бобрами до поля з вербою, вони доглянуть, я домовився :hi:

14 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав:

Копайте рівчак від канави з бобрами до поля з вербою, вони доглянуть, я домовився :hi:

Канави з дамбами якраз виходять впритул до поля з енергетичною. Бобри сильно хитрі пішли:umora: - старі дерева не гризуть. Їм молодих пагонів вистачає. На фото видно, що всі гілки в дамбі молоді.

Енергетична верба оновлюється за допомогою вітру. Ламається на різній висоті і пре  десятком нових пагонів.IMG_20260322_184715.thumb.jpg.c4a18ad26856b1cb07d3a926d6c3ef95.jpg

IMG_20260322_184543.thumb.jpg.d85280a90564f211b0515acedd122b94.jpg

3 часа назад, yu1986ra сказал:

боброві дамби

біля мене болото і стільки їх розвелося що вже майже всю вербу знищили :hunter:

нема верби то гризуть вільху, березу і навіть дуба. поблизу старий колгоспний сад заросший різними кущами і деревами то повзуть метрів 50 і більше від води за деревиною...

23 хвилини тому, arki сказав:

біля мене болото і стільки їх розвелося що вже майже всю вербу знищили :hunter:

нема верби то гризуть вільху, березу і навіть дуба. поблизу старий колгоспний сад заросший різними кущами і деревами то повзуть метрів 50 і більше від води за деревиною...

В нас також вже їх багато розвелось.  Деякі канави гарно почистили. Біля лежакового точка одна дамба вже 3-5 років поновлюється. Друга свіжа. Поки бобри не встигають за ростом корчів.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Поки бобри не встигають за ростом корчів.

то ще їх мало є. розведуться то корчі не встигатимуть за ростом кількості бобрів...:(

8 годин тому, arki сказав:

то ще їх мало є. розведуться то корчі не встигатимуть за ростом кількості бобрів...:(

Там де мій точок їм не дають розгулятись дрібні фермери-пайовики.

Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду буде.:umora: Та й слабуваті вони як на Італійку. 

36 минут назад, Конструктор сказал:

Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду буде.:umora: Та й слабуваті вони як на Італійку. 

Рано розпадається клуб , а пилку немає , матка строчить , яйце є личинки немає , корма в разход ,бджола старіє ,  ну і разброс сильний по дочкам ,  тому так- бак набагато краще .  Тому італ не для Хм клімату .

І сила італ сімї в нього на відео слабенька , тут або мала життєздатність бджоли  через інбрід або ..

13 хвилин тому, Bee.P сказав:

Рано розпадається клуб , а пилку немає , матка строчить , яйце є личинки немає , корма в разход ,бджола старіє ,  ну і разброс сильний по дочкам ,  тому так- бак набагато краще .  Тому італ не для Хм клімату .

До того всього її зовсім не підходить така мінлива весна (годину в майці, три в куфайці) вітри дуже багато гублять бджоли. Та й автор біля кожного вулика каже: бджоли поменшало.

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

І сила італ сімї в нього на відео слабенька , тут або мала життєздатність бджоли  через інбрід або ..

Може пізно зробив відводки, це як я зрозумів тестові

1 година тому, Конструктор сказав:

Сашко думав що в Італійки буде вже по 5р розплоду.:umora: Та й слабуваті вони як на Італійку. 

Були б бджоли, то був би і розвиток:rofl:.

Якби він їх після обльоту зжав на 3 рамки, то толку більше було б.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Вашій італійці то добре :hi: у вербовому раю , пилку на любий смак:hi::umora:. Ну і бобри є

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Грає в "промишлєніка " :umora:, промишлєніки гнізда не скорочують весною , але він не знає що вони таких калічів в зиму не пускають , :umora:. Та і не зимують промишлєніки в основному ,бо кочують постійно , це про USA.

49 хвилин тому, Bee.P сказав:

Оце так не упереджений висновок:rofl:.

В нього на відео італійка по 3 рамки, бакфаст по 4. Який там може бути бурхливий розвиток? Їм же ж холодно:ak:. Хто там що строчить і викидає? Корму в них однаково на рамках, тому й яйцекладка була однакова:IMHO:.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Так таки так.  3 рамки бджіл не в змозі обігріти об*єм цілого корпусу при такій температурі як зараз. Якби скоротив - мав би вже по 2 рами розплоду. А так :dntknw:

40 хвилин тому, Bee.P сказав:

Або калічем в зиму ішов.

37 хвилин тому, Конструктор сказав:

До того всього її зовсім не підходить така мінлива весна (годину в майці, три в куфайці) вітри дуже багато гублять бджоли. 

Не у всіх такі волохаті ноги:rofl:.

Нікому мінлива весна не підходить:IMHO:

38 хвилин тому, Конструктор сказав:

Та й автор біля кожного вулика каже: бджоли поменшало.

Може пізно зробив відводки, це як я зрозумів тестові

Бджіл у всіх сім'ях поменшало.

4 минуты назад, Гурович сказал:

Так таки так.  3 рамки бджіл не в змозі обігріти об*єм цілого корпусу при такій температурі як зараз. Якби скоротив - мав би вже по 2 рами розплоду. А так :dntknw:

У Вас коли пішов перший пилок ???

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Вашій італійці то добре :hi: у вербовому раю , пилку на любий смак:hi::umora:. Ну і бобри є

Якби не бобри, то загнулася б, мабудь. Бо італійка не для Володимирця:rofl:.

Моя італійка по бджолі ще гірша як в нього - виживає. Вони ж в мене серпневі відводки.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

серпневі відводки.

Гірше нуклеуса :umora:

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Якби не бобри, то загнулася б, мабудь. Бо італійка не для Володимирця:rofl:.

Моя італійка по бджолі ще гірша як в нього - виживає. Вони ж мене серпневі відводки.

То , bobr кurwa у всьому винен :umora:

14 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Нікому мінлива весна не підходить:IMHO:

Бджіл у всіх сім'ях поменшало.

Так нікому, але італійка губиться значно більше.:IMHO:принаймні в мене тек було 

1 година тому, Bee.P сказав:

То , bobr кurwa у всьому винен :umora:

Пилок сьогодні пруть тільки так. Це, мабуть, перший день такий.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...